• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Zoveel verbruikt een airco

Airco kan erg handig zijn in de zomer, op zwoele zomeravonden kan een airco aardig veel verkoeling brengen. Zeker wanneer je onder een dak slaapt of moet studeren voor de herexamens en het buiten tot maar liefst 30 graden is. Er zijn voor- en tegenstanders van airco en dat is terecht. Er zijn dan ook veel voordelen en nadelen aan verbonden. De ene kan niet meer zonder airco, bij de andere ontstaat er een verkoudheid, spierpijn of een allergie. Airco heeft nu eenmaal geen geweldig imago, volgens velen is het vervuilend, verbruikt het gigantisch veel stroom en maakt het een verschrikkelijk lawaai. Maar wat daarvan is nu allemaal echt waar en wat verbruikt een airco nu eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten airconditioning systemen

Airconditioning is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere airco systemen of technieken. Het is dus niet altijd dat elektrisch toestel dat de warme lucht omzet in koude lucht. Er bestaan verschillende soorten mogelijkheden om je huis af te koelen. Een mobiele airco kan je handig verplaatsen, maar maakt doorgaans veel lawaai. Ook moet je er rekening mee houden dat de buis van de airco terug buiten moet hangen om de warme lucht af te voeren. Een vast aircosysteem bestaat dan weer uit 2 delen, een deel aan de binnenkant en een deel dat aan de buitenkant zit, deze zijn met elkaar verbonden en lopen meestal door de muur heen. Deze is stiller dan een mobiele airco en kan ook grotere ruimtes afkoelen. Verder heb je nog andere manieren om je huis af te koelen, denk maar aan een warmtepomp, een airco op zonnepanelen of een aardwarmtewisselaar. 

Waar moet je op letten wanneer je een airco koopt?

Je bent van plan een airco aan te schaffen, maar weet niet goed waar je op moet letten, bovendien is er ongelofelijk veel keuze en je weet niet waar te beginnen. Eerst en vooral reken je best uit hoeveel volume je wilt koelen. Dit kan maar één kamer zijn of net je hele huis. Vervolgens kijk je naar het vermogen van de airco en daarna kijk je naar hoeveel energie de airco verbruikt. Ben je gevoelig voor lawaai? Let dan vooral op hoeveel geluid jouw airco maakt. Bekijk een airco bovendien als een investering, de goedkoopste verbruikt vaak het meeste en is daarom op lange termijn zeker niet de beste keuze. 

Hoeveel verbruikt een airco nu precies?

Helaas kunnen we daar geen eenduidig antwoord op bieden, dit hangt af van systeem tot systeem. Het is wel algemeen geweten dat een airco veel energie verbruikt. Je merkt dan vaak ook wel een verschil op je energiefactuur in de zomer. Let op de energieklasse van je airco (A tot D) en op het elektrisch vermogen. Ook de werkingsduur van het toestel is belangrijk. Je vergelijkt het stroomverbruik van een airco best met 2 droogkasten die tegelijk aanstaan. Neem een normale airco, die 1 kWh per uur verbruikt die ongeveer 8 uur aanstaat, dan kost dit €2 bij een stroomtarief van €0,25. Stel dat deze 40 dagen per jaar gemiddeld 8 uur aanstaat, dan komt er 80 euro bij op jouw factuur. Met andere woorden het verbruik van een airco is niet goedkoop. Maar met een contract bij de juiste energieleverancier, kan je die kosten binnen de perken houden. Benieuwd naar jouw energieverbruik? De adviseurs van Onafhankelijk Adviesplatform bekijken gratis en vrijblijvend op basis van jouw behoeften en verbruik welke energieleverancier het goedkoopst is. Vraag vandaag nog een gratis analyse aan! 

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit