• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Duurzaam Renoveren: waarom en hoe een benovatiecoach kan helpen


Duurzaamheid is tegenwoordig een sleutelwoord in verschillende aspecten van ons leven, en renovaties vormen daarop geen uitzondering. Als je overweegt je huis te renoveren, is het de moeite waard om te kijken naar manieren waarop je dit op een duurzame manier kunt doen. Duurzaam renoveren gaat verder dan alleen het esthetisch upgraden van je huis; het gaat om het verminderen van de ecologische impact, het verhogen van de energie-efficiëntie en het creëren van een gezondere leefomgeving. Ontdek hier waarom duurzaam renoveren belangrijk is en hoe een benovatiecoach een cruciale rol kan spelen in dit proces.

1. Milieubewustzijn

Duurzaam renoveren draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van je huis. Door te kiezen voor energiezuinige materialen en processen, verminder je de hoeveelheid afval en energie die nodig is voor de renovatie. Dit is essentieel om bij te dragen aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

2. Energie-efficiënt

Een duurzame renovatie omvat vaak het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis. Dit kan worden bereikt door betere isolatie, het gebruik van energiezuinige apparaten en het implementeren van slimme technologieën. Het resultaat? Een lagere energierekening en een verminderde afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen.

3. Financiële voordelen

Hoewel duurzame renovaties aanvankelijk wellicht een grotere investering vereisen, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparend zijn. Lagere energiekosten en eventuele belastingvoordelen voor duurzame upgrades dragen bij aan de financiële aantrekkelijkheid van duurzaam renoveren.

Een benovatiecoach is een professional die expertise heeft op het gebied van duurzaam renoveren en je kan begeleiden door het hele proces. Sinds kort zijn we bij Onafhankelijk Adviesplatform een door Fluvius erkend benovatiecoach. Hier zijn enkele manieren waarop wij in die rol kunnen ondersteunen:

1. Deskundig advies

Een benovatiecoach kan je voorzien van deskundig advies over duurzame materialen, energiezuinige technologieën en milieuvriendelijke renovatieprocessen. Dit helpt je weloverwogen beslissingen te nemen die zowel goed zijn voor het milieu als voor je portemonnee.

2. Projectbeheer

Renoveren kan een complex proces zijn met verschillende betrokken partijen en deadlines. Een benovatiecoach kan het projectbeheer op zich nemen, waardoor je stress en zorgen worden verminderd. Dit zorgt ervoor dat de renovatie soepel verloopt en volgens duurzame normen wordt uitgevoerd.

3. Toegang tot netwerken

Als benovatiecoach hebben wij toegang tot een netwerk van duurzame bouwprofessionals en leveranciers. Dit kan resulteren in kortingen op materialen en diensten, waardoor de kosten van duurzame renovaties worden geminimaliseerd.

4. Compliance met duurzaamheidsnormen

Duurzaam bouwen en renoveren omvat vaak naleving van specifieke duurzaamheidsnormen en regelgeving. Een benovatiecoach kan ervoor zorgen dat jouw renovatieproject voldoet aan deze normen en dat je in aanmerking komt voor eventuele subsidiemogelijkheden.

Conclusie

Duurzaam renoveren is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook financiële en esthetische voordelen. Een benovatiecoach kan fungeren als jouw gids door dit proces, waardoor je de beste beslissingen kunt nemen voor een duurzamere en energie-efficiëntere woning. Door te investeren in duurzaamheid draag je niet alleen bij aan een gezondere planeet, maar creëer je ook een comfortabelere en kosteneffectieve leefomgeving voor jou en toekomstige generaties.

Staat er bij jou ook een ingrijpende renovatie voor de deur? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons, wie weet werken wij binnenkort samen aan jouw uitdagend project! 😉

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit