• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Energiescan woning

Meten is weten! En iemand die weet waar de zwakke plekken in de isolatieschil zijn, kan effectieve maatregelen nemen om de energiefactuur omlaag te brengen. Wie wilt nu niet besparen op zijn/haar energiefactuur? Dankzij onze uitgebreide energiescan kunnen we je daarin ondersteunen!

Wat checken wij?

01/ Lichten

Lichten, zo triviaal dat we durven vergeten dat ze energie verbruiken. Tussentijds checken we ook de mogelijkheid voor een zonnepaneleninstallatie. Laat de prijs van elektriciteit geen domper meer zijn!

02/ Verwarming

Verwarming is de grote slokop op de energiefactuur. Een optimaal verwarmingssysteem maakt een groot verschil op je factuur. Zeker in deze tijden waar nieuwe betaalbare verwarmingssystemen je huis de nodige comfort geven. Dankzij ons advies betaal je je niet (meer) blauw!

03/ Sanitair water

Wist je dat gemiddeld 20% van de energiefactuur van een doorsneegezin naar het opwarmen van sanitair water gaat? Er zijn verrassende oplossingen om hierop sterk te besparen!

04/ Isolatie

Isoleren, zo belangrijk maar niet zo evident! Wat het blote oog niet ziet, maakt de energiescan duidelijk! Onze energiescan stelt de prioriteiten vast, legt de pijnpunten bloot en geeft je de tools om je woning om te toveren tot een goed geïsoleerde woning. Mogelijks een eyeopener!

Waar verliezen we warmte?

“de goedkoopste energie is die je niet gebruikt”

Andy De Bondt | zaakvoerder spreekt met passie over zijn doel

Advies op maat

Energiezuiniger wonen, maar weet je niet goed hoe? Welke stappen moet je nu net zetten en wat past er perfect bij jouw woonsituatie? Energie besparen is makkelijker dan je denkt, maar dan moet je weten wat de energie pijnpunten in jouw woning zijn. Onbewust verlies je meer energie dan je met het blote oog kan zien. Wij sporen deze voor je op en geven tips & tricks over hoe je die energiefactuur kan verlagen.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1:

Een grondige analyse van je energieprijzen en behoefte aan zelf energievoorziening onderzoeken op basis van de huidige marktprijzen en situatie. 

Stap 2:

In kaart brengen van (verborgen) gebreken van je pand, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Hiervoor gebruiken we een infrarood FLIR camera. We noteren zorgvuldig alle aandachtspunten van je pand, met speciale aandacht voor isolatie, verlichting en type verwarmingsinstallatie.

Stap 3:

Uitvoeren van de nodige testen met geijkte toestellen. Hierbij besteden we in het bijzonder aandacht aan goede ventilatie en waterkwaliteit. Ook de haalbaarheid van hernieuwbare energie wordt gemeten.

Stap 4:

Installatie van Nybo, een Energie Monitor App (optioneel). Nybo is een platform dat alles van je energieverbruik voor je bijhoudt. Zo kan je zien wat je stroomgebruik is, wat je teruglevering is en hoeveel gas je verbruikt. Via Nybo krijg je gedetailleerde live grafieken waar je je gebruik kan vergelijken over dagen, weken, maanden en zelfs jaren.

Stap 5:

We voeren een grondige analyse van data en FLIR foto’s uit. De daaruit vergaarde informatie verdelen we over twee verslagen. Het eerste verslag is met aanbevelingen (10 taken/ punten) en verkrijgen van nodige subsidies. Het tweede verslag bevat alle foto’s, vergezeld van de nodige feedback – met wederom speciale aandacht voor energieverlies.

Stap 6:

Het doorgestuurd energie rapport wordt besproken door onze technische adviseur. Hier worden de belangrijkste zaken aangehaald die prioriteit hebben voor je dossier. Daarbij wordt ook gekeken naar de haalbaarheid van je project met het opvragen van offertes bij verschillende aannemers.

Stap 7:

Opvolging van alle lopende projecten. Daarnaast voorzien we een jaarlijkse analyse en volgen we je energieverbruik op (al dan niet met behulp van de Nybo-app).

Algemene vragen

Wat bekijken we?

In eerste instantie onderzoeken we welke hernieuwbare energie ideaal is voor jouw pand/ huis. We geven je Inzicht in je energieverbruik door gebruik te maken van onze gratis energie monitor. Op basis hiervan voeren we een tariefcontrole uit; een onafhankelijke analyse van jouw energie tarieven.

Daarnaast gaan we ook nog aanbevelingen doen wat betreft verlichting in en rondom jouw huis, welke de ideale verwarming is en hoe je op die manier je energiescore kunt verbeteren.

Ook watervoorzieningen worden mee opgenomen in de analyse. Welk is voor jouw pand het ideale toestel om warm water te genereren? Hoe is de waterhardheid, moet er een ontkalker geïnstalleerd worden?

Tot slot nemen we nog de isolatie van en ventilatie in het huis onder de loep. Kunnen hierin verbeteringen aangebracht worden? Deze informatie én aanbevelingen hieromtrent bezorgen we allemaal in onze energiescan.

Wat is thermografische onderzoek?

Aan de hand van een infraroodcamera gaan we op zoek naar luchtlekkages, koude bruggen en warmte verliezen in het pand. Op basis van dit onderzoek kunnen we dan tips meegeven om deze problemen aan te pakken.

Wat ontvang ik na het uitvoeren van de energie scan?

U ontvangt een volledig uitgeschreven verslag met aanbevelingen en een reportage met infrarood foto’s.

Helpt Adviesplatform met de uitvoering van werken?

Als erkend BENOvatiecoach helpen we u volledig met het in kaart brengen van en de uitvoering van de werken.

Wat is een BENOvatie coach?

Een BENOvatiecoach is een onafhankelijk vakexpert, erkend door Fluvius. Hij/zij begeleidt je tijdens de BENOvatie en helpt je met het administratieve werk van bijvoorbeeld offertes opvragen of premies aanvragen. Er zit voor ons geen verschl tussen een totaalrenovatie of pakweg enkel isolatie van je dak, we ondersteunen je graag waar we kunnen.

Hoe lang duurt een onderzoek?

Gemiddeld twee uur, afhankelijk van de grootte van je pand kan dit langer of korter zijn.

Moet ik voorbereidingen treffen?

Alle ramen en deuren moeten gesloten zijn om een perfecte analyse te kunnen uitvoeren.

Is zo’n energiescan kosteloos?

Nee, een energiescan kan uitgevoerd worden vanaf € 305 (incl. BTW), afhankelijk van het type pand waarvoor je de energiescan wenst uit te voeren. Je kan steeds vrijblijvend bij ons een offerte op maat vragen.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Wil jij graag een energiescan voor jouw woning?

Onafhankelijk Adviesplatform houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit