De energiekosten verlagen in je kleine bedrijf? 4 haalbare tips

Staat u wel eens stil bij het energieverbruik van uw kmo? Een strategisch energiebeleid kan u op maandbasis heel wat kosten besparen. U hebt er dus alle belang bij om wat bewuster om te gaan met energie. Of – als u werknemers hebt – hen ervan te overtuigen enkele basisregels in acht te nemen. In dit artikel geven we vier tips om de energiekosten in uw bedrijf te verlagen.

1) Meet uw zakelijk energieverbruik

Om uw energieverbruik op te volgen, is een correcte meting noodzakelijk. Een slimme energiemonitor in combinatie met een app biedt u een helder inzicht in het verbruik van u en uw werknemers. U identificeert in geen tijd de grootste elektriciteitverslinders en stemt uw beleid af op concrete cijfers.

Nog een bijkomend voordeel: wanneer u maatregelen neemt om het energieverbruik te verlagen, ziet u meteen of uw inspanningen ook resultaten boeken.

2) Investeer in ledverlichting

Met een slimme energiemeter bent u er wellicht snel achter dat de kantoorverlichting maandelijks een flinke hap uit uw budget neemt. Vervangt u alle halogeen- of spaarlampen door energiezuinige ledlampen, dan realiseert u een besparing van ongeveer 70 procent. Binnen de vier jaar hebt u uw investering terugverdiend.

3) Ga zelf bewuster om met energie

Simpele zaken, zoals elke avond de lichten en computers uitschakelen (niet in standby-mode!), dragen ook bij tot een lager kostenplaatje. In het begin zult u zichzelf en/of uw werknemers er dagelijks of wekelijks aan moeten herinneren, maar na verloop van tijd zitten de goede gewoontes ingebakken in de werkroutine.

4) Stap over naar een andere energieleverancier

Bent u zeker dat uw energieleverancier de goedkoopste is? Ga op onderzoek uit en informeer u bij alle concurrenten. De kans is groot dat u alsnog flink wat kunt besparen op uw energiefactuur. U kunt de tarieven zelf vergelijken, of een externe partij inschakelen om het rekenwerk voor u te doen.

Het Onafhankelijk Adviesplatform zoekt alles voor u uit en regelt de overstap van a tot z. Wij zijn niet gebonden aan energieleveranciers en kunnen dus onafhankelijk de beste deal voor u vinden. U hoeft zich nergens zorgen over te maken.

Laat ons alvast een gratis analyse van uw energiefactuur uitvoeren.