Compensatie voor stijgende energieprijzen

Hoe kan je stijgende energieprijzen compenseren?

We kunnen er niet omheen, de energieprijzen stijgen al voor een langere tijd. Om de kosten van de stijgende energieprijzen te compenseren, hebben wij verschillende mogelijkheden opgesomd. Lees dit artikel als je wilt weten hoe jij de hoge energieprijzen kan compenseren.

Waarom stijgen energieprijzen?

Hoe komt het nu precies dat de energieprijzen stijgen? In eerste instantie komt dit doordat de vraag naar energie is gestegen. De economie hersteld zich na de coronacrisis en we verbruiken dus meer energie. En een stijging van de vraag naar energie zorgt dan weer voor een stijging van de prijs van energie. 

Daarnaast is er nog een tweede belangrijke reden waarom de energieprijzen stijgen. Dat komt door de lage voorraadniveaus aan energie. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, krijgen we energie van andere leveranciers, wat ook voor een prijsstijging heeft gezorgd.

Zo kan jij stijgende energieprijzen compenseren: 

Om minder geld uit te geven aan energieprijzen, zijn er verschillende manieren om de stijgende prijzen te compenseren. Deze tips kan jij gemakkelijk toepassen:

1. Houd de warmte binnen:

De meest effectieve manier om warmte binnen te houden is isolatie. Laat je bedrijf of woning goed isoleren zodat je je verwarming lager kan zetten.

2. Stroomverbruik verminderen:

Er zijn verschillende manieren om te verminderen in stroomverbruik. Vervang bijvoorbeeld je gloeilampen door ledlampen, deze verbruiken tot 80% minder energie. Andere manieren om te verminderen in stroomverbruik zijn; investeren in een energiezuinige koelkast of wasmachine. Daarnaast is het een kleine moeite om opladers uit het stopcontact te halen als je ze niet gebruikt. Opladers die in het stopcontact zitten, zonder dat je ze gebruikt, blijven namelijk stroom verbruiken.

3. Plaats zonnepanelen:

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op en betaal je dus minder voor energie. Veel mensen vragen zich af of zonnepanelen nog interessant zijn, maar dit is zeker het geval. De prijs van zonnepanelen blijven dalen en zo heb jij binnen ongeveer 8 jaar, je zonnepanelen terugverdiend.

Compensatie voor hoge energieprijzen door de overheid:

De maatregelen gelden enkel voor gezinnen die een huishoudelijk contract hebben afgesloten. Hier horen bedrijven dus helaas niet bij. Er zijn veel sales- en marketingkantoren die hun klanten een leverancier opdringen. Hierdoor zijn er veel bedrijven die het beste tarief mislopen. Met onze expertise willen wij jou graag helpen om de energiefactuur van je bedrijf te verlagen. Neem zeker contact met ons op als jij ook graag lagere energieprijzen voor je bedrijf wilt.