• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Wat moeten we verwachten van de forse stijgingen van onze energieprijzen?

Het afgelopen jaar stegen de energieprijzen met tot maar liefst 300 procent. Hoe komt dit vraagt u zich waarschijnlijk af? Wij leggen het u met plezier uit en helpen u de impact te beperken. De elektriciteitsprijzen en aardgasprijzen zijn de afgelopen maanden spectaculair de hoogte in gegaan. Vooral aardgas kreeg het zwaar te verduren, tot wel een verdriedubbeling van de kosten. Maar de impact kan best meevallen. Indien u de energiemarkt in de gaten houdt en rekening houdt met bepaalde zaken, zijn deze prijsstijgingen niet van toepassing. 

De stijging van de energieprijzen onder de loep

Een studie van Testaankoop over de energieprijzen wijst uit dat deze het afgelopen jaar een grote stijging doormaakten. In Vlaanderen stegen de energiekosten op basis van een vast tarief met gemiddeld verbruik van 388 naar maar liefst 523 euro. Dit is een stijging van 35 procent. Voor een variabel tarief liggen deze kosten nog hoger. Van 293 naar 480 euro, ofwel een stijging van 64%. In vergelijking met de aardgasprijzen valt dit nog reuze mee. Terwijl het prijskaartje van de aardgasprijs vorig jaar al opliep tot 559 euro, zien we vandaag maar liefst een stijging van 70%, namelijk 950 euro. Ook de variabele contracten kregen een stijging te verduren, deze zijn gestegen met 2,8 keer ten opzichte van verleden jaar. Van 324 euro naar maar liefst 914 euro. Woont u in Brussel? Dan heeft u nog meer pech, daar zijn de prijzen tot maar liefst 3 keer gestegen. 

Geen paniek!

Maar we willen u natuurlijk niet ongerust maken, dat is nergens voor nodig. De netkosten, heffingen en btw bleven ongewijzigd. Daarom hebben deze stijgende energiekosten weinig effect op uw factuur en onrechtstreeks op uw portemonnee. De energiekosten wegen dus minder door op het volledige bedrag op de factuur. Er werd een stijging op het totale bedrag vastgesteld van 12,63 procent. Voor aardgas ging dit over een stijging van 43,44 procent, aardgas neemt dan ook een groter aandeel in beslag in de volledige factuur. Met als gevolg dat na aftrek van de netkosten, heffingen en btw er uiteindelijk niet zo immens veel meer overblijft als initieel aangegeven. 

Een kritische blik op de prijzen

Gaat u bewust om met de prijzen? Dan is er niks aan de hand. Als u zich even verdiept in de elektriciteits- en de aardgaswereld, merkt u dat u de prijzen aardig kan laten zakken. Wij bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen u erbij verschillende energietarieven naast elkaar te leggen en te vergelijken. Er zijn meerdere energieleveranciers die onder de gemiddelde prijs zitten. Zo gaat het voor elektriciteit over tientallen euro’s en bij aardgas vaak honderden euro’s. Het is dus geen slecht idee om van energieleverancier te veranderen om de stijgende kosten te voorkomen. Ook is het van belang dat u af en toe kritisch durft kijken naar uw huidige energiefactuur. Wij gaan samen met u na hoeveel u kunt besparen ten opzichte van uw huidige factuur. Daar staan wij voor: wij helpen om uw energiefactuur te verlagen!

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit