• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Tips om energie te besparen in de wintermaanden

Of we nu voor een zachte of een harde winter staan, het loont zeker de moeite om onze energie factuur eens grondig te analyseren. Kan het nog beter, kunnen we nog besparen op energie? Wedden dat het antwoord ja is? Wij geven jou hier alvast een reeks tips die jou helpen om je energierekening naar beneden te halen.

1. Doe aan leverancier-hopping

Tegenwoordig kun je gratis van energieleverancier veranderen. Maar veel mensen kijken hier tegen op omdat het een beetje zoekwerk vraagt. Het Onafhankelijk Adviesplatform neemt hierbij al jouw zorgen uit handen. Jij betaalt vanaf nu nooit meer te veel. Lees er hier alles over en contacteer ons voor meer inlichtingen of maak een afspraak.

2. Breng vals verbruik in kaart

Veel toestellen verbruiken stand-by energie of ze voelen gewoon constant warm aan, ook al staan ze niet echt aan. Denk maar aan tv-toestellen en laders van een gsm. Trek daarom altijd stopcontacten uit als je de toestellen niet gebruikt. Handiger nog is om met stekkerdozen te werken waar je diverse toestellen op aansluit en die je met één knop tegelijkertijd uitschakelt.

3. Stap overal over op LED-verlichting

Dit is een zeer duidelijke tip die niet veel uitleg nodig heeft. Doe het gewoon, en over heel je woning!

4. Kies voor energiezuinige apparaten

Het is belangrijker dan je denkt om te letten op de energie-klasse van de apparaten die je koopt. Lees hier meer informatie. Investeren in energiezuinige apparaten loont!

5. Stop spleten en kieren dicht

Heel wat kou komt binnen via deuren en ramen die niet goed sluiten. Ga je hele huis rond, speur gaten en kieren op en maak ze dicht.

6. Isoleren

Nog altijd zijn niet alle woningen in Vlaanderen degelijk geïsoleerd. Het gaat hier om isolatie van muren, vloeren, daken, ramen en deuren. Iedereen zou bijvoorbeeld op zijn minst HR++ dubbel glas moeten hebben. Je krijgt zelfs subsidies voor isolatiewerken.

7. Installeer een programmeerbare thermostaat

Voor je centrale verwarming bepaal je precies wanneer je welke temperatuur wenst. Overdag als er niemand thuis is of ‘s nachts mag de verwarming gerust lager. Ook op pelletkachels vind je automatische thermostaten.

8. Laat je installaties goed onderhouden

Je cv-ketel, warmwaterboiler, je schouw… werken pas optimaal als ze goed onderhouden worden. Bij slecht functioneren verlies je energie.

9. Gebruik minder warm water

Denk aan spaardouchekoppen en koop wasmachines en vaatwassers met spaarprogramma’s. Hoe minder warm water je nodig hebt, hoe minder energie er nodig is om je water op te warmen.

10. Kies voor alternatieve energie: zonne-energie en warmtepompen

Ga ook hiervoor na of je subsidies krijgt. Denk aan warmtekracht- en groenestroomcertificaten.

Vele kleine beetjes helpen

Gebruik je eigen fantasie en let op de kleine dingen. Een waterketel op je houtkachel, een extra trui aantrekken of veel bewegen bij kou… Het helpt!

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit