• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Slechts 16% van Vlaamse huishoudens heeft goedkoopste energiecontract

De tien duurste gas- en elektriciteitscontracten vertegenwoordigen zowat 50% van de markt. Dit betekent dat zowat 1 miljoen Vlaamse huishoudens jaarlijks tot 700 euro zouden kunnen besparen op hun elektriciteits- en gasfactuur als ze voor de goedkoopste contracten zouden kiezen.

Huidige situatie: te veel huishoudens blijven vasthouden aan dure contracten

Uit het onderzoek van de CREG komt naar voren dat ongeveer een miljoen huishoudens in Vlaanderen nog steeds vastzitten aan de duurste energiecontracten op de markt. Voor elektriciteit heeft slechts 16 procent van de huishoudens een van de tien goedkoopste contracten afgesloten, en voor gas is dat percentage zelfs nog lager, namelijk 15 procent. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste contracten kan oplopen tot maar liefst 700 euro per jaar, wat een aanzienlijke financiële last vormt voor veel gezinnen.

De voordelen van vergelijken en overstappen

De CREG benadrukt het belang van het regelmatig vergelijken van energiecontracten en het niet aarzelen om over te stappen naar goedkopere opties. Dankzij de beschikbaarheid van onze online vergelijkingstool kunnen consumenten eenvoudig en snel de verschillende aanbiedingen op de markt evalueren. Het vergelijken van energiecontracten stelt huishoudens in staat om de meest gunstige tarieven te vinden en aanzienlijk te besparen op hun energiekosten.

De aantrekkelijkheid, maar ook het verdwijnen van oude, vaste contracten

Opmerkelijk is dat oude, vaste energiecontracten, die voor 2022 werden afgesloten, vaak nog steeds voordelig zijn voor degenen die ze hebben. Tijdens de energiecrisis in 2022 daalden de prijzen voor deze contracten zelfs, terwijl de marktprijzen aanzienlijk stegen. Huishoudens met dergelijke contracten konden profiteren van een vaste prijs gedurende een periode van 2 tot 5 jaar, zonder te worden getroffen door de prijsstijgingen.

Helaas zijn deze voordelige oude, vaste contracten steeds zeldzamer geworden. Leveranciers hebben vorig jaar snel de oude contracten uit de markt gehaald en zijn in plaats daarvan variabele contracten gaan aanbieden. Hierdoor is het aandeel vaste contracten aanzienlijk gedaald. Hoewel vaste contracten onlangs weer op de markt zijn verschenen, behoren ze vaak tot de duurdere opties, waardoor consumenten terughoudend zijn om erop in te stappen.

Een betere transparantie voor consumenten

Een ander belangrijk aspect dat door de CREG wordt benadrukt, is de transparantie van energiecontracten. Veel contracten zijn ondoorzichtig en consumenten begrijpen vaak niet volledig de prijzen en voorwaarden die in hun contracten worden vermeld. Dit gebrek aan duidelijkheid kan consumenten belemmeren om weloverwogen keuzes te maken. 

Kan jij ook helder, gericht advies gebruiken? Breng ons gerust een bezoek in onze Energy Experience Store in Antwerpen of neem contact met ons op, dan boeken we graag een afspraak met je in. Liever snel en online switchen? Dat kan ook, met Victor! Vul onze vergelijker in en maak vandaag nog de switch 😉

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit