• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

8 Energiebesparende tips om de winter in te gaan

Het najaar is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om je energiecontract winterklaar te maken. Energieprijzen schommelen voortdurend, maar er zijn manieren waarop je kunt besparen en je huis warm en comfortabel kunt houden, zelfs in de koudste maanden. In deze blog delen we enkele handige tips om de winter in te gaan met een efficiënter en voordeliger energiegebruik.

1. Controleer je energieverbruik

Het eerste wat je moet doen is je huidige energiecontract onder de loep nemen. Met onze online vergelijker kan dit heel eenvoudig. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgen wij een inschatting van je verbruik en op basis daarvan stellen wij als onafhankelijke partij het beste contract voor jouw leefsituatie voor. Prijzen kunnen sterk variëren, dus zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor je energie.

2. Kies het juiste energiecontract

Bij het kiezen van een energiecontract kun je opteren voor een vast of een variabel tarief. Momenteel zijn variabele contracten vaak voordeliger, maar ze brengen minder zekerheid met zich mee. Het is een afweging tussen kostenbesparing en risico. Als je voor variabel kiest, blijf dan alert op prijsstijgingen en overweeg op tijd over te stappen naar een vast tarief als de prijzen de verkeerde kant op gaan.

3. Investeer in isolatie

Goede isolatie is de sleutel tot energiebesparing in de winter. Controleer je huis op tochtgaten en zorg ervoor dat je ramen en deuren goed zijn afgedicht. Investeer in isolatiemateriaal voor muren en daken om warmteverlies te verminderen. Het isoleren van je huis kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Met onze energiescan kan je gemakkelijk het energieverlies binnen jouw woning opsporen. 

4. Reguleer de thermostaat

Het instellen van de thermostaat op de juiste temperatuur is cruciaal. Overweeg om de temperatuur enkele graden lager te zetten wanneer je niet thuis bent of terwijl je slaapt. Het dragen van extra kleding en het gebruik van dekens kan helpen om warm te blijven zonder de verwarming op te schroeven.

5. Maak gebruik van natuurlijke warmte

Laat de zon binnenkomen tijdens de dag door gordijnen en jaloezieën open te houden. Dit natuurlijke licht en warmte kunnen je huis opwarmen zonder extra kosten. ‘s Avonds sluit je dan weer best je gordijnen (of rolluiken in het beste geval) om de warmte binnen te houden.

6. Onderhoud je verwarmingssysteem

Zorg ervoor dat je verwarmingssysteem regelmatig wordt onderhouden. Vervang filters, controleer op lekken en zorg ervoor dat alles optimaal werkt. Een goed onderhouden systeem verbruikt minder energie en bespaart kosten.

7. Schakel over naar energiezuinige apparaten

Energiezuinige apparaten zijn ontworpen om minder energie te verbruiken, wat kan resulteren in lagere energiekosten. Overweeg om oude apparaten te vervangen door energiezuinige modellen. Kijk naar het energielabel en kies voor apparaten met een hoog energiezuinigheidsniveau. Voor meer tips hieromtrent, lees zeker ook onze blog voor tips tegen sluipverbruik

8. Blijf op de hoogte van de energiemarkt

De energiemarkt is volatiel, en prijzen kunnen snel veranderen. Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen en overweeg tijdig in te spelen op gunstige tarieven. De winter kan een uitdaging zijn voor je energiebudget, maar met deze tips kun je je voorbereiden op de koude maanden en je energiekosten beheersen. Het is belangrijk om bewust met energie om te gaan en de juiste beslissingen te nemen voor je energiecontract en je huis. Zo kun je een warme en comfortabele winter beleven zonder je zorgen te maken over hoge energierekeningen.

Met de nybo-app kan je ook constant energiebesparende tips krijgen. Je verbruik wordt real-time gemonitord via de koppeling met Fluvius en geeft je via pushmeldingen mee hoe je je energieverbruik kan beperken. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit