• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Terugleveringscontract zonnepanelen

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen of heb je al zonnepanelen in je bezit? Lees dan hier of je in aanmerking komt voor een een terugleveringscontract en hoe je dit kan verkrijgen. 

Te veel aan energie

Laat die zalige zonnige dagen maar alvast komen, daar krijg je toch gewoon energie van. Letterlijk en figuurlijk, voor iemand met zonnepanelen. Maar ben je op vakantie of gebruik je doorheen de dag helemaal geen stroom? Dan hoeft deze energie niet verloren te gaan. 

Maar wat gebeurt er dan met de overtollige energie die je niet zelf gebruikt? Sinds 14 januari 2021 is er een nieuwe regelgeving gevormd rond zonnepanelen en het gebruik van het systeem met een terugdraaiende teller. Voor mensen met een terugdraaiende teller vallen de voordelen zoals voorheen gekend weg. Het belang van de digitale meter komt steeds meer naar boven. Zo wil de overheid tegen midden 2029 ervoor zorgen dat iedereen die zonnepanelen heeft, gebruik maakt van de digitale meter. Op deze manier komt jouw overige energie terecht op het net om deze te delen met anderen. 

Wat is een terugleveringscontract?

Je denkt misschien, waarom zou ik mijn overtollige energie willen delen met anderen? Welk voordeel heeft dit voor mij? Hier komen we bij het terugleveringscontract. Dit is een contract dat je afsluit met je energieleverancier om een vergoeding te krijgen voor de energie die jij injecteert op het net. De energie die jij hebt gegenereerd gaat dan via je stroomleverancier naar andere mensen. 

Wat is het injectietarief? 

De vergoeding die je krijgt voor het delen van je energie wordt het injectietarief genoemd.  Dit tarief wordt bepaald door de energieleverancier waarmee je het contract aangaat. In principe zijn zij niet verplicht je hiervoor te vergoeden. Toch doen veel energiebedrijven dit. 

De vergoeding die je krijgt, zal wel lager zijn dan de prijs die je zelf betaalt voor het opnemen van energie. Dit komt door de taksen en heffingen die bovenop de werkelijke prijs van de energie komen te liggen. Desalniettemin is een vergoeding nog altijd beter dan energie die verloren gaat. Vergeet dus zeker geen terugleveringscontract af te sluiten met je energieleverancier. Anders gaat jouw energieoverschot gratis het net op en krijg je hier dus niets voor in de plaats. 

Wij sluiten voor jou een terugleveringscontract af

Het injectietarief verschilt per leverancier. Daarom gaan wij bij het Onafhankelijk Adviesplatform voor jou op zoek naar het beste aanbod op dat moment. Wij kennen de energiemarkt als geen ander en sluiten voor jou een terugleveringscontract af bij de beste leverancier van het moment. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit