• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Zo houd je de feestdagen energiezuinig en gezellig

Duurzaam de feestdagen doorbrengen, het klinkt niet al te makkelijk. Maar met deze tips wordt het een fluitje van een cent. Het is zo dat bij veel mensen de energiefactuur met kerst een piek bereikt. Dit is niet enkel omdat het buiten kouder is, maar ook omdat we bijvoorbeeld meer lampjes aansteken om het gezellig te maken. Logisch, want wie wilt er nu geen warme kerst, letterlijk en figuurlijk! Daarom helpen we je bij het Onafhankelijk Adviesplatform genieten van een energiezuinige en heerlijke kerst.

Overdrijf niet met verlichting

Wij vinden kerstverlichting ook gezellig en sfeervol, maar overdrijf er niet mee. Er zijn voldoende alternatieven om bijvoorbeeld de kerstboom te versieren. Denk maar aan slingers, kerstballen, kerstfiguurtjes, kransen etc. Je hebt zoveel keuze dat je uiteindelijk zelfs geen verlichting meer nodig hebt. Zo zorg je voor een vrolijke, maar zuinige kerstsfeer.

Vergeet de kerstlampjes niet uit te trekken

Het is snel gebeurd, je gaat slapen en laat de kerstverlichting aan staan. Er bestaat tegenwoordig een timer die kerstverlichting automatisch uitschakelt. Dit is ideaal voor personen die al snel vergeten de verlichting uit te schakelen. Bovendien voorkom je zo brandgevaar en kan je veilig de kerstperiode doorbrengen!

Energiebewuste verlichting

Iedereen hangt graag lichtjes op met kerst en nieuwjaar. Maar niet alle lichtjes zijn even zuinig. Jouw gloei- en halogeenlampen kan je bijvoorbeeld vervangen door energievriendelijke LED-verlichting. LED-lampen zijn zuiniger, gaan langer mee en zijn minstens even sfeervol.

Kook een energiezuinig diner 

Je wist het misschien nog niet, maar een oven gebruikt veel energie zonder dat je het doorhebt. Zo sta je bij de bereiding van een kerstdiner vaak langer in de keuken en gebruik je de oven meer dan andere dagen. Het is hierbij een goed idee om niet bij elke maaltijd de temperatuur van de oven aan te passen. Ga niet van een hogere stand terug naar een lagere, want daar zit het addertje. Bouw de temperatuur langzaam op en bespaar zo geld op je factuur.

Gezellig onder een dekentje

In de winter kan het aardig koud zijn, de makkelijkste optie is in dit geval om de verwarming een paar graden hoger te zetten. Maar dit is niet zo’n energiezuinige optie. Investeer daarom in enkele dekentjes. Zodat je iedereen een dekentje kunt aanbieden en de sfeer gezellig en knus kunt houden zonder dat iemand koud lijdt. Ten slotte is ook een lekker warme kersttrui een oplossing op koude winterdagen. Op die manier heeft iedereen het lekker warm zonder dat jij je blauw betaalt aan energiefacturen.

Brand eens een kaarsje

In deze periode kunnen we letterlijk en figuurlijk allemaal wat meer licht gebruiken. Het is daarom gezellig om zo nu en dan eens een kaarsje aan te steken in plaats van veel verlichting. Let ook hier weer op dat je de kaarsjes steeds uitblaast! 

Bij Onafhankelijk Adviesplatform wensen wij je alvast zeer fijne feestdagen!

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit