• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

In 3 stappen naar een energiezuiniger leven – zo helpt u mee aan een beter klimaat

Al twee maanden strijden tieners voor het klimaat. De zogenaamde “klimaatspijbelaars” hopen de regering te dwingen tot maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Misschien bent u geen fan van al dat betogen, maar wilt u wel uw steentje bijdragen voor ons milieu? Er zijn ook andere manieren om te werken aan de verbetering van het klimaat. Met de volgende stappen van Onafhankelijk Adviesplatform maakt u alvast een verschil.

Stap 1: Waarom energie besparen?

Alvorens u start met energiebesparing is het belangrijk dat u er zelf volledig achter staat. Een bewuste mentaliteitswijziging is nodig. U werkt mee aan een betere wereld! Daarnaast is energie besparen ook een slimme zet voor uw portemonnee. De energiekosten voor elektriciteit en aardgas zijn afgelopen jaar fors gestegen. Zuiniger omgaan met energie is dus niet enkel erg belangrijk voor ons milieu, maar ook om eigen kosten te besparen.

Stap 2: Ken uw grootste energievreters

Energie besparen begint met weten welke apparaten globaal de meeste energie verbruiken. De was doen kost natuurlijk veel energie: een droogkast met afvoer verbruikt gemiddeld 500 kWh per jaar, een performante wasmachine zo’n 180 kWh per jaar. Een andere grootverbruiker is verlichting. Maar liefst 16 procent van ons stroomverbruik gaat op aan onze lampen. Wilt u dus werk maken van energiezuiniger leven, dan begint u bij deze twee energievreters: kies vaker voor de waslijn en vervang alle gloeilampen en halogeenspots door LED- of spaarlampen.

Stap 3: Trek de stekker eruit

Wanneer een grootverbruiker (zoals een televisie of computer) niet aanstaat, verbruikt die nog altijd energie. Dus ook in de zogenaamde sluimerstand. Een flatscreen-pc kost bijvoorbeeld ongeveer 300 kWh per jaar bij normaal verbruik. Ook in sluimerstand verbruikt hij nog 70 kWh per jaar. De oplossing? Stekker eruit. Dan weet u zeker dat een apparaat dat u niet gebruikt, ook geen extra energie verbruikt. Vergeet daarbij ook niet de kleinere apparaten, zoals een gsm-oplader of broodrooster.

Energiezuinig én kostenbesparend?

De verbetering van het klimaat is voor ons allemaal belangrijk. Daarnaast blijft uw eigen kostenplaatje natuurlijk van prioritair belang voor u. Bespaart u ook graag op uw kosten? Neem dan grondig uw levensstijl onder de loep. Niet elke energieleverancier is afgestemd op uw persoonlijke noden, wat maakt dat u soms meer betaalt dan noodzakelijk. Adviesplatform helpt u graag bij het vinden van de juiste energieleverancier. De energiemarkt is constant in beweging. Geen wonder dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als onafhankelijke speler kennen wij deze markt en z’n grillen echter door en door. We bekijken gratis en vrijblijvend uw energiefactuur voor u en bespeuren meteen uw besparingsmogelijkheden. Zo realiseert u uw beste voordeel binnen de huidige markt.   Graag een gepersonaliseerd, onafhankelijk advies om energiezuinig én kostenbesparend te leven? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit