• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Zoveel verbruikt een airco

Airco kan erg handig zijn in de zomer, op zwoele zomeravonden kan een airco aardig veel verkoeling brengen. Zeker wanneer je onder een dak slaapt of moet studeren voor de herexamens en het buiten tot maar liefst 30 graden is. Er zijn voor- en tegenstanders van airco en dat is terecht. Er zijn dan ook veel voordelen en nadelen aan verbonden. De ene kan niet meer zonder airco, bij de andere ontstaat er een verkoudheid, spierpijn of een allergie. Airco heeft nu eenmaal geen geweldig imago, volgens velen is het vervuilend, verbruikt het gigantisch veel stroom en maakt het een verschrikkelijk lawaai. Maar wat daarvan is nu allemaal echt waar en wat verbruikt een airco nu eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten airconditioning systemen

Airconditioning is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere airco systemen of technieken. Het is dus niet altijd dat elektrisch toestel dat de warme lucht omzet in koude lucht. Er bestaan verschillende soorten mogelijkheden om je huis af te koelen. Een mobiele airco kan je handig verplaatsen, maar maakt doorgaans veel lawaai. Ook moet je er rekening mee houden dat de buis van de airco terug buiten moet hangen om de warme lucht af te voeren. Een vast aircosysteem bestaat dan weer uit 2 delen, een deel aan de binnenkant en een deel dat aan de buitenkant zit, deze zijn met elkaar verbonden en lopen meestal door de muur heen. Deze is stiller dan een mobiele airco en kan ook grotere ruimtes afkoelen. Verder heb je nog andere manieren om je huis af te koelen, denk maar aan een warmtepomp, een airco op zonnepanelen of een aardwarmtewisselaar. 

Waar moet je op letten wanneer je een airco koopt?

Je bent van plan een airco aan te schaffen, maar weet niet goed waar je op moet letten, bovendien is er ongelofelijk veel keuze en je weet niet waar te beginnen. Eerst en vooral reken je best uit hoeveel volume je wilt koelen. Dit kan maar één kamer zijn of net je hele huis. Vervolgens kijk je naar het vermogen van de airco en daarna kijk je naar hoeveel energie de airco verbruikt. Ben je gevoelig voor lawaai? Let dan vooral op hoeveel geluid jouw airco maakt. Bekijk een airco bovendien als een investering, de goedkoopste verbruikt vaak het meeste en is daarom op lange termijn zeker niet de beste keuze. 

Hoeveel verbruikt een airco nu precies?

Helaas kunnen we daar geen eenduidig antwoord op bieden, dit hangt af van systeem tot systeem. Het is wel algemeen geweten dat een airco veel energie verbruikt. Je merkt dan vaak ook wel een verschil op je energiefactuur in de zomer. Let op de energieklasse van je airco (A tot D) en op het elektrisch vermogen. Ook de werkingsduur van het toestel is belangrijk. Je vergelijkt het stroomverbruik van een airco best met 2 droogkasten die tegelijk aanstaan. Neem een normale airco, die 1 kWh per uur verbruikt die ongeveer 8 uur aanstaat, dan kost dit €2 bij een stroomtarief van €0,25. Stel dat deze 40 dagen per jaar gemiddeld 8 uur aanstaat, dan komt er 80 euro bij op jouw factuur. Met andere woorden het verbruik van een airco is niet goedkoop. Maar met een contract bij de juiste energieleverancier, kan je die kosten binnen de perken houden. Benieuwd naar jouw energieverbruik? De adviseurs van Onafhankelijk Adviesplatform bekijken gratis en vrijblijvend op basis van jouw behoeften en verbruik welke energieleverancier het goedkoopst is. Vraag vandaag nog een gratis analyse aan! 

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit