• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Compensatie voor stijgende energieprijzen

Hoe kan je stijgende energieprijzen compenseren?

We kunnen er niet omheen, de energieprijzen stijgen al voor een langere tijd. Om de kosten van de stijgende energieprijzen te compenseren, hebben wij verschillende mogelijkheden opgesomd. Lees dit artikel als je wilt weten hoe jij de hoge energieprijzen kan compenseren.

Waarom stijgen energieprijzen?

Hoe komt het nu precies dat de energieprijzen stijgen? In eerste instantie komt dit doordat de vraag naar energie is gestegen. De economie hersteld zich na de coronacrisis en we verbruiken dus meer energie. En een stijging van de vraag naar energie zorgt dan weer voor een stijging van de prijs van energie. 

Daarnaast is er nog een tweede belangrijke reden waarom de energieprijzen stijgen. Dat komt door de lage voorraadniveaus aan energie. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, krijgen we energie van andere leveranciers, wat ook voor een prijsstijging heeft gezorgd.

Zo kan jij stijgende energieprijzen compenseren: 

Om minder geld uit te geven aan energieprijzen, zijn er verschillende manieren om de stijgende prijzen te compenseren. Deze tips kan jij gemakkelijk toepassen:

1. Houd de warmte binnen:

De meest effectieve manier om warmte binnen te houden is isolatie. Laat je bedrijf of woning goed isoleren zodat je je verwarming lager kan zetten.

2. Stroomverbruik verminderen:

Er zijn verschillende manieren om te verminderen in stroomverbruik. Vervang bijvoorbeeld je gloeilampen door ledlampen, deze verbruiken tot 80% minder energie. Andere manieren om te verminderen in stroomverbruik zijn; investeren in een energiezuinige koelkast of wasmachine. Daarnaast is het een kleine moeite om opladers uit het stopcontact te halen als je ze niet gebruikt. Opladers die in het stopcontact zitten, zonder dat je ze gebruikt, blijven namelijk stroom verbruiken.

3. Plaats zonnepanelen:

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op en betaal je dus minder voor energie. Veel mensen vragen zich af of zonnepanelen nog interessant zijn, maar dit is zeker het geval. De prijs van zonnepanelen blijven dalen en zo heb jij binnen ongeveer 8 jaar, je zonnepanelen terugverdiend.

Compensatie voor hoge energieprijzen door de overheid:

De maatregelen gelden enkel voor gezinnen die een huishoudelijk contract hebben afgesloten. Hier horen bedrijven dus helaas niet bij. Er zijn veel sales- en marketingkantoren die hun klanten een leverancier opdringen. Hierdoor zijn er veel bedrijven die het beste tarief mislopen. Met onze expertise willen wij jou graag helpen om de energiefactuur van je bedrijf te verlagen. Neem zeker contact met ons op als jij ook graag lagere energieprijzen voor je bedrijf wilt.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit