• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Plotse stijging energie factuur? Dit kunnen de oorzaken zijn

Heb je net de jaarafrekening van jouw energie gehad en is die plots torenhoog? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar wat de oorzaak hiervan kan zijn. Want meer en meer mensen betalen nog steeds te veel voor hun energie factuur. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een energielek, een defect elektrisch apparaat of een toestel dat immens veel verbruikt.

Het klinkt misschien een beetje nerdy, maar het loont: maandelijks de meterstanden noteren. Je kan ze vaak zelfs digitaal of via een app volgen en zo jouw energieverbruik raadplegen. Onafhankelijk Adviesplatform helpt je met deze uitkomsten al erg op weg, wij helpen je namelijk met het vergelijken van energieleveranciers om te kijken welke het beste bij je past (en voor welke leverancier je dus het minste betaalt). Zo kan je ook direct zien of jouw energieconsumptie boven of onder normaal ligt.

Vermijd sluimerverbruik

Sluimerverbruik van elektrische apparaten is bij veel mensen de nummer een reden van een hoge energie factuur. Je betaalt er vaak tientallen euro’s te veel mee per jaar en dit kan makkelijk vermeden worden. Maar wat is sluimerverbruik nu precies? Elektrische apparaten die non stop werken. Dat een koelkast altijd aanstaat is logisch, maar neem nu je gsm oplader, je digicorder, je laptop etc. Deze toestellen zijn vaak nog actief en verbruiken dus nog steeds stroom zonder dat je het door hebt. Ze staan in standby modus en voor een standby modus heb je nog steeds stroom nodig. 

Wat kan je er nu aan doen? Zet je toestellen wanneer je ze niet actief gebruikt in slaapstand en haal je laders wanneer je elektrische apparaten opgeladen zijn ook altijd uit het stopcontact. Koop stekkerdozen met een aan- en uitknop zodat je alles in een keer kan uitzetten. Handig als je bijvoorbeeld een avondje of een weekend niet thuis bent. Tot slot is het slim om te investeren in een standby killer voor apparaten zoals de televisie en de digicorder. Met deze tips bespaar je alvast veel centjes, waarmee je vanaf nu andere leuke dingen kan doen. 

Maar dit is niet het enige wat je kan doen. We hebben nog meer energieadvies voor je opgelijst, waar je mogelijks nog niet aan gedacht hebt.

  • Wifi-versterkers! Hoe meer wifi versterkers hoe hoger de factuur. Heb je versterkers hangen in ruimtes waar deze eigenlijk niet nodig zijn of ga je op vakantie? Trek deze dan uit, je bespaart er tot wel 100 euro per jaar mee. 
  • Defecte omvormer van zonnepanelen. Deze controleer je niet dagelijks dus wanneer deze defect is, merk je het vaak pas later op. Dit kan een reden zijn waarom je veel geld verliest en je factuur dus een pak hoger ligt. 
  • Beperk de tijd dat jij of je kinderen gamen. Je televisie en game console verbruiken meer dan je denkt.
  • Veel mensen hebben automatische verlichting met een timer, denk maar aan spots die verlichten als er iemand langsloopt bij de garage of in de tuin. Als deze niet van belang zijn schakel deze dan uit.

Bij Onafhankelijk Adviesplatform proberen wij je steeds te helpen jouw energie factuur te verlagen, contacteer ons nu voor een gratis analyse.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit