• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Overtollige stroom? Zo ontvangt u er een maximale vergoeding voor

De productie van zonnepanelen bevindt zich momenteel op haar hoogste peil door het mooie weer en de zon, dat is normaal voor deze tijd van het jaar. Veel prosumenten met een terugdraaiende teller zien dan ook een verandering, namelijk, de verbruiksmeter draait terug. Heeft u zonnepanelen en een digitale meter? Dan kan het zijn dat de productie de eigen vraag overstijgt. Sinds een tijdje kunt u de stroom waar u te veel aan hebt, terug verkopen aan uw energieleverancier. Maar het is natuurlijk leuk als u daar het grootste voordeel mogelijk uithaalt. 

Het onderscheid

Je hebt vast en zeker wel al gehoord over de digitale meter, deze meter onderscheid de stroom die u produceert en de stroom die u verbruikt. Indien u stroom verbruikt die u niet opwekt wordt deze aangekocht bij de energieleverancier. Indien u een teveel aan opgewekte stroom heeft, die u zelf niet verbruikt, kunt u deze terug verkopen aan uw energieleverancier. In eerste instantie bestond er een ander systeem, namelijk dat van de terugdraaiende teller. Bij dit systeem was het nog mogelijk het verbruik op een later tijdstip nog te compenseren, dit wordt met het nieuw systeem van de digitale meter ontkracht. 

Wanneer de productie groter is dan de vraag

Maximaliseer je zelfverbruik, dat is de boodschap die bij zonnepanelen van belang is. Wilt u minder stroom van het net kopen? Dan is het een goed idee om meer elektriciteit te consumeren, op het moment dat u deze stroom opwekt. De opgewekte elektriciteit overschrijd dan ook het tekort aan energie. Dit omdat zonnepanelen massaal aan stroom produceren. 

Wat is een injectiecontract

Overtollige stroom? Sluit een injectiecontract af met uw energieleverancier. Tegenwoordig bestaat er nieuw systeem: het injectietarief. Dit betekent dat je een vergoeding ontvangt voor de overtollige elektriciteit die je terug in het net injecteert. Dit bedrag varieert tussen de 3,0 en 5,8 eurocent/kWh. De prijs die u betaalt voor de energie die u verbruikt, ligt helaas een stuk hoger en varieert tussen 21,0 eurocent/kWh en 28,61 eurocent/kWh. Bovendien is het verbruikscontract en het injectiecontract met elkaar gekoppeld, je kan dus niet combineren tussen verschillende energieleveranciers. 

Meer info?

Wenst u graag meer informatie over de laagste tarieven op uw energiefactuur? Dan is Onafhankelijk adviesplatform de partner waar u naar op zoek bent. Wij staan u bij in het uitzoeken van het laagste tarief, aangepast aan u wensen en noden. 

Neem gerust gratis contact op met Onafhankelijk Adviesplatform voor meer tips.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit