Terugleveringscontract zonnepanelen

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen of heb je al zonnepanelen in je bezit? Lees dan hier of je in aanmerking komt voor een een terugleveringscontract en hoe je dit kan verkrijgen. 

Te veel aan energie

Laat die zalige zonnige dagen maar alvast komen, daar krijg je toch gewoon energie van. Letterlijk en figuurlijk, voor iemand met zonnepanelen. Maar ben je op vakantie of gebruik je doorheen de dag helemaal geen stroom? Dan hoeft deze energie niet verloren te gaan. 

Maar wat gebeurt er dan met de overtollige energie die je niet zelf gebruikt? Sinds 14 januari 2021 is er een nieuwe regelgeving gevormd rond zonnepanelen en het gebruik van het systeem met een terugdraaiende teller. Voor mensen met een terugdraaiende teller vallen de voordelen zoals voorheen gekend weg. Het belang van de digitale meter komt steeds meer naar boven. Zo wil de overheid tegen midden 2029 ervoor zorgen dat iedereen die zonnepanelen heeft, gebruik maakt van de digitale meter. Op deze manier komt jouw overige energie terecht op het net om deze te delen met anderen. 

Wat is een terugleveringscontract?

Je denkt misschien, waarom zou ik mijn overtollige energie willen delen met anderen? Welk voordeel heeft dit voor mij? Hier komen we bij het terugleveringscontract. Dit is een contract dat je afsluit met je energieleverancier om een vergoeding te krijgen voor de energie die jij injecteert op het net. De energie die jij hebt gegenereerd gaat dan via je stroomleverancier naar andere mensen. 

Wat is het injectietarief? 

De vergoeding die je krijgt voor het delen van je energie wordt het injectietarief genoemd.  Dit tarief wordt bepaald door de energieleverancier waarmee je het contract aangaat. In principe zijn zij niet verplicht je hiervoor te vergoeden. Toch doen veel energiebedrijven dit. 

De vergoeding die je krijgt, zal wel lager zijn dan de prijs die je zelf betaalt voor het opnemen van energie. Dit komt door de taksen en heffingen die bovenop de werkelijke prijs van de energie komen te liggen. Desalniettemin is een vergoeding nog altijd beter dan energie die verloren gaat. Vergeet dus zeker geen terugleveringscontract af te sluiten met je energieleverancier. Anders gaat jouw energieoverschot gratis het net op en krijg je hier dus niets voor in de plaats. 

Wij sluiten voor jou een terugleveringscontract af

Het injectietarief verschilt per leverancier. Daarom gaan wij bij het Onafhankelijk Adviesplatform voor jou op zoek naar het beste aanbod op dat moment. Wij kennen de energiemarkt als geen ander en sluiten voor jou een terugleveringscontract af bij de beste leverancier van het moment.