• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Slimme meter onder vuur: hoe zit het met timing en kosten?

De verplichte invoering van de digitale meter was in Vlaanderen oorspronkelijk gepland vanaf januari 2019. Ondertussen meldt consumentenorganisatie Test Aankoop echter dat er best uitstel volgt, zeker tot begin juli van dit jaar. De software achter de slimme meter zou namelijk nog niet op punt staan, waardoor de consument deze ook niet slim kan gebruiken.

Waarom uitstel?

Het datasysteem voor de verbruiksgegevens in de energiesector, nodig om de digitale meter op een slimme manier te gebruiken, zou een blijvende vertraging oplopen. De software zou ervoor moeten zorgen dat consumenten een signaal ontvangen op momenten van stroomoverschot; momenten waarop het dus goedkoper is een was- of vaatmachine te laten draaien. Omgekeerd zou de digitale meter ervoor zorgen dat minder stroom geproduceerd wordt op momenten dat er al stroomoverschot is. Op die manier maakt de slimme meter het voor prosumenten mogelijk overtollige stroom te vermarkten.

Momenteel werkt het gebruik van deze zogenaamde “slimme tarieven” echter nog niet. Atrias, het samenwerkingsverband van de Belgische netbeheerders dat het centraal datasysteem bouwt, liet weten dat de komende weken zullen dienen om het systeem verder onder de loep te nemen en te verbeteren. Test Aankoop verzet zich al langer tegen de verplichte invoer van de digitale meter. Volgens hen zal deze meter ook de volgende jaren onmogelijk “slim” kunnen werken, simpelweg omdat de technologie daarvoor ontbreekt.

Wie betaalt de rekening?

Test Aankoop voegt er nog aan toe dat het Atrias-project handenvol geld kost. Volgens hen zal het project in totaal tussen de 200 en 250 miljoen euro kosten. Een kost die aan de klant zal worden doorgerekend via de elektriciteitsfactuur. “Onverantwoord,” klinkt het bij Test Aankoop. Zeker gezien de factuurstijgingen die de consument al eerder te verduren kreeg. Waar een gemiddeld Vlaams gezin momenteel al zo’n 1000 euro per jaar betaalt, zal deze prijs dus nog stijgen. Volgens Atrias wordt deze “extra kost” echter opgevangen op termijn: dankzij de digitale meter betaalt u geen voorschotten meer, maar u betaalt wat u verbruikt. Aangezien energieleveranciers live het verbruik kunnen volgen, kunnen zij ook goedkopere energieaankopen doen.

Hoe voorkomt u zelf oplopende kosten?

Draait u liever niet op voor de bijkomende kosten van de verplichte digitale meter? Ga dan alvast na hoe u best bespaart op uw energie. Niet iedere leverancier binnen de markt biedt voor u persoonlijk het ideale tarief. Aangezien kortingen, promoties en marktvoordelen van dag tot dag veranderen, maakt u best een degelijke, gedetailleerde vergelijking.

Ons Onafhankelijke Adviesplatform helpt u graag met een advies op maat. Als dé partner in energie, kennen wij de veranderende markt door en door. Met ons objectieve advies garanderen we u uw grootste voordeel binnen de markt.

Wacht dus niet tot een monster-factuur in uw brievenbus valt, maar onderneem actie. Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend advies.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Soms wat droge uitleg, weinig persoonlijkheid... baliemedewerker is meer dan alleen maar uitleg gevl

ok, maar wat te droog, sec als ambtenarij waar is de mensch achter deze ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Mechelen

Top service

Glen Deckers is top! Super vriendelijk en correct. Hij geeft echt een super service! Ik ben blij dat ik ooit de stap naar jullie gezet heb.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vilvoorde

Super

Heel snelle en vriendelijke goede uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Snel en gemakkelijk

Vriendelijke hulp en n snelle afhandeling. Wel hoop ik dat hij z'n woord houdt en ons zal contacteren zodra de prijzen stijgen . Persoonlijk had ik het niet voor een variabel contract maar David overtuigde mij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beveren-Waas

Persoonlijk en duidelijk advies

Persoonlijk en duidelijk advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vilvoorde

Zeer behulpzaam

Heel vriendelijke medewerker.Heel veel info gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

bonne

we werken al 7-8 jaar samen Ik ben blij met hen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- MECHELEN

Vlot

Snelle respons!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

top

juiste uur en juiste info en beste prijs
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

Klant vriendelijk

Altijd de beste voorwaarde voorstellen Heel vriendelijk Geeft goede uitleg en is niet bang om vragen te beantwoorden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Haasrode

Zeer fijne communicatie

Ik had een vreemde mail ontvangen en werd onmiddellijk geholpen en kreeg heel goede informatie en vooral mijn probleem werd serieus genomen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Goed

Goed. Hopelijk klopt het ook allemaal. Zelf ken ik er niets van. Toch dankjewel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herentals

Top

Glen Deckers geeft ons het juiste advies! Al jaren zijn we super tevreden over hem!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

professioneel advies en begeleiding in de keuze van de beste energieleverancier op 't moment

.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

stipte opvolging

ik word stipt opgevolgd en gecontacteerd door het platvorm zelf. Ik moet niets in de gaten houden deze doen zij voor mij wat geweldig is als zelfstandige die daar niet altijd mee bezig zijn. Tevens komt er altijd dezelfde persoon naar ons toe om alles te regelen. top!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- merkem

Zoals gewoonlijk uitstekend.....

Duidelijke en correcte afspraak....Glen doet dat ieder jaar voortreffelijk.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herentals

Accuraat en snel

Voorstel werd snel en accuraat opgemaakt en gedeeld. Ook op additionele vraag werd snel gereageerd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lommel

Vriendelijk betrouwbaar

vriendelijk en betrouwbaar advies, geen problemen bij het overstappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Itegem

Heel tevreden! Steeds een vlotte overstap!

We zijn heel tevreden over de vlotte service en het duidelijke advies!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Waregem

Absoluut tevreden!!!!

Ik vind het top steeds weer te kunnen vertrouwen op onze persoon bij dit platform. Hij doet de vergelijking met andere leveranciers wat voor ons zeer makkelijk is. Al enkele jaren werken we samen met dit platform en tot op heden zijn we nog niet voor verrassingen te komen staan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel + Olen + Blankenberge
261 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit