• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe maak ik mijn kantoor energiezuinig?

Energie wordt een steeds grotere kost, ook voor bedrijven. Wij geven u enkele tips om energie te besparen in uw kantoor.

1. Monitor uw energieverbruik

Om iets te kunnen veranderen aan uw energieverbruik, is het handig om te weten waar het meeste verbruik naartoe gaat. Met een energiecheck wordt dat gemakkelijk: u ziet een realtime overzicht van uw verbruik en krijgt een overzicht van welke toestellen de grootste energievreters zijn.  

2. Temperatuur

Stel een nachtstand in op de thermostaat, zodat de temperatuur niet onnodig hoog blijft wanneer er niemand aanwezig is in het gebouw. Let er wel op dat u het verschil tussen dag en nacht niet té groot maakt. Zo’n 4 graden verschil is voldoende. Als het gebouw te veel afkoelt, verbruikt u meer energie om het opnieuw op te warmen. U kan bovendien al 7% besparen op verwarmingskosten door de temperatuur ook overdag een graad lager te zetten. Uw medewerkers zullen het nauwelijks voelen, maar u voelt het wel op de factuur.  

3. Ventileren

Ventilatie is belangrijk om uw kantoor goed te kunnen verwarmen. De verse lucht die van buiten wordt aangevoerd, is gemakkelijker te verwarmen omdat ze droger is. U kan ventileren door elke dag een tijdje het raam open te zetten, maar nog efficiënter is een ventilatiesysteem. Er wordt dan constant verse lucht aangevoerd.  

4. Daglicht gebruiken

Maak zo veel mogelijk gebruik van daglicht. Scherm uw ramen dus niet te veel af. Hoe meer lichtinval, hoe minder kunstlicht en dus energie u nodig hebt. In de zomer is zonwering wél aan te raden. Aircotoestellen zijn energievreters, dus die gebruikt u dus best zo weinig mogelijk.  

5. Tijdschakelaar met sensor

In ruimtes die u niet vaak gebruikt, laat u het licht best niet de hele dag branden. Installeer daarom een lichtsensor op plaatsen als het toilet en de hal, zodat de lampen alleen branden als er iemand in de ruimte is.  

6. Groene energie

Als bedrijf zijn er verschillende manieren om bij te dragen tot een beter klimaat: zo kan u via uw leverancier groene stroom aankopen. Maar u kan zelf ook groene energie produceren. Dat kan bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak te plaatsen, of met een windturbine op uw bedrijfsterrein. Om te weten welke methode het best bij uw bedrijf past, vraagt u best advies bij een energie-expert. Het Onafhankelijk Adviesplatform onderzoekt voor u alle mogelijkheden, zodat u de voordeligste oplossing krijgt. Vraag gratis advies

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit