• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Elektriciteitsfactuur anders berekend vanaf 2023, in jouw voor- of nadeel?

Vanaf 1 januari 2023 wordt het capaciteitstarief ingevoerd. Jouw rekening wordt vanaf dan bepaald door jouw eigen elektriciteitsverbruik. Wie meer verbruikt, moet meer betalen dan iemand die energiezuinig is, maar hoe zit dat eigenlijk?

Wat is het “capaciteitstarief”?

31 december telt iedereen af naar het nieuwe jaar, maar vanaf 2023 wordt meteen het capaciteitstarief ingevoerd. Momenteel wordt jouw energiefactuur bijna volledig berekend op basis van jouw elektriciteitsverbruik (kWh). Vanaf 1 januari wordt een deeltje van die factuur aangerekend op basis van het “piekverbruik” – de hoeveelheid elektriciteit die je tegelijk verbruikt. Een stukje van jouw factuur wordt dus op een nieuwe manier berekend. 

Hoe wordt dit gemeten?

Heb je een digitale meter? Dan registreert die elk kwartier jouw gemiddelde verbruik. Hoeveel capaciteitstarief je dan exact betaalt voor die maand, wordt gemeten op basis van het kwartier waarin je het meest gebruikt. 

Heb je nog een analoge meter? Dan betaal je een forfaitair tarief dat gelijk staat aan een piekverbruik van 2,5 kWh én betaal je ook nog een stukje dat gebaseerd is op jouw stroomverbruik.

Wat kan je doen?

Verspreid jouw verbruik van toestellen die een hoog vermogen hebben zodat minder piekmomenten hebt. Energievreters tegelijk inschakelen is de grootste fout die je kan maken. Denk maar aan jouw droogkast en wasmachine die draaien terwijl je net een afwasblokje in jouw afwasmachine gooit en die ook nog wil opzetten. Het is dus een grote tip om de toestellen verspreid op te zetten en niet allemaal tegelijkertijd. 

De bedoeling van het capaciteitstarief is vooral om het verbruik van toestellen met een hoog vermogen te spreiden en niet verschillende energieverslindende toestellen tegelijk in te schakelen.

Zijn zonnepanelen dan interessant?

De stroompieken van jouw zonnepanelen worden niet mee opgenomen in berekening van het capaciteitstarief. Dit is enkel het geval als je elektriciteit van het net afneemt. Het is zelf zo dat je met zonnepanelen jouw verbruikspieken kan afzwakken. Stel dat je jouw elektrische wagen aan het opladen bent voor bijvoorbeeld 3kW, maar op dat moment schijnt de zon en je zonnepanelen produceren 3kW, dan heb je een nuloperatie en verbruik je op dat moment niets van het elektriciteitsnet. 

Zonnepanelen blijven dus zeker een goede investering, want als jij elektriciteit aan het verbruiken bent op het moment dat jouw zonnepanelen stroom produceren, is de elektriciteit gratis.

En wat met warmtepompen en elektrische auto’s?

Een warmtepomp en elektrische auto vragen veel stroom, waardoor je bewuster moet omgaan met hoe je ze gebruikt. Laad je jouw elektrische wagen regelmatig snel op, dan kan het zijn dat je meer zal betalen want op dat moment zal je een hoog piekverbruik hebben. Stel dat jouw laadpaal een vermogen heeft van 11 kW en je op dat moment elektrisch aan het koken bent voor 15 kW, dan zal je meer betalen. Dit kan je eenvoudig oplossen door te wachten met je elektrische wagen op te laden tot je gedaan hebt met koken. Voor warmtepompen geldt hetzelfde. 

We geven je enkele tips om slim jouw elektrische wagen en warmtepompen te gebruiken.

Wat als ik een accumulatieverwarming heb?

Er zijn in Vlaanderen nog meer dan 140.000 gezinnen die een accumulatieverwarming hebben zonder digitale meter. Tot januari 2028 zal het capaciteitstarief voor deze gezinnen een vast bedrag zijn. Zij moeten dus nog niet bewuster omgaan met hun piekverbruik.

Ontdekken hoe ook jij energie kan besparen? Ga dan naar onze gratis energievergelijker, doe de vergelijking en stap over naar een goedkopere energieleverancier! 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit