• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Terugleveringscontract zonnepanelen

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen of heb je al zonnepanelen in je bezit? Lees dan hier of je in aanmerking komt voor een een terugleveringscontract en hoe je dit kan verkrijgen. 

Te veel aan energie

Laat die zalige zonnige dagen maar alvast komen, daar krijg je toch gewoon energie van. Letterlijk en figuurlijk, voor iemand met zonnepanelen. Maar ben je op vakantie of gebruik je doorheen de dag helemaal geen stroom? Dan hoeft deze energie niet verloren te gaan. 

Maar wat gebeurt er dan met de overtollige energie die je niet zelf gebruikt? Sinds 14 januari 2021 is er een nieuwe regelgeving gevormd rond zonnepanelen en het gebruik van het systeem met een terugdraaiende teller. Voor mensen met een terugdraaiende teller vallen de voordelen zoals voorheen gekend weg. Het belang van de digitale meter komt steeds meer naar boven. Zo wil de overheid tegen midden 2029 ervoor zorgen dat iedereen die zonnepanelen heeft, gebruik maakt van de digitale meter. Op deze manier komt jouw overige energie terecht op het net om deze te delen met anderen. 

Wat is een terugleveringscontract?

Je denkt misschien, waarom zou ik mijn overtollige energie willen delen met anderen? Welk voordeel heeft dit voor mij? Hier komen we bij het terugleveringscontract. Dit is een contract dat je afsluit met je energieleverancier om een vergoeding te krijgen voor de energie die jij injecteert op het net. De energie die jij hebt gegenereerd gaat dan via je stroomleverancier naar andere mensen. 

Wat is het injectietarief? 

De vergoeding die je krijgt voor het delen van je energie wordt het injectietarief genoemd.  Dit tarief wordt bepaald door de energieleverancier waarmee je het contract aangaat. In principe zijn zij niet verplicht je hiervoor te vergoeden. Toch doen veel energiebedrijven dit. 

De vergoeding die je krijgt, zal wel lager zijn dan de prijs die je zelf betaalt voor het opnemen van energie. Dit komt door de taksen en heffingen die bovenop de werkelijke prijs van de energie komen te liggen. Desalniettemin is een vergoeding nog altijd beter dan energie die verloren gaat. Vergeet dus zeker geen terugleveringscontract af te sluiten met je energieleverancier. Anders gaat jouw energieoverschot gratis het net op en krijg je hier dus niets voor in de plaats. 

Wij sluiten voor jou een terugleveringscontract af

Het injectietarief verschilt per leverancier. Daarom gaan wij bij het Onafhankelijk Adviesplatform voor jou op zoek naar het beste aanbod op dat moment. Wij kennen de energiemarkt als geen ander en sluiten voor jou een terugleveringscontract af bij de beste leverancier van het moment. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit