• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Zoveel verbruikt een airco

Airco kan erg handig zijn in de zomer, op zwoele zomeravonden kan een airco aardig veel verkoeling brengen. Zeker wanneer je onder een dak slaapt of moet studeren voor de herexamens en het buiten tot maar liefst 30 graden is. Er zijn voor- en tegenstanders van airco en dat is terecht. Er zijn dan ook veel voordelen en nadelen aan verbonden. De ene kan niet meer zonder airco, bij de andere ontstaat er een verkoudheid, spierpijn of een allergie. Airco heeft nu eenmaal geen geweldig imago, volgens velen is het vervuilend, verbruikt het gigantisch veel stroom en maakt het een verschrikkelijk lawaai. Maar wat daarvan is nu allemaal echt waar en wat verbruikt een airco nu eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten airconditioning systemen

Airconditioning is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere airco systemen of technieken. Het is dus niet altijd dat elektrisch toestel dat de warme lucht omzet in koude lucht. Er bestaan verschillende soorten mogelijkheden om je huis af te koelen. Een mobiele airco kan je handig verplaatsen, maar maakt doorgaans veel lawaai. Ook moet je er rekening mee houden dat de buis van de airco terug buiten moet hangen om de warme lucht af te voeren. Een vast aircosysteem bestaat dan weer uit 2 delen, een deel aan de binnenkant en een deel dat aan de buitenkant zit, deze zijn met elkaar verbonden en lopen meestal door de muur heen. Deze is stiller dan een mobiele airco en kan ook grotere ruimtes afkoelen. Verder heb je nog andere manieren om je huis af te koelen, denk maar aan een warmtepomp, een airco op zonnepanelen of een aardwarmtewisselaar. 

Waar moet je op letten wanneer je een airco koopt?

Je bent van plan een airco aan te schaffen, maar weet niet goed waar je op moet letten, bovendien is er ongelofelijk veel keuze en je weet niet waar te beginnen. Eerst en vooral reken je best uit hoeveel volume je wilt koelen. Dit kan maar één kamer zijn of net je hele huis. Vervolgens kijk je naar het vermogen van de airco en daarna kijk je naar hoeveel energie de airco verbruikt. Ben je gevoelig voor lawaai? Let dan vooral op hoeveel geluid jouw airco maakt. Bekijk een airco bovendien als een investering, de goedkoopste verbruikt vaak het meeste en is daarom op lange termijn zeker niet de beste keuze. 

Hoeveel verbruikt een airco nu precies?

Helaas kunnen we daar geen eenduidig antwoord op bieden, dit hangt af van systeem tot systeem. Het is wel algemeen geweten dat een airco veel energie verbruikt. Je merkt dan vaak ook wel een verschil op je energiefactuur in de zomer. Let op de energieklasse van je airco (A tot D) en op het elektrisch vermogen. Ook de werkingsduur van het toestel is belangrijk. Je vergelijkt het stroomverbruik van een airco best met 2 droogkasten die tegelijk aanstaan. Neem een normale airco, die 1 kWh per uur verbruikt die ongeveer 8 uur aanstaat, dan kost dit €2 bij een stroomtarief van €0,25. Stel dat deze 40 dagen per jaar gemiddeld 8 uur aanstaat, dan komt er 80 euro bij op jouw factuur. Met andere woorden het verbruik van een airco is niet goedkoop. Maar met een contract bij de juiste energieleverancier, kan je die kosten binnen de perken houden. Benieuwd naar jouw energieverbruik? De adviseurs van Onafhankelijk Adviesplatform bekijken gratis en vrijblijvend op basis van jouw behoeften en verbruik welke energieleverancier het goedkoopst is. Vraag vandaag nog een gratis analyse aan! 

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit