• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe ontsnapt u dit jaar aan stijgende energieprijzen?

Het lijkt de laatste jaren een trend: de energieprijzen gaan ieder jaar systematisch omhoog. Maar hoe komt dat en wat kunt u eraan doen? Ongetwijfeld spelen de koude wintermaanden een hoofdrol. De vraag naar energie piekt tijdens de winter en de prijzen worden telkens evenredig aangepast. Gelukkig helpt ons adviesplatform u op weg naar besparing.

Oorzaken stijgende prijzen

Een nieuw jaar brengt vaak een stijging in energieprijzen mee. De hoofdreden daarvoor is dat de vraag tijdens de wintermaanden stijgt, maar het aanbod niet zozeer. Eind vorig jaar is des te meer gebleken dat kernenergie een wisselvallige factor blijft, met een dreigend stroomtekort tot gevolg. Energie mag voor ons dan een vanzelfsprekendheid lijken, het is des te meer gegeerd omdat het aanbod niet altijd aan de vraag kan beantwoorden.

In België hebben we verder last van een erg wisselvallig klimaat, wat de opbrengst uit groene energie onzeker maakt. Om met alles rekening te houden, kopen energieleveranciers soms veel energie aan op het laatste moment, wat duurder uitvalt. Bovendien betalen energieleveranciers over het algemeen zo’n 35% meer op elektriciteit die ze vandaag willen aanbieden dan een half jaar geleden. Dit alles maakt dat ze ook hun prijzen voor de eindgebruiker zullen opdrijven.  

Vermijd een hogere energiefactuur

Wilt u toch graag aan kostenbesparing doen? Dan vergelijkt u best voldoende energieleveranciers. Op die manier kunt u de leverancier kiezen die vandaag het best aansluit bij uw persoonlijke situatie, en realiseert u al snel een significante besparing. Veel energieleveranciers werken met een contract dat stilzwijgend verlengd wordt, terwijl dit voor u al lang niet meer het voordeligste aanbod op de markt is.

Wacht dus niet af tot die hoge energiefactuur in de bus valt, maar zet de nodige stappen om een prijsverhoging te vermijden. Ons onafhankelijk adviesplatform helpt u er graag bij.

Meer besparing dankzij Onafhankelijk Adviesplatform

We zijn dé partner in energie, de veranderende markt kent geen geheimen voor ons. Prijsschommelingen zijn er altijd, de energiemarkt is nu eenmaal voortdurend in beweging. Veranderingen qua tarieven, voordelen en promoties volgen we van dag tot dag op de voet. Op die manier verzekeren we u een persoonlijk en objectief advies, en realiseert u in no time het meest voordelige contract dat beantwoordt aan uw profiel.

Wilt u ook iets doen aan uw torenhoge energiefactuur? Neem contact op en verkrijg vrijblijvend energie-advies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit