• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

De thuisbatterij: alles wat je moet weten

Zonnepanelen hebben veel voordelen, zoals het feit dat ze enkel groene energie leveren. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden, denk maar aan het feit dat de stroomproductie vooral overdag plaatsvindt. Helaas is dat net het moment wanneer je weinig tot geen stroom gebruikt, omdat je dan meestal naar het werk of naar school gaat. Wil je toch genieten van je zelf opgewekte stroom? Dan is er de thuisbatterij. Een thuisbatterij werkt in combinatie met zonnepanelen die overdag stroom leveren. De stroom die niet direct wordt gebruikt wordt bij wijze van spreke teruggestort op het elektriciteitsnet. Wanneer er geen stroom meer wordt geproduceerd door je zonnepanelen wordt de elektriciteit die je dan nodig hebt terug van het net gehaald. Dit is ongeveer 25% van wat je zelf consumeert, de andere 75% staat dus op het net en kan er achteraf terug worden afgehaald. Je net is dus eigenlijk je eigen ‘batterij’. Hiervoor betaal je echter wel een prosumententarief. 

Draai het om!

De thuisbatterij draait dit om en zorgt ervoor dat je 75% zelf kan consumeren en voor slechts 25% afhangt van het net. Zo sla je je eigen stroom op en kan je die ‘s avonds of ‘s nachts terug gebruiken. Zo is en blijft jouw stroom groen. Bij een thuisbatterij komen een aantal zaken kijken, wij geven je meer uitleg zodat jij je energie zo efficiënt mogelijk kan opslaan. 

Eerst en vooral moet je er rekening mee houden dat ze deze thuisbatterij in jouw woning kunnen plaatsen. Er is dus een plaatsje nodig waar ze deze batterij kunnen installeren. De batterij zelf, maar ook de besturingsmodule en de schakelkast moeten geplaatst worden. Een batterij weegt ongeveer tussen de 76 en 125 kilogram. Wil je de batterij aan de muur hangen? Kijk dan even na of je muur deze batterij ook effectief kan dragen. 

Het kostenplaatje

Een energie batterij is niet goedkoop, laten we daar eerlijk over zijn. Maar we zitten dan ook nog maar in een beginfase, hoe meer mensen een thuisbatterij aanschaffen hoe lager de prijzen worden. Bovendien staan er ettelijke subsidies op de planning. De prijzen momenteel liggen tussen de 7 en 10 duizend euro, installatie inbegrepen. Natuurlijk bestaan er verschillende merken en types, afhankelijk hiervan varieert de prijs van de thuisbatterij. Een thuisbatterij is dus vooral een goede optie als je mee wilt bouwen aan een groene toekomst en minder afhankelijk wilt zijn van het elektriciteitsnet. 

Geen zonnepanelen? Geen probleem

Een thuisbatterij is ook alleen aangeraden als jouw zonnepanelen genoeg stroom kunnen produceren. Indien jouw zonnepanelen niet voldoende stroom kunnen produceren kies je best voor een thuisbatterij met een lage opslagcapaciteit. Heb je geen zonnepanelen? Ook dan kan je een thuisbatterij installeren. Op deze manier kan je ‘s avonds aan een goedkoper tarief stroom van het net halen en deze achteraf opgebruiken. De bedoeling hiervan is eigenlijk gebaseerd op het principe dat je altijd het goedkoopste tarief hanteert. Natuurlijk heb je hier een energiecontract voor nodig met een dag- en nachttarief. 

Meer informatie

Wil jij ook genieten van een voordelige energiefactuur? Dan is Onafhankelijk Adviesplatform de partner die je zoekt. Door middel van een gratis analyse helpen wij je met het vergelijken van prijzen van verschillende energieleveranciers, op die manier vind je altijd het meest voordelige tarief. Graag meer informatie? Dan kan je ons bereiken op het nummer tel:0334423257 of via het contactformulier

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit