Van de regen in de drop? 3 kritische vragen aan uw nieuwe energieleverancier

U bent zopas overgestapt naar een nieuwe energieleverancier die beweert dat hij de goedkoopste is? Prima, maar wat kritische vragen kunnen natuurlijk nooit kwaad. Hier zijn alvast drie essentiële vragen die u zeker moet stellen bij een overstap.

1) Hoe weet ik dat ik de goedkoopste formule heb en behoud?

U hebt vandaag dan misschien wel de goedkoopste formule, maar wat brengt de toekomst? Vraag het uw nieuwe energieleverancier gerust op de man af. Hoe kunnen ze garanderen dat uw energiecontract over enkele maanden nog steeds tot de goedkoopste op de energiemarkt behoort? Laat hen een antwoord schriftelijk formuleren, zo hebt u bewijsmateriaal bij eventuele strubbelingen.

2) Wat bij een verhuizing?

Wie verhuist, neemt normaal gezien het huidige energiecontract over. Tenzij natuurlijk uw energieleverancier in die regio geen diensten aanbiedt. Hoe de overstap in dat geval wordt geregeld, vraagt u het best op voorhand. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

3) Wat als ik toch wil overstappen naar een andere energieleverancier?

Uiteraard wilt u ook weten wat u moet doen als u wilt overstappen. Kunt u gemakkelijk onder het huidige contract onderuit komen? Of zijn er speciale clausules die u het leven moeilijk maken?

Gezinnen, zelfstandigen en kmo’s met een contract van bepaalde of onbepaalde duur kunnen op elk moment veranderen van leverancier. Uw huidige energieleverancier mag u daarvoor niets aanrekenen. Doet hij dat toch, dan overtreedt hij de wet. U kunt dan een klacht indienen bij uw energieleverancier. Maar hieraan moet een uitzondering worden toegevoegd! Indien u als zelfstandige een verbruik hebt boven de 50 megawatt per uur voor elektriciteit en/of 100 megawatt per uur aan gas, dan bent u wel gebonden aan uw contract. Wanneer u het in dat geval vroegtijdig stopzet, volgt een boete.

Bent u niet van plan om de energiemarkt af te schuimen op zoek naar de beste tarieven, maar wil u wél ten volle profiteren van de goedkoopste prijzen en voorwaarden? Laat het werk over aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Wij zoeken de goedkoopste leverancier én regelen de overstap van a tot z.

 

Meer weten? Contacteer ons