• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe goed bestudeert u uw energierekening?

Is het antwoord op bovenstaande vraag: “niet of nauwelijks”? Dan behoort u tot de overgrote meerderheid van de Vlamingen. Nochtans blijkt uit steekproeven bij verschillende energieleveranciers dat energiefacturen lang niet altijd kloppen. Een rekenfout is namelijk snel gemaakt. En dus rekent u uw verbruik maar beter zelf na.

Ook de Commissie voor Regulering van Elektriciteit en Gas (CREG) waarschuwt: “Geen enkele overheidsdienst controleert de energiefacturen. Enkel wanneer er klachten zijn, komt er een onderzoek. Wij kunnen de consument dus enkel oproepen om zijn factuur zelf na te kijken.”

De meeste fouten blijven onopgemerkt

Ook de grote energieleveranciers maken wel eens een fout. Merkt u ze niet op, dan betaalt u te veel. Zo is er het voorbeeld van een gedupeerde klant die had ontdekt dat zijn leverancier een komma op de verkeerde plaats had gezet, waardoor zijn factuur plots fors hoger was dan normaal. De man in kwestie had de fout gelukkig wél snel door.

Jammer genoeg zijn de meeste consumenten niet zo alert. Er lopen namelijk maar heel weinig klachten binnen bij de ombudsdienst voor energie. En dus blijven misrekeningen vaak onopgemerkt. Dat is op zich ook begrijpelijk, want zelf uw energiefactuur nakijken is niet eenvoudig. De meeste facturen zijn zo ingewikkeld dat de meeste particulieren al snel afhaken.

Nood aan transparante energierekening

Dat heeft te maken met een gebrek aan transparantie van de energieleverancier én met de wijze waarop de energieprijzen worden berekend. Want naast de energiekost, die de leverancier zelf bepaalt, bevat de totale kostprijs op uw factuur ook nettarieven aan de distributiebeheerder en heffingen aan de overheid.

Sinds de privatisering van de energiemarkt zijn er tal van energieleveranciers bijgekomen, elk met hun eigen tarieven, promoties en formules die ook nog eens van dag tot dag en regio tot regio verschillen. Dat maakt het er voor de eindklant ook niet eenvoudiger op.

Wat als u een fout ontdekt?

Denkt u dat er een fout is geslopen in de berekening van uw energiefactuur? Neem dan eerst contact op met de leverancier in kwestie en informeer ook de ombudsdienst van energiewaakhond CREG.

Wil u uw factuur eens laten doorlichten door experts? Contacteer dan het Onafhankelijk AdviesPlatform. Wij analyseren uw rekening gratis en volledig vrijblijvend.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit