• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

EPC-Certificaat nodig?

Denk je erover na om je huis te verkopen of te verhuren? Heb je onlangs een huis gerenoveerd en wil je een nieuw EPC-certificaat voor je woning laten opmaken? Of is je EPC-certificaat gewoon aan vernieuwing toe na 10 jaar? Dan helpen wij je hier graag mee verder.

Renovatieplicht

Sinds 1 januari 2023 is de renovatieverplichting voor gebouwen, dus voor eengezinswoningen en appartementen, gestart. Nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen met een EPC-label E of F, aangekocht vanaf 2023, worden verplicht om binnen de 5 jaar na overdracht (zoals aankoop, erfpacht, …) de woning grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Dit moet bewezen worden aan de hand van een nieuw EPC-attest. Deze verplichting is geldig voor zowel residentiële en niet-residentiële gebouwen.

Wat is een EPC-certificaat?

EPC staat voor Energie Prestatie Certificaat en is een certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Het certificaat geeft een overzicht van de energieprestaties van de woning, zoals het energieverbruik en de isolatie van de woning. Het EPC heeft als doel om bewustwording van energieverbruik en energiebesparing te bevorderen.

Waarom een EPC?

Sinds 2022 is het verplicht om bij verkoop van je woning een geldig EPC-certificaat te kunnen voorleggen. Dit houdt concreet in dat je beschikt over een EPC-certificaat dat niet ouder is dan januari 2019. Hierbij vind je een voorbeeld van hoe dit eruit moet zien.

Kan ik beboet worden indien ik niet beschik over een geldig EPC?

Ja, dat kan. Via steekproeven controleert het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) regelmatig of er een geldig EPC aanwezig is én of dit correct opgemaakt is. Voor dit laatste aspect zit je bij onze energiedeskundigen zeker goed.

Bij het gebrek aan een geldig EPC kan je als eigenaar van de woning beboet worden tot een som gaande van € 500 tot € 5.000. Ook na het betalen van deze boete is het alsnog verplicht een EPC-certificaat te laten opmaken om een nieuwe sanctie bij een volgende controle te vermijden.

Hoe gaan wij te werk?

Een van onze energiedeskundigen komt bij jou ter plaatse om alle nodige metingen te doen in jouw woning om een correct, volledig EPC op te stellen. Er zijn een heel aantal zaken die dit bezoek kunnen vergemakkelijken of bespoedigen. Beschik jij over veel documentatie over jouw woning? Dan komt dit de metingen enkel ten goede. Hier vind je een overzicht van documenten die zorgen voor een goede voorbereiding voor onze energiedeskundige. Deze documenten zijn echter geen vereiste om een correcte EPC-meting te kunnen uitvoeren.

EPC-Certificaat nodig?

Op zoek naar een energiedeskundige voor jouw EPC-meting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen!

Onafhankelijk Adviesplatform houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit