• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Hoe maak ik mijn kantoor energiezuinig?

Energie wordt een steeds grotere kost, ook voor bedrijven. Wij geven u enkele tips om energie te besparen in uw kantoor.

1. Monitor uw energieverbruik

Om iets te kunnen veranderen aan uw energieverbruik, is het handig om te weten waar het meeste verbruik naartoe gaat. Met een energiecheck wordt dat gemakkelijk: u ziet een realtime overzicht van uw verbruik en krijgt een overzicht van welke toestellen de grootste energievreters zijn.  

2. Temperatuur

Stel een nachtstand in op de thermostaat, zodat de temperatuur niet onnodig hoog blijft wanneer er niemand aanwezig is in het gebouw. Let er wel op dat u het verschil tussen dag en nacht niet té groot maakt. Zo’n 4 graden verschil is voldoende. Als het gebouw te veel afkoelt, verbruikt u meer energie om het opnieuw op te warmen. U kan bovendien al 7% besparen op verwarmingskosten door de temperatuur ook overdag een graad lager te zetten. Uw medewerkers zullen het nauwelijks voelen, maar u voelt het wel op de factuur.  

3. Ventileren

Ventilatie is belangrijk om uw kantoor goed te kunnen verwarmen. De verse lucht die van buiten wordt aangevoerd, is gemakkelijker te verwarmen omdat ze droger is. U kan ventileren door elke dag een tijdje het raam open te zetten, maar nog efficiënter is een ventilatiesysteem. Er wordt dan constant verse lucht aangevoerd.  

4. Daglicht gebruiken

Maak zo veel mogelijk gebruik van daglicht. Scherm uw ramen dus niet te veel af. Hoe meer lichtinval, hoe minder kunstlicht en dus energie u nodig hebt. In de zomer is zonwering wél aan te raden. Aircotoestellen zijn energievreters, dus die gebruikt u dus best zo weinig mogelijk.  

5. Tijdschakelaar met sensor

In ruimtes die u niet vaak gebruikt, laat u het licht best niet de hele dag branden. Installeer daarom een lichtsensor op plaatsen als het toilet en de hal, zodat de lampen alleen branden als er iemand in de ruimte is.  

6. Groene energie

Als bedrijf zijn er verschillende manieren om bij te dragen tot een beter klimaat: zo kan u via uw leverancier groene stroom aankopen. Maar u kan zelf ook groene energie produceren. Dat kan bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak te plaatsen, of met een windturbine op uw bedrijfsterrein. Om te weten welke methode het best bij uw bedrijf past, vraagt u best advies bij een energie-expert. Het Onafhankelijk Adviesplatform onderzoekt voor u alle mogelijkheden, zodat u de voordeligste oplossing krijgt. Vraag gratis advies

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit