• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Wat moeten we verwachten van de forse stijgingen van onze energieprijzen?

Het afgelopen jaar stegen de energieprijzen met tot maar liefst 300 procent. Hoe komt dit vraagt u zich waarschijnlijk af? Wij leggen het u met plezier uit en helpen u de impact te beperken. De elektriciteitsprijzen en aardgasprijzen zijn de afgelopen maanden spectaculair de hoogte in gegaan. Vooral aardgas kreeg het zwaar te verduren, tot wel een verdriedubbeling van de kosten. Maar de impact kan best meevallen. Indien u de energiemarkt in de gaten houdt en rekening houdt met bepaalde zaken, zijn deze prijsstijgingen niet van toepassing. 

De stijging van de energieprijzen onder de loep

Een studie van Testaankoop over de energieprijzen wijst uit dat deze het afgelopen jaar een grote stijging doormaakten. In Vlaanderen stegen de energiekosten op basis van een vast tarief met gemiddeld verbruik van 388 naar maar liefst 523 euro. Dit is een stijging van 35 procent. Voor een variabel tarief liggen deze kosten nog hoger. Van 293 naar 480 euro, ofwel een stijging van 64%. In vergelijking met de aardgasprijzen valt dit nog reuze mee. Terwijl het prijskaartje van de aardgasprijs vorig jaar al opliep tot 559 euro, zien we vandaag maar liefst een stijging van 70%, namelijk 950 euro. Ook de variabele contracten kregen een stijging te verduren, deze zijn gestegen met 2,8 keer ten opzichte van verleden jaar. Van 324 euro naar maar liefst 914 euro. Woont u in Brussel? Dan heeft u nog meer pech, daar zijn de prijzen tot maar liefst 3 keer gestegen. 

Geen paniek!

Maar we willen u natuurlijk niet ongerust maken, dat is nergens voor nodig. De netkosten, heffingen en btw bleven ongewijzigd. Daarom hebben deze stijgende energiekosten weinig effect op uw factuur en onrechtstreeks op uw portemonnee. De energiekosten wegen dus minder door op het volledige bedrag op de factuur. Er werd een stijging op het totale bedrag vastgesteld van 12,63 procent. Voor aardgas ging dit over een stijging van 43,44 procent, aardgas neemt dan ook een groter aandeel in beslag in de volledige factuur. Met als gevolg dat na aftrek van de netkosten, heffingen en btw er uiteindelijk niet zo immens veel meer overblijft als initieel aangegeven. 

Een kritische blik op de prijzen

Gaat u bewust om met de prijzen? Dan is er niks aan de hand. Als u zich even verdiept in de elektriciteits- en de aardgaswereld, merkt u dat u de prijzen aardig kan laten zakken. Wij bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen u erbij verschillende energietarieven naast elkaar te leggen en te vergelijken. Er zijn meerdere energieleveranciers die onder de gemiddelde prijs zitten. Zo gaat het voor elektriciteit over tientallen euro’s en bij aardgas vaak honderden euro’s. Het is dus geen slecht idee om van energieleverancier te veranderen om de stijgende kosten te voorkomen. Ook is het van belang dat u af en toe kritisch durft kijken naar uw huidige energiefactuur. Wij gaan samen met u na hoeveel u kunt besparen ten opzichte van uw huidige factuur. Daar staan wij voor: wij helpen om uw energiefactuur te verlagen!

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit