• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Met alternatief betaal je voor je exacte verbruik, maar dat plan zorgt voor verdeeldheid

Eerst te veel betalen, om dan een deel van je voorschot terug te krijgen. Zo werkt het bij veel energieleveranciers. Allesbehalve ideaal voor consumenten die dat geld snel nodig hebben. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wil daarom komaf maken met de voorschotfacturen. 

Gas en stroom laten afsluiten door té hoge prijzen

“Ik kon de maandelijkse voorschotten niet meer betalen en heb besloten om mijn gas en stroom volledig te laten afsluiten”, zegt Andy, die leeft van een invaliditeitsuitkering. “Ik heb van alles geprobeerd, maar weet niet hoe ik mijn betaalde voorschotten nu nog kan terugkrijgen.”

Is een verhoging wel altijd nodig?

Voor Kevin Goyvaerts liep het beter af: “Vorig jaar stelde mijn energieleverancier Eneco me voor om mijn voorschot van 419 euro per maand te verhogen naar 814 euro”, getuigt hij. “Ik ben daar toen niet op ingegaan. Dat bleek achteraf bekeken de juiste beslissing, want nu krijg ik zelfs nog 700 euro terug.  Eneco liet me trouwens weten dat mijn voorschot verder verlaagd wordt.”

Resultaat: einde van de voorschotfactuur?

Om zulke toestanden te vermijden, wil vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) komaf maken met de voorschotfactuur op energie. Zijn tegenvoorstel: een maandelijkse afrekening van het exacte energieverbruik. Sinds april vorig jaar zijn de vijf grootste energieleveranciers van ons land al verplicht om die optie aan te bieden. Volgens Van Quickenborne moet de maandelijkse energiefactuur de nieuwe norm worden. Dat kan voorlopig alleen als je thuis een digitale meter hebt.

Digitale meter verplicht voor iedereen

Tegen 2025 zou iedereen zo’n digitale meter moeten hebben. Dat weet energie-expert Joannes Laveyne (UGent), die de voordelen van zo’n maandelijkse afrekening inziet. “Weg met alle nodeloze administratie”, zegt hij. “Wie maandelijks betaalt, heeft een beter beeld van het energieverbruik en gaat er bewuster mee om.”

Zomer vs. Winter

Laveyne vergelijkt de maandelijkse energieafrekening met een tv- of gsm-abonnement. “Daar betaal je ook gewoon voor wat je gebruikt.” Toch zijn er ook nadelen verbonden aan de maandelijkse afrekeningen. “Ons energieverbruik ligt in de zomer veel lager dan in de winter. De voorschotten zijn een manier om de pieken en dalen in ons verbruik af te vlakken. Bij de maandelijkse facturen zouden mensen kunnen schrikken als ze in de winter plots hogere facturen voorgeschoteld krijgen”, zegt Laveyne.

Bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230412_93329271?

Start met sparen!

Voorlopig werken alle leveranciers nog steeds met een voorschot factuur. Wil jij zeker zijn dat jij op dit moment niet te veel betaalt voor jouw energie, óf misschien te weinig? Bereken met onze gratis energievergelijker alvast hoeveel jij kan besparen door de overstap te maken naar de juiste energieleverancier voor jou.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit