• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Tips om energie te besparen bij het thuiswerken

De lockdown maatregelen worden stap per stap afgebouwd, maar telewerk blijft nog steeds de norm. Veel bedrijven sturen hun thuiswerk policy bij om dit ook in de toekomst nog aan te moedigen. Maar welke invloed heeft een hele dag thuiswerken nu op je energiefactuur? 

Heb je tijdens de voorbije weken meer energie gebruikt dan gewoonlijk? Lees hier dan enkele eenvoudige tips om je energieverbruik binnen de perken te houden.

Haal opladers uit het stopcontact

Ten eerste raden we aan om opladers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te halen. Laptops kan je ook zonder oplader gebruiken, zo gebruik je geen onnodige energie en blijft de batterij gezond. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een stekkerdoos waar je de stroom op kan uitschakelen.

Schakel uw scherm uit

Zelfs bij een korte pauze kan het helpen om je energieverbruik te minderen door je computerscherm zoveel mogelijk uit te schakelen. Bij instellingen van je computer kan je er voor kiezen om bij inactiviteit jouw scherm zo snel mogelijk automatisch te laten uitvallen. Zit jouw werkdag er op? Schakel dan je computer volledig uit. In stand by modus zal je computer nog steeds onnodig energie verbruiken. 

Maak gebruik van het daglicht

Zeker in de lente- en zomermaanden is zonlicht een volwaardige energiebron. Maak dan ook zo weinig mogelijk gebruik van het kunstlicht van lampen. Doe de gordijnen open, zet je dicht bij het raam en geniet van het zonlicht dat de kamer vult. Zonlicht geeft je daarenboven nog een dosis vitamine D, wat belangrijk is voor een sterk immuunsysteem. 

Verlucht je kamer

Frisse lucht is niet enkel goed om je brein klaar te maken voor een nieuwe werkdag maar ook voor je kamertemperatuur. Als je een kwartier je raam open laat staan, zorg je voor minder opgehoopt vocht waardoor de temperatuur van de verwarming zich sneller zal verspreiden doorheen de kamer.

Zet de temperatuur wat lager

Het voordeel aan thuiswerken is dat je niet in je werkkleren moet werken. Zorg dus voor gezellige warme kleren en pak er eventueel een warm deken bij. De temperatuur van de verwarming kan je zo op 19 of 20 graden zetten of zelf naar 17 graden laten gaan. 

Laat zonnepanelen installeren

Kies voor zonnepanelen als belangrijkste energiebron. Nu je thuis werkt ben je niet genoodzaakt om een vrije dag te nemen om zo de installateurs binnen te laten. Zonnepanelen hebben tal van voordelen. Zonnepanelen betalen zichzelf terug in 6 à 7 jaar, ze beschikken over een terugdraaiende teller en ze zijn goed voor het milieu.

Onafhankelijk Adviesplatform helpt je er graag bij

Na deze tips nog meer zin om te besparen? Contacteer ons. Bij het Onafhankelijk Adviesplatform geven we je graag meer info over hoe je nog meer kan besparen. Wij kijken graag samen met jou naar de beste en voordeligste energieleverancier voor jou of je bedrijf.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit