• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Winters stroomtekort: een storm in een glas water?

Met maar één werkzame kerncentrale op zeven werd november 2018 gekenmerkt als een erg kritieke maand voor ons land. Men sprak over een stroomtekort en in veel gemeenten werd gevreesd dat begin november het licht zou uitgaan. Ondertussen zijn we december en hebben we van dat stroomtekort nog niet zoveel gemerkt. Nu blijkt plots dat we vooral begin 2019 moeten opletten.

De contradictorische berichtgeving zorgt voor heel wat verwarring. Als Onafhankelijk Adviesplatform volgen wij de nieuwe ontwikkelingen voor u op de voet. Daarnaast tonen we u graag wat u zelf kunt ondernemen om een stroomtekort te vermijden.

Tegenstrijdige berichten

Betonrot in enkele installaties van kerncentrales Tihange 2 en 3 zorgde ervoor dat beide onverwachts langer gesloten blijven voor onderhoud. Hoogspanningsnetbeheerder Elia duidde meteen op het probleem van een winters stroomtekort. November werd gekenmerkt als “de meest kritieke maand”. Terwijl er begin oktober nog sprake was van onvoldoende oplossingen om het stroomtekort in november tegen te gaan, merken we er vandaag niet zoveel van.

Op welke info kunnen we ons baseren? Is een omschakeling van energieleverancier een goed idee, of net niet? Volgens sommige bronnen veranderen we in deze periode beter niet, terwijl andere dit net tegenspreken. In werkelijkheid wint u beter een onpartijdig advies in over uw persoonlijke situatie. Ons Onafhankelijk Adviesplatform volgt de laatste veranderingen met een nauwlettend oog.

Extra waakzaam begin 2019

Terwijl eerst gezegd was dat de kerncentrales van Doel tegen Nieuwjaar weer normaal zouden draaien, werd ondertussen bekend dat deze toch langer gesloten zullen blijven. Dit betekent dat de eerste maanden van 2019 weleens de meest dreigende fase zouden kunnen vormen binnen het stroomtekort. Over het afschakelplan blijven echter verschillende stemmen klinken. Volgens premier Michel is de situatie steeds onder controle gebleven en zal het afschakelplan in geen enkele gemeente werkelijk van kracht gaan deze winter. Elia benadrukt echter dat of u met een stroomtekort te maken zult krijgen, kan variëren van dag tot dag. Momenteel zou de eerder zachte herfst mogelijk een rol spelen in de (schijnbaar) verminderde dreiging van het stroomtekort. Ook dit houdt Onafhankelijk Adviesplatform voor u in de gaten; zo houden we u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen.

Wat kunt u zelf doen?

De mediastorm werkt een chaotische berichtgeving over het stroomtekort in de hand – ook over wat u zelf kunt ondernemen. Uw huishouden alleen kan geen stroomtekort voorkomen, maar bepaalde besparingsmaatregelen kunnen de kans hierop wel verkleinen.

De juiste maatregelen treffen doet u aan de hand van een correct advies. Ons onafhankelijk adviesplatform bekijkt uw energiefactuur met een kritische, objectieve blik. Op die manier geven we advies op maat. We zorgen ervoor dat u zo energie-efficiënt mogelijk verbruikt, en zijn daarbij niet gebonden aan een enkele energieleverancier. We kijken naar uw specifieke situatie en stellen u vervolgens uw beste voordeel binnen de huidige markt voor. Begin best vandaag nog met besparen: door de dreigende tekorten krijgt u anders misschien een dure rekening voorgeschoteld.

Wilt u meer weten over het mogelijke stroomtekort in uw gemeente? Wenst u advies om op uw eigen energieconsumptie te besparen? Neem dan zeker contact op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit