• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Energiezuinig wonen: 4 praktische tips

Energiezuinig leven is niet altijd zo evident. Nochtans is het wel belangrijk, voor het milieu en voor uw portefeuille. Om energie te besparen is een energiezuinige woonst hét ideaal. Hoe dat ideaal te bereiken? Aan de hand van enkele eenvoudige aanpassingen bent u al op de goede weg.

Hoe creëert u een energiezuinig huis?

Zuinig omgaan met energie is niet enkel goed voor de planeet, het bespaart u ook een hoop geld. Niets dan voordelen aan een energiezuinige woning, maar hoe pakt u het aan? Voor velen blijkt het een grote stap, terwijl het eigenlijk erg simpel kan. In essentie zijn er twee manieren om tot een energiebesparende woonst te komen:

  1. Zo weinig mogelijk energie verbruiken
  2. Zelf energie opwekken

Nu nog te weten komen hoe u dat omzet in de praktijk. Enkele simpele veranderingen maken al een gigantisch verschil.

1. Ga voor een slimme thermostaat

Verwarming neemt een enorme hap uit ons energiebudget. Kies daarom voor een slimme thermostaat. U regelt uw energieverbruik vanop afstand, op eender welk moment van de dag. Zo vermijdt u onnodige stookkosten. Bovendien zorgt het zelflerende systeem ervoor dat u op termijn nog meer bespaart. Kom meer te weten over de slimme thermostaat.

2. Vervang uw verlichting

U staat er mogelijk niet bij stil, maar heeft u thuis gloeilampen hangen? Een spaar- of LED-lamp mag dan iets duurder zijn in aankoop, ze gaat wel vijf keer zo lang mee én is zuiniger in verbruik. Per vervangen lamp kunt u ongeveer zes euro per jaar besparen. Een redelijk bedrag wanneer u al uw lampen gaat optellen. Een extra voordeel: LED-lampen worden nooit zo heet als een gloei- of halogeenlamp. Ze zijn dus een stuk minder brandgevaarlijk.

3. Installeer zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen, dat is interessanter dan uw geld op een spaarrekening zetten. Na gemiddeld 8 jaar hebt u het bestede bedrag al terugverdiend. Wetende dat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, geniet u daarna nog een geruime tijd van gratis stroom. Deze oplossing is dus duurzaam en ecologisch en kost u op termijn helemaal niets. Lees meer over de voor- en nadelen van zonnepanelen.

4. Isoleer uw huis

Voorziet u uw woning van een goede isolatie, dan gaat er meteen veel minder energie verloren. Uw huis degelijk isoleren, doet u onder andere door:

  • tochtstrips te gebruiken om kieren mee af te dekken.
  • ramen van dubbel glas te voorzien.
  • te kiezen voor vloerisolatie.
  • uw dak en buitenmuren te laten isoleren door specialisten.

Sommige van deze maatregelen (muurisolatie of dubbel glas) mogen dan een investering kosten, ze garanderen meer comfort en kennen een terugverdientijd tussen de 5 en 15 jaar. Een goed geïsoleerd huis komt bovendien in aanmerking voor een beter energielabel.

Graag meer gepersonaliseerd advies voor uw energiezuinige woning? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit