Energieleveranciers vergelijken: wat zijn de goedkoopste mogelijkheden en is een groepsaankoop wel een goed alternatief?

Wil je graag gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers maar is het moeilijk om een energieleverancier te selecteren? Met behulp van het Onafhankelijk Adviesplatform kan je energieleveranciers vergelijken zodat je nooit meer te veel betaalt. Ook helpen wij met het vergelijken van verschillende opties voor de aankoop van gas en elektriciteit. Het vergelijken van energieleveranciers in België en hun prijzen is voor veel particulieren, maar ook voor veel bedrijven, een grote opgave. Er is dus werk aan de winkel om gas en elektriciteit te vergelijken! Het vergelijken van energiebedrijven loont!

Energieleveranciers vergelijken met de bestaande tools

Energieleveranciers vergelijken in België wordt met Onafhankelijk Adviesplatform een fluitje van een cent. Eigenlijk moet jij er zelf niets meer voor doen om toch de goedkoopste leverancier te selecteren en te behouden. Wij vergelijken de energiebedrijven voor jou! Dit is ook de reden tot oprichting van een onafhankelijk adviesplatform dat je helpt bij het zoeken en vergelijken van energieleveranciers. Er wordt eerst een analyse gemaakt van je huidige situatie zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je krijgt het voorstel om eventueel over te schakelen naar een andere (lees: goedkopere) energieleverancier. En het blijft niet bij eenmalig de energieleveranciers vergelijken.

 De goedkoopste energieleverancier: dat wilt toch iedereen!

Wil je nooit meer te veel betalen en altijd de laagste prijs betalen bij de goedkoopste energieleverancier? Wil je graag de beste energieleverancier selecteren? Dankzij het Onafhankelijk Adviesplatform kan dit. Misschien denk je dat je een goedkope energieleverancier hebt, maar vaak kan het toch nog beter. Hoe vind jij nu de goedkoopste energieleverancier, en dit op elk moment? Je kunt uiteraard zelf gaan uitzoeken wie de goedkoopste energieleverancier in België is.

Gelukkig kan je sinds kort ook terecht bij ons voor de goedkoopste energieleverancier. De vraag ‘welke energieleverancier is het goedkoopst’, wordt hier eigenlijk niet gesteld. Het gaat eerder om de vraag: ‘welke energieleverancier is voor jou het meest geschikt en hoe kun je je energierekening laten dalen’? Onafhankelijk Adviesplatform helpt je bij het zoeken van de goedkoopste energieleverancier door het vergelijken van energieleveranciers. Zo zal je zien: gas en elektriciteit vergelijken bij verschillende leveranciers loont. Bekijk onze werkwijze en doe vandaag nog de test!

Drie tips voor de goedkoopste energieleverancier. We willen allemaal zo weinig mogelijk betalen voor onze energie. Met onze tips vind je de goedkoopste energieleverancier:

 1. Kies voor een vaste prijs
 2. Houd rekening met promoties en acties
 3. Laat uw factuur vrijblijvend analyseren door Onafhankelijk Adviesplatform

Energieleveranciers vergelijken: wat is een groepsaankoop?

Een groepsaankoop voor energie heeft tot doel een groep mensen te verzamelen om samen elektriciteit en/of gas aan te kopen tegen voordelige tarieven. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U schrijft zich als consument online in en moet enkel een aantal gegevens over uw energieverbruik doorgeven, vermeld op uw jaarlijkse eindafrekening. Op basis van uw verbruiksgegevens en die van anderen zoekt men een interessante partij en gaat de groepsaankoop van start.

Is een groepsaankoop een beter alternatief?

Groepsaankopen zijn vandaag de dag helemaal in. Maar is dat ook van toepassing op de aankoop van elektriciteit en aardgas? Op het eerste zich lijkt het logisch dat een groepsaankoop goedkoper is. Toch zijn er enkele problemen die wij als adviesplatform zien. Groepsaankopen worden geveild op maat van de gemiddelde verbruiker. Van zodra je ook maar een beetje afwijkt van het gemiddelde is het dus nog maar de vraag of een groepsaankoop voor jou het beste tarief oplevert. Ten tweede: moet je de prijs vergelijken met jouw huidig tarief of met het duurste tarief? Veel nuttiger is het om uw concrete huidige tarief te laten vergelijken met andere opportuniteiten in de markt. Onafhankelijk Adviesplatform kan u daarin bijstaan. Wat we wel kunnen zeggen met zekerheid is dat een groepsaankoop op lange termijn een goede strategie is. Ben je benieuwd wat een groepsaankoop voor jou kan betekenen? Onafhankelijk Adviesplatform biedt u een gepersonaliseerde analyse op uw maat, met uw gegevens en specifiek voor de behoeften van uw bedrijf.

Waarom we een groepsaankoop afraden

 1. Er wordt bij een groepsaankoop geen rekening gehouden met afwijkende energiebehoeften
 2. Niet elke leverancier doet mee
 3. Goedkope tarieven worden bij een groepsaankoop automatisch aangepast

De Belgische energiemarkt: wie doet wat?

Energieleveranciers in België en de Belgische energiemarkt is vaak een ingewikkeld bos. Om elektriciteit of aardgas tot bij u in de huiskamer te krijgen, hebt u verschillende partijen nodig: energieleveranciers, distributienetbeheerders en energieproducenten. Hier een korte opsomming:

 • Energie opwekken: Electrabel en EFD-Luminus
 • Energie transporteren: Elia en Fluxys
 • Energie verhandelen: BelPEx
 • Energie verdelen: de distributienetbeheerders zoals bijvoorbeeld Imea, Infrax West, Iveka, Imewo en Sibelgas.
 • Energie leveren: de energieleverancier. Dat is voor ons de meest belangrijke. Een overzicht van alle leveranciers vindt u hier. Wil u nog meer inzicht in de Belgische energiemarkt? Neem contact op met onze experts.

Vergelijken van energieprijzen? Het loont!

Iedereen is het er vaak over eens: wij betalen nog altijd te veel voor onze energie. Maar klopt dit wel? En indien het werkelijk zo is, wat kun je dan als particulier of bedrijf ondernemen om je energiefactuur aanzienlijk te laten dalen? Wij helpen jou alvast op weg bij het vergelijken van energieprijzen.

Hoe begin je aan het vergelijken van energieprijzen? Het efficiënt vergelijken van energieprijzen komt voornamelijk neer op het regelmatig vergelijken van energieleveranciers. Alle energieleveranciers in België hanteren andere tarieven. En wil je correct de energieprijzen vergelijken? Dan moet je ook de ‘kleine lettertjes’ lezen, namelijk de bijkomende administratiekosten, abonnementskosten en noem maar op. Eer je al de energieleveranciers in België op die manier naast elkaar hebt gezet, ben je gegarandeerd een hele tijd verder en zijn misschien hun tarieven alweer gewijzigd. Energieprijzen vergelijken is voor velen gewoon een onbegonnen werk. Laat het vergelijken van energieprijzen dan ook aan specialisten over. Bovendien kan je energieprijzen vergelijken ook aan specialisten overlaten. Wij als Onafhankelijk Adviesplatform brengen gratis je energieverbruik in kaart om je energieprijzen te vergelijken.