Vergelijking van energieprijzen is belangrijk:

Een regelmatige vergelijking van energieprijzen is belangrijk want de energiemarkt is continue in beweging. De prijzen veranderen hierdoor ook constant dus de goedkoopste energieleverancier van een jaar geleden, is nu misschien niet meer de goedkoopste energieleverancier. 

Waaraan hebben we die piekprijzen te danken?

De pieken begonnen al ergens in het voorjaar van 2022. We kenden een vrij koude winterperiode, waardoor we kampten met een grote vraag naar energie. Dat leidde tot een tekort aan energie, waardoor de prijzen de hoogte ingingen. De economie was hier nog niet deftig van hersteld, of het volgende probleem kwam al om de hoek loeren: de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgt tegenwoordig voor een verminderde gastoevoer van maar liefst 60%, en een volledige stopzetting van olietoelevering. Het blijft dan ook een vraag hoelang deze situatie nog zal aanhouden.

Wordt het een dure winter?

We hebben natuurlijk geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken. Als de huidige economische en politieke situatie blijft aanhouden, zal de energietoevoer uit het buitenland inderdaad een probleem blijven. Toch zijn er nog heel wat andere (onzekere) factoren die een invloed hebben op de evolutie van de gasprijzen. Denk bijvoorbeeld aan de heffingen of nettarieven. Deze bleven voorlopig nog ongewijzigd, dus daarover blijven we nog positief.

Een gewaarschuwd man is er twee waard

Onze medewerkers hebben al tientallen jaren aan ervaring binnen de energiesector. Onafhankelijk Adviesplatform wilt graag een totaaloplossing aan u bieden, want we weten dat veel bedrijven de markt zelf niet kennen. Onze missie bestaat er dan ook uit om de beste service en tarieven voor u aan te bieden. Daarnaast helpen wij graag met de nodige stappen van de overstap. Als u wilt, nemen wij alle administratie voor u uit handen. Ook heeft Onafhankelijk Adviesplatform een energiemonitor. Hiermee kunnen wij uw energieverbruik in kaart brengen en zien we welke toestellen het meeste elektriciteit verbruiken. 

Hulp nodig bij de vergelijking van energieprijzen? 

Victor, de vergelijk-tool, kunt u altijd gebruiken. Het is gemakkelijk in gebruik en na een tiental minuten zult u advies krijgen in uw mailbox. Heeft u echter nog vragen over het advies of over iets anders waarmee wij u kunnen helpen? U kan onze klantendienst bellen op het telefoonnummer 03 344 23 57 van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 17 uur. Stuurt u liever een e-mail? Dit kan ook altijd naar ons e-mailadres een mailtje sturen: hallo@adviesplatform.org

Neem gerust gratis contact op met Onafhankelijk Adviesplatform voor meer tips.