• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn

Door de energiecrisis blijft de vraag naar zonnepanelen stijgen. De toekomst is elektrisch. Denk maar aan je benzine wagen die je zal inruilen voor een elektrische waardoor het energieverbruik van elk gezin ook zal stijgen, of een warmtepomp die je gasverbruik vervangt. Is het dan hoog tijd om nu al te investeren in zonnepanelen? We geven je graag 5 redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn.

1. Terugverdientijd is kort

Een gezin dat vorig jaar investeerde in 11 zonnepanelen (net genoeg om aan verbruik te voldoen) zal deze inverstering terugverdienen na 4,9 jaar. Gezinnen die het dubbele op hun dak hebben liggen, namelijk 22 stuks (wekken dubbel zoveel op dan wat nodig is voor eigen gebruik), verdienen hun geïnvesteerde geld al terug in 5,2 jaar.  

2. Hoge capaciteit

De panelen die je nu koopt, kunnen veel meer opwekken dan enkele jaren terug. In de toekomst zullen nieuwe panelen ook steeds meer kunnen opwekken, maar het verschil zal niet zo groot zijn als de afgelopen jaren. Daarom is het een goed idee om hier nu al in te investeren. Elke maand dat je wacht op “betere” zonnepanelen, zorgt ervoor dat je potentiële opbrengsten mist. Zo kan het zijn dat je nu al kan profiteren van premies terwijl dit volgend jaar eventueel niet meer het geval kan zijn.

3. De woningwaarde stijgt

Een huis met zonnepanelen heeft over het algemeen een hogere waarde dan een huis zonder. Door jouw dak volledig te bedekken met panelen, verhoogt jouw woningwaarde en verdien je jouw investering terug bij een eventuele verkoop.

4. Hoge energieprijzen voor de lange termijn

De voorbije maanden zijn de elektriciteitsprijzen lichtjes aan het dalen, maar gezinnen betalen nog steeds meer in vergelijking met de prijzen die we kenden voor de energiecrisis. Deze prijsschommelingen zullen in de toekomst niet anders zijn. Daarbovenop gaan we meer energie verbruiken als we overschakelen op elektrische auto’s, warmtepompen en nog andere duurzame alternatieven. Mensen met zonnepanelen zullen de voordelen van hun inverstering merken.

5. Vergroot energie-onafhankelijkheid

Met meer zonnepanelen op je dak, ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heb je de mogelijkheid om je eigen energie op te wekken. Hierdoor beschik jij in geval van elektriciteitspanne over je eigen opgewekte elektriciteit.

Start met sparen!

Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante en rendabele investering. Bespaar nu al geld op je energiefactuur en maak de overstap naar zonne-energie! Bereken met onze gratis energievergelijker alvast hoeveel jij kan besparen door de overstap te maken naar een goedkopere energieleverancier.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit