• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Hoe leert u uw kinderen energie besparen?

We gaven u al eerder tips mee voor een energiezuinig en kostenbesparend leven. Bewust omgaan met energie is ook een belangrijke les om mee te geven aan onze kinderen. Kinderen staan er vaak niet bij stil hoeveel energie ze verbruiken en wat dat nu eigenlijk kost. Nochtans dragen ook zij hun steentje bij voor kostenplaatje én milieu. Een grotere bewustwording bij kinderen kan een belangrijk verschil maken voor hun toekomst. Want jong geleerd, is oud gedaan! Maar hoe pakt u het aan? Ons Adviesplatform geeft tips.

Geef zelf het juiste voorbeeld

Tonen dat u bewust omgaat met energie heeft een weerslag op het gedrag van uw kinderen. Zet daarom de televisie of computer niet op stand-by, maar zet apparaten die niet gebruikt worden uit. Sta zelf geen uren onder de douche. Laat het licht niet onnodig branden wanneer niemand in de kamer is. Uit onderzoek blijkt dat zelfs pubers onbewust nog grote waarde hechten aan het voorbeeld van hun ouders.

Sta samen stil bij huiselijke gewoontes

Ieder gezin heeft bepaalde gewoontes in de omgang met energie. Op hoeveel graden zetten jullie dagelijks de verwarming? Kan dat bijvoorbeeld af en toe een graadje lager? Veel kinderen hebben de neiging om wanneer het te warm is kledij uit te trekken of zelfs het raam te openen, in plaats van de verwarming omlaag te zetten. Dat is zonde van de opgewekte warmte.

Maak samen met uw kinderen ook eens een rondje door het huis om te kijken welke gewoontes jullie nog zoal kunnen aanpassen. Laten jullie bijvoorbeeld onnodig stekkers in het stopcontact steken? Leg uit dat bepaalde apparaten en opladers ook stroom verbruiken wanneer ze niet in gebruik zijn. Het idee van energieverspilling wordt aan de hand van voorbeelden al heel wat concreter. Zelf zult u ook een beter beeld krijgen over de manieren waarop er in huis nog bespaard kan worden.

Maak er een wedstrijd van

Energieverspilling is een ernstige zaak, maar een spelelement introduceren kan het voor een kind allemaal wat toegankelijker maken. Doe daarom samen eens een energietest online en kijk wie het meest weet over energieverbruik. Welk gezinslid kan het beste besparen? En hoe kunnen jullie als gezin nog verbeteren? Meten is weten. Via een energie-app houden jullie samen het dagelijkse energieverbruik in de gaten. Zorg eventueel voor een beloning voor degene die het zuinigst omgaat met energie, of voor wanneer jullie als gezin op een lager verbruik uitkomen dan de voorgaande week. Kinderen voelen zich meteen een stuk meer betrokken bij het onderwerp en zijn gestimuleerd om bewust om te gaan met energie.

Praat over de problematiek

Hoe jong kinderen ook zijn, ze krijgen langs diverse (digitale) wegen een heleboel info mee. Wilt u dat uw kinderen een juiste notie hebben over wat zich in de wereld afspeelt, en wat de rol is van energie voor de aarde? Praat er dan zelf over met hen. Zo kunnen ze beter plaatsen wat ze op tv of op hun tablet of smartphone te zien krijgen, bijvoorbeeld over milieurampen of klimaatspijbelaars. Door er met uw kinderen over te praten, hun vragen te beantwoorden en naar hun ideeën te luisteren, vergroot u hun bewustzijn over wat de energieproblematiek inhoudt.

Toon aan dat energie niet gratis is

Laten zien dat stroom niet gratis is, komt de bewustwording omtrent energieverbruik enkel ten goede. Neem daarom uw energiefactuur eens ter hand en toon uw kinderen heel concreet wat energie nu juist kost. Ook dat kunt u koppelen aan een spelelement: realiseert het gezin dit jaar een grotere besparing dan het voorgaande, dan kunnen jullie samen eens een uitstapje maken met het uitgespaarde bedrag. Zo wordt het effect van energiezuinigheid heel direct zichtbaar.

Maak van de gelegenheid gebruik om uzelf ook eens de vraag te stellen: realiseer ik wel de beste besparing voor mijn persoonlijke situatie? De kortingen en voordelen van energieleveranciers veranderen binnen de dynamische energiemarkt namelijk van dag tot dag. Het kan dus best dat u vandaag nog meer betaalt voor energie dan uw huidige situatie eigenlijk vereist. Weet u niet zo goed hoe u die vergelijking tussen verschillende leveranciers aanpakt? Dan staat ons Onafhankelijk Adviesplatform u graag bij. Als objectieve topspeler in energie bieden wij u een snel, gericht advies over de beste besparing in uw persoonlijke situatie.

Nog vragen over energiezuinigheid? Op zoek naar een gratis en vrijblijvend advies? Contacteer ons voor meer info.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit