• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Wat moeten we verwachten van de forse stijgingen van onze energieprijzen?

Het afgelopen jaar stegen de energieprijzen met tot maar liefst 300 procent. Hoe komt dit vraagt u zich waarschijnlijk af? Wij leggen het u met plezier uit en helpen u de impact te beperken. De elektriciteitsprijzen en aardgasprijzen zijn de afgelopen maanden spectaculair de hoogte in gegaan. Vooral aardgas kreeg het zwaar te verduren, tot wel een verdriedubbeling van de kosten. Maar de impact kan best meevallen. Indien u de energiemarkt in de gaten houdt en rekening houdt met bepaalde zaken, zijn deze prijsstijgingen niet van toepassing. 

De stijging van de energieprijzen onder de loep

Een studie van Testaankoop over de energieprijzen wijst uit dat deze het afgelopen jaar een grote stijging doormaakten. In Vlaanderen stegen de energiekosten op basis van een vast tarief met gemiddeld verbruik van 388 naar maar liefst 523 euro. Dit is een stijging van 35 procent. Voor een variabel tarief liggen deze kosten nog hoger. Van 293 naar 480 euro, ofwel een stijging van 64%. In vergelijking met de aardgasprijzen valt dit nog reuze mee. Terwijl het prijskaartje van de aardgasprijs vorig jaar al opliep tot 559 euro, zien we vandaag maar liefst een stijging van 70%, namelijk 950 euro. Ook de variabele contracten kregen een stijging te verduren, deze zijn gestegen met 2,8 keer ten opzichte van verleden jaar. Van 324 euro naar maar liefst 914 euro. Woont u in Brussel? Dan heeft u nog meer pech, daar zijn de prijzen tot maar liefst 3 keer gestegen. 

Geen paniek!

Maar we willen u natuurlijk niet ongerust maken, dat is nergens voor nodig. De netkosten, heffingen en btw bleven ongewijzigd. Daarom hebben deze stijgende energiekosten weinig effect op uw factuur en onrechtstreeks op uw portemonnee. De energiekosten wegen dus minder door op het volledige bedrag op de factuur. Er werd een stijging op het totale bedrag vastgesteld van 12,63 procent. Voor aardgas ging dit over een stijging van 43,44 procent, aardgas neemt dan ook een groter aandeel in beslag in de volledige factuur. Met als gevolg dat na aftrek van de netkosten, heffingen en btw er uiteindelijk niet zo immens veel meer overblijft als initieel aangegeven. 

Een kritische blik op de prijzen

Gaat u bewust om met de prijzen? Dan is er niks aan de hand. Als u zich even verdiept in de elektriciteits- en de aardgaswereld, merkt u dat u de prijzen aardig kan laten zakken. Wij bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen u erbij verschillende energietarieven naast elkaar te leggen en te vergelijken. Er zijn meerdere energieleveranciers die onder de gemiddelde prijs zitten. Zo gaat het voor elektriciteit over tientallen euro’s en bij aardgas vaak honderden euro’s. Het is dus geen slecht idee om van energieleverancier te veranderen om de stijgende kosten te voorkomen. Ook is het van belang dat u af en toe kritisch durft kijken naar uw huidige energiefactuur. Wij gaan samen met u na hoeveel u kunt besparen ten opzichte van uw huidige factuur. Daar staan wij voor: wij helpen om uw energiefactuur te verlagen!

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit