• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Slimme meter onder vuur: hoe zit het met timing en kosten?

De verplichte invoering van de digitale meter was in Vlaanderen oorspronkelijk gepland vanaf januari 2019. Ondertussen meldt consumentenorganisatie Test Aankoop echter dat er best uitstel volgt, zeker tot begin juli van dit jaar. De software achter de slimme meter zou namelijk nog niet op punt staan, waardoor de consument deze ook niet slim kan gebruiken.

Waarom uitstel?

Het datasysteem voor de verbruiksgegevens in de energiesector, nodig om de digitale meter op een slimme manier te gebruiken, zou een blijvende vertraging oplopen. De software zou ervoor moeten zorgen dat consumenten een signaal ontvangen op momenten van stroomoverschot; momenten waarop het dus goedkoper is een was- of vaatmachine te laten draaien. Omgekeerd zou de digitale meter ervoor zorgen dat minder stroom geproduceerd wordt op momenten dat er al stroomoverschot is. Op die manier maakt de slimme meter het voor prosumenten mogelijk overtollige stroom te vermarkten.

Momenteel werkt het gebruik van deze zogenaamde “slimme tarieven” echter nog niet. Atrias, het samenwerkingsverband van de Belgische netbeheerders dat het centraal datasysteem bouwt, liet weten dat de komende weken zullen dienen om het systeem verder onder de loep te nemen en te verbeteren. Test Aankoop verzet zich al langer tegen de verplichte invoer van de digitale meter. Volgens hen zal deze meter ook de volgende jaren onmogelijk “slim” kunnen werken, simpelweg omdat de technologie daarvoor ontbreekt.

Wie betaalt de rekening?

Test Aankoop voegt er nog aan toe dat het Atrias-project handenvol geld kost. Volgens hen zal het project in totaal tussen de 200 en 250 miljoen euro kosten. Een kost die aan de klant zal worden doorgerekend via de elektriciteitsfactuur. “Onverantwoord,” klinkt het bij Test Aankoop. Zeker gezien de factuurstijgingen die de consument al eerder te verduren kreeg. Waar een gemiddeld Vlaams gezin momenteel al zo’n 1000 euro per jaar betaalt, zal deze prijs dus nog stijgen. Volgens Atrias wordt deze “extra kost” echter opgevangen op termijn: dankzij de digitale meter betaalt u geen voorschotten meer, maar u betaalt wat u verbruikt. Aangezien energieleveranciers live het verbruik kunnen volgen, kunnen zij ook goedkopere energieaankopen doen.

Hoe voorkomt u zelf oplopende kosten?

Draait u liever niet op voor de bijkomende kosten van de verplichte digitale meter? Ga dan alvast na hoe u best bespaart op uw energie. Niet iedere leverancier binnen de markt biedt voor u persoonlijk het ideale tarief. Aangezien kortingen, promoties en marktvoordelen van dag tot dag veranderen, maakt u best een degelijke, gedetailleerde vergelijking.

Ons Onafhankelijke Adviesplatform helpt u graag met een advies op maat. Als dé partner in energie, kennen wij de veranderende markt door en door. Met ons objectieve advies garanderen we u uw grootste voordeel binnen de markt.

Wacht dus niet tot een monster-factuur in uw brievenbus valt, maar onderneem actie. Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend advies.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit