• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Tips om energie te besparen in de wintermaanden

Of we nu voor een zachte of een harde winter staan, het loont zeker de moeite om onze energie factuur eens grondig te analyseren. Kan het nog beter, kunnen we nog besparen op energie? Wedden dat het antwoord ja is? Wij geven jou hier alvast een reeks tips die jou helpen om je energierekening naar beneden te halen.

1. Doe aan leverancier-hopping

Tegenwoordig kun je gratis van energieleverancier veranderen. Maar veel mensen kijken hier tegen op omdat het een beetje zoekwerk vraagt. Het Onafhankelijk Adviesplatform neemt hierbij al jouw zorgen uit handen. Jij betaalt vanaf nu nooit meer te veel. Lees er hier alles over en contacteer ons voor meer inlichtingen of maak een afspraak.

2. Breng vals verbruik in kaart

Veel toestellen verbruiken stand-by energie of ze voelen gewoon constant warm aan, ook al staan ze niet echt aan. Denk maar aan tv-toestellen en laders van een gsm. Trek daarom altijd stopcontacten uit als je de toestellen niet gebruikt. Handiger nog is om met stekkerdozen te werken waar je diverse toestellen op aansluit en die je met één knop tegelijkertijd uitschakelt.

3. Stap overal over op LED-verlichting

Dit is een zeer duidelijke tip die niet veel uitleg nodig heeft. Doe het gewoon, en over heel je woning!

4. Kies voor energiezuinige apparaten

Het is belangrijker dan je denkt om te letten op de energie-klasse van de apparaten die je koopt. Lees hier meer informatie. Investeren in energiezuinige apparaten loont!

5. Stop spleten en kieren dicht

Heel wat kou komt binnen via deuren en ramen die niet goed sluiten. Ga je hele huis rond, speur gaten en kieren op en maak ze dicht.

6. Isoleren

Nog altijd zijn niet alle woningen in Vlaanderen degelijk geïsoleerd. Het gaat hier om isolatie van muren, vloeren, daken, ramen en deuren. Iedereen zou bijvoorbeeld op zijn minst HR++ dubbel glas moeten hebben. Je krijgt zelfs subsidies voor isolatiewerken.

7. Installeer een programmeerbare thermostaat

Voor je centrale verwarming bepaal je precies wanneer je welke temperatuur wenst. Overdag als er niemand thuis is of ’s nachts mag de verwarming gerust lager. Ook op pelletkachels vind je automatische thermostaten.

8. Laat je installaties goed onderhouden

Je cv-ketel, warmwaterboiler, je schouw… werken pas optimaal als ze goed onderhouden worden. Bij slecht functioneren verlies je energie.

9. Gebruik minder warm water

Denk aan spaardouchekoppen en koop wasmachines en vaatwassers met spaarprogramma’s. Hoe minder warm water je nodig hebt, hoe minder energie er nodig is om je water op te warmen.

10. Kies voor alternatieve energie: zonne-energie en warmtepompen

Ga ook hiervoor na of je subsidies krijgt. Denk aan warmtekracht- en groenestroomcertificaten.

Vele kleine beetjes helpen

Gebruik je eigen fantasie en let op de kleine dingen. Een waterketel op je houtkachel, een extra trui aantrekken of veel bewegen bij kou… Het helpt!

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit