• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

De thuisbatterij: alles wat je moet weten

Zonnepanelen hebben veel voordelen, zoals het feit dat ze enkel groene energie leveren. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden, denk maar aan het feit dat de stroomproductie vooral overdag plaatsvindt. Helaas is dat net het moment wanneer je weinig tot geen stroom gebruikt, omdat je dan meestal naar het werk of naar school gaat. Wil je toch genieten van je zelf opgewekte stroom? Dan is er de thuisbatterij. Een thuisbatterij werkt in combinatie met zonnepanelen die overdag stroom leveren. De stroom die niet direct wordt gebruikt wordt bij wijze van spreke teruggestort op het elektriciteitsnet. Wanneer er geen stroom meer wordt geproduceerd door je zonnepanelen wordt de elektriciteit die je dan nodig hebt terug van het net gehaald. Dit is ongeveer 25% van wat je zelf consumeert, de andere 75% staat dus op het net en kan er achteraf terug worden afgehaald. Je net is dus eigenlijk je eigen ‘batterij’. Hiervoor betaal je echter wel een prosumententarief. 

Draai het om!

De thuisbatterij draait dit om en zorgt ervoor dat je 75% zelf kan consumeren en voor slechts 25% afhangt van het net. Zo sla je je eigen stroom op en kan je die ‘s avonds of ‘s nachts terug gebruiken. Zo is en blijft jouw stroom groen. Bij een thuisbatterij komen een aantal zaken kijken, wij geven je meer uitleg zodat jij je energie zo efficiënt mogelijk kan opslaan. 

Eerst en vooral moet je er rekening mee houden dat ze deze thuisbatterij in jouw woning kunnen plaatsen. Er is dus een plaatsje nodig waar ze deze batterij kunnen installeren. De batterij zelf, maar ook de besturingsmodule en de schakelkast moeten geplaatst worden. Een batterij weegt ongeveer tussen de 76 en 125 kilogram. Wil je de batterij aan de muur hangen? Kijk dan even na of je muur deze batterij ook effectief kan dragen. 

Het kostenplaatje

Een energie batterij is niet goedkoop, laten we daar eerlijk over zijn. Maar we zitten dan ook nog maar in een beginfase, hoe meer mensen een thuisbatterij aanschaffen hoe lager de prijzen worden. Bovendien staan er ettelijke subsidies op de planning. De prijzen momenteel liggen tussen de 7 en 10 duizend euro, installatie inbegrepen. Natuurlijk bestaan er verschillende merken en types, afhankelijk hiervan varieert de prijs van de thuisbatterij. Een thuisbatterij is dus vooral een goede optie als je mee wilt bouwen aan een groene toekomst en minder afhankelijk wilt zijn van het elektriciteitsnet. 

Geen zonnepanelen? Geen probleem

Een thuisbatterij is ook alleen aangeraden als jouw zonnepanelen genoeg stroom kunnen produceren. Indien jouw zonnepanelen niet voldoende stroom kunnen produceren kies je best voor een thuisbatterij met een lage opslagcapaciteit. Heb je geen zonnepanelen? Ook dan kan je een thuisbatterij installeren. Op deze manier kan je ‘s avonds aan een goedkoper tarief stroom van het net halen en deze achteraf opgebruiken. De bedoeling hiervan is eigenlijk gebaseerd op het principe dat je altijd het goedkoopste tarief hanteert. Natuurlijk heb je hier een energiecontract voor nodig met een dag- en nachttarief. 

Meer informatie

Wil jij ook genieten van een voordelige energiefactuur? Dan is Onafhankelijk Adviesplatform de partner die je zoekt. Door middel van een gratis analyse helpen wij je met het vergelijken van prijzen van verschillende energieleveranciers, op die manier vind je altijd het meest voordelige tarief. Graag meer informatie? Dan kan je ons bereiken op het nummer tel:0334423257 of via het contactformulier

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Soms wat droge uitleg, weinig persoonlijkheid... baliemedewerker is meer dan alleen maar uitleg gevl

ok, maar wat te droog, sec als ambtenarij waar is de mensch achter deze ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Mechelen

Top service

Glen Deckers is top! Super vriendelijk en correct. Hij geeft echt een super service! Ik ben blij dat ik ooit de stap naar jullie gezet heb.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vilvoorde

Super

Heel snelle en vriendelijke goede uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Snel en gemakkelijk

Vriendelijke hulp en n snelle afhandeling. Wel hoop ik dat hij z'n woord houdt en ons zal contacteren zodra de prijzen stijgen . Persoonlijk had ik het niet voor een variabel contract maar David overtuigde mij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beveren-Waas

Persoonlijk en duidelijk advies

Persoonlijk en duidelijk advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vilvoorde

Zeer behulpzaam

Heel vriendelijke medewerker.Heel veel info gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

bonne

we werken al 7-8 jaar samen Ik ben blij met hen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- MECHELEN

Vlot

Snelle respons!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

top

juiste uur en juiste info en beste prijs
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

Klant vriendelijk

Altijd de beste voorwaarde voorstellen Heel vriendelijk Geeft goede uitleg en is niet bang om vragen te beantwoorden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Haasrode

Zeer fijne communicatie

Ik had een vreemde mail ontvangen en werd onmiddellijk geholpen en kreeg heel goede informatie en vooral mijn probleem werd serieus genomen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Goed

Goed. Hopelijk klopt het ook allemaal. Zelf ken ik er niets van. Toch dankjewel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herentals

Top

Glen Deckers geeft ons het juiste advies! Al jaren zijn we super tevreden over hem!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

professioneel advies en begeleiding in de keuze van de beste energieleverancier op 't moment

.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

stipte opvolging

ik word stipt opgevolgd en gecontacteerd door het platvorm zelf. Ik moet niets in de gaten houden deze doen zij voor mij wat geweldig is als zelfstandige die daar niet altijd mee bezig zijn. Tevens komt er altijd dezelfde persoon naar ons toe om alles te regelen. top!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- merkem

Zoals gewoonlijk uitstekend.....

Duidelijke en correcte afspraak....Glen doet dat ieder jaar voortreffelijk.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herentals

Accuraat en snel

Voorstel werd snel en accuraat opgemaakt en gedeeld. Ook op additionele vraag werd snel gereageerd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lommel

Vriendelijk betrouwbaar

vriendelijk en betrouwbaar advies, geen problemen bij het overstappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Itegem

Heel tevreden! Steeds een vlotte overstap!

We zijn heel tevreden over de vlotte service en het duidelijke advies!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Waregem

Absoluut tevreden!!!!

Ik vind het top steeds weer te kunnen vertrouwen op onze persoon bij dit platform. Hij doet de vergelijking met andere leveranciers wat voor ons zeer makkelijk is. Al enkele jaren werken we samen met dit platform en tot op heden zijn we nog niet voor verrassingen te komen staan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel + Olen + Blankenberge
261 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit