• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Schommelende energiemarkt: dalende gemiddelde rekeningen en de juiste contractkeuze


In de afgelopen periode heeft het energielandschap in Vlaanderen aanzienlijke schommelingen doorgemaakt, wat zowel uitdagingen als kansen voor consumenten met zich meebrengt. Volgens gegevens van de Vlaamse energieregulator VREG zijn de gemiddelde jaarlijkse elektriciteits- en gasrekeningen blijven dalen, wat verlichting biedt voor huishoudens in de regio.

Dalende energiekosten

Voor degenen die deze maand nieuwe contracten afsluiten, zijn de besparingen aanzienlijk. De geschatte jaarlijkse elektriciteitsrekening voor een huishouden dat in januari een contract afsluit, bedraagt ongeveer €1.222,86, bijna €60 minder dan de vorige maand. Bovendien is de gemiddelde elektriciteitsrekening in vergelijking met januari 2023 met meer dan €500 gedaald, wat een opmerkelijke daling van 30% betekent.

Op dezelfde manier bedraagt de gemiddelde jaarlijkse gasrekening voor januari €1.481,26, wat €166 minder is dan december en indrukwekkend €970 lager dan een jaar geleden, wat een daling van 40% weerspiegelt.

Context van de energiemarkt

De gepresenteerde prijzen door VREG zijn gebaseerd op commerciële tarieven van leveranciers over een periode van een jaar, exclusief klanten die profiteren van sociale tarieven. De energieprijzen stegen in 2022 als gevolg van de Russische inval in Oekraïne en marktonzekerheid, maar zijn sindsdien afgenomen. Niettemin liggen de huidige prijzen nog steeds boven die van een paar jaar geleden, met de gemiddelde elektriciteitsrekening in de eerste helft van 2021 onder de €1.000.

Kansen voor consumenten

Met de Europese gasprijs op het laagste niveau in maanden en ook de elektriciteitsprijzen die dalen, suggereren experts dat dit misschien een geschikt moment is voor consumenten om hun energiecontracten opnieuw te bekijken. De gasprijs op de groothandelsmarkt is momenteel maar liefst tien keer lager dan tijdens het hoogtepunt van de energiecrisis in augustus 2022, wat aanzienlijke verlichting biedt voor huishoudens.

Ondanks de recente daling blijven energiekosten nog steeds dubbel zo hoog als vóór de crisis in 2020, wat consumenten aanspoort om alternatieve energiecontracten te overwegen.

Navigeren door contractopties; wat is de juiste keuze?

Energiespecialist Luc Pauwels raadt consumenten aan hun opties zorgvuldig af te wegen bij het overwegen van een verandering in hun energiecontract. Het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste commerciële contracten bedraagt ongeveer €1.000 per jaar. Pauwels adviseert het gebruik van tools zoals onze online vergelijker, die onafhankelijk energieleveranciers met elkaar vergelijkt, om onbevooroordeelde evaluaties te garanderen.

De beslissing om over te stappen naar een nieuw energiecontract hangt af van de evoluerende energieprijs, wat een uitdaging is om te voorspellen. Pauwels suggereert dat als de energieprijzen worden verwacht te stijgen, het nu verstandig kan zijn om te kiezen voor een vast contract. Hij merkt echter op dat vaste contracten, hoewel ze stabiliteit bieden, over het algemeen nog steeds duurder zijn dan variabele contracten.

Daarnaast is er toenemende belangstelling voor dynamische contracten voor elektriciteit, waarbij de prijzen per uur fluctueren op basis van marktomstandigheden. Hoewel deze contracten voordelen bieden, zoals potentiële inkomsten tijdens periodes van negatieve stroomprijzen, zijn ze complex en biedt overigens niet elke leverancier ze aan.

Conclusie

Samengevat, hoewel de recente daling van energieprijzen positief is voor consumenten, vereist de beslissing om van contract te veranderen zorgvuldige overweging van de marktdynamiek. Het schommelende energielandschap in Vlaanderen biedt huishoudens de kans om hun energiecontracten opnieuw te evalueren, met diverse opties die aansluiten bij verschillende voorkeuren en risicobereidheid.

Vergeet zeker niet onze online vergelijker in te vullen om een eerste inschatting te hebben of je nog bij de juiste energieleverancier zit. Graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op, dan brengen we je in gesprek met één van onze vertegenwoordigers.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/01/24/gasprijs-op-laagste-niveau-in-maanden-het-goede-moment-om-van-e/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/01/16/gemiddelde-gas-en-elektriciteitsfacturen-verder-gedaald/

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit