• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Redden thuisbatterijen en noodgeneratoren uw energie factuur?

In de strijd tegen energieverspilling en een steeds groter wordende ecologische voetafdruk kunt u gebruik maken van een thuisbatterij en/of een noodgenerator. Maar hebben dergelijke maatregelen wel zin? Met andere woorden: zijn ze écht een doeltreffend middel om uw energie factuur te doen dalen of grijpt u beter naar alternatieven? U leest er alles over in dit artikel.

Schommelingen in vraag en aanbod van energie hebben een impact op de prijs van elektriciteit. Om die schommelingen op een duurzame manier op te vangen is een thuisbatterij het overwegen waard. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Overdag haalt u duurzame energie uit de zon, die u opslaat in de batterij zodat u ze ’s avonds of ’s nachts nog kunt gebruiken.

Een thuisbatterij of noodgenerator vangt stroompannes op

Volgens de VREG treft een stroompanne jaarlijks gemiddeld 1 gezin op 25. Met een noodgenerator of accu blijven uw belangrijkste toestellen werken, ook al zit het hele land zonder elektriciteit. Met een thuisbatterij bent u ook minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Produceren uw zonnepanelen bijvoorbeeld méér stroom dan wat u verbruikt? Dan wordt het teveel opgeslagen voor later gebruik. U hoeft het net dus geen stroom terug te geven bij een overschot. Omgekeerd bent u ook bij een tekort minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier. Let wel, volledig loskoppelen van het net gaat vooralsnog niet.

Is een thuisbatterij ook rendabel?

De prijzen van thuisbatterijen verschillen naargelang het merk, het type en de capaciteit. Vandaag betaalt u tussen de 5.000 en 8.000 euro voor een batterij van Tesla, Mercedes of Philips. Daarmee slaat u per dag tussen de 6,6 en 13,5 kWh op. Niet mis, als je weet dat een gemiddeld Vlaams gezin dagelijks ongeveer 10 kWh verbruikt.

Met of zonder zonnepanelen

Hebt u geen zonnepanelen, dan laat u een thuisbatterij voorlopig beter links liggen. U bespaart namelijk slechts 100 euro per jaar door elektriciteit aan voordelig nachttarief op te slaan in uw batterij en overdag te gebruiken. Mét zonnepanelen wordt het een heel ander verhaal. Dankzij de batterij neemt het rendement van zonnepanelen tot 50 procent toe. Aan de huidige prijzen is een terugverdientijd van twintig jaar en minder in sommige gevallen mogelijk, maar niet voor iedereen. Kortom, laat u vooraf goed adviseren en verricht het nodige rekenwerk alvorens u gaat investeren.   Hulp nodig? Neem contact op met onze energie-experts

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit