• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Winters stroomtekort: een storm in een glas water?

Met maar één werkzame kerncentrale op zeven werd november 2018 gekenmerkt als een erg kritieke maand voor ons land. Men sprak over een stroomtekort en in veel gemeenten werd gevreesd dat begin november het licht zou uitgaan. Ondertussen zijn we december en hebben we van dat stroomtekort nog niet zoveel gemerkt. Nu blijkt plots dat we vooral begin 2019 moeten opletten.

De contradictorische berichtgeving zorgt voor heel wat verwarring. Als Onafhankelijk Adviesplatform volgen wij de nieuwe ontwikkelingen voor u op de voet. Daarnaast tonen we u graag wat u zelf kunt ondernemen om een stroomtekort te vermijden.

Tegenstrijdige berichten

Betonrot in enkele installaties van kerncentrales Tihange 2 en 3 zorgde ervoor dat beide onverwachts langer gesloten blijven voor onderhoud. Hoogspanningsnetbeheerder Elia duidde meteen op het probleem van een winters stroomtekort. November werd gekenmerkt als “de meest kritieke maand”. Terwijl er begin oktober nog sprake was van onvoldoende oplossingen om het stroomtekort in november tegen te gaan, merken we er vandaag niet zoveel van.

Op welke info kunnen we ons baseren? Is een omschakeling van energieleverancier een goed idee, of net niet? Volgens sommige bronnen veranderen we in deze periode beter niet, terwijl andere dit net tegenspreken. In werkelijkheid wint u beter een onpartijdig advies in over uw persoonlijke situatie. Ons Onafhankelijk Adviesplatform volgt de laatste veranderingen met een nauwlettend oog.

Extra waakzaam begin 2019

Terwijl eerst gezegd was dat de kerncentrales van Doel tegen Nieuwjaar weer normaal zouden draaien, werd ondertussen bekend dat deze toch langer gesloten zullen blijven. Dit betekent dat de eerste maanden van 2019 weleens de meest dreigende fase zouden kunnen vormen binnen het stroomtekort. Over het afschakelplan blijven echter verschillende stemmen klinken. Volgens premier Michel is de situatie steeds onder controle gebleven en zal het afschakelplan in geen enkele gemeente werkelijk van kracht gaan deze winter. Elia benadrukt echter dat of u met een stroomtekort te maken zult krijgen, kan variëren van dag tot dag. Momenteel zou de eerder zachte herfst mogelijk een rol spelen in de (schijnbaar) verminderde dreiging van het stroomtekort. Ook dit houdt Onafhankelijk Adviesplatform voor u in de gaten; zo houden we u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen.

Wat kunt u zelf doen?

De mediastorm werkt een chaotische berichtgeving over het stroomtekort in de hand – ook over wat u zelf kunt ondernemen. Uw huishouden alleen kan geen stroomtekort voorkomen, maar bepaalde besparingsmaatregelen kunnen de kans hierop wel verkleinen.

De juiste maatregelen treffen doet u aan de hand van een correct advies. Ons onafhankelijk adviesplatform bekijkt uw energiefactuur met een kritische, objectieve blik. Op die manier geven we advies op maat. We zorgen ervoor dat u zo energie-efficiënt mogelijk verbruikt, en zijn daarbij niet gebonden aan een enkele energieleverancier. We kijken naar uw specifieke situatie en stellen u vervolgens uw beste voordeel binnen de huidige markt voor. Begin best vandaag nog met besparen: door de dreigende tekorten krijgt u anders misschien een dure rekening voorgeschoteld.

Wilt u meer weten over het mogelijke stroomtekort in uw gemeente? Wenst u advies om op uw eigen energieconsumptie te besparen? Neem dan zeker contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit