• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

De ware kosten van energie: heffingen en nettarieven onthuld


In onze constant bewegende energiemarkt is het essentieel om de veranderingen te begrijpen die invloed hebben op onze energierekeningen. Recentelijk zijn de energieprijzen gedaald, maar verrassend genoeg is het aandeel dat daadwerkelijk naar de energiekosten gaat, minder dan we zouden verwachten. Laten we de recente trends in energieprijzen en de opbouw van de energiefactuur onder de loep nemen.

Verandering in energiekosten: minder dan de helft

Een jaar geleden was 63% van de energiefactuur gerelateerd aan daadwerkelijke stroomkosten. Vandaag, in februari 2024, is dat percentage gedaald tot 45%. Voor gas is er een vergelijkbare, maar zwakkere trend, waarbij het aandeel is afgenomen van 82% naar 65%. Maar waar gaan die extra centen dan naartoe?

Heffingen en nettarieven: de grote slopers

Heffingen en nettarieven vormen nu een groter aandeel binnen de totale energiefactuur dan een jaar geleden. Diverse belastingen, zowel op Vlaams als federaal niveau, zoals de energiebijdrage, federale bijzondere accijns en Vlaamse bijdrage Energiefonds, spelen hierin een rol. Het Energiefonds wordt door de Vlaamse regering ingezet voor beleid rond rationeel energieverbruik en de werkingskosten van de Vlaamse energieregulator VREG.

Naast heffingen spelen ook nettarieven een cruciale rol in de energierekening. Deze tarieven dekken de kosten voor aanleg en onderhoud van het distributienet. Er zijn distributienettarieven, transmissietarieven en transporttarieven. Sinds begin 2023 gelden nieuwe nettarieven voor elektriciteit, waaronder het capaciteitstarief en het prosumententarief.

Capaciteitstarief: één jaar later

Het capaciteitstarief, ingevoerd in 2023, heeft als doel gezinnen en bedrijven aan te moedigen hun zware elektriciteitsverbruik te spreiden. Het tarief wordt beïnvloed door het piekverbruik in plaats van alleen de hoeveelheid verbruikte elektriciteit. Een jaar later blijkt uit onderzoek van Fluvius dat consumenten geen grote veranderingen op hun factuur zien, wel wordt het elektriciteitsnet efficiënter gebruikt.

Besparingspotentieel en toekomstige uitdagingen

Hoewel het capaciteitstarief in theorie gezinnen met nieuwe technologieën zoals elektrische wagens en warmtepompen laat besparen, zijn er nog uitdagingen. Het bewustzijn bij consumenten moet groeien, en het blijft essentieel om verschillende energiecontracten en spelers te vergelijken om de meest geschikte formule te vinden.

In een tijd waarin de energieprijzen fluctueren, is het begrijpen van de samenstelling van onze energiefacturen van vitaal belang. De ware kosten van energie gaan verder dan alleen de prijs per kilowattuur, en het is van belang om de nuances van heffingen en nettarieven te begrijpen voor een bewuste energieconsumptie.

Het blijft echter cruciaal voor consumenten om regelmatig verschillende spelers en contracten met elkaar te vergelijken om de formule te vinden die het beste aansluit bij hun behoeften en budget.

Zit je nog met vragen en op zoek naar onafhankelijk advies over de verschillende energieleveranciers? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.

Bron: https://www.hln.be/geld/berekend-slechts-dit-percentage-van-jouw-factuur-gaat-daadwerkelijk-naar-energie~ae853f47/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/02/21/capaciteitstarief-energie-warmtepomp-elektrische-wagen/

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit