• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Plotse stijging energie factuur? Dit kunnen de oorzaken zijn

Heb je net de jaarafrekening van jouw energie gehad en is die plots torenhoog? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar wat de oorzaak hiervan kan zijn. Want meer en meer mensen betalen nog steeds te veel voor hun energie factuur. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een energielek, een defect elektrisch apparaat of een toestel dat immens veel verbruikt.

Het klinkt misschien een beetje nerdy, maar het loont: maandelijks de meterstanden noteren. Je kan ze vaak zelfs digitaal of via een app volgen en zo jouw energieverbruik raadplegen. Onafhankelijk Adviesplatform helpt je met deze uitkomsten al erg op weg, wij helpen je namelijk met het vergelijken van energieleveranciers om te kijken welke het beste bij je past (en voor welke leverancier je dus het minste betaalt). Zo kan je ook direct zien of jouw energieconsumptie boven of onder normaal ligt.

Vermijd sluimerverbruik

Sluimerverbruik van elektrische apparaten is bij veel mensen de nummer een reden van een hoge energie factuur. Je betaalt er vaak tientallen euro’s te veel mee per jaar en dit kan makkelijk vermeden worden. Maar wat is sluimerverbruik nu precies? Elektrische apparaten die non stop werken. Dat een koelkast altijd aanstaat is logisch, maar neem nu je gsm oplader, je digicorder, je laptop etc. Deze toestellen zijn vaak nog actief en verbruiken dus nog steeds stroom zonder dat je het door hebt. Ze staan in standby modus en voor een standby modus heb je nog steeds stroom nodig. 

Wat kan je er nu aan doen? Zet je toestellen wanneer je ze niet actief gebruikt in slaapstand en haal je laders wanneer je elektrische apparaten opgeladen zijn ook altijd uit het stopcontact. Koop stekkerdozen met een aan- en uitknop zodat je alles in een keer kan uitzetten. Handig als je bijvoorbeeld een avondje of een weekend niet thuis bent. Tot slot is het slim om te investeren in een standby killer voor apparaten zoals de televisie en de digicorder. Met deze tips bespaar je alvast veel centjes, waarmee je vanaf nu andere leuke dingen kan doen. 

Maar dit is niet het enige wat je kan doen. We hebben nog meer energieadvies voor je opgelijst, waar je mogelijks nog niet aan gedacht hebt.

  • Wifi-versterkers! Hoe meer wifi versterkers hoe hoger de factuur. Heb je versterkers hangen in ruimtes waar deze eigenlijk niet nodig zijn of ga je op vakantie? Trek deze dan uit, je bespaart er tot wel 100 euro per jaar mee. 
  • Defecte omvormer van zonnepanelen. Deze controleer je niet dagelijks dus wanneer deze defect is, merk je het vaak pas later op. Dit kan een reden zijn waarom je veel geld verliest en je factuur dus een pak hoger ligt. 
  • Beperk de tijd dat jij of je kinderen gamen. Je televisie en game console verbruiken meer dan je denkt.
  • Veel mensen hebben automatische verlichting met een timer, denk maar aan spots die verlichten als er iemand langsloopt bij de garage of in de tuin. Als deze niet van belang zijn schakel deze dan uit.

Bij Onafhankelijk Adviesplatform proberen wij je steeds te helpen jouw energie factuur te verlagen, contacteer ons nu voor een gratis analyse.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit