• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Elektriciteitsfactuur anders berekend vanaf 2023, in jouw voor- of nadeel?

Vanaf 1 januari 2023 wordt het capaciteitstarief ingevoerd. Jouw rekening wordt vanaf dan bepaald door jouw eigen elektriciteitsverbruik. Wie meer verbruikt, moet meer betalen dan iemand die energiezuinig is, maar hoe zit dat eigenlijk?

Wat is het “capaciteitstarief”?

31 december telt iedereen af naar het nieuwe jaar, maar vanaf 2023 wordt meteen het capaciteitstarief ingevoerd. Momenteel wordt jouw energiefactuur bijna volledig berekend op basis van jouw elektriciteitsverbruik (kWh). Vanaf 1 januari wordt een deeltje van die factuur aangerekend op basis van het “piekverbruik” – de hoeveelheid elektriciteit die je tegelijk verbruikt. Een stukje van jouw factuur wordt dus op een nieuwe manier berekend. 

Hoe wordt dit gemeten?

Heb je een digitale meter? Dan registreert die elk kwartier jouw gemiddelde verbruik. Hoeveel capaciteitstarief je dan exact betaalt voor die maand, wordt gemeten op basis van het kwartier waarin je het meest gebruikt. 

Heb je nog een analoge meter? Dan betaal je een forfaitair tarief dat gelijk staat aan een piekverbruik van 2,5 kWh én betaal je ook nog een stukje dat gebaseerd is op jouw stroomverbruik.

Wat kan je doen?

Verspreid jouw verbruik van toestellen die een hoog vermogen hebben zodat minder piekmomenten hebt. Energievreters tegelijk inschakelen is de grootste fout die je kan maken. Denk maar aan jouw droogkast en wasmachine die draaien terwijl je net een afwasblokje in jouw afwasmachine gooit en die ook nog wil opzetten. Het is dus een grote tip om de toestellen verspreid op te zetten en niet allemaal tegelijkertijd. 

De bedoeling van het capaciteitstarief is vooral om het verbruik van toestellen met een hoog vermogen te spreiden en niet verschillende energieverslindende toestellen tegelijk in te schakelen.

Zijn zonnepanelen dan interessant?

De stroompieken van jouw zonnepanelen worden niet mee opgenomen in berekening van het capaciteitstarief. Dit is enkel het geval als je elektriciteit van het net afneemt. Het is zelf zo dat je met zonnepanelen jouw verbruikspieken kan afzwakken. Stel dat je jouw elektrische wagen aan het opladen bent voor bijvoorbeeld 3kW, maar op dat moment schijnt de zon en je zonnepanelen produceren 3kW, dan heb je een nuloperatie en verbruik je op dat moment niets van het elektriciteitsnet. 

Zonnepanelen blijven dus zeker een goede investering, want als jij elektriciteit aan het verbruiken bent op het moment dat jouw zonnepanelen stroom produceren, is de elektriciteit gratis.

En wat met warmtepompen en elektrische auto’s?

Een warmtepomp en elektrische auto vragen veel stroom, waardoor je bewuster moet omgaan met hoe je ze gebruikt. Laad je jouw elektrische wagen regelmatig snel op, dan kan het zijn dat je meer zal betalen want op dat moment zal je een hoog piekverbruik hebben. Stel dat jouw laadpaal een vermogen heeft van 11 kW en je op dat moment elektrisch aan het koken bent voor 15 kW, dan zal je meer betalen. Dit kan je eenvoudig oplossen door te wachten met je elektrische wagen op te laden tot je gedaan hebt met koken. Voor warmtepompen geldt hetzelfde. 

We geven je enkele tips om slim jouw elektrische wagen en warmtepompen te gebruiken.

Wat als ik een accumulatieverwarming heb?

Er zijn in Vlaanderen nog meer dan 140.000 gezinnen die een accumulatieverwarming hebben zonder digitale meter. Tot januari 2028 zal het capaciteitstarief voor deze gezinnen een vast bedrag zijn. Zij moeten dus nog niet bewuster omgaan met hun piekverbruik.

Ontdekken hoe ook jij energie kan besparen? Ga dan naar onze gratis energievergelijker, doe de vergelijking en stap over naar een goedkopere energieleverancier! 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit