• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Winters stroomtekort: een storm in een glas water?

Met maar één werkzame kerncentrale op zeven werd november 2018 gekenmerkt als een erg kritieke maand voor ons land. Men sprak over een stroomtekort en in veel gemeenten werd gevreesd dat begin november het licht zou uitgaan. Ondertussen zijn we december en hebben we van dat stroomtekort nog niet zoveel gemerkt. Nu blijkt plots dat we vooral begin 2019 moeten opletten.

De contradictorische berichtgeving zorgt voor heel wat verwarring. Als Onafhankelijk Adviesplatform volgen wij de nieuwe ontwikkelingen voor u op de voet. Daarnaast tonen we u graag wat u zelf kunt ondernemen om een stroomtekort te vermijden.

Tegenstrijdige berichten

Betonrot in enkele installaties van kerncentrales Tihange 2 en 3 zorgde ervoor dat beide onverwachts langer gesloten blijven voor onderhoud. Hoogspanningsnetbeheerder Elia duidde meteen op het probleem van een winters stroomtekort. November werd gekenmerkt als “de meest kritieke maand”. Terwijl er begin oktober nog sprake was van onvoldoende oplossingen om het stroomtekort in november tegen te gaan, merken we er vandaag niet zoveel van.

Op welke info kunnen we ons baseren? Is een omschakeling van energieleverancier een goed idee, of net niet? Volgens sommige bronnen veranderen we in deze periode beter niet, terwijl andere dit net tegenspreken. In werkelijkheid wint u beter een onpartijdig advies in over uw persoonlijke situatie. Ons Onafhankelijk Adviesplatform volgt de laatste veranderingen met een nauwlettend oog.

Extra waakzaam begin 2019

Terwijl eerst gezegd was dat de kerncentrales van Doel tegen Nieuwjaar weer normaal zouden draaien, werd ondertussen bekend dat deze toch langer gesloten zullen blijven. Dit betekent dat de eerste maanden van 2019 weleens de meest dreigende fase zouden kunnen vormen binnen het stroomtekort. Over het afschakelplan blijven echter verschillende stemmen klinken. Volgens premier Michel is de situatie steeds onder controle gebleven en zal het afschakelplan in geen enkele gemeente werkelijk van kracht gaan deze winter. Elia benadrukt echter dat of u met een stroomtekort te maken zult krijgen, kan variëren van dag tot dag. Momenteel zou de eerder zachte herfst mogelijk een rol spelen in de (schijnbaar) verminderde dreiging van het stroomtekort. Ook dit houdt Onafhankelijk Adviesplatform voor u in de gaten; zo houden we u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen.

Wat kunt u zelf doen?

De mediastorm werkt een chaotische berichtgeving over het stroomtekort in de hand – ook over wat u zelf kunt ondernemen. Uw huishouden alleen kan geen stroomtekort voorkomen, maar bepaalde besparingsmaatregelen kunnen de kans hierop wel verkleinen.

De juiste maatregelen treffen doet u aan de hand van een correct advies. Ons onafhankelijk adviesplatform bekijkt uw energiefactuur met een kritische, objectieve blik. Op die manier geven we advies op maat. We zorgen ervoor dat u zo energie-efficiënt mogelijk verbruikt, en zijn daarbij niet gebonden aan een enkele energieleverancier. We kijken naar uw specifieke situatie en stellen u vervolgens uw beste voordeel binnen de huidige markt voor. Begin best vandaag nog met besparen: door de dreigende tekorten krijgt u anders misschien een dure rekening voorgeschoteld.

Wilt u meer weten over het mogelijke stroomtekort in uw gemeente? Wenst u advies om op uw eigen energieconsumptie te besparen? Neem dan zeker contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit