• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Zo ondervindt uw bedrijf geen nadeel van de stijgende energieprijzen

Wil u niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij de energie-afrekening? Hou dan rekening met volgende tips om de kosten in de hand te houden:

1. Isolatie

Uw woning isoleren is een van de basismaatregelen om je verwarmingskosten in te dijken. Het is aanvankelijk een investering, maar die verdient zich snel terug. Zijn de spouwmuren of het dak van uw woning nog niet geïsoleerd? Of hebt u enkele beglazing? Dan verliest u veel warmte. Isoleren loont dan ook altijd de moeite.

2. Nieuwe verwarmingsketel

Is uw cv-ketel ouder dan 15 jaar? Dan is hij waarschijnlijk aan vervanging toe. Een nieuwe hoogrendementsketel is in veel gevallen wel 15% tot 20% zuiniger dan een ouder model.

3. Ventilatie

Verse lucht aanvoeren in uw woning is van cruciaal belang om goed te verwarmen. Droge lucht verwarmt immers gemakkelijker dan vochtige, vervuilde lucht. Hoe u verse lucht in uw woning brengt? Regelmatig de ramen open zetten is al voldoende. Dit geldt zeker voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, maar ook voor andere kamers. Een andere mogelijkheid is investeren in een ventilatiesysteem.

4. Energiemonitor installeren

Vandaag de dag is het gemakkelijk geworden om uw verbruik bij te houden. Dit kan via een online tool: een energiecheck geeft u een beeld van uw elektriciteitsverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan. Bovendien kan de energiemonitor de belangrijkste elektronische toestellen in uw woning of bedrijf detecteren. Zo weet u welke toestellen de grootste energievreters zijn. En kunt u uw verbruik bijsturen.

5. Vergelijken van energieleveranciers

Het is onmogelijk om algemeen te bepalen welke energieleverancier de goedkoopste is. Of een bepaalde formule voor u of uw bedrijf het voordeligst is, is sterk afhankelijk van uw verbruik. Leveranciers veranderen bovendien voortdurend hun tarieven en formules. De beste manier om verschillende energieleveranciers tegen elkaar af te wegen, is via een onafhankelijke partij. Het Onafhankelijk Adviesplatform vergelijkt voortdurend de tarieven en bekijkt daarbij welke formule het meest gepast is voor uw bedrijf. Vraag gratis advies aan

Met welke diensten kunnen we jou helpen?

Energiescan woning

Besparen op uw energiefactuur? Met onze energiescan sporen wij de energievreters in uw woning op die voor die hogere energiefactuur zorgen. We bekijken waar u energie kunt besparen en geven energiebesparende tips om het energielabel van uw woning te verbeteren.

Wat je kan verwachten

Energieprijzen vergelijken

Energie vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk! Victor helpt uw energiefactuur te verlagen door energieprijzen te vergelijken van verschillende energieleveranciers. Benieuwd hoeveel u kan besparen? Hou alvast uw gas-en stroomverbruik bij de hand en doe de test!

Nu online vergelijken

nybo

Inzicht krijgen in uw stroomgebruik, gasverbruik en teruglevering? Met nybo kunt u uw dagelijks energieverbruik op de voet volgen. U krijgt gedetailleerde grafieken van uw digitale of analoge meter waardoor energie besparen nog nooit zo makkelijk was!

Ontdek nybo

Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit