• Onafhankelijke analyse & advies
 • Klanttevredenheid
 • Ontzorging & opvolging

Energieleveranciers vergelijken: wat zijn de goedkoopste mogelijkheden en is een groepsaankoop wel een goed alternatief?

Wil je graag gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers maar is het moeilijk om een energieleverancier te selecteren? Met behulp van het Onafhankelijk Adviesplatform kan je energieleveranciers vergelijken zodat je nooit meer te veel betaalt. Ook helpen wij met het vergelijken van verschillende opties voor de aankoop van gas en elektriciteit. Het vergelijken van energieleveranciers in België en hun prijzen is voor veel particulieren, maar ook voor veel bedrijven, een grote opgave. Er is dus werk aan de winkel om gas en elektriciteit te vergelijken! Het vergelijken van energiebedrijven loont!

Energieleveranciers vergelijken met de bestaande tools

Energieleveranciers vergelijken in België wordt met Onafhankelijk Adviesplatform een fluitje van een cent. Eigenlijk moet jij er zelf niets meer voor doen om toch de goedkoopste leverancier te selecteren en te behouden. Wij vergelijken de energiebedrijven voor jou! Dit is ook de reden tot oprichting van een onafhankelijk adviesplatform dat je helpt bij het zoeken en vergelijken van energieleveranciers. Er wordt eerst een analyse gemaakt van je huidige situatie zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je krijgt het voorstel om eventueel over te schakelen naar een andere (lees: goedkopere) energieleverancier. En het blijft niet bij eenmalig de energieleveranciers vergelijken.

 De goedkoopste energieleverancier: dat wilt toch iedereen!

Wil je nooit meer te veel betalen en altijd de laagste prijs betalen bij de goedkoopste energieleverancier? Wil je graag de beste energieleverancier selecteren? Dankzij het Onafhankelijk Adviesplatform kan dit. Misschien denk je dat je een goedkope energieleverancier hebt, maar vaak kan het toch nog beter. Hoe vind jij nu de goedkoopste energieleverancier, en dit op elk moment? Je kunt uiteraard zelf gaan uitzoeken wie de goedkoopste energieleverancier in België is.

Gelukkig kan je sinds kort ook terecht bij ons voor de goedkoopste energieleverancier. De vraag ‘welke energieleverancier is het goedkoopst’, wordt hier eigenlijk niet gesteld. Het gaat eerder om de vraag: ‘welke energieleverancier is voor jou het meest geschikt en hoe kun je je energierekening laten dalen’? Onafhankelijk Adviesplatform helpt je bij het zoeken van de goedkoopste energieleverancier door het vergelijken van energieleveranciers. Zo zal je zien: gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers loont. Bekijk onze werkwijze en doe vandaag nog de test!

Drie tips voor de goedkoopste energieleverancier. We willen allemaal zo weinig mogelijk betalen voor onze energie. Met onze tips vind je de goedkoopste energieleverancier:

 1. Kies voor een vaste prijs
 2. Houd rekening met promoties en acties
 3. Laat uw factuur vrijblijvend analyseren door Onafhankelijk Adviesplatform

Energieleveranciers vergelijken: wat is een groepsaankoop?

Een groepsaankoop voor energie heeft tot doel een groep mensen te verzamelen om samen elektriciteit en/of gas aan te kopen tegen voordelige tarieven. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U schrijft zich als consument online in en moet enkel een aantal gegevens over uw energieverbruik doorgeven, vermeld op uw jaarlijkse eindafrekening. Op basis van uw verbruiksgegevens en die van anderen zoekt men een interessante partij en gaat de groepsaankoop van start.

Is een groepsaankoop een beter alternatief?

Ons onafhankelijke platform voor het vergelijken van energieleveranciers is nu jouw centrale aanspreekpunt. En je krijgt om de zes maand een herziening: opnieuw wordt er bekeken of je niet te veel betaalt voor je gas, water en elektriciteit. Is dit inderdaad het geval? Dan schakel je eenvoudig terug over naar een goedkopere leverancier. Dit ook alweer… gratis en zonder dat jij de overstap moet regelen. Wij doen er alles aan om het overschakelen van energieleverancier vlot te laten verlopen.

De concurrentie onder energieleveranciers stijgt!

Groepsaankopen zijn vandaag de dag helemaal in. Maar is dat ook van toepassing op de aankoop van elektriciteit en aardgas? Op het eerste zich lijkt het logisch dat een groepsaankoop goedkoper is. Toch zijn er enkele problemen die wij als adviesplatform zien. Groepsaankopen worden geveild op maat van de gemiddelde verbruiker.Van zodra je ook maar een beetje afwijkt van het gemiddelde is het dus nog maar de vraag of een groepsaankoop voor jou het beste tarief oplevert. Ten tweede: moet je de prijs vergelijken met jouw huidig tarief of met het duurste tarief? Veel nuttiger is het om uw concrete huidige tarief te laten vergelijken met andere opportuniteiten in de markt. Onafhankelijk Adviesplatform kan u daarin bijstaan. Wat we wel kunnen zeggen met zekerheid is dat een groepsaankoop op lange termijn een goede strategie is. Ben je benieuwd wat een groepsaankoop voor jou kan betekenen? Onafhankelijk Adviesplatform biedt u een gepersonaliseerde analyse op uw maat, met uw gegevens en specifiek voor de behoeften van uw bedrijf.

Waarom we een groepsaankoop afraden

 1. Er wordt bij een groepsaankoop geen rekening gehouden met afwijkende energiebehoeften
 2. Niet elke leverancier doet mee
 3. Goedkope tarieven worden bij een groepsaankoop automatisch aangepast

Veranderen van energieleverancier als bedrijf

Bent u zelfstandige of runt u een kmo met een maximaal elektriciteitsverbruik van 49.999 kWh en een maximaal aardgasverbruik van 99.999 kWh en wilt u veranderen van energieleverancier? Dan kan u op eender welk moment gratis van energieleverancier of contract veranderen. Hou wel rekening met een minimale opzeggingstermijn van 1 maand. Ligt u energieverbruik boven de aangegeven marges? Dan moet u de voorziene einddatum van uw contract respecteren. Stapt u vroeger over? Dan rekent uw leverancier u een verbrekingsvergoeding aan. Hoeveel die bedraagt, is opgenomen in de algemene voorwaarden.

De Belgische energiemarkt: wie doet wat?

Energieleveranciers in België en de Belgische energiemarkt is vaak een ingewikkeld bos. Om elektriciteit of aardgas tot bij u in de huiskamer te krijgen, hebt u verschillende partijen nodig: energieleveranciers, distributienetbeheerders en energieproducenten. Hier een korte opsomming:

 • Energie opwekken: Electrabel en EFD-Luminus
 • Energie transporteren: Elia en Fluxys
 • Energie verhandelen: BelPEx
 • Energie verdelen: de distributienetbeheerders zoals bijvoorbeeld Imea, Infrax West, Iveka, Imewo en Sibelgas.
 • Energie leveren: de energieleverancier. Dat is voor ons de meest belangrijke. Een overzicht van alle leveranciers vindt u hier. Wil u nog meer inzicht in de Belgische energiemarkt? Neem contact op met onze experts.

Vergelijken van energieprijzen? Het loont!

Iedereen is het er vaak over eens: wij betalen nog altijd te veel voor onze energie. Maar klopt dit wel? En indien het werkelijk zo is, wat kun je dan als particulier of bedrijf ondernemen om je energiefactuur aanzienlijk te laten dalen? Wij helpen jou alvast op weg bij het vergelijken van energieprijzen.

Hoe begin je aan het vergelijken van energieprijzen? Het efficiënt vergelijken van energieprijzen komt voornamelijk neer op het regelmatig vergelijken van energieleveranciers. Alle energieleveranciers in België hanteren andere tarieven. En wil je correct de energieprijzen vergelijken? Dan moet je ook de ‘kleine lettertjes’ lezen, namelijk de bijkomende administratiekosten, abonnementskosten en noem maar op. Eer je al de energieleveranciers in België op die manier naast elkaar hebt gezet, ben je gegarandeerd een hele tijd verder en zijn misschien hun tarieven alweer gewijzigd. Energieprijzen vergelijken is voor velen gewoon een onbegonnen werk. Laat het vergelijken van energieprijzen dan ook aan specialisten over. Bovendien kan je energieprijzen vergelijken ook aan specialisten overlaten. Wij als Onafhankelijk Adviesplatform brengen gratis je energieverbruik in kaart om je energieprijzen te vergelijken.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit