• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Waarom is een energiemonitor nuttig voor mijn bedrijf?

Met een energiemonitor komt u precies te weten welke toestellen en machines echte energievreters zijn binnen uw bedrijf.

Met een energiemonitor komt u precies te weten welke toestellen en machines echte energievreters zijn binnen uw bedrijf. Met die kennis gaat u vervolgens aan de slag om het energieverbruik in te perken. Zo kunt u gemiddeld ongeveer 15% besparen op uw maandelijkse energiefactuur.

Verlichting, computers, de koelkast, de serverkamer, … Elk bedrijf heeft wel enkele of meerdere energievreters die de totale maandelijkse energieconsumptie de hoogte in stuwen. Daarnaast gaan heel wat kantoortoestellen ’s nachts in standby-modus met sluimerverbruik als gevolg. Een energiemonitor meet precies welke apparaten en toestellen u het meeste geld kosten en biedt u vervolgens mogelijkheden om het verbruik te verminderen.

 Hoe werkt een energiemonitor?

  1. U sluit de energiemonitor via een sensor eenvoudig aan op de zekeringenkast in uw bedrijf. Hebt u meerdere vestigingen? Dan sluit u op elke kast een sensor aan.
  2. Vervolgens downloadt u de gratis app op uw smartphone of u gaat aan de slag met de PC-software.
  3. De energiemonitor brengt na installatie per toestel het verbruik in kaart.
  4. U krijgt een handig overzicht van alle data via uw smartphone of computer en haalt de energievreters er zo uit.
  5. Een lichtschakelaar of toestel vergeten uitschakelen? Dankzij de Comfort Plugs bedient u alle apparaten op kantoor vanop afstand met één enkele tik.

Bewust omgaan met energie

Nu u de cijfers kent, begint het echte werk. Om het energieverbruik binnen het bedrijf te doen verminderen, moet u een gedragskentering in gang zetten bij uw personeel. De energiemonitor kan u daarbij helpen. Een licht laten branden, een computer laten aanstaan, de koelkast niet goed sluiten: u kunt zwart op wit laten zien wat de financiële gevolgen zijn van dergelijke vergetelheden en zo uw personeel bewuster leren omgaan met energie.

Binnen enkele maanden hebt u alle sluimerverbruikers en energievreters geïdentificeerd en ziet u een daling van uw energieverbruik tot 15 procent.

Gratis analyse van uw energieverbruik

Bent u benieuwd naar het energieverbruik binnen uw bedrijf? Wil u weten hoeveel geld u per maand kan besparen op uw energiefactuur door zuiniger om te springen met elektriciteit? Of misschien betaalt u gewoon te veel bij uw huidige leverancier en bent u beter af bij een andere?

Onze experts bezorgen u geheel vrijblijvend en gratis een complete analyse en geven u zwart op wit hoeveel u kunt besparen op uw energiefactuur. Upload nu een recente energiefactuur en wij gaan er onmiddellijk mee aan de slag.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit