• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Overtollige stroom? Zo ontvangt u er een maximale vergoeding voor

De productie van zonnepanelen bevindt zich momenteel op haar hoogste peil door het mooie weer en de zon, dat is normaal voor deze tijd van het jaar. Veel prosumenten met een terugdraaiende teller zien dan ook een verandering, namelijk, de verbruiksmeter draait terug. Heeft u zonnepanelen en een digitale meter? Dan kan het zijn dat de productie de eigen vraag overstijgt. Sinds een tijdje kunt u de stroom waar u te veel aan hebt, terug verkopen aan uw energieleverancier. Maar het is natuurlijk leuk als u daar het grootste voordeel mogelijk uithaalt. 

Het onderscheid

Je hebt vast en zeker wel al gehoord over de digitale meter, deze meter onderscheid de stroom die u produceert en de stroom die u verbruikt. Indien u stroom verbruikt die u niet opwekt wordt deze aangekocht bij de energieleverancier. Indien u een teveel aan opgewekte stroom heeft, die u zelf niet verbruikt, kunt u deze terug verkopen aan uw energieleverancier. In eerste instantie bestond er een ander systeem, namelijk dat van de terugdraaiende teller. Bij dit systeem was het nog mogelijk het verbruik op een later tijdstip nog te compenseren, dit wordt met het nieuw systeem van de digitale meter ontkracht. 

Wanneer de productie groter is dan de vraag

Maximaliseer je zelfverbruik, dat is de boodschap die bij zonnepanelen van belang is. Wilt u minder stroom van het net kopen? Dan is het een goed idee om meer elektriciteit te consumeren, op het moment dat u deze stroom opwekt. De opgewekte elektriciteit overschrijd dan ook het tekort aan energie. Dit omdat zonnepanelen massaal aan stroom produceren. 

Wat is een injectiecontract

Overtollige stroom? Sluit een injectiecontract af met uw energieleverancier. Tegenwoordig bestaat er nieuw systeem: het injectietarief. Dit betekent dat je een vergoeding ontvangt voor de overtollige elektriciteit die je terug in het net injecteert. Dit bedrag varieert tussen de 3,0 en 5,8 eurocent/kWh. De prijs die u betaalt voor de energie die u verbruikt, ligt helaas een stuk hoger en varieert tussen 21,0 eurocent/kWh en 28,61 eurocent/kWh. Bovendien is het verbruikscontract en het injectiecontract met elkaar gekoppeld, je kan dus niet combineren tussen verschillende energieleveranciers. 

Meer info?

Wenst u graag meer informatie over de laagste tarieven op uw energiefactuur? Dan is Onafhankelijk adviesplatform de partner waar u naar op zoek bent. Wij staan u bij in het uitzoeken van het laagste tarief, aangepast aan u wensen en noden. 

Neem gerust gratis contact op met Onafhankelijk Adviesplatform voor meer tips.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit