• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn

Door de energiecrisis blijft de vraag naar zonnepanelen stijgen. De toekomst is elektrisch. Denk maar aan je benzine wagen die je zal inruilen voor een elektrische waardoor het energieverbruik van elk gezin ook zal stijgen, of een warmtepomp die je gasverbruik vervangt. Is het dan hoog tijd om nu al te investeren in zonnepanelen? We geven je graag 5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn.

1. Terugverdientijd is kort

Een gezin dat vorig jaar investeerde in 11 zonnepanelen (net genoeg om aan verbruik te voldoen) zal deze inverstering terugverdienen na 4,9 jaar. Gezinnen die het dubbele op hun dak hebben liggen, namelijk 22 stuks (wekken dubbel zoveel op dan wat nodig is voor eigen gebruik), verdienen hun geïnvesteerde geld al terug in 5,2 jaar.  

2. Hoge capaciteit

De panelen die je nu koopt, kunnen veel meer opwekken dan enkele jaren terug. In de toekomst zullen nieuwe panelen ook steeds meer kunnen opwekken, maar het verschil zal niet zo groot zijn als de afgelopen jaren. Daarom is het een goed idee om hier nu al in te investeren. Elke maand dat je wacht op “betere” zonnepanelen, zorgt ervoor dat je potentiële opbrengsten mist. Zo kan het zijn dat je nu al kan profiteren van premies terwijl dit volgend jaar eventueel niet meer het geval kan zijn.

3. De woningwaarde stijgt

Een huis met zonnepanelen heeft over het algemeen een hogere waarde dan een huis zonder. Door jouw dak volledig te bedekken met panelen, verhoogt jouw woningwaarde en verdien je jouw investering terug bij een eventuele verkoop.

4. Hoge energieprijzen voor de lange termijn

De voorbije maanden zijn de elektriciteitsprijzen lichtjes aan het dalen, maar gezinnen betalen nog steeds meer in vergelijking met de prijzen die we kenden voor de energiecrisis. Deze prijsschommelingen zullen in de toekomst niet anders zijn. Daarbovenop gaan we meer energie verbruiken als we overschakelen op elektrische auto’s, warmtepompen en nog andere duurzame alternatieven. Mensen met zonnepanelen zullen de voordelen van hun inverstering merken.

5. Vergroot energie-onafhankelijkheid

Met meer zonnepanelen op je dak, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heb je de mogelijkheid om je eigen energie op te wekken. Hierdoor beschik jij in geval van elektriciteitspanne over je eigen opgewekte elektriciteit.

Start met sparen!

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante en rendabele investering. Bespaar nu al geld op je energiefactuur en maak de overstap naar zonne-energie! Bereken met onze gratis energievergelijker alvast hoeveel jij kan besparen door de overstap te maken naar een goedkopere energieleverancier.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit