Een nieuwe energieleverancier kiezen: waar moet je op letten?

Consumenten worden zich steeds vaker bewust dat een andere energieleverancier kiezen veel geld kan besparen op de energierekening. Bovendien zijn de energietarieven op dit moment historisch laag waardoor het nooit eerder zo aantrekkelijk was om over te stappen. Maar hoe maak je de juiste keuze en vind je de beste energieleverancier?

Een nieuwe energieleverancier kiezen door te vergelijken

Je vindt eenvoudig de beste energieleverancier door de energieprijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het is handig om bij het vergelijken jouw verbruiksgegevens van het afgelopen jaar erbij te pakken. Zo weet je precies hoeveel geld je kunt besparen op de verbruikskosten van gas en elektriciteit.

Ga je voor groene of grijze stroom? Welke energieleverancier moet je nu kiezen?

Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze stroom en schuiven de keuze voor groene energie snel terzijde wanneer zij een energieleverancier kiezen. Groene stroom hoeft echter niet duur te zijn. Neem deze optie dus zeker mee wanneer je over wilt stappen en maak zo niet alleen de beste keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Kies je voor een vast of variabel energietarief?

De energietarieven zijn momenteel historisch laag door de wereldwijde pandemie en een prijzenoorlog tussen Rusland en het Midden-Oosten. Als consument kun je van deze lage tarieven profiteren bij de overstap naar een nieuwe energieleverancier. Je kunt vaak kiezen tussen een vast en een variabel energietarief. Kies je voor een vast energietarief dan weet je zeker dat je langere tijd geld kunt besparen op de energiekosten.

Let op een eventuele overstapboete

Heb je de beste energieleverancier gevonden? Kijk dan nog wel even je huidige energiecontract na voordat je de overstap regelt. Een energiecontract heeft namelijk een bepaalde looptijd waarbinnen deze niet beëindigd mag worden. Doe je dit wel, dan kan het je geld kosten in plaats van dat de overstap je geld oplevert. Sommige energieleveranciers vergoeden echter de zogenaamde overstapboete wanneer je toch voortijdig overstapt. Laat je hierover goed informeren voordat je tot actie overgaat.

Laat je adviseren door de energie expert als je een nieuwe energieleverancier gaat kiezen

Duizelt het je van de mogelijkheden of wil je er zeker van zijn dat je de goedkoopste energieleverancier kiest? Laat je dan adviseren door een expert van het Onafhankelijk Adviesplatform. Onze adviseurs kunnen je precies vertellen wie voor jou de beste energieleverancier is en je zo direct helpen met een forse besparing op de energiekosten. Het grote voordeel is dat je helemaal niets meer hoeft uit te zoeken: alle vergelijkingen worden voor jou gemaakt. De energie expert zal de beste energieleverancier kiezen en de overstap volledig voor je regelen. Zo eenvoudig kan een besparing op de energiekosten zijn. Vraag een gratis analyse aan onze adviseurs nemen dezelfde dag nog contact met je op.