• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe leert u uw kinderen energie besparen?

We gaven u al eerder tips mee voor een energiezuinig en kostenbesparend leven. Bewust omgaan met energie is ook een belangrijke les om mee te geven aan onze kinderen. Kinderen staan er vaak niet bij stil hoeveel energie ze verbruiken en wat dat nu eigenlijk kost. Nochtans dragen ook zij hun steentje bij voor kostenplaatje én milieu. Een grotere bewustwording bij kinderen kan een belangrijk verschil maken voor hun toekomst. Want jong geleerd, is oud gedaan! Maar hoe pakt u het aan? Ons Adviesplatform geeft tips.

Geef zelf het juiste voorbeeld

Tonen dat u bewust omgaat met energie heeft een weerslag op het gedrag van uw kinderen. Zet daarom de televisie of computer niet op stand-by, maar zet apparaten die niet gebruikt worden uit. Sta zelf geen uren onder de douche. Laat het licht niet onnodig branden wanneer niemand in de kamer is. Uit onderzoek blijkt dat zelfs pubers onbewust nog grote waarde hechten aan het voorbeeld van hun ouders.

Sta samen stil bij huiselijke gewoontes

Ieder gezin heeft bepaalde gewoontes in de omgang met energie. Op hoeveel graden zetten jullie dagelijks de verwarming? Kan dat bijvoorbeeld af en toe een graadje lager? Veel kinderen hebben de neiging om wanneer het te warm is kledij uit te trekken of zelfs het raam te openen, in plaats van de verwarming omlaag te zetten. Dat is zonde van de opgewekte warmte.

Maak samen met uw kinderen ook eens een rondje door het huis om te kijken welke gewoontes jullie nog zoal kunnen aanpassen. Laten jullie bijvoorbeeld onnodig stekkers in het stopcontact steken? Leg uit dat bepaalde apparaten en opladers ook stroom verbruiken wanneer ze niet in gebruik zijn. Het idee van energieverspilling wordt aan de hand van voorbeelden al heel wat concreter. Zelf zult u ook een beter beeld krijgen over de manieren waarop er in huis nog bespaard kan worden.

Maak er een wedstrijd van

Energieverspilling is een ernstige zaak, maar een spelelement introduceren kan het voor een kind allemaal wat toegankelijker maken. Doe daarom samen eens een energietest online en kijk wie het meest weet over energieverbruik. Welk gezinslid kan het beste besparen? En hoe kunnen jullie als gezin nog verbeteren? Meten is weten. Via een energie-app houden jullie samen het dagelijkse energieverbruik in de gaten. Zorg eventueel voor een beloning voor degene die het zuinigst omgaat met energie, of voor wanneer jullie als gezin op een lager verbruik uitkomen dan de voorgaande week. Kinderen voelen zich meteen een stuk meer betrokken bij het onderwerp en zijn gestimuleerd om bewust om te gaan met energie.

Praat over de problematiek

Hoe jong kinderen ook zijn, ze krijgen langs diverse (digitale) wegen een heleboel info mee. Wilt u dat uw kinderen een juiste notie hebben over wat zich in de wereld afspeelt, en wat de rol is van energie voor de aarde? Praat er dan zelf over met hen. Zo kunnen ze beter plaatsen wat ze op tv of op hun tablet of smartphone te zien krijgen, bijvoorbeeld over milieurampen of klimaatspijbelaars. Door er met uw kinderen over te praten, hun vragen te beantwoorden en naar hun ideeën te luisteren, vergroot u hun bewustzijn over wat de energieproblematiek inhoudt.

Toon aan dat energie niet gratis is

Laten zien dat stroom niet gratis is, komt de bewustwording omtrent energieverbruik enkel ten goede. Neem daarom uw energiefactuur eens ter hand en toon uw kinderen heel concreet wat energie nu juist kost. Ook dat kunt u koppelen aan een spelelement: realiseert het gezin dit jaar een grotere besparing dan het voorgaande, dan kunnen jullie samen eens een uitstapje maken met het uitgespaarde bedrag. Zo wordt het effect van energiezuinigheid heel direct zichtbaar.

Maak van de gelegenheid gebruik om uzelf ook eens de vraag te stellen: realiseer ik wel de beste besparing voor mijn persoonlijke situatie? De kortingen en voordelen van energieleveranciers veranderen binnen de dynamische energiemarkt namelijk van dag tot dag. Het kan dus best dat u vandaag nog meer betaalt voor energie dan uw huidige situatie eigenlijk vereist. Weet u niet zo goed hoe u die vergelijking tussen verschillende leveranciers aanpakt? Dan staat ons Onafhankelijk Adviesplatform u graag bij. Als objectieve topspeler in energie bieden wij u een snel, gericht advies over de beste besparing in uw persoonlijke situatie.

Nog vragen over energiezuinigheid? Op zoek naar een gratis en vrijblijvend advies? Contacteer ons voor meer info.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit