• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Energiescan woning

Meten is weten! En iemand die weet waar de zwakke plekken in de isolatieschil zijn, kan effectieve maatregelen nemen om de energiefactuur omlaag te brengen. Wie wilt nu niet besparen op zijn/haar energiefactuur? Dankzij onze uitgebreide energiescan kunnen we je daarin ondersteunen!

Wat checken wij?

01/ Lichten

Lichten, zo triviaal dat we durven vergeten dat ze energie verbruiken. Tussentijds checken we ook de mogelijkheid voor een zonnepaneleninstallatie. Laat de prijs van elektriciteit geen domper meer zijn!

02/ Verwarming

Verwarming is de grote slokop op de energiefactuur. Een optimaal verwarmingssysteem maakt een groot verschil op je factuur. Zeker in deze tijden waar nieuwe betaalbare verwarmingssystemen je huis de nodige comfort geven. Dankzij ons advies betaal je je niet (meer) blauw!

03/ Sanitair water

Wist je dat gemiddeld 20% van de energiefactuur van een doorsneegezin naar het opwarmen van sanitair water gaat? Er zijn verrassende oplossingen om hierop sterk te besparen!

04/ Isolatie

Isoleren, zo belangrijk maar niet zo evident! Wat het blote oog niet ziet, maakt de energiescan duidelijk! Onze energiescan stelt de prioriteiten vast, legt de pijnpunten bloot en geeft je de tools om je woning om te toveren tot een goed geïsoleerde woning. Mogelijks een eyeopener!

Waar verliezen we warmte?

“de goedkoopste energie is die je niet gebruikt”

Andy De Bondt | zaakvoerder spreekt met passie over zijn doel

Advies op maat

Energiezuiniger wonen, maar weet je niet goed hoe? Welke stappen moet je nu net zetten en wat past er perfect bij jouw woonsituatie? Energie besparen is makkelijker dan je denkt, maar dan moet je weten wat de energie pijnpunten in jouw woning zijn. Onbewust verlies je meer energie dan je met het blote oog kan zien. Wij sporen deze voor je op en geven tips & tricks over hoe je die energiefactuur kan verlagen.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1:

Een grondige analyse van je energieprijzen en behoefte aan zelf energievoorziening onderzoeken op basis van de huidige marktprijzen en situatie. 

Stap 2:

In kaart brengen van (verborgen) gebreken van je pand, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Hiervoor gebruiken we een infrarood FLIR camera. We noteren zorgvuldig alle aandachtspunten van je pand, met speciale aandacht voor isolatie, verlichting en type verwarmingsinstallatie.

Stap 3:

Uitvoeren van de nodige testen met geijkte toestellen. Hierbij besteden we in het bijzonder aandacht aan goede ventilatie en waterkwaliteit. Ook de haalbaarheid van hernieuwbare energie wordt gemeten.

Stap 4:

Installatie van Nybo, een Energie Monitor App (optioneel). Nybo is een platform dat alles van je energieverbruik voor je bijhoudt. Zo kan je zien wat je stroomgebruik is, wat je teruglevering is en hoeveel gas je verbruikt. Via Nybo krijg je gedetailleerde live grafieken waar je je gebruik kan vergelijken over dagen, weken, maanden en zelfs jaren.

Stap 5:

We voeren een grondige analyse van data en FLIR foto’s uit. De daaruit vergaarde informatie verdelen we over twee verslagen. Het eerste verslag is met aanbevelingen (10 taken/ punten) en verkrijgen van nodige subsidies. Het tweede verslag bevat alle foto’s, vergezeld van de nodige feedback – met wederom speciale aandacht voor energieverlies.

Stap 6:

Het doorgestuurd energie rapport wordt besproken door onze technische adviseur. Hier worden de belangrijkste zaken aangehaald die prioriteit hebben voor je dossier. Daarbij wordt ook gekeken naar de haalbaarheid van je project met het opvragen van offertes bij verschillende aannemers.

Stap 7:

Opvolging van alle lopende projecten. Daarnaast voorzien we een jaarlijkse analyse en volgen we je energieverbruik op (al dan niet met behulp van de Nybo-app).

Algemene vragen

Wat bekijken we?

In eerste instantie onderzoeken we welke hernieuwbare energie ideaal is voor jouw pand/ huis. We geven je Inzicht in je energieverbruik door gebruik te maken van onze gratis energie monitor. Op basis hiervan voeren we een tariefcontrole uit; een onafhankelijke analyse van jouw energie tarieven.

Daarnaast gaan we ook nog aanbevelingen doen wat betreft verlichting in en rondom jouw huis, welke de ideale verwarming is en hoe je op die manier je energiescore kunt verbeteren.

Ook watervoorzieningen worden mee opgenomen in de analyse. Welk is voor jouw pand het ideale toestel om warm water te genereren? Hoe is de waterhardheid, moet er een ontkalker geïnstalleerd worden?

Tot slot nemen we nog de isolatie van en ventilatie in het huis onder de loep. Kunnen hierin verbeteringen aangebracht worden? Deze informatie én aanbevelingen hieromtrent bezorgen we allemaal in onze energiescan.

Wat is thermografische onderzoek?

Aan de hand van een infraroodcamera gaan we op zoek naar luchtlekkages, koude bruggen en warmte verliezen in het pand. Op basis van dit onderzoek kunnen we dan tips meegeven om deze problemen aan te pakken.

Wat ontvang ik na het uitvoeren van de energie scan?

U ontvangt een volledig uitgeschreven verslag met aanbevelingen en een reportage met infrarood foto’s.

Helpt Adviesplatform met de uitvoering van werken?

Als erkend BENOvatiecoach helpen we u volledig met het in kaart brengen van en de uitvoering van de werken.

Wat is een BENOvatie coach?

Een BENOvatiecoach is een onafhankelijk vakexpert, erkend door Fluvius. Hij/zij begeleidt je tijdens de BENOvatie en helpt je met het administratieve werk van bijvoorbeeld offertes opvragen of premies aanvragen. Er zit voor ons geen verschl tussen een totaalrenovatie of pakweg enkel isolatie van je dak, we ondersteunen je graag waar we kunnen.

Hoe lang duurt een onderzoek?

Gemiddeld twee uur, afhankelijk van de grootte van je pand kan dit langer of korter zijn.

Moet ik voorbereidingen treffen?

Alle ramen en deuren moeten gesloten zijn om een perfecte analyse te kunnen uitvoeren.

Is zo’n energiescan kosteloos?

Nee, een energiescan kan uitgevoerd worden vanaf € 305 (incl. BTW), afhankelijk van het type pand waarvoor je de energiescan wenst uit te voeren. Je kan steeds vrijblijvend bij ons een offerte op maat vragen.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Wil jij graag een energiescan voor jouw woning?

Onafhankelijk Adviesplatform houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit