• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Hoe energie besparen tijdens de zomermaanden?

De zomermaanden zijn kostelijke maanden voor jouw energiefactuur. De verwarming mag dan wel afstaan maar dat betekent niet dat er op andere plaatsen niet bespaard kan worden. Wij geven alvast enkele tips die je helpen met het besparen van energie in de zomermaanden.

Maak het huis koel

Laat de zon in je hart, maar niet in je huis. Je huis zal tijdens de warme zomerdagen beginnen opwarmen. Het is daarom handig om overdag zoveel mogelijk ramen en deuren dicht te houden en ook je gordijnen en rolluiken te sluiten. Vanaf dat de zon is gaan liggen, kan je de ramen en deuren openzetten en de wind binnenlaten. Zet meerdere ramen tegelijk open voor meer tocht. Zo valt het op de meeste zomerdagen al goed uit te houden zonder airco.

Gebruik de airco met mate

Toch nog last van teveel warmte in huis? Dan kan je gebruik maken van een ventilator of een airco. Let hierbij op dat je die niet de hele dag laat aanstaan want zo een toestel kan heel wat energie verbruiken. Voor een optimaal gebruik, is het belangrijk om je airco luchtfilters zeker één keer per jaar te reinigen. 

Hang de was buiten

Geniet zoveel mogelijk van de voordelen van de zon tijdens de zomer. De zon en de wind zorgen ervoor dat je droogmachine overbodig wordt. Met een wasrek of een waslijn is het zeer gemakkelijk om je kleren buiten te laten drogen.

Gebruik zonnepanelen

Laat zonnepanelen installeren om optimaal gebruik te maken van de energie die de zon ons toestuurt. Vanaf de maand maart kan je eigenlijk al beginnen met profiteren van de vele zonuren. Zonnepanelen zijn een geweldige investering, de gemiddelde terugverdientijd is tussen de 6 à 7 jaar. Geïnteresseerd in zonnepanelen? We geven je er hier graag meer informatie over.

Neem maatregelen als je op vakantie gaat

Als je op vakantie vertrekt, raden we aan om zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact te trekken. Te veel moeite om ze allemaal los te koppelen? Zorg er dan zeker voor dat ze helemaal uitgeschakeld zijn en niet enkel op stand-by staan. Dit is eigenlijk aangeraden om doorheen het jaar ook te doen, maar al zeker als je voor enkele dagen weg van huis bent. 

Douche op een lagere temperatuur 

Zet in de zomer de douche temperatuur wat lager. Geniet van een korte, frisse douche op warme zomerdagen. Toch eens nood aan wat warmer water? Houd de tijd dan in de gaten en hou je douchesessie kort. 

Doe de lichten uit

In de zomer is het langer licht waardoor je minder behoefte hebt aan kunstmatig licht van je lampen in huis. Kijk dan ook uit of je niet per ongeluk ergens een lamp laat branden. Wil je nog wat genieten van de lange zomeravonden in je tuin? Gebruik dan een gezellig vuur of lampen met mini zonnepanelen. Zo zijn bijvoorbeeld solar tuinlampen een ideale keuze voor in je tuin. Ze hebben geen stopcontacten nodig, ze laden tijdens de dag vanzelf op en in de avond geven ze goed wat licht.

Besparen door het hele jaar?

Wil je na deze handige tips nog meer besparen en niet enkel tijdens de zomer? Contacteer ons voor energieadvies en samen kijken we welke energieleverancier de voordeligste prijs voor jou heeft. Ook voor meer informatie over zonnepanelen of voor vragen over de overschakeling van energieleverancier bij een verhuis kan je bij ons terecht. 

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere

Grote steun in moeilijke zoektocht naar de juiste energieleverancier!

Al verschillende jaren kan ik op hun advies rekenen. Tot nu toe steeds goede voorstellen gekregen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOOGLEDE

Steeds goeie raad en opvolging

Ik werd gecontacteerd voor een afspraak, maar was in het begin een beetje wantrouwig. Zoveel verschillende maatschappijen proberen je voor hen te winnen, ik dacht dat dit er één van was. Maar mijn contactpersoon Adrian wist me te overtuigen, gelukkig. Ik kan hen steeds contacteren met vragen over mijn energie, papierwerk hierrond... Jaarlijks bellen ze me voor een afspraak, we bekijken dan wat het voordeligste is op dat moment, en de overschakeling verloopt telkens prima. Dank jullie wel voor alle hulp!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Uitstekend!

Bezoek aan huis gaf meer vertrouwen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heist op den Berg

Verrassend goedkoper.

Ongelooflijk, hoe behulpzaam ze zijn en echt advies geven van de bovenste plank.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zoersel
105 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit