• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

8 Energiebesparende tips om de winter in te gaan

Het najaar is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om je energiecontract winterklaar te maken. Energieprijzen schommelen voortdurend, maar er zijn manieren waarop je kunt besparen en je huis warm en comfortabel kunt houden, zelfs in de koudste maanden. In deze blog delen we enkele handige tips om de winter in te gaan met een efficiënter en voordeliger energiegebruik.

1. Controleer je energieverbruik

Het eerste wat je moet doen is je huidige energiecontract onder de loep nemen. Met onze online vergelijker kan dit heel eenvoudig. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgen wij een inschatting van je verbruik en op basis daarvan stellen wij als onafhankelijke partij het beste contract voor jouw leefsituatie voor. Prijzen kunnen sterk variëren, dus zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor je energie.

2. Kies het juiste energiecontract

Bij het kiezen van een energiecontract kun je opteren voor een vast of een variabel tarief. Momenteel zijn variabele contracten vaak voordeliger, maar ze brengen minder zekerheid met zich mee. Het is een afweging tussen kostenbesparing en risico. Als je voor variabel kiest, blijf dan alert op prijsstijgingen en overweeg op tijd over te stappen naar een vast tarief als de prijzen de verkeerde kant op gaan.

3. Investeer in isolatie

Goede isolatie is de sleutel tot energiebesparing in de winter. Controleer je huis op tochtgaten en zorg ervoor dat je ramen en deuren goed zijn afgedicht. Investeer in isolatiemateriaal voor muren en daken om warmteverlies te verminderen. Het isoleren van je huis kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Met onze energiescan kan je gemakkelijk het energieverlies binnen jouw woning opsporen. 

4. Reguleer de thermostaat

Het instellen van de thermostaat op de juiste temperatuur is cruciaal. Overweeg om de temperatuur enkele graden lager te zetten wanneer je niet thuis bent of terwijl je slaapt. Het dragen van extra kleding en het gebruik van dekens kan helpen om warm te blijven zonder de verwarming op te schroeven.

5. Maak gebruik van natuurlijke warmte

Laat de zon binnenkomen tijdens de dag door gordijnen en jaloezieën open te houden. Dit natuurlijke licht en warmte kunnen je huis opwarmen zonder extra kosten. ’s Avonds sluit je dan weer best je gordijnen (of rolluiken in het beste geval) om de warmte binnen te houden.

6. Onderhoud je verwarmingssysteem

Zorg ervoor dat je verwarmingssysteem regelmatig wordt onderhouden. Vervang filters, controleer op lekken en zorg ervoor dat alles optimaal werkt. Een goed onderhouden systeem verbruikt minder energie en bespaart kosten.

7. Schakel over naar energiezuinige apparaten

Energiezuinige apparaten zijn ontworpen om minder energie te verbruiken, wat kan resulteren in lagere energiekosten. Overweeg om oude apparaten te vervangen door energiezuinige modellen. Kijk naar het energielabel en kies voor apparaten met een hoog energiezuinigheidsniveau. Voor meer tips hieromtrent, lees zeker ook onze blog voor tips tegen sluipverbruik

8. Blijf op de hoogte van de energiemarkt

De energiemarkt is volatiel, en prijzen kunnen snel veranderen. Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen en overweeg tijdig in te spelen op gunstige tarieven. De winter kan een uitdaging zijn voor je energiebudget, maar met deze tips kun je je voorbereiden op de koude maanden en je energiekosten beheersen. Het is belangrijk om bewust met energie om te gaan en de juiste beslissingen te nemen voor je energiecontract en je huis. Zo kun je een warme en comfortabele winter beleven zonder je zorgen te maken over hoge energierekeningen.

Met de nybo-app kan je ook constant energiebesparende tips krijgen. Je verbruik wordt real-time gemonitord via de koppeling met Fluvius en geeft je via pushmeldingen mee hoe je je energieverbruik kan beperken. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit