• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Tips om energie te besparen in de wintermaanden

Of we nu voor een zachte of een harde winter staan, het loont zeker de moeite om onze energie factuur eens grondig te analyseren. Kan het nog beter, kunnen we nog besparen op energie? Wedden dat het antwoord ja is? Wij geven jou hier alvast een reeks tips die jou helpen om je energierekening naar beneden te halen.

1. Doe aan leverancier-hopping

Tegenwoordig kun je gratis van energieleverancier veranderen. Maar veel mensen kijken hier tegen op omdat het een beetje zoekwerk vraagt. Het Onafhankelijk Adviesplatform neemt hierbij al jouw zorgen uit handen. Jij betaalt vanaf nu nooit meer te veel. Lees er hier alles over en contacteer ons voor meer inlichtingen of maak een afspraak.

2. Breng vals verbruik in kaart

Veel toestellen verbruiken stand-by energie of ze voelen gewoon constant warm aan, ook al staan ze niet echt aan. Denk maar aan tv-toestellen en laders van een gsm. Trek daarom altijd stopcontacten uit als je de toestellen niet gebruikt. Handiger nog is om met stekkerdozen te werken waar je diverse toestellen op aansluit en die je met één knop tegelijkertijd uitschakelt.

3. Stap overal over op LED-verlichting

Dit is een zeer duidelijke tip die niet veel uitleg nodig heeft. Doe het gewoon, en over heel je woning!

4. Kies voor energiezuinige apparaten

Het is belangrijker dan je denkt om te letten op de energie-klasse van de apparaten die je koopt. Lees hier meer informatie. Investeren in energiezuinige apparaten loont!

5. Stop spleten en kieren dicht

Heel wat kou komt binnen via deuren en ramen die niet goed sluiten. Ga je hele huis rond, speur gaten en kieren op en maak ze dicht.

6. Isoleren

Nog altijd zijn niet alle woningen in Vlaanderen degelijk geïsoleerd. Het gaat hier om isolatie van muren, vloeren, daken, ramen en deuren. Iedereen zou bijvoorbeeld op zijn minst HR++ dubbel glas moeten hebben. Je krijgt zelfs subsidies voor isolatiewerken.

7. Installeer een programmeerbare thermostaat

Voor je centrale verwarming bepaal je precies wanneer je welke temperatuur wenst. Overdag als er niemand thuis is of ’s nachts mag de verwarming gerust lager. Ook op pelletkachels vind je automatische thermostaten.

8. Laat je installaties goed onderhouden

Je cv-ketel, warmwaterboiler, je schouw… werken pas optimaal als ze goed onderhouden worden. Bij slecht functioneren verlies je energie.

9. Gebruik minder warm water

Denk aan spaardouchekoppen en koop wasmachines en vaatwassers met spaarprogramma’s. Hoe minder warm water je nodig hebt, hoe minder energie er nodig is om je water op te warmen.

10. Kies voor alternatieve energie: zonne-energie en warmtepompen

Ga ook hiervoor na of je subsidies krijgt. Denk aan warmtekracht- en groenestroomcertificaten.

Vele kleine beetjes helpen

Gebruik je eigen fantasie en let op de kleine dingen. Een waterketel op je houtkachel, een extra trui aantrekken of veel bewegen bij kou… Het helpt!

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit