• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Plotse stijging energie factuur? Dit kunnen de oorzaken zijn

Heb je net de jaarafrekening van jouw energie gehad en is die plots torenhoog? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar wat de oorzaak hiervan kan zijn. Want meer en meer mensen betalen nog steeds te veel voor hun energie factuur. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een energielek, een defect elektrisch apparaat of een toestel dat immens veel verbruikt.

Het klinkt misschien een beetje nerdy, maar het loont: maandelijks de meterstanden noteren. Je kan ze vaak zelfs digitaal of via een app volgen en zo jouw energieverbruik raadplegen. Onafhankelijk Adviesplatform helpt je met deze uitkomsten al erg op weg, wij helpen je namelijk met het vergelijken van energieleveranciers om te kijken welke het beste bij je past (en voor welke leverancier je dus het minste betaalt). Zo kan je ook direct zien of jouw energieconsumptie boven of onder normaal ligt.

Vermijd sluimerverbruik

Sluimerverbruik van elektrische apparaten is bij veel mensen de nummer een reden van een hoge energie factuur. Je betaalt er vaak tientallen euro’s te veel mee per jaar en dit kan makkelijk vermeden worden. Maar wat is sluimerverbruik nu precies? Elektrische apparaten die non stop werken. Dat een koelkast altijd aanstaat is logisch, maar neem nu je gsm oplader, je digicorder, je laptop etc. Deze toestellen zijn vaak nog actief en verbruiken dus nog steeds stroom zonder dat je het door hebt. Ze staan in standby modus en voor een standby modus heb je nog steeds stroom nodig. 

Wat kan je er nu aan doen? Zet je toestellen wanneer je ze niet actief gebruikt in slaapstand en haal je laders wanneer je elektrische apparaten opgeladen zijn ook altijd uit het stopcontact. Koop stekkerdozen met een aan- en uitknop zodat je alles in een keer kan uitzetten. Handig als je bijvoorbeeld een avondje of een weekend niet thuis bent. Tot slot is het slim om te investeren in een standby killer voor apparaten zoals de televisie en de digicorder. Met deze tips bespaar je alvast veel centjes, waarmee je vanaf nu andere leuke dingen kan doen. 

Maar dit is niet het enige wat je kan doen. We hebben nog meer energieadvies voor je opgelijst, waar je mogelijks nog niet aan gedacht hebt.

  • Wifi-versterkers! Hoe meer wifi versterkers hoe hoger de factuur. Heb je versterkers hangen in ruimtes waar deze eigenlijk niet nodig zijn of ga je op vakantie? Trek deze dan uit, je bespaart er tot wel 100 euro per jaar mee. 
  • Defecte omvormer van zonnepanelen. Deze controleer je niet dagelijks dus wanneer deze defect is, merk je het vaak pas later op. Dit kan een reden zijn waarom je veel geld verliest en je factuur dus een pak hoger ligt. 
  • Beperk de tijd dat jij of je kinderen gamen. Je televisie en game console verbruiken meer dan je denkt.
  • Veel mensen hebben automatische verlichting met een timer, denk maar aan spots die verlichten als er iemand langsloopt bij de garage of in de tuin. Als deze niet van belang zijn schakel deze dan uit.

Bij Onafhankelijk Adviesplatform proberen wij je steeds te helpen jouw energie factuur te verlagen, contacteer ons nu voor een gratis analyse.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit