• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe leert u uw kinderen energie besparen?

We gaven u al eerder tips mee voor een energiezuinig en kostenbesparend leven. Bewust omgaan met energie is ook een belangrijke les om mee te geven aan onze kinderen. Kinderen staan er vaak niet bij stil hoeveel energie ze verbruiken en wat dat nu eigenlijk kost. Nochtans dragen ook zij hun steentje bij voor kostenplaatje én milieu. Een grotere bewustwording bij kinderen kan een belangrijk verschil maken voor hun toekomst. Want jong geleerd, is oud gedaan! Maar hoe pakt u het aan? Ons Adviesplatform geeft tips.

Geef zelf het juiste voorbeeld

Tonen dat u bewust omgaat met energie heeft een weerslag op het gedrag van uw kinderen. Zet daarom de televisie of computer niet op stand-by, maar zet apparaten die niet gebruikt worden uit. Sta zelf geen uren onder de douche. Laat het licht niet onnodig branden wanneer niemand in de kamer is. Uit onderzoek blijkt dat zelfs pubers onbewust nog grote waarde hechten aan het voorbeeld van hun ouders.

Sta samen stil bij huiselijke gewoontes

Ieder gezin heeft bepaalde gewoontes in de omgang met energie. Op hoeveel graden zetten jullie dagelijks de verwarming? Kan dat bijvoorbeeld af en toe een graadje lager? Veel kinderen hebben de neiging om wanneer het te warm is kledij uit te trekken of zelfs het raam te openen, in plaats van de verwarming omlaag te zetten. Dat is zonde van de opgewekte warmte.

Maak samen met uw kinderen ook eens een rondje door het huis om te kijken welke gewoontes jullie nog zoal kunnen aanpassen. Laten jullie bijvoorbeeld onnodig stekkers in het stopcontact steken? Leg uit dat bepaalde apparaten en opladers ook stroom verbruiken wanneer ze niet in gebruik zijn. Het idee van energieverspilling wordt aan de hand van voorbeelden al heel wat concreter. Zelf zult u ook een beter beeld krijgen over de manieren waarop er in huis nog bespaard kan worden.

Maak er een wedstrijd van

Energieverspilling is een ernstige zaak, maar een spelelement introduceren kan het voor een kind allemaal wat toegankelijker maken. Doe daarom samen eens een energietest online en kijk wie het meest weet over energieverbruik. Welk gezinslid kan het beste besparen? En hoe kunnen jullie als gezin nog verbeteren? Meten is weten. Via een energie-app houden jullie samen het dagelijkse energieverbruik in de gaten. Zorg eventueel voor een beloning voor degene die het zuinigst omgaat met energie, of voor wanneer jullie als gezin op een lager verbruik uitkomen dan de voorgaande week. Kinderen voelen zich meteen een stuk meer betrokken bij het onderwerp en zijn gestimuleerd om bewust om te gaan met energie.

Praat over de problematiek

Hoe jong kinderen ook zijn, ze krijgen langs diverse (digitale) wegen een heleboel info mee. Wilt u dat uw kinderen een juiste notie hebben over wat zich in de wereld afspeelt, en wat de rol is van energie voor de aarde? Praat er dan zelf over met hen. Zo kunnen ze beter plaatsen wat ze op tv of op hun tablet of smartphone te zien krijgen, bijvoorbeeld over milieurampen of klimaatspijbelaars. Door er met uw kinderen over te praten, hun vragen te beantwoorden en naar hun ideeën te luisteren, vergroot u hun bewustzijn over wat de energieproblematiek inhoudt.

Toon aan dat energie niet gratis is

Laten zien dat stroom niet gratis is, komt de bewustwording omtrent energieverbruik enkel ten goede. Neem daarom uw energiefactuur eens ter hand en toon uw kinderen heel concreet wat energie nu juist kost. Ook dat kunt u koppelen aan een spelelement: realiseert het gezin dit jaar een grotere besparing dan het voorgaande, dan kunnen jullie samen eens een uitstapje maken met het uitgespaarde bedrag. Zo wordt het effect van energiezuinigheid heel direct zichtbaar.

Maak van de gelegenheid gebruik om uzelf ook eens de vraag te stellen: realiseer ik wel de beste besparing voor mijn persoonlijke situatie? De kortingen en voordelen van energieleveranciers veranderen binnen de dynamische energiemarkt namelijk van dag tot dag. Het kan dus best dat u vandaag nog meer betaalt voor energie dan uw huidige situatie eigenlijk vereist. Weet u niet zo goed hoe u die vergelijking tussen verschillende leveranciers aanpakt? Dan staat ons Onafhankelijk Adviesplatform u graag bij. Als objectieve topspeler in energie bieden wij u een snel, gericht advies over de beste besparing in uw persoonlijke situatie.

Nog vragen over energiezuinigheid? Op zoek naar een gratis en vrijblijvend advies? Contacteer ons voor meer info.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit