• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Hoe energie besparen tijdens de zomermaanden?

De zomermaanden zijn kostelijke maanden voor jouw energiefactuur. De verwarming mag dan wel afstaan maar dat betekent niet dat er op andere plaatsen niet bespaard kan worden. Wij geven alvast enkele tips die je helpen met het besparen van energie in de zomermaanden.

Maak het huis koel

Laat de zon in je hart, maar niet in je huis. Je huis zal tijdens de warme zomerdagen beginnen opwarmen. Het is daarom handig om overdag zoveel mogelijk ramen en deuren dicht te houden en ook je gordijnen en rolluiken te sluiten. Vanaf dat de zon is gaan liggen, kan je de ramen en deuren openzetten en de wind binnenlaten. Zet meerdere ramen tegelijk open voor meer tocht. Zo valt het op de meeste zomerdagen al goed uit te houden zonder airco.

Gebruik de airco met mate

Toch nog last van teveel warmte in huis? Dan kan je gebruik maken van een ventilator of een airco. Let hierbij op dat je die niet de hele dag laat aanstaan want zo een toestel kan heel wat energie verbruiken. Voor een optimaal gebruik, is het belangrijk om je airco luchtfilters zeker één keer per jaar te reinigen. 

Hang de was buiten

Geniet zoveel mogelijk van de voordelen van de zon tijdens de zomer. De zon en de wind zorgen ervoor dat je droogmachine overbodig wordt. Met een wasrek of een waslijn is het zeer gemakkelijk om je kleren buiten te laten drogen.

Gebruik zonnepanelen

Laat zonnepanelen installeren om optimaal gebruik te maken van de energie die de zon ons toestuurt. Vanaf de maand maart kan je eigenlijk al beginnen met profiteren van de vele zonuren. Zonnepanelen zijn een geweldige investering, de gemiddelde terugverdientijd is tussen de 6 à 7 jaar. Geïnteresseerd in zonnepanelen? We geven je er hier graag meer informatie over.

Neem maatregelen als je op vakantie gaat

Als je op vakantie vertrekt, raden we aan om zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact te trekken. Te veel moeite om ze allemaal los te koppelen? Zorg er dan zeker voor dat ze helemaal uitgeschakeld zijn en niet enkel op stand-by staan. Dit is eigenlijk aangeraden om doorheen het jaar ook te doen, maar al zeker als je voor enkele dagen weg van huis bent. 

Douche op een lagere temperatuur 

Zet in de zomer de douche temperatuur wat lager. Geniet van een korte, frisse douche op warme zomerdagen. Toch eens nood aan wat warmer water? Houd de tijd dan in de gaten en hou je douchesessie kort. 

Doe de lichten uit

In de zomer is het langer licht waardoor je minder behoefte hebt aan kunstmatig licht van je lampen in huis. Kijk dan ook uit of je niet per ongeluk ergens een lamp laat branden. Wil je nog wat genieten van de lange zomeravonden in je tuin? Gebruik dan een gezellig vuur of lampen met mini zonnepanelen. Zo zijn bijvoorbeeld solar tuinlampen een ideale keuze voor in je tuin. Ze hebben geen stopcontacten nodig, ze laden tijdens de dag vanzelf op en in de avond geven ze goed wat licht.

Besparen door het hele jaar?

Wil je na deze handige tips nog meer besparen en niet enkel tijdens de zomer? Contacteer ons voor energieadvies en samen kijken we welke energieleverancier de voordeligste prijs voor jou heeft. Ook voor meer informatie over zonnepanelen of voor vragen over de overschakeling van energieleverancier bij een verhuis kan je bij ons terecht. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

Komen hun afspraken na

Volgen hun werken goed op en geven uitleg bij veranderingen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- kortrijk

Zeer goed

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering

Professioneel team van plaatsers en zeer vakkundig uitvoering
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Verschaeren

teleurstellend

November 2022 bezoek gekregen van Dhr. ***. Nieuw energiecontract bij andere leverancier gekregen, zonder enig probleem verlopen. MAAR: thuisbatterij besteld, voorschot (helft totaalbedrag) betaald op 05-12 op rekening van het adviesplatform. Sindsdien niets meer van vernomen. Al 4 keer gebeld, steeds vriendelijk "we zullen het nakijken, ja uw voorschot is betaald", verder geen resultaat. Reeds 2 mails naar Dhr. ***, geen gevolg, laatste keer zelfs geen antwoord gekregen (en nog steeds geen batterij). BETAAL GEEN VOORSCHOT !!!
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Zoersel

Na enige tijd wachten is alles nu zeer snel verlopen

Nadat we ingetekend hadden voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben wij een voorschot moeten betalen. Nadien hebben wij lang gewacht maar kregen geen nieuws, info over plaatsing. Na verschillende keren bellen ging alles ineens in een snelprocedure. Nu nog afwachten voor de keuring en alles zou dan in orde moeten zijn.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist-op-den-Berg

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk
117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit