Nieuws

Zo houd je de feestdagen energiezuinig en gezellig

Duurzaam de feestdagen doorbrengen, het klinkt niet al te makkelijk. Maar met deze tips wordt het een fluitje van een cent. Het is zo dat bij veel mensen de energiefactuur met kerst een piek bereikt. Dit is niet enkel omdat het buiten kouder is, maar ook omdat we bijvoorbeeld meer lampjes aansteken om het gezellig […]

BEKIJK BERICHT

Is onze energiefactuur in de winter duurder? Tips om energie te besparen in de wintermaanden

Of we nu voor een zachte of een harde winter staan, het loont zeker de moeite om onze energiefactuur eens grondig te analyseren. Kan het nog beter, kunnen we nog besparen op energie? Wedden dat het antwoord ja is? Wij geven jou hier alvast een reeks tips die jou helpen om je energierekening naar beneden […]

BEKIJK BERICHT

Een nieuwe energieleverancier kiezen: waar moet je op letten?

Consumenten worden zich steeds vaker bewust dat een andere energieleverancier kiezen veel geld kan besparen op de energierekening. Bovendien zijn de energietarieven op dit moment historisch laag waardoor het nooit eerder zo aantrekkelijk was om over te stappen. Maar hoe maak je de juiste keuze en vind je de beste energieleverancier?

BEKIJK BERICHT

Eenmalige premie voor zonnepanelen in Vlaanderen vanaf 1 januari 2021

De regelgeving rond zonnepanelen in Vlaanderen verandert op 1 januari 2021. Vanaf dan wordt er een digitale elektriciteitsmeter ingevoerd en komen gebruikers van zonnepanelen in aanmerking voor een eenmalige premie van 300 euro per opgewekte kilowattpiek, uitgekeerd door Fluvius.

BEKIJK BERICHT

Bespaartips voor huishoudtoestellen

Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel energie jouw huishoudtoestellen gebruiken? Door energiezuinige toestellen aan te schaffen en er op een energiezuinige wijze mee om te gaan, kun je jaarlijks tientallen euro’s besparen op de energierekening. We geven je een aantal tips die je direct in de praktijk kunt brengen.

BEKIJK BERICHT

Fiscaliteit en laadpalen? Niet eenvoudig. Lees hoe het zit.

Een laadpaal en elektrisch rijden, op fiscaal vlak is het best wel ingewikkeld. Wie zich een weg baant door het kluwen van regeltjes, merkt al snel dat zo’n laadpaal fiscaal eigenlijk heel voordelig is. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren en werknemers. Onze expert legt het voor je uit.

BEKIJK BERICHT

Kies groene energie voor duurzaam energieverbruik

De term groene energie wordt gebruikt voor energie die op een duurzame wijze wordt opgewekt. Je kunt dan denken aan de opwekking van energie door middel van windmolens, zonnepanelen en waterkrachtcentrales. Onder groene energie valt ook een duurzame methode om gas te winnen, namelijk door het vergisten van biomassa.

BEKIJK BERICHT

Vast of variabel energietarief kiezen?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract moet er een afweging gemaakt worden tussen een vast of een variabel energietarief. Je wilt profiteren van de laagste tarieven, dus is het verstandig om de verschillen tussen een vast en variabel energietarief nader te verklaren. Zo weet je zeker dat je een voordelig energiecontract afsluit.

BEKIJK BERICHT

Verschil Belgische energieprijzen tegenover andere landen

De energierekening vormt altijd een flinke hap uit het maandelijkse budget, maar hoe staan de Belgische energieprijzen in verhouding tot die van de ons omringende landen? De Belgische energieregulatoren gaven de consultancygroep PwC de opdracht om dit te onderzoeken. Uit dit onderzoek blijkt dat wij relatief veel betalen voor elektriciteit, maar dat de prijs voor […]

BEKIJK BERICHT

Hoe energie besparen tijdens de zomermaanden?

De zomermaanden zijn kostelijke maanden voor jouw energiefactuur. De verwarming mag dan wel afstaan maar dat betekent niet dat er op andere plaatsen niet bespaard kan worden. Wij geven alvast enkele tips die je helpen met het besparen van energie in de zomermaanden.

BEKIJK BERICHT