• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Tips om energie te besparen bij het thuiswerken

De lockdown maatregelen worden stap per stap afgebouwd, maar telewerk blijft nog steeds de norm. Veel bedrijven sturen hun thuiswerk policy bij om dit ook in de toekomst nog aan te moedigen. Maar welke invloed heeft een hele dag thuiswerken nu op je energiefactuur? 

Heb je tijdens de voorbije weken meer energie gebruikt dan gewoonlijk? Lees hier dan enkele eenvoudige tips om je energieverbruik binnen de perken te houden.

Haal opladers uit het stopcontact

Ten eerste raden we aan om opladers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen. Laptops kan je ook zonder oplader gebruiken, zo gebruik je geen onnodige energie en blijft de batterij gezond. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een stekkerdoos waar je de stroom op kan uitschakelen.

Schakel uw scherm uit

Zelfs bij een korte pauze kan het helpen om je energieverbruik te minderen door je computerscherm zoveel mogelijk uit te schakelen. Bij instellingen van je computer kan je er voor kiezen om bij inactiviteit jouw scherm zo snel mogelijk automatisch te laten uitvallen. Zit jouw werkdag er op? Schakel dan je computer volledig uit. In stand by modus zal je computer nog steeds onnodig energie verbruiken. 

Maak gebruik van het daglicht

Zeker in de lente- en zomermaanden is zonlicht een volwaardige energiebron. Maak dan ook zo weinig mogelijk gebruik van het kunstlicht van lampen. Doe de gordijnen open, zet je dicht bij het raam en geniet van het zonlicht dat de kamer vult. Zonlicht geeft je daarenboven nog een dosis vitamine D, wat belangrijk is voor een sterk immuunsysteem. 

Verlucht je kamer

Frisse lucht is niet enkel goed om je brein klaar te maken voor een nieuwe werkdag maar ook voor je kamertemperatuur. Als je een kwartier je raam open laat staan, zorg je voor minder opgehoopt vocht waardoor de temperatuur van de verwarming zich sneller zal verspreiden doorheen de kamer.

Zet de temperatuur wat lager

Het voordeel aan thuiswerken is dat je niet in je werkkleren moet werken. Zorg dus voor gezellige warme kleren en pak er eventueel een warm deken bij. De temperatuur van de verwarming kan je zo op 19 of 20 graden zetten of zelf naar 17 graden laten gaan. 

Laat zonnepanelen installeren

Kies voor zonnepanelen als belangrijkste energiebron. Nu je thuis werkt ben je niet genoodzaakt om een vrije dag te nemen om zo de installateurs binnen te laten. Zonnepanelen hebben tal van voordelen. Zonnepanelen betalen zichzelf terug in 6 à 7 jaar, ze beschikken over een terugdraaiende teller en ze zijn goed voor het milieu.

Onafhankelijk Adviesplatform helpt je er graag bij

Na deze tips nog meer zin om te besparen? Contacteer ons. Bij het Onafhankelijk Adviesplatform geven we je graag meer info over hoe je nog meer kan besparen. Wij kijken graag samen met jou naar de beste en voordeligste energieleverancier voor jou of je bedrijf.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit