• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Tips om energie te besparen bij het thuiswerken

De lockdown maatregelen worden stap per stap afgebouwd, maar telewerk blijft nog steeds de norm. Veel bedrijven sturen hun thuiswerk policy bij om dit ook in de toekomst nog aan te moedigen. Maar welke invloed heeft een hele dag thuiswerken nu op je energiefactuur? 

Heb je tijdens de voorbije weken meer energie gebruikt dan gewoonlijk? Lees hier dan enkele eenvoudige tips om je energieverbruik binnen de perken te houden.

Haal opladers uit het stopcontact

Ten eerste raden we aan om opladers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen. Laptops kan je ook zonder oplader gebruiken, zo gebruik je geen onnodige energie en blijft de batterij gezond. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een stekkerdoos waar je de stroom op kan uitschakelen.

Schakel uw scherm uit

Zelfs bij een korte pauze kan het helpen om je energieverbruik te minderen door je computerscherm zoveel mogelijk uit te schakelen. Bij instellingen van je computer kan je er voor kiezen om bij inactiviteit jouw scherm zo snel mogelijk automatisch te laten uitvallen. Zit jouw werkdag er op? Schakel dan je computer volledig uit. In stand by modus zal je computer nog steeds onnodig energie verbruiken. 

Maak gebruik van het daglicht

Zeker in de lente- en zomermaanden is zonlicht een volwaardige energiebron. Maak dan ook zo weinig mogelijk gebruik van het kunstlicht van lampen. Doe de gordijnen open, zet je dicht bij het raam en geniet van het zonlicht dat de kamer vult. Zonlicht geeft je daarenboven nog een dosis vitamine D, wat belangrijk is voor een sterk immuunsysteem. 

Verlucht je kamer

Frisse lucht is niet enkel goed om je brein klaar te maken voor een nieuwe werkdag maar ook voor je kamertemperatuur. Als je een kwartier je raam open laat staan, zorg je voor minder opgehoopt vocht waardoor de temperatuur van de verwarming zich sneller zal verspreiden doorheen de kamer.

Zet de temperatuur wat lager

Het voordeel aan thuiswerken is dat je niet in je werkkleren moet werken. Zorg dus voor gezellige warme kleren en pak er eventueel een warm deken bij. De temperatuur van de verwarming kan je zo op 19 of 20 graden zetten of zelf naar 17 graden laten gaan. 

Laat zonnepanelen installeren

Kies voor zonnepanelen als belangrijkste energiebron. Nu je thuis werkt ben je niet genoodzaakt om een vrije dag te nemen om zo de installateurs binnen te laten. Zonnepanelen hebben tal van voordelen. Zonnepanelen betalen zichzelf terug in 6 à 7 jaar, ze beschikken over een terugdraaiende teller en ze zijn goed voor het milieu.

Onafhankelijk Adviesplatform helpt je er graag bij

Na deze tips nog meer zin om te besparen? Contacteer ons. Bij het Onafhankelijk Adviesplatform geven we je graag meer info over hoe je nog meer kan besparen. Wij kijken graag samen met jou naar de beste en voordeligste energieleverancier voor jou of je bedrijf.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit