Hoe ontsnapt u dit jaar aan stijgende energieprijzen?

Het lijkt de laatste jaren een trend: de energieprijzen gaan ieder jaar systematisch omhoog. Maar hoe komt dat en wat kunt u eraan doen? Ongetwijfeld spelen de koude wintermaanden een hoofdrol. De vraag naar energie piekt tijdens de winter en de prijzen worden telkens evenredig aangepast. Gelukkig helpt ons adviesplatform u op weg naar besparing.

Oorzaken stijgende prijzen

Een nieuw jaar brengt vaak een stijging in energieprijzen mee. De hoofdreden daarvoor is dat de vraag tijdens de wintermaanden stijgt, maar het aanbod niet zozeer. Eind vorig jaar is des te meer gebleken dat kernenergie een wisselvallige factor blijft, met een dreigend stroomtekort tot gevolg. Energie mag voor ons dan een vanzelfsprekendheid lijken, het is des te meer gegeerd omdat het aanbod niet altijd aan de vraag kan beantwoorden.

In België hebben we verder last van een erg wisselvallig klimaat, wat de opbrengst uit groene energie onzeker maakt. Om met alles rekening te houden, kopen energieleveranciers soms veel energie aan op het laatste moment, wat duurder uitvalt. Bovendien betalen energieleveranciers over het algemeen zo’n 35% meer op elektriciteit die ze vandaag willen aanbieden dan een half jaar geleden. Dit alles maakt dat ze ook hun prijzen voor de eindgebruiker zullen opdrijven.  

Vermijd een hogere energiefactuur

Wilt u toch graag aan kostenbesparing doen? Dan vergelijkt u best voldoende energieleveranciers. Op die manier kunt u de leverancier kiezen die vandaag het best aansluit bij uw persoonlijke situatie, en realiseert u al snel een significante besparing. Veel energieleveranciers werken met een contract dat stilzwijgend verlengd wordt, terwijl dit voor u al lang niet meer het voordeligste aanbod op de markt is.

Wacht dus niet af tot die hoge energiefactuur in de bus valt, maar zet de nodige stappen om een prijsverhoging te vermijden. Ons onafhankelijk adviesplatform helpt u er graag bij.

Meer besparing dankzij Onafhankelijk Adviesplatform

We zijn dé partner in energie, de veranderende markt kent geen geheimen voor ons. Prijsschommelingen zijn er altijd, de energiemarkt is nu eenmaal voortdurend in beweging. Veranderingen qua tarieven, voordelen en promoties volgen we van dag tot dag op de voet. Op die manier verzekeren we u een persoonlijk en objectief advies, en realiseert u in no time het meest voordelige contract dat beantwoordt aan uw profiel.

Wilt u ook iets doen aan uw torenhoge energiefactuur? Neem contact op en verkrijg vrijblijvend energie-advies op maat.