• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

In 3 stappen naar een energiezuiniger leven – zo helpt u mee aan een beter klimaat

Al twee maanden strijden tieners voor het klimaat. De zogenaamde “klimaatspijbelaars” hopen de regering te dwingen tot maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Misschien bent u geen fan van al dat betogen, maar wilt u wel uw steentje bijdragen voor ons milieu? Er zijn ook andere manieren om te werken aan de verbetering van het klimaat. Met de volgende stappen van Onafhankelijk Adviesplatform maakt u alvast een verschil.

Stap 1: Waarom energie besparen?

Alvorens u start met energiebesparing is het belangrijk dat u er zelf volledig achter staat. Een bewuste mentaliteitswijziging is nodig. U werkt mee aan een betere wereld! Daarnaast is energie besparen ook een slimme zet voor uw portemonnee. De energiekosten voor elektriciteit en aardgas zijn afgelopen jaar fors gestegen. Zuiniger omgaan met energie is dus niet enkel erg belangrijk voor ons milieu, maar ook om eigen kosten te besparen.

Stap 2: Ken uw grootste energievreters

Energie besparen begint met weten welke apparaten globaal de meeste energie verbruiken. De was doen kost natuurlijk veel energie: een droogkast met afvoer verbruikt gemiddeld 500 kWh per jaar, een performante wasmachine zo’n 180 kWh per jaar. Een andere grootverbruiker is verlichting. Maar liefst 16 procent van ons stroomverbruik gaat op aan onze lampen. Wilt u dus werk maken van energiezuiniger leven, dan begint u bij deze twee energievreters: kies vaker voor de waslijn en vervang alle gloeilampen en halogeenspots door LED- of spaarlampen.

Stap 3: Trek de stekker eruit

Wanneer een grootverbruiker (zoals een televisie of computer) niet aanstaat, verbruikt die nog altijd energie. Dus ook in de zogenaamde sluimerstand. Een flatscreen-pc kost bijvoorbeeld ongeveer 300 kWh per jaar bij normaal verbruik. Ook in sluimerstand verbruikt hij nog 70 kWh per jaar. De oplossing? Stekker eruit. Dan weet u zeker dat een apparaat dat u niet gebruikt, ook geen extra energie verbruikt. Vergeet daarbij ook niet de kleinere apparaten, zoals een gsm-oplader of broodrooster.

Energiezuinig én kostenbesparend?

De verbetering van het klimaat is voor ons allemaal belangrijk. Daarnaast blijft uw eigen kostenplaatje natuurlijk van prioritair belang voor u. Bespaart u ook graag op uw kosten? Neem dan grondig uw levensstijl onder de loep. Niet elke energieleverancier is afgestemd op uw persoonlijke noden, wat maakt dat u soms meer betaalt dan noodzakelijk. Adviesplatform helpt u graag bij het vinden van de juiste energieleverancier. De energiemarkt is constant in beweging. Geen wonder dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als onafhankelijke speler kennen wij deze markt en z’n grillen echter door en door. We bekijken gratis en vrijblijvend uw energiefactuur voor u en bespeuren meteen uw besparingsmogelijkheden. Zo realiseert u uw beste voordeel binnen de huidige markt.   Graag een gepersonaliseerd, onafhankelijk advies om energiezuinig én kostenbesparend te leven? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit