• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Zoveel verbruikt een airco

Airco kan erg handig zijn in de zomer, op zwoele zomeravonden kan een airco aardig veel verkoeling brengen. Zeker wanneer je onder een dak slaapt of moet studeren voor de herexamens en het buiten tot maar liefst 30 graden is. Er zijn voor- en tegenstanders van airco en dat is terecht. Er zijn dan ook veel voordelen en nadelen aan verbonden. De ene kan niet meer zonder airco, bij de andere ontstaat er een verkoudheid, spierpijn of een allergie. Airco heeft nu eenmaal geen geweldig imago, volgens velen is het vervuilend, verbruikt het gigantisch veel stroom en maakt het een verschrikkelijk lawaai. Maar wat daarvan is nu allemaal echt waar en wat verbruikt een airco nu eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten airconditioning systemen

Airconditioning is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere airco systemen of technieken. Het is dus niet altijd dat elektrisch toestel dat de warme lucht omzet in koude lucht. Er bestaan verschillende soorten mogelijkheden om je huis af te koelen. Een mobiele airco kan je handig verplaatsen, maar maakt doorgaans veel lawaai. Ook moet je er rekening mee houden dat de buis van de airco terug buiten moet hangen om de warme lucht af te voeren. Een vast aircosysteem bestaat dan weer uit 2 delen, een deel aan de binnenkant en een deel dat aan de buitenkant zit, deze zijn met elkaar verbonden en lopen meestal door de muur heen. Deze is stiller dan een mobiele airco en kan ook grotere ruimtes afkoelen. Verder heb je nog andere manieren om je huis af te koelen, denk maar aan een warmtepomp, een airco op zonnepanelen of een aardwarmtewisselaar. 

Waar moet je op letten wanneer je een airco koopt?

Je bent van plan een airco aan te schaffen, maar weet niet goed waar je op moet letten, bovendien is er ongelofelijk veel keuze en je weet niet waar te beginnen. Eerst en vooral reken je best uit hoeveel volume je wilt koelen. Dit kan maar één kamer zijn of net je hele huis. Vervolgens kijk je naar het vermogen van de airco en daarna kijk je naar hoeveel energie de airco verbruikt. Ben je gevoelig voor lawaai? Let dan vooral op hoeveel geluid jouw airco maakt. Bekijk een airco bovendien als een investering, de goedkoopste verbruikt vaak het meeste en is daarom op lange termijn zeker niet de beste keuze. 

Hoeveel verbruikt een airco nu precies?

Helaas kunnen we daar geen eenduidig antwoord op bieden, dit hangt af van systeem tot systeem. Het is wel algemeen geweten dat een airco veel energie verbruikt. Je merkt dan vaak ook wel een verschil op je energiefactuur in de zomer. Let op de energieklasse van je airco (A tot D) en op het elektrisch vermogen. Ook de werkingsduur van het toestel is belangrijk. Je vergelijkt het stroomverbruik van een airco best met 2 droogkasten die tegelijk aanstaan. Neem een normale airco, die 1 kWh per uur verbruikt die ongeveer 8 uur aanstaat, dan kost dit €2 bij een stroomtarief van €0,25. Stel dat deze 40 dagen per jaar gemiddeld 8 uur aanstaat, dan komt er 80 euro bij op jouw factuur. Met andere woorden het verbruik van een airco is niet goedkoop. Maar met een contract bij de juiste energieleverancier, kan je die kosten binnen de perken houden. Benieuwd naar jouw energieverbruik? De adviseurs van Onafhankelijk Adviesplatform bekijken gratis en vrijblijvend op basis van jouw behoeften en verbruik welke energieleverancier het goedkoopst is. Vraag vandaag nog een gratis analyse aan! 

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit