• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Welk type elektriciteitsmeter past het best bij uw situatie?

Bij de aankoop van een nieuwe elektriciteitsmeter gaat u uiteraard niet over een nacht ijs. U heeft immers de keuze uit verschillende types elektriciteitsmeters. Welke energiemeter sluit het beste aan bij uw situatie? We zetten de mogelijkheden even op een rijtje.

De enkelvoudige energiemeter

De enkelvoudige meter meet uw verbruik op slechts één teller. Hierdoor betaalt u voor de dag en nacht hetzelfde tarief. Dit is interessant als u voornamelijk overdag energie verbruikt en u beschikt over een propaangas- of mazouttank, of u gebruikmaakt van een gasmeter voor verwarming en boiler. Ook als u zonnepanelen heeft, is deze meter de beste oplossing.

De tweevoudige energiemeter

Bij een tweevoudige meter heeft u twee tellers. Hierdoor betaalt u tussen 7u en 22u het dagtarief en tussen 22u en 7u het nachttarief. Daarbij is het nachttarief 30 tot 40 procent goedkoper dan bij de enkelvoudige meter. Ook de distributiekosten liggen lager. Deze meter is interessant als u voornamelijk verbruikt (ongeveer vijftig procent) tijdens de nacht of het weekend.

De nachtmeter

De nachtmeter is verbonden aan een apart circuit voor elektrische verwarming en accumulatieverwarming. Het circuit is enkel actief tijdens de nachturen. Bij deze meter betaalt u dus enkel nachttarief en de distributiekosten liggen lager dan bij de enkel- en tweevoudige meter.

De digitale meter

Vanaf juli 2019 worden alle analoge meters vervangen door een digitale meter. Hierbij heeft u nog steeds de keuze tussen een enkel- en tweevoudige meter. Het voornaamste verschil met gewone, analoge meters is dat de meter elektronische displays en een ingebouwde communicatietechnologie heeft. Hierdoor hoeft er niemand meer langs te komen voor het opmeten van de meterstand. Daarnaast is het eenvoudiger om zelf uw verbruik op te volgen en maatregelen te treffen om meer te besparen.

Goed om te weten is dat de tarieven voor de digitale meter nog niet zijn bepaald. Wilt u graag zonnepanelen of hebt u er al? Dan heeft u tot en met 2022 de tijd om te kiezen voor een meter die virtueel terugdraait. Deze meter mag u gedurende vijftien jaar gebruiken.

Wilt u graag een professioneel advies over uw energiemeter of uw verbruik? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit