• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Een nieuwe energieleverancier kiezen: waar moet je op letten?

Consumenten worden zich steeds vaker bewust dat een andere energieleverancier kiezen veel geld kan besparen op de energierekening. Bovendien zijn de energietarieven op dit moment historisch laag waardoor het nooit eerder zo aantrekkelijk was om over te stappen. Maar hoe maak je de juiste keuze en vind je de beste energieleverancier?

Een nieuwe energieleverancier kiezen door te vergelijken

Je vindt eenvoudig de beste energieleverancier door de energieprijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het is handig om bij het vergelijken jouw verbruiksgegevens van het afgelopen jaar erbij te pakken. Zo weet je precies hoeveel geld je kunt besparen op de verbruikskosten van gas en elektriciteit.

Ga je voor groene of grijze stroom? Welke energieleverancier moet je nu kiezen?

Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze stroom en schuiven de keuze voor groene energie snel terzijde wanneer zij een energieleverancier kiezen. Groene stroom hoeft echter niet duur te zijn. Neem deze optie dus zeker mee wanneer je over wilt stappen en maak zo niet alleen de beste keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Kies je voor een vast of variabel energietarief?

De energietarieven zijn momenteel historisch laag door de wereldwijde pandemie en een prijzenoorlog tussen Rusland en het Midden-Oosten. Als consument kun je van deze lage tarieven profiteren bij de overstap naar een nieuwe energieleverancier. Je kunt vaak kiezen tussen een vast en een variabel energietarief. Kies je voor een vast energietarief dan weet je zeker dat je langere tijd geld kunt besparen op de energiekosten.

Let op een eventuele overstapboete

Heb je de beste energieleverancier gevonden? Kijk dan nog wel even je huidige energiecontract na voordat je de overstap regelt. Een energiecontract heeft namelijk een bepaalde looptijd waarbinnen deze niet beëindigd mag worden. Doe je dit wel, dan kan het je geld kosten in plaats van dat de overstap je geld oplevert. Sommige energieleveranciers vergoeden echter de zogenaamde overstapboete wanneer je toch voortijdig overstapt. Laat je hierover goed informeren voordat je tot actie overgaat.

Laat je adviseren door de energie expert als je een nieuwe energieleverancier gaat kiezen

Duizelt het je van de mogelijkheden of wil je er zeker van zijn dat je de goedkoopste energieleverancier kiest? Laat je dan adviseren door een expert van het Onafhankelijk Adviesplatform. Onze adviseurs kunnen je precies vertellen wie voor jou de beste energieleverancier is en je zo direct helpen met een forse besparing op de energiekosten. Het grote voordeel is dat je helemaal niets meer hoeft uit te zoeken: alle vergelijkingen worden voor jou gemaakt. De energie expert zal de beste energieleverancier kiezen en de overstap volledig voor je regelen. Zo eenvoudig kan een besparing op de energiekosten zijn. Vraag een gratis analyse aan onze adviseurs nemen dezelfde dag nog contact met je op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit