• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Vlaamse overheid wilt strenger controleren op energielabels

Er is tegenwoordig heel wat te doen rond EPC-waardes van woningen. Van zodra een woning het slechter doet dan een D-label, wordt er verwacht dat de eigenaar verbeteringen aan de energieprestatie gaat uitvoeren zodat er minimum een label D toegekend kan worden. Echter komen hier vaak stevige renovatiekosten bij kijken, dus wordt er weleens onterecht een D-label toegekend wanneer de woning het in werkelijkheid slechter doet.

Vlaamse overheid wilt ingrijpen

Sinds 1 januari werd er in Vlaanderen een renovatieplicht ingevoerd. Iedereen die vanaf 2023 een woning koopt met energieprestatiecertificaat E of F, wordt geacht binnen de vijf jaar zijn/haar woonst te renoveren tot minstens het energielabel D. Zo zou tegen 2050 elke woning stapsgewijs gerenoveerd moeten zijn tot label A.

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vindt dat er dringend ingegrepen moet worden. “Mensen hebben recht op een correct label, de cowboys moeten eruit”, zegt ze tijdens een interview in “De Ochtend” op Radio 1. “Vorig jaar hebben we de vergunningen van 140 energiedeskundigen geschrapt”, zegt Demir. “We denken dat er te snel wordt overgegaan van een label E of F naar een label D, en binnenkort naar een label C wanneer de renovatieverplichting van D-labels eraan komt. Het wordt dus belangrijk om hierop strenger te controleren.”

Vergunningen intrekken 

Fraudeurs lopen het risico dat ze hun vergunning verliezen wanneer er tijdens een controle gemerkt wordt dat ze geen correct label toegekend hebben. Dit betekent dus dat ze geen labels meer kunnen opmaken. Daarnaast kunnen ze ook nog een fixe boete krijgen.

EPC’s worden in de meeste gevallen opgemaakt op basis van foto’s, bestaande offertes, bouwtechnische informatie zoals bijvoorbeeld bouwjaar, verwarmingssysteem, isolatie, etc. Vaak wordt er daarbij niet gekeken naar specifieke verbruiksgegevens, waardoor er ruimte is voor interpretatie van de resultaten en ze op die manier een onterecht label kunnen toekennen. 

Het is dus van belang dat je energiedeskundige een volledig gedetailleerde meting uitvoert, mét inbegrip van je gebruiksgegevens, die wel degelijk een invloed hebben op je label. 

Nieuw EPC-certificaat nodig?

Ben jij nog op zoek naar een energiedeskundige die voor jouw woning een EPC-label dient op te maken, hetzij voor aankoop, verkoop, renovatie of verhuur? Wij hebben gecertificeerde energiedeskundigen in huis die je hier graag bij helpen. Meer info vind je hier terug.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/06/16/vlaamse-overheid-gaat-strenger-controleren-op-epc/

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit