Hoe goed bestudeert u uw energierekening?

Is het antwoord op bovenstaande vraag: “niet of nauwelijks”? Dan behoort u tot de overgrote meerderheid van de Vlamingen. Nochtans blijkt uit steekproeven bij verschillende energieleveranciers dat energiefacturen lang niet altijd kloppen. Een rekenfout is namelijk snel gemaakt. En dus rekent u uw verbruik maar beter zelf na.

Ook de Commissie voor Regulering van Elektriciteit en Gas (CREG) waarschuwt: “Geen enkele overheidsdienst controleert de energiefacturen. Enkel wanneer er klachten zijn, komt er een onderzoek. Wij kunnen de consument dus enkel oproepen om zijn factuur zelf na te kijken.”

 

De meeste fouten blijven onopgemerkt

Ook de grote energieleveranciers maken wel eens een fout. Merkt u ze niet op, dan betaalt u te veel. Zo is er het voorbeeld van een gedupeerde klant die had ontdekt dat zijn leverancier een komma op de verkeerde plaats had gezet, waardoor zijn factuur plots fors hoger was dan normaal. De man in kwestie had de fout gelukkig wél snel door.

Jammer genoeg zijn de meeste consumenten niet zo alert. Er lopen namelijk maar heel weinig klachten binnen bij de ombudsdienst voor energie. En dus blijven misrekeningen vaak onopgemerkt. Dat is op zich ook begrijpelijk, want zelf uw energiefactuur nakijken is niet eenvoudig. De meeste facturen zijn zo ingewikkeld dat de meeste particulieren al snel afhaken.

 

Nood aan transparante energierekening

Dat heeft te maken met een gebrek aan transparantie van de energieleverancier én met de wijze waarop de energieprijzen worden berekend. Want naast de energiekost, die de leverancier zelf bepaalt, bevat de totale kostprijs op uw factuur ook nettarieven aan de distributiebeheerder en heffingen aan de overheid.

 

Sinds de privatisering van de energiemarkt zijn er tal van energieleveranciers bijgekomen, elk met hun eigen tarieven, promoties en formules die ook nog eens van dag tot dag en regio tot regio verschillen. Dat maakt het er voor de eindklant ook niet eenvoudiger op.

 

Wat als u een fout ontdekt?

Denkt u dat er een fout is geslopen in de berekening van uw energiefactuur? Neem dan eerst contact op met de leverancier in kwestie en informeer ook de ombudsdienst van energiewaakhond CREG.

 

Wil u uw factuur eens laten doorlichten door experts? Contacteer dan het Onafhankelijk AdviesPlatform. Wij analyseren uw rekening gratis en volledig vrijblijvend.