• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

8 Energiebesparende tips om de winter in te gaan

Het najaar is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om je energiecontract winterklaar te maken. Energieprijzen schommelen voortdurend, maar er zijn manieren waarop je kunt besparen en je huis warm en comfortabel kunt houden, zelfs in de koudste maanden. In deze blog delen we enkele handige tips om de winter in te gaan met een efficiënter en voordeliger energiegebruik.

1. Controleer je energieverbruik

Het eerste wat je moet doen is je huidige energiecontract onder de loep nemen. Met onze online vergelijker kan dit heel eenvoudig. Door een aantal vragen te beantwoorden krijgen wij een inschatting van je verbruik en op basis daarvan stellen wij als onafhankelijke partij het beste contract voor jouw leefsituatie voor. Prijzen kunnen sterk variëren, dus zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor je energie.

2. Kies het juiste energiecontract

Bij het kiezen van een energiecontract kun je opteren voor een vast of een variabel tarief. Momenteel zijn variabele contracten vaak voordeliger, maar ze brengen minder zekerheid met zich mee. Het is een afweging tussen kostenbesparing en risico. Als je voor variabel kiest, blijf dan alert op prijsstijgingen en overweeg op tijd over te stappen naar een vast tarief als de prijzen de verkeerde kant op gaan.

3. Investeer in isolatie

Goede isolatie is de sleutel tot energiebesparing in de winter. Controleer je huis op tochtgaten en zorg ervoor dat je ramen en deuren goed zijn afgedicht. Investeer in isolatiemateriaal voor muren en daken om warmteverlies te verminderen. Het isoleren van je huis kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Met onze energiescan kan je gemakkelijk het energieverlies binnen jouw woning opsporen. 

4. Reguleer de thermostaat

Het instellen van de thermostaat op de juiste temperatuur is cruciaal. Overweeg om de temperatuur enkele graden lager te zetten wanneer je niet thuis bent of terwijl je slaapt. Het dragen van extra kleding en het gebruik van dekens kan helpen om warm te blijven zonder de verwarming op te schroeven.

5. Maak gebruik van natuurlijke warmte

Laat de zon binnenkomen tijdens de dag door gordijnen en jaloezieën open te houden. Dit natuurlijke licht en warmte kunnen je huis opwarmen zonder extra kosten. ’s Avonds sluit je dan weer best je gordijnen (of rolluiken in het beste geval) om de warmte binnen te houden.

6. Onderhoud je verwarmingssysteem

Zorg ervoor dat je verwarmingssysteem regelmatig wordt onderhouden. Vervang filters, controleer op lekken en zorg ervoor dat alles optimaal werkt. Een goed onderhouden systeem verbruikt minder energie en bespaart kosten.

7. Schakel over naar energiezuinige apparaten

Energiezuinige apparaten zijn ontworpen om minder energie te verbruiken, wat kan resulteren in lagere energiekosten. Overweeg om oude apparaten te vervangen door energiezuinige modellen. Kijk naar het energielabel en kies voor apparaten met een hoog energiezuinigheidsniveau. Voor meer tips hieromtrent, lees zeker ook onze blog voor tips tegen sluipverbruik

8. Blijf op de hoogte van de energiemarkt

De energiemarkt is volatiel, en prijzen kunnen snel veranderen. Blijf op de hoogte van marktontwikkelingen en overweeg tijdig in te spelen op gunstige tarieven. De winter kan een uitdaging zijn voor je energiebudget, maar met deze tips kun je je voorbereiden op de koude maanden en je energiekosten beheersen. Het is belangrijk om bewust met energie om te gaan en de juiste beslissingen te nemen voor je energiecontract en je huis. Zo kun je een warme en comfortabele winter beleven zonder je zorgen te maken over hoge energierekeningen.

Met de nybo-app kan je ook constant energiebesparende tips krijgen. Je verbruik wordt real-time gemonitord via de koppeling met Fluvius en geeft je via pushmeldingen mee hoe je je energieverbruik kan beperken. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Goede beslissing van mij om daarin mijn vertrouwen te geven !

Duidelijke uitleg, vriendelijke en behulpzaam. En … geduldig nog een tweede maal uitleggen indien niet goed verstaan. ( belangrijk voor een wat oudere vrouw)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Steenhuffel

Zeer zeer tevreden

Al altijd heeft jullie vertegenwoordiger de juiste beslissing genomen en ons dus al heel veel geld bespaard
Zou je ons aanbevelen? Ja
- PUURS

Gewoon tevreden

Als ik telefoneer zijn jullie er voor mij .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kapellen

Ik ben al jaren klant , dat zegt genoeg , vermoed ik !

Ik heb in al die jaren telkens goed advies gehad , aangeleverd door goede en verstaanbare adviseurs . Nooit opdringerig en steeds " to the point " ! Hopelijk blijven die adviseurs lang bij de firma .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wijnegem

vriendelijk en behulpzaam.

goede omschrijving gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 3530

Jarenlang klant.

Heel goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torenlaan 5

Super vlotte service

Vriendelijke contacten,vlotte afhandeling,beste voorwaarden voorgesteld.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aalst

heel goed

heel goede uitleg en servis
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zandhoven

altijd glasheldere info

ik volg de aanbevelingen wat ze mij op dat moment aanbevelen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- melsele

Beleefd, ter zake

Beleefd en ter zake
Zou je ons aanbevelen? Ja
- DESTELBERGEN

Zeer tevreden

Degelijke uitleg ivm de verschillende mogelijkheden en kan steeds beroep doen op informatie bij problemen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gelrode

Goed

Goed contact met de vertegenwoordiger fijne onderhoud bij het overlopen voordeligste contract.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- OOSTENDE

Fantastisch in ondersteuning

Manuel is een fantastische man om mee samen te werken. Zijn deskundigheid en bereidheid vervolledigen het fijn gevoel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aalst

Altijd correct.

Steeds een goede ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- NEEROETEREN

service ok - geen volledige info gekregen

Al 2x via jullie diensten omschakeling gedaan maar deze keer bleken de opties om over te stappen niet zo groot te zijn. Zelf conclusie getrokken dat aardgas het meest voordelig is bij leverancier waar we nu bij zitten en overstap niet gunstig was... Ik merkte dat interesse wat afzwakte want enkel electriciteit bleef over en daar werd mij niet attent gemaakt op vaste vergoeding die bij nieuwe leverancier Bolt, stukken hoger ligt dan bij Eneco waardoor blijven bij huidige leverancier ook beste optie is (voor 10€ op jaarbasis stapt men niet over is mijn mening). Nadien door Eneco gecontacteerd met prijsvergelijk en uiteindelijk hebben wij nog extra commerciële geste geste gekregen als wij bij Eneco blijven... de keuze was snel gemaakt dus deze keer iets minder tevreden over de consulent helaas.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

.

.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De jongh

Topservice!

Wij zijn erg goed geholpen door adviseur Ruben!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel

Accuraat én zeer klantvriendelijk overleg zowel bij bezoek als via mail !

Zie "in één zin".
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bredene

Goede service en een zeer grote klantvriendelijkheid.

Glenn komt al jaren langs en ik vertrouw volledig op zijn deskundig advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aarschot

dank voor de vlotte service

vlotte , duidelijke, snelle service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rillaar
376 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit