In 3 stappen naar een energiezuiniger leven – zo helpt u mee aan een beter klimaat

Al twee maanden strijden tieners voor het klimaat. De zogenaamde “klimaatspijbelaars” hopen de regering te dwingen tot maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Misschien bent u geen fan van al dat betogen, maar wilt u wel uw steentje bijdragen voor ons milieu? Er zijn ook andere manieren om te werken aan de verbetering van het klimaat. Met de volgende stappen van Onafhankelijk Adviesplatform maakt u alvast een verschil.

Stap 1: Waarom energie besparen?

Alvorens u start met energiebesparing is het belangrijk dat u er zelf volledig achter staat. Een bewuste mentaliteitswijziging is nodig. U werkt mee aan een betere wereld! Daarnaast is energie besparen ook een slimme zet voor uw portemonnee. De energiekosten voor elektriciteit en aardgas zijn afgelopen jaar fors gestegen. Zuiniger omgaan met energie is dus niet enkel erg belangrijk voor ons milieu, maar ook om eigen kosten te besparen.

Stap 2: Ken uw grootste energievreters

Energie besparen begint met weten welke apparaten globaal de meeste energie verbruiken. De was doen kost natuurlijk veel energie: een droogkast met afvoer verbruikt gemiddeld 500 kWh per jaar, een performante wasmachine zo’n 180 kWh per jaar. Een andere grootverbruiker is verlichting. Maar liefst 16 procent van ons stroomverbruik gaat op aan onze lampen. Wilt u dus werk maken van energiezuiniger leven, dan begint u bij deze twee energievreters: kies vaker voor de waslijn en vervang alle gloeilampen en halogeenspots door LED- of spaarlampen.

Stap 3: Trek de stekker eruit

Wanneer een grootverbruiker (zoals een televisie of computer) niet aanstaat, verbruikt die nog altijd energie. Dus ook in de zogenaamde sluimerstand. Een flatscreen-pc kost bijvoorbeeld ongeveer 300 kWh per jaar bij normaal verbruik. Ook in sluimerstand verbruikt hij nog 70 kWh per jaar. De oplossing? Stekker eruit. Dan weet u zeker dat een apparaat dat u niet gebruikt, ook geen extra energie verbruikt. Vergeet daarbij ook niet de kleinere apparaten, zoals een gsm-oplader of broodrooster.

Energiezuinig én kostenbesparend?

De verbetering van het klimaat is voor ons allemaal belangrijk. Daarnaast blijft uw eigen kostenplaatje natuurlijk van prioritair belang voor u. Bespaart u ook graag op uw kosten? Neem dan grondig uw levensstijl onder de loep. Niet elke energieleverancier is afgestemd op uw persoonlijke noden, wat maakt dat u soms meer betaalt dan noodzakelijk. Adviesplatform helpt u graag bij het vinden van de juiste energieleverancier. De energiemarkt is constant in beweging. Geen wonder dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als onafhankelijke speler kennen wij deze markt en z’n grillen echter door en door. We bekijken gratis en vrijblijvend uw energiefactuur voor u en bespeuren meteen uw besparingsmogelijkheden. Zo realiseert u uw beste voordeel binnen de huidige markt.   Graag een gepersonaliseerd, onafhankelijk advies om energiezuinig én kostenbesparend te leven? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.