• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Hoe energie besparen tijdens de zomermaanden?

De zomermaanden zijn kostelijke maanden voor jouw energiefactuur. De verwarming mag dan wel afstaan maar dat betekent niet dat er op andere plaatsen niet bespaard kan worden. Wij geven alvast enkele tips die je helpen met het besparen van energie in de zomermaanden.

Maak het huis koel

Laat de zon in je hart, maar niet in je huis. Je huis zal tijdens de warme zomerdagen beginnen opwarmen. Het is daarom handig om overdag zoveel mogelijk ramen en deuren dicht te houden en ook je gordijnen en rolluiken te sluiten. Vanaf dat de zon is gaan liggen, kan je de ramen en deuren openzetten en de wind binnenlaten. Zet meerdere ramen tegelijk open voor meer tocht. Zo valt het op de meeste zomerdagen al goed uit te houden zonder airco.

Gebruik de airco met mate

Toch nog last van teveel warmte in huis? Dan kan je gebruik maken van een ventilator of een airco. Let hierbij op dat je die niet de hele dag laat aanstaan want zo een toestel kan heel wat energie verbruiken. Voor een optimaal gebruik, is het belangrijk om je airco luchtfilters zeker één keer per jaar te reinigen. 

Hang de was buiten

Geniet zoveel mogelijk van de voordelen van de zon tijdens de zomer. De zon en de wind zorgen ervoor dat je droogmachine overbodig wordt. Met een wasrek of een waslijn is het zeer gemakkelijk om je kleren buiten te laten drogen.

Gebruik zonnepanelen

Laat zonnepanelen installeren om optimaal gebruik te maken van de energie die de zon ons toestuurt. Vanaf de maand maart kan je eigenlijk al beginnen met profiteren van de vele zonuren. Zonnepanelen zijn een geweldige investering, de gemiddelde terugverdientijd is tussen de 6 à 7 jaar. Geïnteresseerd in zonnepanelen? We geven je er hier graag meer informatie over.

Neem maatregelen als je op vakantie gaat

Als je op vakantie vertrekt, raden we aan om zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact te trekken. Te veel moeite om ze allemaal los te koppelen? Zorg er dan zeker voor dat ze helemaal uitgeschakeld zijn en niet enkel op stand-by staan. Dit is eigenlijk aangeraden om doorheen het jaar ook te doen, maar al zeker als je voor enkele dagen weg van huis bent. 

Douche op een lagere temperatuur 

Zet in de zomer de douche temperatuur wat lager. Geniet van een korte, frisse douche op warme zomerdagen. Toch eens nood aan wat warmer water? Houd de tijd dan in de gaten en hou je douchesessie kort. 

Doe de lichten uit

In de zomer is het langer licht waardoor je minder behoefte hebt aan kunstmatig licht van je lampen in huis. Kijk dan ook uit of je niet per ongeluk ergens een lamp laat branden. Wil je nog wat genieten van de lange zomeravonden in je tuin? Gebruik dan een gezellig vuur of lampen met mini zonnepanelen. Zo zijn bijvoorbeeld solar tuinlampen een ideale keuze voor in je tuin. Ze hebben geen stopcontacten nodig, ze laden tijdens de dag vanzelf op en in de avond geven ze goed wat licht.

Besparen door het hele jaar?

Wil je na deze handige tips nog meer besparen en niet enkel tijdens de zomer? Contacteer ons voor energieadvies en samen kijken we welke energieleverancier de voordeligste prijs voor jou heeft. Ook voor meer informatie over zonnepanelen of voor vragen over de overschakeling van energieleverancier bij een verhuis kan je bij ons terecht. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit