Haal meer uit de zon met zonnepanelen

Er is de laatste tijd veel te doen geweest rond zonnepanelen en veel mensen vragen zich nu af of het nog wel de moeite is om zonnepanelen te laten installeren. Vergeet niet dat ook in 2021 zonnepanelen nog veel voordelen hebben. Wij noemen alvast vijf voordelen voor je op, zodat jij meteen aan de slag kan met het indienen van de juiste aanvragen. Hulp nodig bij het aanvragen van zonnepanelen? Twijfel dan niet om ons te contacteren, het Onafhankelijk Adviesplatform helpt je graag verder.

Ontvang een premie tot maar liefst 1500 euro

In het jaar 2021 je zonnepanelen laten plaatsen? Dan krijg je een premie van €300 per kilowattpiek voor een installatie tot 4 kWp en 150 euro voor de rest van het vermogen tot 6 kWp. Om je een idee te geven: een gemiddeld rijhuis wekt ongeveer 4 kilowattpiek op, wat neerkomt op een premie van 1200 euro. De premies voor zonnepanelen gaan jaar na jaar naar beneden. Niet te lang wachten is dus de boodschap.

Slimme sturing productie en verbruik

Bij veel bedrijven waar je zonnepanelen laat installeren krijg je gratis een apparaat waar je exact kan zien hoeveel energie je op welk moment verbruikt. Zo kan je kijken waar je meer stroom verbruikt en dus meer op kan inzetten. Ook zie je welke uren van de dag de piek- en daluren zijn, hier kan je je levensstijl aan aanpassen om het maximum uit je zonnepanelen te halen.

17 jaar gratis energie!

Het plaatsen van zonnepanelen is altijd een goed idee, je krijgt ongeveer 25 jaar lang opbrengsten van de zonnepanelen. Door de premie die je krijgt is de gemiddelde terugverdientijd 7 tot 8 jaar. Je kan dus nu beginnen nadenken wat je binnenkort met al je winsten gaat doen, lekker op vakantie?

Let vooral niet op de energieprijzen

Je hebt niet langer last van stijgende energieprijzen, er wordt bij de installatie van de zonnepanelen berekend hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je energieverbruik te dekken. Je betaalt sowieso de laagste prijs, ondanks dat anderen zich blauw betalen aan energiefacturen. Hier heb jij vanaf nu allemaal geen last meer van. Het gaat zelfs zo ver dat je je teveel aan stroom kan verkopen, zo blijven zonnepanelen een voordelige investering.

Geld in de plaats van stroom

Vanaf 2021 hebben zonnepanelen een digitale meter gekregen die niet meer terugdraait, waardoor de energiefactuur vaak niet zoveel daalt. Maar je krijgt wel een vergoeding voor de stroom die je terug op het net plaats, een voordeel bij een nadeel. 

Hebben we jou kunnen overtuigen of heb je nog meer vragen? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen je met plezier verder.