• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Elektriciteitsfactuur anders berekend vanaf 2023, in jouw voor- of nadeel?

Vanaf 1 januari 2023 wordt het capaciteitstarief ingevoerd. Jouw rekening wordt vanaf dan bepaald door jouw eigen elektriciteitsverbruik. Wie meer verbruikt, moet meer betalen dan iemand die energiezuinig is, maar hoe zit dat eigenlijk?

Wat is het “capaciteitstarief”?

31 december telt iedereen af naar het nieuwe jaar, maar vanaf 2023 wordt meteen het capaciteitstarief ingevoerd. Momenteel wordt jouw energiefactuur bijna volledig berekend op basis van jouw elektriciteitsverbruik (kWh). Vanaf 1 januari wordt een deeltje van die factuur aangerekend op basis van het “piekverbruik” – de hoeveelheid elektriciteit die je tegelijk verbruikt. Een stukje van jouw factuur wordt dus op een nieuwe manier berekend. 

Hoe wordt dit gemeten?

Heb je een digitale meter? Dan registreert die elk kwartier jouw gemiddelde verbruik. Hoeveel capaciteitstarief je dan exact betaalt voor die maand, wordt gemeten op basis van het kwartier waarin je het meest gebruikt. 

Heb je nog een analoge meter? Dan betaal je een forfaitair tarief dat gelijk staat aan een piekverbruik van 2,5 kWh én betaal je ook nog een stukje dat gebaseerd is op jouw stroomverbruik.

Wat kan je doen?

Verspreid jouw verbruik van toestellen die een hoog vermogen hebben zodat minder piekmomenten hebt. Energievreters tegelijk inschakelen is de grootste fout die je kan maken. Denk maar aan jouw droogkast en wasmachine die draaien terwijl je net een afwasblokje in jouw afwasmachine gooit en die ook nog wil opzetten. Het is dus een grote tip om de toestellen verspreid op te zetten en niet allemaal tegelijkertijd. 

De bedoeling van het capaciteitstarief is vooral om het verbruik van toestellen met een hoog vermogen te spreiden en niet verschillende energieverslindende toestellen tegelijk in te schakelen.

Zijn zonnepanelen dan interessant?

De stroompieken van jouw zonnepanelen worden niet mee opgenomen in berekening van het capaciteitstarief. Dit is enkel het geval als je elektriciteit van het net afneemt. Het is zelf zo dat je met zonnepanelen jouw verbruikspieken kan afzwakken. Stel dat je jouw elektrische wagen aan het opladen bent voor bijvoorbeeld 3kW, maar op dat moment schijnt de zon en je zonnepanelen produceren 3kW, dan heb je een nuloperatie en verbruik je op dat moment niets van het elektriciteitsnet. 

Zonnepanelen blijven dus zeker een goede investering, want als jij elektriciteit aan het verbruiken bent op het moment dat jouw zonnepanelen stroom produceren, is de elektriciteit gratis.

En wat met warmtepompen en elektrische auto’s?

Een warmtepomp en elektrische auto vragen veel stroom, waardoor je bewuster moet omgaan met hoe je ze gebruikt. Laad je jouw elektrische wagen regelmatig snel op, dan kan het zijn dat je meer zal betalen want op dat moment zal je een hoog piekverbruik hebben. Stel dat jouw laadpaal een vermogen heeft van 11 kW en je op dat moment elektrisch aan het koken bent voor 15 kW, dan zal je meer betalen. Dit kan je eenvoudig oplossen door te wachten met je elektrische wagen op te laden tot je gedaan hebt met koken. Voor warmtepompen geldt hetzelfde. 

We geven je enkele tips om slim jouw elektrische wagen en warmtepompen te gebruiken.

Wat als ik een accumulatieverwarming heb?

Er zijn in Vlaanderen nog meer dan 140.000 gezinnen die een accumulatieverwarming hebben zonder digitale meter. Tot januari 2028 zal het capaciteitstarief voor deze gezinnen een vast bedrag zijn. Zij moeten dus nog niet bewuster omgaan met hun piekverbruik.

Ontdekken hoe ook jij energie kan besparen? Ga dan naar onze gratis energievergelijker, doe de vergelijking en stap over naar een goedkopere energieleverancier! 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit