• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

In 3 stappen naar een energiezuiniger leven – zo helpt u mee aan een beter klimaat

Al twee maanden strijden tieners voor het klimaat. De zogenaamde “klimaatspijbelaars” hopen de regering te dwingen tot maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Misschien bent u geen fan van al dat betogen, maar wilt u wel uw steentje bijdragen voor ons milieu? Er zijn ook andere manieren om te werken aan de verbetering van het klimaat. Met de volgende stappen van Onafhankelijk Adviesplatform maakt u alvast een verschil.

Stap 1: Waarom energie besparen?

Alvorens u start met energiebesparing is het belangrijk dat u er zelf volledig achter staat. Een bewuste mentaliteitswijziging is nodig. U werkt mee aan een betere wereld! Daarnaast is energie besparen ook een slimme zet voor uw portemonnee. De energiekosten voor elektriciteit en aardgas zijn afgelopen jaar fors gestegen. Zuiniger omgaan met energie is dus niet enkel erg belangrijk voor ons milieu, maar ook om eigen kosten te besparen.

Stap 2: Ken uw grootste energievreters

Energie besparen begint met weten welke apparaten globaal de meeste energie verbruiken. De was doen kost natuurlijk veel energie: een droogkast met afvoer verbruikt gemiddeld 500 kWh per jaar, een performante wasmachine zo’n 180 kWh per jaar. Een andere grootverbruiker is verlichting. Maar liefst 16 procent van ons stroomverbruik gaat op aan onze lampen. Wilt u dus werk maken van energiezuiniger leven, dan begint u bij deze twee energievreters: kies vaker voor de waslijn en vervang alle gloeilampen en halogeenspots door LED- of spaarlampen.

Stap 3: Trek de stekker eruit

Wanneer een grootverbruiker (zoals een televisie of computer) niet aanstaat, verbruikt die nog altijd energie. Dus ook in de zogenaamde sluimerstand. Een flatscreen-pc kost bijvoorbeeld ongeveer 300 kWh per jaar bij normaal verbruik. Ook in sluimerstand verbruikt hij nog 70 kWh per jaar. De oplossing? Stekker eruit. Dan weet u zeker dat een apparaat dat u niet gebruikt, ook geen extra energie verbruikt. Vergeet daarbij ook niet de kleinere apparaten, zoals een gsm-oplader of broodrooster.

Energiezuinig én kostenbesparend?

De verbetering van het klimaat is voor ons allemaal belangrijk. Daarnaast blijft uw eigen kostenplaatje natuurlijk van prioritair belang voor u. Bespaart u ook graag op uw kosten? Neem dan grondig uw levensstijl onder de loep. Niet elke energieleverancier is afgestemd op uw persoonlijke noden, wat maakt dat u soms meer betaalt dan noodzakelijk. Adviesplatform helpt u graag bij het vinden van de juiste energieleverancier. De energiemarkt is constant in beweging. Geen wonder dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als onafhankelijke speler kennen wij deze markt en z’n grillen echter door en door. We bekijken gratis en vrijblijvend uw energiefactuur voor u en bespeuren meteen uw besparingsmogelijkheden. Zo realiseert u uw beste voordeel binnen de huidige markt.   Graag een gepersonaliseerd, onafhankelijk advies om energiezuinig én kostenbesparend te leven? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit