• Onafhankelijke analyse & advies
 • Klanttevredenheid
 • Ontzorging & opvolging
 • Onze fysieke store

Energieleveranciers vergelijken: wat zijn de goedkoopste mogelijkheden en is een groepsaankoop wel een goed alternatief?

Wil je graag gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers maar is het moeilijk om een energieleverancier te selecteren? Met behulp van het Onafhankelijk Adviesplatform kan je energieleveranciers vergelijken zodat je nooit meer te veel betaalt. Ook helpen wij met het vergelijken van verschillende opties voor de aankoop van gas en elektriciteit. Het vergelijken van energieleveranciers in België en hun prijzen is voor veel particulieren, maar ook voor veel bedrijven, een grote opgave. Er is dus werk aan de winkel om gas en elektriciteit te vergelijken! Het vergelijken van energiebedrijven loont!

Energieleveranciers vergelijken met de bestaande tools

Energieleveranciers vergelijken in België wordt met Onafhankelijk Adviesplatform een fluitje van een cent. Eigenlijk moet jij er zelf niets meer voor doen om toch de goedkoopste leverancier te selecteren en te behouden. Wij vergelijken de energiebedrijven voor jou! Dit is ook de reden tot oprichting van een onafhankelijk adviesplatform dat je helpt bij het zoeken en vergelijken van energieleveranciers. Er wordt eerst een analyse gemaakt van je huidige situatie zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je krijgt het voorstel om eventueel over te schakelen naar een andere (lees: goedkopere) energieleverancier. En het blijft niet bij eenmalig de energieleveranciers vergelijken.

 De goedkoopste energieleverancier: dat wilt toch iedereen!

Wil je nooit meer te veel betalen en altijd de laagste prijs betalen bij de goedkoopste energieleverancier? Wil je graag de beste energieleverancier selecteren? Dankzij het Onafhankelijk Adviesplatform kan dit. Misschien denk je dat je een goedkope energieleverancier hebt, maar vaak kan het toch nog beter. Hoe vind jij nu de goedkoopste energieleverancier, en dit op elk moment? Je kunt uiteraard zelf gaan uitzoeken wie de goedkoopste energieleverancier in België is.

Gelukkig kan je sinds kort ook terecht bij ons voor de goedkoopste energieleverancier. De vraag ‘welke energieleverancier is het goedkoopst’, wordt hier eigenlijk niet gesteld. Het gaat eerder om de vraag: ‘welke energieleverancier is voor jou het meest geschikt en hoe kun je je energierekening laten dalen’? Onafhankelijk Adviesplatform helpt je bij het zoeken van de goedkoopste energieleverancier door het vergelijken van energieleveranciers. Zo zal je zien: gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers loont. Bekijk onze werkwijze en doe vandaag nog de test!

Drie tips voor de goedkoopste energieleverancier. We willen allemaal zo weinig mogelijk betalen voor onze energie. Met onze tips vind je de goedkoopste energieleverancier:

 1. Kies voor een vaste prijs
 2. Houd rekening met promoties en acties
 3. Laat uw factuur vrijblijvend analyseren door Onafhankelijk Adviesplatform

Energieleveranciers vergelijken: wat is een groepsaankoop?

Een groepsaankoop voor energie heeft tot doel een groep mensen te verzamelen om samen elektriciteit en/of gas aan te kopen tegen voordelige tarieven. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U schrijft zich als consument online in en moet enkel een aantal gegevens over uw energieverbruik doorgeven, vermeld op uw jaarlijkse eindafrekening. Op basis van uw verbruiksgegevens en die van anderen zoekt men een interessante partij en gaat de groepsaankoop van start.

Is een groepsaankoop een beter alternatief?

Ons onafhankelijke platform voor het vergelijken van energieleveranciers is nu jouw centrale aanspreekpunt. En je krijgt om de zes maand een herziening: opnieuw wordt er bekeken of je niet te veel betaalt voor je gas, water en elektriciteit. Is dit inderdaad het geval? Dan schakel je eenvoudig terug over naar een goedkopere leverancier. Dit ook alweer… gratis en zonder dat jij de overstap moet regelen. Wij doen er alles aan om het overschakelen van energieleverancier vlot te laten verlopen.

De concurrentie onder energieleveranciers stijgt!

Groepsaankopen zijn vandaag de dag helemaal in. Maar is dat ook van toepassing op de aankoop van elektriciteit en aardgas? Op het eerste zich lijkt het logisch dat een groepsaankoop goedkoper is. Toch zijn er enkele problemen die wij als adviesplatform zien. Groepsaankopen worden geveild op maat van de gemiddelde verbruiker.Van zodra je ook maar een beetje afwijkt van het gemiddelde is het dus nog maar de vraag of een groepsaankoop voor jou het beste tarief oplevert. Ten tweede: moet je de prijs vergelijken met jouw huidig tarief of met het duurste tarief? Veel nuttiger is het om uw concrete huidige tarief te laten vergelijken met andere opportuniteiten in de markt. Onafhankelijk Adviesplatform kan u daarin bijstaan. Wat we wel kunnen zeggen met zekerheid is dat een groepsaankoop op lange termijn een goede strategie is. Ben je benieuwd wat een groepsaankoop voor jou kan betekenen? Onafhankelijk Adviesplatform biedt u een gepersonaliseerde analyse op uw maat, met uw gegevens en specifiek voor de behoeften van uw bedrijf.

Waarom we een groepsaankoop afraden

 1. Er wordt bij een groepsaankoop geen rekening gehouden met afwijkende energiebehoeften
 2. Niet elke leverancier doet mee
 3. Goedkope tarieven worden bij een groepsaankoop automatisch aangepast

Veranderen van energieleverancier als bedrijf

Bent u zelfstandige of runt u een kmo met een maximaal elektriciteitsverbruik van 49.999 kWh en een maximaal aardgasverbruik van 99.999 kWh en wilt u veranderen van energieleverancier? Dan kan u op eender welk moment gratis van energieleverancier of contract veranderen. Hou wel rekening met een minimale opzeggingstermijn van 1 maand. Ligt u energieverbruik boven de aangegeven marges? Dan moet u de voorziene einddatum van uw contract respecteren. Stapt u vroeger over? Dan rekent uw leverancier u een verbrekingsvergoeding aan. Hoeveel die bedraagt, is opgenomen in de algemene voorwaarden.

De Belgische energiemarkt: wie doet wat?

Energieleveranciers in België en de Belgische energiemarkt is vaak een ingewikkeld bos. Om elektriciteit of aardgas tot bij u in de huiskamer te krijgen, hebt u verschillende partijen nodig: energieleveranciers, distributienetbeheerders en energieproducenten. Hier een korte opsomming:

 • Energie opwekken: Electrabel en EFD-Luminus
 • Energie transporteren: Elia en Fluxys
 • Energie verhandelen: BelPEx
 • Energie verdelen: de distributienetbeheerders zoals bijvoorbeeld Imea, Infrax West, Iveka, Imewo en Sibelgas.
 • Energie leveren: de energieleverancier. Dat is voor ons de meest belangrijke. Een overzicht van alle leveranciers vindt u hier. Wil u nog meer inzicht in de Belgische energiemarkt? Neem contact op met onze experts.

Vergelijken van energieprijzen? Het loont!

Iedereen is het er vaak over eens: wij betalen nog altijd te veel voor onze energie. Maar klopt dit wel? En indien het werkelijk zo is, wat kun je dan als particulier of bedrijf ondernemen om je energiefactuur aanzienlijk te laten dalen? Wij helpen jou alvast op weg bij het vergelijken van energieprijzen.

Hoe begin je aan het vergelijken van energieprijzen? Het efficiënt vergelijken van energieprijzen komt voornamelijk neer op het regelmatig vergelijken van energieleveranciers. Alle energieleveranciers in België hanteren andere tarieven. En wil je correct de energieprijzen vergelijken? Dan moet je ook de ‘kleine lettertjes’ lezen, namelijk de bijkomende administratiekosten, abonnementskosten en noem maar op. Eer je al de energieleveranciers in België op die manier naast elkaar hebt gezet, ben je gegarandeerd een hele tijd verder en zijn misschien hun tarieven alweer gewijzigd. Energieprijzen vergelijken is voor velen gewoon een onbegonnen werk. Laat het vergelijken van energieprijzen dan ook aan specialisten over. Bovendien kan je energieprijzen vergelijken ook aan specialisten overlaten. Wij als Onafhankelijk Adviesplatform brengen gratis je energieverbruik in kaart om je energieprijzen te vergelijken.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit