• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

In 3 stappen naar een energiezuiniger leven – zo helpt u mee aan een beter klimaat

Al twee maanden strijden tieners voor het klimaat. De zogenaamde “klimaatspijbelaars” hopen de regering te dwingen tot maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Misschien bent u geen fan van al dat betogen, maar wilt u wel uw steentje bijdragen voor ons milieu? Er zijn ook andere manieren om te werken aan de verbetering van het klimaat. Met de volgende stappen van Onafhankelijk Adviesplatform maakt u alvast een verschil.

Stap 1: Waarom energie besparen?

Alvorens u start met energiebesparing is het belangrijk dat u er zelf volledig achter staat. Een bewuste mentaliteitswijziging is nodig. U werkt mee aan een betere wereld! Daarnaast is energie besparen ook een slimme zet voor uw portemonnee. De energiekosten voor elektriciteit en aardgas zijn afgelopen jaar fors gestegen. Zuiniger omgaan met energie is dus niet enkel erg belangrijk voor ons milieu, maar ook om eigen kosten te besparen.

Stap 2: Ken uw grootste energievreters

Energie besparen begint met weten welke apparaten globaal de meeste energie verbruiken. De was doen kost natuurlijk veel energie: een droogkast met afvoer verbruikt gemiddeld 500 kWh per jaar, een performante wasmachine zo’n 180 kWh per jaar. Een andere grootverbruiker is verlichting. Maar liefst 16 procent van ons stroomverbruik gaat op aan onze lampen. Wilt u dus werk maken van energiezuiniger leven, dan begint u bij deze twee energievreters: kies vaker voor de waslijn en vervang alle gloeilampen en halogeenspots door LED- of spaarlampen.

Stap 3: Trek de stekker eruit

Wanneer een grootverbruiker (zoals een televisie of computer) niet aanstaat, verbruikt die nog altijd energie. Dus ook in de zogenaamde sluimerstand. Een flatscreen-pc kost bijvoorbeeld ongeveer 300 kWh per jaar bij normaal verbruik. Ook in sluimerstand verbruikt hij nog 70 kWh per jaar. De oplossing? Stekker eruit. Dan weet u zeker dat een apparaat dat u niet gebruikt, ook geen extra energie verbruikt. Vergeet daarbij ook niet de kleinere apparaten, zoals een gsm-oplader of broodrooster.

Energiezuinig én kostenbesparend?

De verbetering van het klimaat is voor ons allemaal belangrijk. Daarnaast blijft uw eigen kostenplaatje natuurlijk van prioritair belang voor u. Bespaart u ook graag op uw kosten? Neem dan grondig uw levensstijl onder de loep. Niet elke energieleverancier is afgestemd op uw persoonlijke noden, wat maakt dat u soms meer betaalt dan noodzakelijk. Adviesplatform helpt u graag bij het vinden van de juiste energieleverancier. De energiemarkt is constant in beweging. Geen wonder dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als onafhankelijke speler kennen wij deze markt en z’n grillen echter door en door. We bekijken gratis en vrijblijvend uw energiefactuur voor u en bespeuren meteen uw besparingsmogelijkheden. Zo realiseert u uw beste voordeel binnen de huidige markt.   Graag een gepersonaliseerd, onafhankelijk advies om energiezuinig én kostenbesparend te leven? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit