• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

De thuisbatterij: alles wat je moet weten

Zonnepanelen hebben veel voordelen, zoals het feit dat ze enkel groene energie leveren. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden, denk maar aan het feit dat de stroomproductie vooral overdag plaatsvindt. Helaas is dat net het moment wanneer je weinig tot geen stroom gebruikt, omdat je dan meestal naar het werk of naar school gaat. Wil je toch genieten van je zelf opgewekte stroom? Dan is er de thuisbatterij. Een thuisbatterij werkt in combinatie met zonnepanelen die overdag stroom leveren. De stroom die niet direct wordt gebruikt wordt bij wijze van spreke teruggestort op het elektriciteitsnet. Wanneer er geen stroom meer wordt geproduceerd door je zonnepanelen wordt de elektriciteit die je dan nodig hebt terug van het net gehaald. Dit is ongeveer 25% van wat je zelf consumeert, de andere 75% staat dus op het net en kan er achteraf terug worden afgehaald. Je net is dus eigenlijk je eigen ‘batterij’. Hiervoor betaal je echter wel een prosumententarief. 

Draai het om!

De thuisbatterij draait dit om en zorgt ervoor dat je 75% zelf kan consumeren en voor slechts 25% afhangt van het net. Zo sla je je eigen stroom op en kan je die ‘s avonds of ‘s nachts terug gebruiken. Zo is en blijft jouw stroom groen. Bij een thuisbatterij komen een aantal zaken kijken, wij geven je meer uitleg zodat jij je energie zo efficiënt mogelijk kan opslaan. 

Eerst en vooral moet je er rekening mee houden dat ze deze thuisbatterij in jouw woning kunnen plaatsen. Er is dus een plaatsje nodig waar ze deze batterij kunnen installeren. De batterij zelf, maar ook de besturingsmodule en de schakelkast moeten geplaatst worden. Een batterij weegt ongeveer tussen de 76 en 125 kilogram. Wil je de batterij aan de muur hangen? Kijk dan even na of je muur deze batterij ook effectief kan dragen. 

Het kostenplaatje

Een energie batterij is niet goedkoop, laten we daar eerlijk over zijn. Maar we zitten dan ook nog maar in een beginfase, hoe meer mensen een thuisbatterij aanschaffen hoe lager de prijzen worden. Bovendien staan er ettelijke subsidies op de planning. De prijzen momenteel liggen tussen de 7 en 10 duizend euro, installatie inbegrepen. Natuurlijk bestaan er verschillende merken en types, afhankelijk hiervan varieert de prijs van de thuisbatterij. Een thuisbatterij is dus vooral een goede optie als je mee wilt bouwen aan een groene toekomst en minder afhankelijk wilt zijn van het elektriciteitsnet. 

Geen zonnepanelen? Geen probleem

Een thuisbatterij is ook alleen aangeraden als jouw zonnepanelen genoeg stroom kunnen produceren. Indien jouw zonnepanelen niet voldoende stroom kunnen produceren kies je best voor een thuisbatterij met een lage opslagcapaciteit. Heb je geen zonnepanelen? Ook dan kan je een thuisbatterij installeren. Op deze manier kan je ‘s avonds aan een goedkoper tarief stroom van het net halen en deze achteraf opgebruiken. De bedoeling hiervan is eigenlijk gebaseerd op het principe dat je altijd het goedkoopste tarief hanteert. Natuurlijk heb je hier een energiecontract voor nodig met een dag- en nachttarief. 

Meer informatie

Wil jij ook genieten van een voordelige energiefactuur? Dan is Onafhankelijk Adviesplatform de partner die je zoekt. Door middel van een gratis analyse helpen wij je met het vergelijken van prijzen van verschillende energieleveranciers, op die manier vind je altijd het meest voordelige tarief. Graag meer informatie? Dan kan je ons bereiken op het nummer tel:0334423257 of via het contactformulier

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit