• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

De thuisbatterij: alles wat je moet weten

Zonnepanelen hebben veel voordelen, zoals het feit dat ze enkel groene energie leveren. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden, denk maar aan het feit dat de stroomproductie vooral overdag plaatsvindt. Helaas is dat net het moment wanneer je weinig tot geen stroom gebruikt, omdat je dan meestal naar het werk of naar school gaat. Wil je toch genieten van je zelf opgewekte stroom? Dan is er de thuisbatterij. Een thuisbatterij werkt in combinatie met zonnepanelen die overdag stroom leveren. De stroom die niet direct wordt gebruikt wordt bij wijze van spreke teruggestort op het elektriciteitsnet. Wanneer er geen stroom meer wordt geproduceerd door je zonnepanelen wordt de elektriciteit die je dan nodig hebt terug van het net gehaald. Dit is ongeveer 25% van wat je zelf consumeert, de andere 75% staat dus op het net en kan er achteraf terug worden afgehaald. Je net is dus eigenlijk je eigen ‘batterij’. Hiervoor betaal je echter wel een prosumententarief. 

Draai het om!

De thuisbatterij draait dit om en zorgt ervoor dat je 75% zelf kan consumeren en voor slechts 25% afhangt van het net. Zo sla je je eigen stroom op en kan je die ‘s avonds of ‘s nachts terug gebruiken. Zo is en blijft jouw stroom groen. Bij een thuisbatterij komen een aantal zaken kijken, wij geven je meer uitleg zodat jij je energie zo efficiënt mogelijk kan opslaan. 

Eerst en vooral moet je er rekening mee houden dat ze deze thuisbatterij in jouw woning kunnen plaatsen. Er is dus een plaatsje nodig waar ze deze batterij kunnen installeren. De batterij zelf, maar ook de besturingsmodule en de schakelkast moeten geplaatst worden. Een batterij weegt ongeveer tussen de 76 en 125 kilogram. Wil je de batterij aan de muur hangen? Kijk dan even na of je muur deze batterij ook effectief kan dragen. 

Het kostenplaatje

Een energie batterij is niet goedkoop, laten we daar eerlijk over zijn. Maar we zitten dan ook nog maar in een beginfase, hoe meer mensen een thuisbatterij aanschaffen hoe lager de prijzen worden. Bovendien staan er ettelijke subsidies op de planning. De prijzen momenteel liggen tussen de 7 en 10 duizend euro, installatie inbegrepen. Natuurlijk bestaan er verschillende merken en types, afhankelijk hiervan varieert de prijs van de thuisbatterij. Een thuisbatterij is dus vooral een goede optie als je mee wilt bouwen aan een groene toekomst en minder afhankelijk wilt zijn van het elektriciteitsnet. 

Geen zonnepanelen? Geen probleem

Een thuisbatterij is ook alleen aangeraden als jouw zonnepanelen genoeg stroom kunnen produceren. Indien jouw zonnepanelen niet voldoende stroom kunnen produceren kies je best voor een thuisbatterij met een lage opslagcapaciteit. Heb je geen zonnepanelen? Ook dan kan je een thuisbatterij installeren. Op deze manier kan je ‘s avonds aan een goedkoper tarief stroom van het net halen en deze achteraf opgebruiken. De bedoeling hiervan is eigenlijk gebaseerd op het principe dat je altijd het goedkoopste tarief hanteert. Natuurlijk heb je hier een energiecontract voor nodig met een dag- en nachttarief. 

Meer informatie

Wil jij ook genieten van een voordelige energiefactuur? Dan is Onafhankelijk Adviesplatform de partner die je zoekt. Door middel van een gratis analyse helpen wij je met het vergelijken van prijzen van verschillende energieleveranciers, op die manier vind je altijd het meest voordelige tarief. Graag meer informatie? Dan kan je ons bereiken op het nummer tel:0334423257 of via het contactformulier

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit