• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Winters stroomtekort: een storm in een glas water?

Met maar één werkzame kerncentrale op zeven werd november 2018 gekenmerkt als een erg kritieke maand voor ons land. Men sprak over een stroomtekort en in veel gemeenten werd gevreesd dat begin november het licht zou uitgaan. Ondertussen zijn we december en hebben we van dat stroomtekort nog niet zoveel gemerkt. Nu blijkt plots dat we vooral begin 2019 moeten opletten.

De contradictorische berichtgeving zorgt voor heel wat verwarring. Als Onafhankelijk Adviesplatform volgen wij de nieuwe ontwikkelingen voor u op de voet. Daarnaast tonen we u graag wat u zelf kunt ondernemen om een stroomtekort te vermijden.

Tegenstrijdige berichten

Betonrot in enkele installaties van kerncentrales Tihange 2 en 3 zorgde ervoor dat beide onverwachts langer gesloten blijven voor onderhoud. Hoogspanningsnetbeheerder Elia duidde meteen op het probleem van een winters stroomtekort. November werd gekenmerkt als “de meest kritieke maand”. Terwijl er begin oktober nog sprake was van onvoldoende oplossingen om het stroomtekort in november tegen te gaan, merken we er vandaag niet zoveel van.

Op welke info kunnen we ons baseren? Is een omschakeling van energieleverancier een goed idee, of net niet? Volgens sommige bronnen veranderen we in deze periode beter niet, terwijl andere dit net tegenspreken. In werkelijkheid wint u beter een onpartijdig advies in over uw persoonlijke situatie. Ons Onafhankelijk Adviesplatform volgt de laatste veranderingen met een nauwlettend oog.

Extra waakzaam begin 2019

Terwijl eerst gezegd was dat de kerncentrales van Doel tegen Nieuwjaar weer normaal zouden draaien, werd ondertussen bekend dat deze toch langer gesloten zullen blijven. Dit betekent dat de eerste maanden van 2019 weleens de meest dreigende fase zouden kunnen vormen binnen het stroomtekort. Over het afschakelplan blijven echter verschillende stemmen klinken. Volgens premier Michel is de situatie steeds onder controle gebleven en zal het afschakelplan in geen enkele gemeente werkelijk van kracht gaan deze winter. Elia benadrukt echter dat of u met een stroomtekort te maken zult krijgen, kan variëren van dag tot dag. Momenteel zou de eerder zachte herfst mogelijk een rol spelen in de (schijnbaar) verminderde dreiging van het stroomtekort. Ook dit houdt Onafhankelijk Adviesplatform voor u in de gaten; zo houden we u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen.

Wat kunt u zelf doen?

De mediastorm werkt een chaotische berichtgeving over het stroomtekort in de hand – ook over wat u zelf kunt ondernemen. Uw huishouden alleen kan geen stroomtekort voorkomen, maar bepaalde besparingsmaatregelen kunnen de kans hierop wel verkleinen.

De juiste maatregelen treffen doet u aan de hand van een correct advies. Ons onafhankelijk adviesplatform bekijkt uw energiefactuur met een kritische, objectieve blik. Op die manier geven we advies op maat. We zorgen ervoor dat u zo energie-efficiënt mogelijk verbruikt, en zijn daarbij niet gebonden aan een enkele energieleverancier. We kijken naar uw specifieke situatie en stellen u vervolgens uw beste voordeel binnen de huidige markt voor. Begin best vandaag nog met besparen: door de dreigende tekorten krijgt u anders misschien een dure rekening voorgeschoteld.

Wilt u meer weten over het mogelijke stroomtekort in uw gemeente? Wenst u advies om op uw eigen energieconsumptie te besparen? Neem dan zeker contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit