• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe leert u uw kinderen energie besparen?

We gaven u al eerder tips mee voor een energiezuinig en kostenbesparend leven. Bewust omgaan met energie is ook een belangrijke les om mee te geven aan onze kinderen. Kinderen staan er vaak niet bij stil hoeveel energie ze verbruiken en wat dat nu eigenlijk kost. Nochtans dragen ook zij hun steentje bij voor kostenplaatje én milieu. Een grotere bewustwording bij kinderen kan een belangrijk verschil maken voor hun toekomst. Want jong geleerd, is oud gedaan! Maar hoe pakt u het aan? Ons Adviesplatform geeft tips.

Geef zelf het juiste voorbeeld

Tonen dat u bewust omgaat met energie heeft een weerslag op het gedrag van uw kinderen. Zet daarom de televisie of computer niet op stand-by, maar zet apparaten die niet gebruikt worden uit. Sta zelf geen uren onder de douche. Laat het licht niet onnodig branden wanneer niemand in de kamer is. Uit onderzoek blijkt dat zelfs pubers onbewust nog grote waarde hechten aan het voorbeeld van hun ouders.

Sta samen stil bij huiselijke gewoontes

Ieder gezin heeft bepaalde gewoontes in de omgang met energie. Op hoeveel graden zetten jullie dagelijks de verwarming? Kan dat bijvoorbeeld af en toe een graadje lager? Veel kinderen hebben de neiging om wanneer het te warm is kledij uit te trekken of zelfs het raam te openen, in plaats van de verwarming omlaag te zetten. Dat is zonde van de opgewekte warmte.

Maak samen met uw kinderen ook eens een rondje door het huis om te kijken welke gewoontes jullie nog zoal kunnen aanpassen. Laten jullie bijvoorbeeld onnodig stekkers in het stopcontact steken? Leg uit dat bepaalde apparaten en opladers ook stroom verbruiken wanneer ze niet in gebruik zijn. Het idee van energieverspilling wordt aan de hand van voorbeelden al heel wat concreter. Zelf zult u ook een beter beeld krijgen over de manieren waarop er in huis nog bespaard kan worden.

Maak er een wedstrijd van

Energieverspilling is een ernstige zaak, maar een spelelement introduceren kan het voor een kind allemaal wat toegankelijker maken. Doe daarom samen eens een energietest online en kijk wie het meest weet over energieverbruik. Welk gezinslid kan het beste besparen? En hoe kunnen jullie als gezin nog verbeteren? Meten is weten. Via een energie-app houden jullie samen het dagelijkse energieverbruik in de gaten. Zorg eventueel voor een beloning voor degene die het zuinigst omgaat met energie, of voor wanneer jullie als gezin op een lager verbruik uitkomen dan de voorgaande week. Kinderen voelen zich meteen een stuk meer betrokken bij het onderwerp en zijn gestimuleerd om bewust om te gaan met energie.

Praat over de problematiek

Hoe jong kinderen ook zijn, ze krijgen langs diverse (digitale) wegen een heleboel info mee. Wilt u dat uw kinderen een juiste notie hebben over wat zich in de wereld afspeelt, en wat de rol is van energie voor de aarde? Praat er dan zelf over met hen. Zo kunnen ze beter plaatsen wat ze op tv of op hun tablet of smartphone te zien krijgen, bijvoorbeeld over milieurampen of klimaatspijbelaars. Door er met uw kinderen over te praten, hun vragen te beantwoorden en naar hun ideeën te luisteren, vergroot u hun bewustzijn over wat de energieproblematiek inhoudt.

Toon aan dat energie niet gratis is

Laten zien dat stroom niet gratis is, komt de bewustwording omtrent energieverbruik enkel ten goede. Neem daarom uw energiefactuur eens ter hand en toon uw kinderen heel concreet wat energie nu juist kost. Ook dat kunt u koppelen aan een spelelement: realiseert het gezin dit jaar een grotere besparing dan het voorgaande, dan kunnen jullie samen eens een uitstapje maken met het uitgespaarde bedrag. Zo wordt het effect van energiezuinigheid heel direct zichtbaar.

Maak van de gelegenheid gebruik om uzelf ook eens de vraag te stellen: realiseer ik wel de beste besparing voor mijn persoonlijke situatie? De kortingen en voordelen van energieleveranciers veranderen binnen de dynamische energiemarkt namelijk van dag tot dag. Het kan dus best dat u vandaag nog meer betaalt voor energie dan uw huidige situatie eigenlijk vereist. Weet u niet zo goed hoe u die vergelijking tussen verschillende leveranciers aanpakt? Dan staat ons Onafhankelijk Adviesplatform u graag bij. Als objectieve topspeler in energie bieden wij u een snel, gericht advies over de beste besparing in uw persoonlijke situatie.

Nog vragen over energiezuinigheid? Op zoek naar een gratis en vrijblijvend advies? Contacteer ons voor meer info.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit