• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe sluipverbruik tot 12% van je energierekening kan kosten en hoe je het kan verminderen

Elektrische apparaten zijn tegenwoordig overal in ons leven aanwezig. Van opladers voor onze smartphones tot koffiezetapparaten en computers, ze lijken altijd klaar om energie te verbruiken, zelfs als we ze niet actief gebruiken. Dit fenomeen staat bekend als sluipverbruik of sluimerverbruik, en het kan een aanzienlijk deel van je energierekening vertegenwoordigen.

In sommige gevallen kan het tot wel 12% van je totale energiekosten uitmaken. Maar geen zorgen, we hebben enkele tips en tricks om sluipverbruik te verminderen en je energierekening te verlagen. Want bij Onafhankelijk Adviesplatform denken we graag met je mee.

1. Identificeer de grote boosdoeners

Voordat je sluipverbruik kan verminderen, moet je weten welke apparaten de grootste boosdoeners zijn. Traditioneel zijn dit de vier belangrijkste sluipverbruikers:

– Oven
– Koffiezetapparaat
– Tv
– Computer

Dit betekent echter niet dat andere apparaten geen sluipverbruik kunnen hebben. Het is belangrijk om alle elektrische apparaten in je huis te overwegen.

2. Detecteer sluipverbruik

De eerste stap om sluipverbruik aan te pakken, is het detecteren ervan. Dit kun je doen met behulp van een energiemeter of een slimme stekker. Deze apparaten meten het actuele stroomverbruik van je apparaten en helpen je overtollige energieconsumptie te identificeren. Met onze nybo-app kan je je verbruik eveneens in realtime volgen. Hierin krijg je een helder overzicht welk soort apparaten procentueel voor het meeste verbruik zorgen.

3. Trek de stekker eruit

De eenvoudigste manier om sluipverbruik te verminderen, is door simpelweg de stekker uit het stopcontact te halen wanneer je een apparaat niet gebruikt. Dit is vooral effectief voor apparaten die je gedurende langere tijd niet gebruikt of die je gemakkelijk kunt in- en uitpluggen, zoals de oplader van je smartphone of het laadstation van je elektrische tandenborstel. 

4. Gebruik een stekkerblok met aan- en uitschakelaar

Een handig alternatief voor het steeds uittrekken van de stekker van individuele apparaten is het gebruik van een stekkerblok met een aan- en uitschakelaar. Hiermee kun je meerdere apparaten in één keer uitschakelen, zoals je computer en randapparatuur. Hoewel dit handig is, heeft het dezelfde nadelen als het uittrekken van de stekker: het kan enige tijd kosten om apparaten opnieuw op te starten, en sommige functies, zoals het opnemen van programma’s, kunnen verloren gaan.

5. Overweeg vervanging van oude apparaten

In sommige gevallen is het de moeite waard om oudere apparaten simpelweg te vervangen door energiezuinige modellen. Hoewel dit een initiële investering kan zijn, kun je op de lange termijn geld besparen op je energierekening. Moderne apparaten zijn vaak ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten en kunnen aanzienlijk minder sluipverbruik hebben dan oudere modellen.

Het verminderen van sluipverbruik in je huis kan niet alleen je energierekening verlagen, maar het is ook een milieuvriendelijke keuze. Door bewust om te gaan met d, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dus, trek die stekkers eruit, gebruik slimme stekkers en overweeg de aanschaf van energiezuinige apparaten. Je zult niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een groenere wereld.


Wil je graag meer energie advies inwinnen? Breng dan zeker een bezoek aan onze fysieke winkel. Hier vind je eveneens slimme stekkers terug die je thuisverbruik kunnen beperken. Monitor jij liever je verbruik in realtime én vanop afstand? Download dan zeker onze nybo-app voor handige energie-inzichten op maat van jouw verbruik en ontvang tips van ons hoe je je energiefactuur zo laag mogelijk houdt.

Online switchen kan ook nog steeds. Doe de vergelijking met Victor en ontdek welke energieleverancier het best bij jou specifieke situatie past. 😉

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Soms wat droge uitleg, weinig persoonlijkheid... baliemedewerker is meer dan alleen maar uitleg gevl

ok, maar wat te droog, sec als ambtenarij waar is de mensch achter deze ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Mechelen

Top service

Glen Deckers is top! Super vriendelijk en correct. Hij geeft echt een super service! Ik ben blij dat ik ooit de stap naar jullie gezet heb.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vilvoorde

Super

Heel snelle en vriendelijke goede uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Snel en gemakkelijk

Vriendelijke hulp en n snelle afhandeling. Wel hoop ik dat hij z'n woord houdt en ons zal contacteren zodra de prijzen stijgen . Persoonlijk had ik het niet voor een variabel contract maar David overtuigde mij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beveren-Waas

Persoonlijk en duidelijk advies

Persoonlijk en duidelijk advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vilvoorde

Zeer behulpzaam

Heel vriendelijke medewerker.Heel veel info gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

bonne

we werken al 7-8 jaar samen Ik ben blij met hen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- MECHELEN

Vlot

Snelle respons!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

top

juiste uur en juiste info en beste prijs
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

Klant vriendelijk

Altijd de beste voorwaarde voorstellen Heel vriendelijk Geeft goede uitleg en is niet bang om vragen te beantwoorden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Haasrode

Zeer fijne communicatie

Ik had een vreemde mail ontvangen en werd onmiddellijk geholpen en kreeg heel goede informatie en vooral mijn probleem werd serieus genomen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Goed

Goed. Hopelijk klopt het ook allemaal. Zelf ken ik er niets van. Toch dankjewel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herentals

Top

Glen Deckers geeft ons het juiste advies! Al jaren zijn we super tevreden over hem!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

professioneel advies en begeleiding in de keuze van de beste energieleverancier op 't moment

.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

stipte opvolging

ik word stipt opgevolgd en gecontacteerd door het platvorm zelf. Ik moet niets in de gaten houden deze doen zij voor mij wat geweldig is als zelfstandige die daar niet altijd mee bezig zijn. Tevens komt er altijd dezelfde persoon naar ons toe om alles te regelen. top!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- merkem

Zoals gewoonlijk uitstekend.....

Duidelijke en correcte afspraak....Glen doet dat ieder jaar voortreffelijk.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herentals

Accuraat en snel

Voorstel werd snel en accuraat opgemaakt en gedeeld. Ook op additionele vraag werd snel gereageerd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lommel

Vriendelijk betrouwbaar

vriendelijk en betrouwbaar advies, geen problemen bij het overstappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Itegem

Heel tevreden! Steeds een vlotte overstap!

We zijn heel tevreden over de vlotte service en het duidelijke advies!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Waregem

Absoluut tevreden!!!!

Ik vind het top steeds weer te kunnen vertrouwen op onze persoon bij dit platform. Hij doet de vergelijking met andere leveranciers wat voor ons zeer makkelijk is. Al enkele jaren werken we samen met dit platform en tot op heden zijn we nog niet voor verrassingen te komen staan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel + Olen + Blankenberge
261 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit