• Onafhankelijke analyse & advies
 • Klanttevredenheid
 • Ontzorging & opvolging
 • Onze fysieke store

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn populair en een mooie investering. De belangrijkste voordelen van zonnepanelen zijn dat je er geld mee kan besparen op je energiefactuur en dat zonne-energie natuurlijk beter is voor het milieu. Gemiddeld heb je de zonnepanelen terugverdiend in een tijdspanne van 6 tot 7 jaar.

Waarmee helpen wij u?

01/ Beste rendement

Vind een voordeligere energieleverancier die bij u past en bespaar zo geld uit voor andere zaken.

02/ Offerte op maat

Van de kleinste energiebesparingen tot een volledig duurzame woning! Ontdek hoeveel energie jij kan besparen.

03/ Uitvoering

Streef naar een duurzamer leven en ontdek wat u kan ondernemen om het verschil op uw energiefactuur te zien.

04/ Opvolging

Meer dan ooit wordt het belangrijk om uw energie op de voet te volgen. Verbeter uw energieverbruik en merk het verschil op uw factuur.

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen wekken elektriciteit op uit daglicht. De plaatsing ervan gebeurt meestal op het dak van een gebouw, in uitzonderlijke gevallen op een aparte installatie. Zonnepanelen maken gelijkstroom, die vervolgens door een omvormer in wisselstroom wordt omgezet.

De kans bestaat dat zonnepanelen meer stroom opleveren dan dat je op dat moment nodig hebt. Dit overschot aan stroom gaat dan naar het elektriciteitsnet. Wanneer je elektriciteitsvraag groter is dan de productie op dat moment, haal je gewoon stroom van het net.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante en rendabele investering. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom dat het geval is, bij Onafhankelijk Adviesplatform leggen we u dat met plezier uit. Doordat er steeds meer onderzoek gevoerd wordt naar zonnepanelen, blijft de kwaliteit stijgen en gaan zonnepanelen steeds langer mee. Een zonnepaneel op de dag van vandaag kan tot 30 jaar lang mee gaan. Daarnaast blijft de prijs van zonnepanelen zelf dalen. Een zonnepanelen-installatie is dan momenteel ook zeer voordelig.

Ontvang een premie tot 750 euro
Wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen? Dan ontvangt u een premie tot maar liefst 750 euro. U ontvangt een premie van 150 euro per kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 75 euro voor de rest van het vermogen tot 6 kWp. We leggen het even uit met een voorbeeld: een gemiddeld huis wekt ongeveer 4 kWp op, dit komt neer op een premie van 600 euro. Hou er rekening mee dat deze premies een uitstervend soort zijn, het is dus aangeraden om er nog snel gebruik van te maken voor het niet meer kan.

Gecertificeerde plaatsers

Voor de plaatsing van jouw zonnepanelen werken wij steeds samen met gecertificeerde plaatsers. Afhankelijk van jouw aanvraag, regio, benodigdheden, … selecteren wij op basis van jouw dossier de juiste partij en bezorgen wij jou hiervoor een offerte. Wij zorgen er eveneens voor dat er een technische controle plaatsvindt voor de installatie van de zonnepanelen. Na plaatsing zal er nog een keuring plaatsvinden van een extern controleorganisme waarvoor wij ook de nodige zaken in orde brengen?

Ons aanbod op een rijtje

MONOKRISTALLIJN

 • De zonnecellen in dit soort zonnepaneel bestaan uit één kristal. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement.
 • De beste keuze voor bewoners die het maximale rendement willen behalen uit een woning met een klein dak.

POLYKRISTALLIJN

 • In dit soort zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen, het lijkt een gebroken schervenpatroon.
 • De polykristallijne zonnepanelen bieden een redelijk hoog rendement en zijn voordelig geprijsd.

AMORF

 • In dit soort zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Ze zijn goedkoop en bovendien zijn de zonnepanelen erg buigzaam.
 • Deze dunne-film panelen worden dan ook vaak gebruikt voor voer- en vaartuigen, denk maar aan bussen en zeilboten.

GLAS-GLAS

 • Dit soort zonnepanelen zijn relatief nieuw op de markt, maar hebben wel een langere levensduur dan alle andere soorten.
 • Bij glas-glas zonnepanelen geniet u langer van een hogere opbrengst tijdens de levensfase van de zonnepanelen.

“de goedkoopste energie is die je niet gebruikt”

Andy De Bondt | zaakvoerder spreekt met passie over zijn doel

Ontvang van ons een offerte op maat en start onmiddellijk met sparen!

Onafhankelijk Adviesplatform houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

Wil je nog extra energie besparen?

Thuisbatterij

Lees meer

Warmtepompboiler

Lees meer

Isolatie

Lees meer

Laadpalen

Lees meer

Infrarood panelen

Lees meer

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit