• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Wat moeten we verwachten van de forse stijgingen van onze energieprijzen?

Het afgelopen jaar stegen de energieprijzen met tot maar liefst 300 procent. Hoe komt dit vraagt u zich waarschijnlijk af? Wij leggen het u met plezier uit en helpen u de impact te beperken. De elektriciteitsprijzen en aardgasprijzen zijn de afgelopen maanden spectaculair de hoogte in gegaan. Vooral aardgas kreeg het zwaar te verduren, tot wel een verdriedubbeling van de kosten. Maar de impact kan best meevallen. Indien u de energiemarkt in de gaten houdt en rekening houdt met bepaalde zaken, zijn deze prijsstijgingen niet van toepassing. 

De stijging van de energieprijzen onder de loep

Een studie van Testaankoop over de energieprijzen wijst uit dat deze het afgelopen jaar een grote stijging doormaakten. In Vlaanderen stegen de energiekosten op basis van een vast tarief met gemiddeld verbruik van 388 naar maar liefst 523 euro. Dit is een stijging van 35 procent. Voor een variabel tarief liggen deze kosten nog hoger. Van 293 naar 480 euro, ofwel een stijging van 64%. In vergelijking met de aardgasprijzen valt dit nog reuze mee. Terwijl het prijskaartje van de aardgasprijs vorig jaar al opliep tot 559 euro, zien we vandaag maar liefst een stijging van 70%, namelijk 950 euro. Ook de variabele contracten kregen een stijging te verduren, deze zijn gestegen met 2,8 keer ten opzichte van verleden jaar. Van 324 euro naar maar liefst 914 euro. Woont u in Brussel? Dan heeft u nog meer pech, daar zijn de prijzen tot maar liefst 3 keer gestegen. 

Geen paniek!

Maar we willen u natuurlijk niet ongerust maken, dat is nergens voor nodig. De netkosten, heffingen en btw bleven ongewijzigd. Daarom hebben deze stijgende energiekosten weinig effect op uw factuur en onrechtstreeks op uw portemonnee. De energiekosten wegen dus minder door op het volledige bedrag op de factuur. Er werd een stijging op het totale bedrag vastgesteld van 12,63 procent. Voor aardgas ging dit over een stijging van 43,44 procent, aardgas neemt dan ook een groter aandeel in beslag in de volledige factuur. Met als gevolg dat na aftrek van de netkosten, heffingen en btw er uiteindelijk niet zo immens veel meer overblijft als initieel aangegeven. 

Een kritische blik op de prijzen

Gaat u bewust om met de prijzen? Dan is er niks aan de hand. Als u zich even verdiept in de elektriciteits- en de aardgaswereld, merkt u dat u de prijzen aardig kan laten zakken. Wij bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen u erbij verschillende energietarieven naast elkaar te leggen en te vergelijken. Er zijn meerdere energieleveranciers die onder de gemiddelde prijs zitten. Zo gaat het voor elektriciteit over tientallen euro’s en bij aardgas vaak honderden euro’s. Het is dus geen slecht idee om van energieleverancier te veranderen om de stijgende kosten te voorkomen. Ook is het van belang dat u af en toe kritisch durft kijken naar uw huidige energiefactuur. Wij gaan samen met u na hoeveel u kunt besparen ten opzichte van uw huidige factuur. Daar staan wij voor: wij helpen om uw energiefactuur te verlagen!

Onafhankelijk Adviesplatform staat voor u klaar met het beste advies

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij u graag verder met een gratis analyse, wij zoeken voor u de goedkoopste tarieven. Bent u benieuwd hoe u nog meer energie kan besparen dan kan u hier terecht. Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Dan kan u ons altijd bereiken op volgend nummer: 03 344 23 57 of vul ons contactformulier in, wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit