• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Redden thuisbatterijen en noodgeneratoren uw energie factuur?

In de strijd tegen energieverspilling en een steeds groter wordende ecologische voetafdruk kunt u gebruik maken van een thuisbatterij en/of een noodgenerator. Maar hebben dergelijke maatregelen wel zin? Met andere woorden: zijn ze écht een doeltreffend middel om uw energie factuur te doen dalen of grijpt u beter naar alternatieven? U leest er alles over in dit artikel.

Schommelingen in vraag en aanbod van energie hebben een impact op de prijs van elektriciteit. Om die schommelingen op een duurzame manier op te vangen is een thuisbatterij het overwegen waard. Zeker in combinatie met zonnepanelen. Overdag haalt u duurzame energie uit de zon, die u opslaat in de batterij zodat u ze ’s avonds of ’s nachts nog kunt gebruiken.

Een thuisbatterij of noodgenerator vangt stroompannes op

Volgens de VREG treft een stroompanne jaarlijks gemiddeld 1 gezin op 25. Met een noodgenerator of accu blijven uw belangrijkste toestellen werken, ook al zit het hele land zonder elektriciteit. Met een thuisbatterij bent u ook minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Produceren uw zonnepanelen bijvoorbeeld méér stroom dan wat u verbruikt? Dan wordt het teveel opgeslagen voor later gebruik. U hoeft het net dus geen stroom terug te geven bij een overschot. Omgekeerd bent u ook bij een tekort minder afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier. Let wel, volledig loskoppelen van het net gaat vooralsnog niet.

Is een thuisbatterij ook rendabel?

De prijzen van thuisbatterijen verschillen naargelang het merk, het type en de capaciteit. Vandaag betaalt u tussen de 5.000 en 8.000 euro voor een batterij van Tesla, Mercedes of Philips. Daarmee slaat u per dag tussen de 6,6 en 13,5 kWh op. Niet mis, als je weet dat een gemiddeld Vlaams gezin dagelijks ongeveer 10 kWh verbruikt.

Met of zonder zonnepanelen

Hebt u geen zonnepanelen, dan laat u een thuisbatterij voorlopig beter links liggen. U bespaart namelijk slechts 100 euro per jaar door elektriciteit aan voordelig nachttarief op te slaan in uw batterij en overdag te gebruiken. Mét zonnepanelen wordt het een heel ander verhaal. Dankzij de batterij neemt het rendement van zonnepanelen tot 50 procent toe. Aan de huidige prijzen is een terugverdientijd van twintig jaar en minder in sommige gevallen mogelijk, maar niet voor iedereen. Kortom, laat u vooraf goed adviseren en verricht het nodige rekenwerk alvorens u gaat investeren.   Hulp nodig? Neem contact op met onze energie-experts

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit