• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Plotse stijging energie factuur? Dit kunnen de oorzaken zijn

Heb je net de jaarafrekening van jouw energie gehad en is die plots torenhoog? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar wat de oorzaak hiervan kan zijn. Want meer en meer mensen betalen nog steeds te veel voor hun energie factuur. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een energielek, een defect elektrisch apparaat of een toestel dat immens veel verbruikt.

Het klinkt misschien een beetje nerdy, maar het loont: maandelijks de meterstanden noteren. Je kan ze vaak zelfs digitaal of via een app volgen en zo jouw energieverbruik raadplegen. Onafhankelijk Adviesplatform helpt je met deze uitkomsten al erg op weg, wij helpen je namelijk met het vergelijken van energieleveranciers om te kijken welke het beste bij je past (en voor welke leverancier je dus het minste betaalt). Zo kan je ook direct zien of jouw energieconsumptie boven of onder normaal ligt.

Vermijd sluimerverbruik

Sluimerverbruik van elektrische apparaten is bij veel mensen de nummer een reden van een hoge energie factuur. Je betaalt er vaak tientallen euro’s te veel mee per jaar en dit kan makkelijk vermeden worden. Maar wat is sluimerverbruik nu precies? Elektrische apparaten die non stop werken. Dat een koelkast altijd aanstaat is logisch, maar neem nu je gsm oplader, je digicorder, je laptop etc. Deze toestellen zijn vaak nog actief en verbruiken dus nog steeds stroom zonder dat je het door hebt. Ze staan in standby modus en voor een standby modus heb je nog steeds stroom nodig. 

Wat kan je er nu aan doen? Zet je toestellen wanneer je ze niet actief gebruikt in slaapstand en haal je laders wanneer je elektrische apparaten opgeladen zijn ook altijd uit het stopcontact. Koop stekkerdozen met een aan- en uitknop zodat je alles in een keer kan uitzetten. Handig als je bijvoorbeeld een avondje of een weekend niet thuis bent. Tot slot is het slim om te investeren in een standby killer voor apparaten zoals de televisie en de digicorder. Met deze tips bespaar je alvast veel centjes, waarmee je vanaf nu andere leuke dingen kan doen. 

Maar dit is niet het enige wat je kan doen. We hebben nog meer energieadvies voor je opgelijst, waar je mogelijks nog niet aan gedacht hebt.

  • Wifi-versterkers! Hoe meer wifi versterkers hoe hoger de factuur. Heb je versterkers hangen in ruimtes waar deze eigenlijk niet nodig zijn of ga je op vakantie? Trek deze dan uit, je bespaart er tot wel 100 euro per jaar mee. 
  • Defecte omvormer van zonnepanelen. Deze controleer je niet dagelijks dus wanneer deze defect is, merk je het vaak pas later op. Dit kan een reden zijn waarom je veel geld verliest en je factuur dus een pak hoger ligt. 
  • Beperk de tijd dat jij of je kinderen gamen. Je televisie en game console verbruiken meer dan je denkt.
  • Veel mensen hebben automatische verlichting met een timer, denk maar aan spots die verlichten als er iemand langsloopt bij de garage of in de tuin. Als deze niet van belang zijn schakel deze dan uit.

Bij Onafhankelijk Adviesplatform proberen wij je steeds te helpen jouw energie factuur te verlagen, contacteer ons nu voor een gratis analyse.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit