• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

EPC-Certificaat nodig?

Denk je erover na om je huis te verkopen of te verhuren? Heb je onlangs een huis gerenoveerd en wil je een nieuw EPC-certificaat voor je woning laten opmaken? Of is je EPC-certificaat gewoon aan vernieuwing toe na 10 jaar? Dan helpen wij je hier graag mee verder.

Renovatieplicht

Sinds 1 januari 2023 is de renovatieverplichting voor gebouwen, dus voor eengezinswoningen en appartementen, gestart. Nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen met een EPC-label E of F, aangekocht vanaf 2023, worden verplicht om binnen de 5 jaar na overdracht (zoals aankoop, erfpacht, …) de woning grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Dit moet bewezen worden aan de hand van een nieuw EPC-attest. Deze verplichting is geldig voor zowel residentiële en niet-residentiële gebouwen.

Wat is een EPC-certificaat?

EPC staat voor Energie Prestatie Certificaat en is een certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Het certificaat geeft een overzicht van de energieprestaties van de woning, zoals het energieverbruik en de isolatie van de woning. Het EPC heeft als doel om bewustwording van energieverbruik en energiebesparing te bevorderen.

Waarom een EPC?

Sinds 2022 is het verplicht om bij verkoop van je woning een geldig EPC-certificaat te kunnen voorleggen. Dit houdt concreet in dat je beschikt over een EPC-certificaat dat niet ouder is dan januari 2019. Hierbij vind je een voorbeeld van hoe dit eruit moet zien.

Kan ik beboet worden indien ik niet beschik over een geldig EPC?

Ja, dat kan. Via steekproeven controleert het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) regelmatig of er een geldig EPC aanwezig is én of dit correct opgemaakt is. Voor dit laatste aspect zit je bij onze energiedeskundigen zeker goed.

Bij het gebrek aan een geldig EPC kan je als eigenaar van de woning beboet worden tot een som gaande van € 500 tot € 5.000. Ook na het betalen van deze boete is het alsnog verplicht een EPC-certificaat te laten opmaken om een nieuwe sanctie bij een volgende controle te vermijden.

Hoe gaan wij te werk?

Een van onze energiedeskundigen komt bij jou ter plaatse om alle nodige metingen te doen in jouw woning om een correct, volledig EPC op te stellen. Er zijn een heel aantal zaken die dit bezoek kunnen vergemakkelijken of bespoedigen. Beschik jij over veel documentatie over jouw woning? Dan komt dit de metingen enkel ten goede. Hier vind je een overzicht van documenten die zorgen voor een goede voorbereiding voor onze energiedeskundige. Deze documenten zijn echter geen vereiste om een correcte EPC-meting te kunnen uitvoeren.

EPC-Certificaat nodig?

Op zoek naar een energiedeskundige voor jouw EPC-meting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen!

Onafhankelijk Adviesplatform houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit