• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Hoe sluipverbruik tot 12% van je energierekening kan kosten en hoe je het kan verminderen

Elektrische apparaten zijn tegenwoordig overal in ons leven aanwezig. Van opladers voor onze smartphones tot koffiezetapparaten en computers, ze lijken altijd klaar om energie te verbruiken, zelfs als we ze niet actief gebruiken. Dit fenomeen staat bekend als sluipverbruik of sluimerverbruik, en het kan een aanzienlijk deel van je energierekening vertegenwoordigen.

In sommige gevallen kan het tot wel 12% van je totale energiekosten uitmaken. Maar geen zorgen, we hebben enkele tips en tricks om sluipverbruik te verminderen en je energierekening te verlagen. Want bij Onafhankelijk Adviesplatform denken we graag met je mee.

1. Identificeer de grote boosdoeners

Voordat je sluipverbruik kan verminderen, moet je weten welke apparaten de grootste boosdoeners zijn. Traditioneel zijn dit de vier belangrijkste sluipverbruikers:

– Oven
– Koffiezetapparaat
– Tv
– Computer

Dit betekent echter niet dat andere apparaten geen sluipverbruik kunnen hebben. Het is belangrijk om alle elektrische apparaten in je huis te overwegen.

2. Detecteer sluipverbruik

De eerste stap om sluipverbruik aan te pakken, is het detecteren ervan. Dit kun je doen met behulp van een energiemeter of een slimme stekker. Deze apparaten meten het actuele stroomverbruik van je apparaten en helpen je overtollige energieconsumptie te identificeren. Met onze nybo-app kan je je verbruik eveneens in realtime volgen. Hierin krijg je een helder overzicht welk soort apparaten procentueel voor het meeste verbruik zorgen.

3. Trek de stekker eruit

De eenvoudigste manier om sluipverbruik te verminderen, is door simpelweg de stekker uit het stopcontact te halen wanneer je een apparaat niet gebruikt. Dit is vooral effectief voor apparaten die je gedurende langere tijd niet gebruikt of die je gemakkelijk kunt in- en uitpluggen, zoals de oplader van je smartphone of het laadstation van je elektrische tandenborstel. 

4. Gebruik een stekkerblok met aan- en uitschakelaar

Een handig alternatief voor het steeds uittrekken van de stekker van individuele apparaten is het gebruik van een stekkerblok met een aan- en uitschakelaar. Hiermee kun je meerdere apparaten in één keer uitschakelen, zoals je computer en randapparatuur. Hoewel dit handig is, heeft het dezelfde nadelen als het uittrekken van de stekker: het kan enige tijd kosten om apparaten opnieuw op te starten, en sommige functies, zoals het opnemen van programma’s, kunnen verloren gaan.

5. Overweeg vervanging van oude apparaten

In sommige gevallen is het de moeite waard om oudere apparaten simpelweg te vervangen door energiezuinige modellen. Hoewel dit een initiële investering kan zijn, kun je op de lange termijn geld besparen op je energierekening. Moderne apparaten zijn vaak ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten en kunnen aanzienlijk minder sluipverbruik hebben dan oudere modellen.

Het verminderen van sluipverbruik in je huis kan niet alleen je energierekening verlagen, maar het is ook een milieuvriendelijke keuze. Door bewust om te gaan met d, kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dus, trek die stekkers eruit, gebruik slimme stekkers en overweeg de aanschaf van energiezuinige apparaten. Je zult niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een groenere wereld.


Wil je graag meer energie advies inwinnen? Breng dan zeker een bezoek aan onze fysieke winkel. Hier vind je eveneens slimme stekkers terug die je thuisverbruik kunnen beperken. Monitor jij liever je verbruik in realtime én vanop afstand? Download dan zeker onze nybo-app voor handige energie-inzichten op maat van jouw verbruik en ontvang tips van ons hoe je je energiefactuur zo laag mogelijk houdt.

Online switchen kan ook nog steeds. Doe de vergelijking met Victor en ontdek welke energieleverancier het best bij jou specifieke situatie past. 😉

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit