• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn

Door de energiecrisis blijft de vraag naar zonnepanelen stijgen. De toekomst is elektrisch. Denk maar aan je benzine wagen die je zal inruilen voor een elektrische waardoor het energieverbruik van elk gezin ook zal stijgen, of een warmtepomp die je gasverbruik vervangt. Is het dan hoog tijd om nu al te investeren in zonnepanelen? We geven je graag 5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn.

1. Terugverdientijd is kort

Een gezin dat vorig jaar investeerde in 11 zonnepanelen (net genoeg om aan verbruik te voldoen) zal deze inverstering terugverdienen na 4,9 jaar. Gezinnen die het dubbele op hun dak hebben liggen, namelijk 22 stuks (wekken dubbel zoveel op dan wat nodig is voor eigen gebruik), verdienen hun geïnvesteerde geld al terug in 5,2 jaar.  

2. Hoge capaciteit

De panelen die je nu koopt, kunnen veel meer opwekken dan enkele jaren terug. In de toekomst zullen nieuwe panelen ook steeds meer kunnen opwekken, maar het verschil zal niet zo groot zijn als de afgelopen jaren. Daarom is het een goed idee om hier nu al in te investeren. Elke maand dat je wacht op “betere” zonnepanelen, zorgt ervoor dat je potentiële opbrengsten mist. Zo kan het zijn dat je nu al kan profiteren van premies terwijl dit volgend jaar eventueel niet meer het geval kan zijn.

3. De woningwaarde stijgt

Een huis met zonnepanelen heeft over het algemeen een hogere waarde dan een huis zonder. Door jouw dak volledig te bedekken met panelen, verhoogt jouw woningwaarde en verdien je jouw investering terug bij een eventuele verkoop.

4. Hoge energieprijzen voor de lange termijn

De voorbije maanden zijn de elektriciteitsprijzen lichtjes aan het dalen, maar gezinnen betalen nog steeds meer in vergelijking met de prijzen die we kenden voor de energiecrisis. Deze prijsschommelingen zullen in de toekomst niet anders zijn. Daarbovenop gaan we meer energie verbruiken als we overschakelen op elektrische auto’s, warmtepompen en nog andere duurzame alternatieven. Mensen met zonnepanelen zullen de voordelen van hun inverstering merken.

5. Vergroot energie-onafhankelijkheid

Met meer zonnepanelen op je dak, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heb je de mogelijkheid om je eigen energie op te wekken. Hierdoor beschik jij in geval van elektriciteitspanne over je eigen opgewekte elektriciteit.

Start met sparen!

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante en rendabele investering. Bespaar nu al geld op je energiefactuur en maak de overstap naar zonne-energie! Bereken met onze gratis energievergelijker alvast hoeveel jij kan besparen door de overstap te maken naar een goedkopere energieleverancier.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit