• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Compensatie voor stijgende energieprijzen

Hoe kan je stijgende energieprijzen compenseren?

We kunnen er niet omheen, de energieprijzen stijgen al voor een langere tijd. Om de kosten van de stijgende energieprijzen te compenseren, hebben wij verschillende mogelijkheden opgesomd. Lees dit artikel als je wilt weten hoe jij de hoge energieprijzen kan compenseren.

Waarom stijgen energieprijzen?

Hoe komt het nu precies dat de energieprijzen stijgen? In eerste instantie komt dit doordat de vraag naar energie is gestegen. De economie hersteld zich na de coronacrisis en we verbruiken dus meer energie. En een stijging van de vraag naar energie zorgt dan weer voor een stijging van de prijs van energie. 

Daarnaast is er nog een tweede belangrijke reden waarom de energieprijzen stijgen. Dat komt door de lage voorraadniveaus aan energie. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, krijgen we energie van andere leveranciers, wat ook voor een prijsstijging heeft gezorgd.

Zo kan jij stijgende energieprijzen compenseren: 

Om minder geld uit te geven aan energieprijzen, zijn er verschillende manieren om de stijgende prijzen te compenseren. Deze tips kan jij gemakkelijk toepassen:

1. Houd de warmte binnen:

De meest effectieve manier om warmte binnen te houden is isolatie. Laat je bedrijf of woning goed isoleren zodat je je verwarming lager kan zetten.

2. Stroomverbruik verminderen:

Er zijn verschillende manieren om te verminderen in stroomverbruik. Vervang bijvoorbeeld je gloeilampen door ledlampen, deze verbruiken tot 80% minder energie. Andere manieren om te verminderen in stroomverbruik zijn; investeren in een energiezuinige koelkast of wasmachine. Daarnaast is het een kleine moeite om opladers uit het stopcontact te halen als je ze niet gebruikt. Opladers die in het stopcontact zitten, zonder dat je ze gebruikt, blijven namelijk stroom verbruiken.

3. Plaats zonnepanelen:

Met zonnepanelen wek je je eigen energie op en betaal je dus minder voor energie. Veel mensen vragen zich af of zonnepanelen nog interessant zijn, maar dit is zeker het geval. De prijs van zonnepanelen blijven dalen en zo heb jij binnen ongeveer 8 jaar, je zonnepanelen terugverdiend.

Compensatie voor hoge energieprijzen door de overheid:

De maatregelen gelden enkel voor gezinnen die een huishoudelijk contract hebben afgesloten. Hier horen bedrijven dus helaas niet bij. Er zijn veel sales- en marketingkantoren die hun klanten een leverancier opdringen. Hierdoor zijn er veel bedrijven die het beste tarief mislopen. Met onze expertise willen wij jou graag helpen om de energiefactuur van je bedrijf te verlagen. Neem zeker contact met ons op als jij ook graag lagere energieprijzen voor je bedrijf wilt.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit