• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

EPC-Certificaat nodig?

Denk je erover na om je huis te verkopen of te verhuren? Heb je onlangs een huis gerenoveerd en wil je een nieuw EPC-certificaat voor je woning laten opmaken? Of is je EPC-certificaat gewoon aan vernieuwing toe na 10 jaar? Dan helpen wij je hier graag mee verder.

Renovatieplicht

Sinds 1 januari 2023 is de renovatieverplichting voor gebouwen, dus voor eengezinswoningen en appartementen, gestart. Nieuwe eigenaars van energieverslindende woongebouwen met een EPC-label E of F, aangekocht vanaf 2023, worden verplicht om binnen de 5 jaar na overdracht (zoals aankoop, erfpacht, …) de woning grondig energetisch te renoveren tot minimum EPC-label D. Dit moet bewezen worden aan de hand van een nieuw EPC-attest. Deze verplichting is geldig voor zowel residentiële en niet-residentiële gebouwen.

Wat is een EPC-certificaat?

EPC staat voor Energie Prestatie Certificaat en is een certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Het certificaat geeft een overzicht van de energieprestaties van de woning, zoals het energieverbruik en de isolatie van de woning. Het EPC heeft als doel om bewustwording van energieverbruik en energiebesparing te bevorderen.

Waarom een EPC?

Sinds 2022 is het verplicht om bij verkoop van je woning een geldig EPC-certificaat te kunnen voorleggen. Dit houdt concreet in dat je beschikt over een EPC-certificaat dat niet ouder is dan januari 2019. Hierbij vind je een voorbeeld van hoe dit eruit moet zien.

Kan ik beboet worden indien ik niet beschik over een geldig EPC?

Ja, dat kan. Via steekproeven controleert het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) regelmatig of er een geldig EPC aanwezig is én of dit correct opgemaakt is. Voor dit laatste aspect zit je bij onze energiedeskundigen zeker goed.

Bij het gebrek aan een geldig EPC kan je als eigenaar van de woning beboet worden tot een som gaande van € 500 tot € 5.000. Ook na het betalen van deze boete is het alsnog verplicht een EPC-certificaat te laten opmaken om een nieuwe sanctie bij een volgende controle te vermijden.

Hoe gaan wij te werk?

Een van onze energiedeskundigen komt bij jou ter plaatse om alle nodige metingen te doen in jouw woning om een correct, volledig EPC op te stellen. Er zijn een heel aantal zaken die dit bezoek kunnen vergemakkelijken of bespoedigen. Beschik jij over veel documentatie over jouw woning? Dan komt dit de metingen enkel ten goede. Hier vind je een overzicht van documenten die zorgen voor een goede voorbereiding voor onze energiedeskundige. Deze documenten zijn echter geen vereiste om een correcte EPC-meting te kunnen uitvoeren.

EPC-Certificaat nodig?

Op zoek naar een energiedeskundige voor jouw EPC-meting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen!

Onafhankelijk Adviesplatform houdt zich er aan zorgvuldig om te springen met uw persoonlijke gegevens (conform de GDPR-wetgeving) en deze in geen geval te bezorgen aan derde partijen.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit