• Onafhankelijke analyse & advies
 • Klanttevredenheid
 • Ontzorging & opvolging
 • Onze fysieke store

Energieleveranciers vergelijken: wat zijn de goedkoopste mogelijkheden en is een groepsaankoop wel een goed alternatief?

Wil je graag gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers maar is het moeilijk om een energieleverancier te selecteren? Met behulp van het Onafhankelijk Adviesplatform kan je energieleveranciers vergelijken zodat je nooit meer te veel betaalt. Ook helpen wij met het vergelijken van verschillende opties voor de aankoop van gas en elektriciteit. Het vergelijken van energieleveranciers in België en hun prijzen is voor veel particulieren, maar ook voor veel bedrijven, een grote opgave. Er is dus werk aan de winkel om gas en elektriciteit te vergelijken! Het vergelijken van energiebedrijven loont!

Energieleveranciers vergelijken met de bestaande tools

Energieleveranciers vergelijken in België wordt met Onafhankelijk Adviesplatform een fluitje van een cent. Eigenlijk moet jij er zelf niets meer voor doen om toch de goedkoopste leverancier te selecteren en te behouden. Wij vergelijken de energiebedrijven voor jou! Dit is ook de reden tot oprichting van een onafhankelijk adviesplatform dat je helpt bij het zoeken en vergelijken van energieleveranciers. Er wordt eerst een analyse gemaakt van je huidige situatie zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je krijgt het voorstel om eventueel over te schakelen naar een andere (lees: goedkopere) energieleverancier. En het blijft niet bij eenmalig de energieleveranciers vergelijken.

 De goedkoopste energieleverancier: dat wilt toch iedereen!

Wil je nooit meer te veel betalen en altijd de laagste prijs betalen bij de goedkoopste energieleverancier? Wil je graag de beste energieleverancier selecteren? Dankzij het Onafhankelijk Adviesplatform kan dit. Misschien denk je dat je een goedkope energieleverancier hebt, maar vaak kan het toch nog beter. Hoe vind jij nu de goedkoopste energieleverancier, en dit op elk moment? Je kunt uiteraard zelf gaan uitzoeken wie de goedkoopste energieleverancier in België is.

Gelukkig kan je sinds kort ook terecht bij ons voor de goedkoopste energieleverancier. De vraag ‘welke energieleverancier is het goedkoopst’, wordt hier eigenlijk niet gesteld. Het gaat eerder om de vraag: ‘welke energieleverancier is voor jou het meest geschikt en hoe kun je je energierekening laten dalen’? Onafhankelijk Adviesplatform helpt je bij het zoeken van de goedkoopste energieleverancier door het vergelijken van energieleveranciers. Zo zal je zien: gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers loont. Bekijk onze werkwijze en doe vandaag nog de test!

Drie tips voor de goedkoopste energieleverancier. We willen allemaal zo weinig mogelijk betalen voor onze energie. Met onze tips vind je de goedkoopste energieleverancier:

 1. Kies voor een vaste prijs
 2. Houd rekening met promoties en acties
 3. Laat uw factuur vrijblijvend analyseren door Onafhankelijk Adviesplatform

Energieleveranciers vergelijken: wat is een groepsaankoop?

Een groepsaankoop voor energie heeft tot doel een groep mensen te verzamelen om samen elektriciteit en/of gas aan te kopen tegen voordelige tarieven. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U schrijft zich als consument online in en moet enkel een aantal gegevens over uw energieverbruik doorgeven, vermeld op uw jaarlijkse eindafrekening. Op basis van uw verbruiksgegevens en die van anderen zoekt men een interessante partij en gaat de groepsaankoop van start.

Is een groepsaankoop een beter alternatief?

Ons onafhankelijke platform voor het vergelijken van energieleveranciers is nu jouw centrale aanspreekpunt. En je krijgt om de zes maand een herziening: opnieuw wordt er bekeken of je niet te veel betaalt voor je gas, water en elektriciteit. Is dit inderdaad het geval? Dan schakel je eenvoudig terug over naar een goedkopere leverancier. Dit ook alweer… gratis en zonder dat jij de overstap moet regelen. Wij doen er alles aan om het overschakelen van energieleverancier vlot te laten verlopen.

De concurrentie onder energieleveranciers stijgt!

Groepsaankopen zijn vandaag de dag helemaal in. Maar is dat ook van toepassing op de aankoop van elektriciteit en aardgas? Op het eerste zich lijkt het logisch dat een groepsaankoop goedkoper is. Toch zijn er enkele problemen die wij als adviesplatform zien. Groepsaankopen worden geveild op maat van de gemiddelde verbruiker.Van zodra je ook maar een beetje afwijkt van het gemiddelde is het dus nog maar de vraag of een groepsaankoop voor jou het beste tarief oplevert. Ten tweede: moet je de prijs vergelijken met jouw huidig tarief of met het duurste tarief? Veel nuttiger is het om uw concrete huidige tarief te laten vergelijken met andere opportuniteiten in de markt. Onafhankelijk Adviesplatform kan u daarin bijstaan. Wat we wel kunnen zeggen met zekerheid is dat een groepsaankoop op lange termijn een goede strategie is. Ben je benieuwd wat een groepsaankoop voor jou kan betekenen? Onafhankelijk Adviesplatform biedt u een gepersonaliseerde analyse op uw maat, met uw gegevens en specifiek voor de behoeften van uw bedrijf.

Waarom we een groepsaankoop afraden

 1. Er wordt bij een groepsaankoop geen rekening gehouden met afwijkende energiebehoeften
 2. Niet elke leverancier doet mee
 3. Goedkope tarieven worden bij een groepsaankoop automatisch aangepast

Veranderen van energieleverancier als bedrijf

Bent u zelfstandige of runt u een kmo met een maximaal elektriciteitsverbruik van 49.999 kWh en een maximaal aardgasverbruik van 99.999 kWh en wilt u veranderen van energieleverancier? Dan kan u op eender welk moment gratis van energieleverancier of contract veranderen. Hou wel rekening met een minimale opzeggingstermijn van 1 maand. Ligt u energieverbruik boven de aangegeven marges? Dan moet u de voorziene einddatum van uw contract respecteren. Stapt u vroeger over? Dan rekent uw leverancier u een verbrekingsvergoeding aan. Hoeveel die bedraagt, is opgenomen in de algemene voorwaarden.

De Belgische energiemarkt: wie doet wat?

Energieleveranciers in België en de Belgische energiemarkt is vaak een ingewikkeld bos. Om elektriciteit of aardgas tot bij u in de huiskamer te krijgen, hebt u verschillende partijen nodig: energieleveranciers, distributienetbeheerders en energieproducenten. Hier een korte opsomming:

 • Energie opwekken: Electrabel en EFD-Luminus
 • Energie transporteren: Elia en Fluxys
 • Energie verhandelen: BelPEx
 • Energie verdelen: de distributienetbeheerders zoals bijvoorbeeld Imea, Infrax West, Iveka, Imewo en Sibelgas.
 • Energie leveren: de energieleverancier. Dat is voor ons de meest belangrijke. Een overzicht van alle leveranciers vindt u hier. Wil u nog meer inzicht in de Belgische energiemarkt? Neem contact op met onze experts.

Vergelijken van energieprijzen? Het loont!

Iedereen is het er vaak over eens: wij betalen nog altijd te veel voor onze energie. Maar klopt dit wel? En indien het werkelijk zo is, wat kun je dan als particulier of bedrijf ondernemen om je energiefactuur aanzienlijk te laten dalen? Wij helpen jou alvast op weg bij het vergelijken van energieprijzen.

Hoe begin je aan het vergelijken van energieprijzen? Het efficiënt vergelijken van energieprijzen komt voornamelijk neer op het regelmatig vergelijken van energieleveranciers. Alle energieleveranciers in België hanteren andere tarieven. En wil je correct de energieprijzen vergelijken? Dan moet je ook de ‘kleine lettertjes’ lezen, namelijk de bijkomende administratiekosten, abonnementskosten en noem maar op. Eer je al de energieleveranciers in België op die manier naast elkaar hebt gezet, ben je gegarandeerd een hele tijd verder en zijn misschien hun tarieven alweer gewijzigd. Energieprijzen vergelijken is voor velen gewoon een onbegonnen werk. Laat het vergelijken van energieprijzen dan ook aan specialisten over. Bovendien kan je energieprijzen vergelijken ook aan specialisten overlaten. Wij als Onafhankelijk Adviesplatform brengen gratis je energieverbruik in kaart om je energieprijzen te vergelijken.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit