• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Energiezuinig wonen: 4 praktische tips

Energiezuinig leven is niet altijd zo evident. Nochtans is het wel belangrijk, voor het milieu en voor uw portefeuille. Om energie te besparen is een energiezuinige woonst hét ideaal. Hoe dat ideaal te bereiken? Aan de hand van enkele eenvoudige aanpassingen bent u al op de goede weg.

Hoe creëert u een energiezuinig huis?

Zuinig omgaan met energie is niet enkel goed voor de planeet, het bespaart u ook een hoop geld. Niets dan voordelen aan een energiezuinige woning, maar hoe pakt u het aan? Voor velen blijkt het een grote stap, terwijl het eigenlijk erg simpel kan. In essentie zijn er twee manieren om tot een energiebesparende woonst te komen:

  1. Zo weinig mogelijk energie verbruiken
  2. Zelf energie opwekken

Nu nog te weten komen hoe u dat omzet in de praktijk. Enkele simpele veranderingen maken al een gigantisch verschil.

1. Ga voor een slimme thermostaat

Verwarming neemt een enorme hap uit ons energiebudget. Kies daarom voor een slimme thermostaat. U regelt uw energieverbruik vanop afstand, op eender welk moment van de dag. Zo vermijdt u onnodige stookkosten. Bovendien zorgt het zelflerende systeem ervoor dat u op termijn nog meer bespaart. Kom meer te weten over de slimme thermostaat.

2. Vervang uw verlichting

U staat er mogelijk niet bij stil, maar heeft u thuis gloeilampen hangen? Een spaar- of LED-lamp mag dan iets duurder zijn in aankoop, ze gaat wel vijf keer zo lang mee én is zuiniger in verbruik. Per vervangen lamp kunt u ongeveer zes euro per jaar besparen. Een redelijk bedrag wanneer u al uw lampen gaat optellen. Een extra voordeel: LED-lampen worden nooit zo heet als een gloei- of halogeenlamp. Ze zijn dus een stuk minder brandgevaarlijk.

3. Installeer zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen, dat is interessanter dan uw geld op een spaarrekening zetten. Na gemiddeld 8 jaar hebt u het bestede bedrag al terugverdiend. Wetende dat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, geniet u daarna nog een geruime tijd van gratis stroom. Deze oplossing is dus duurzaam en ecologisch en kost u op termijn helemaal niets. Lees meer over de voor- en nadelen van zonnepanelen.

4. Isoleer uw huis

Voorziet u uw woning van een goede isolatie, dan gaat er meteen veel minder energie verloren. Uw huis degelijk isoleren, doet u onder andere door:

  • tochtstrips te gebruiken om kieren mee af te dekken.
  • ramen van dubbel glas te voorzien.
  • te kiezen voor vloerisolatie.
  • uw dak en buitenmuren te laten isoleren door specialisten.

Sommige van deze maatregelen (muurisolatie of dubbel glas) mogen dan een investering kosten, ze garanderen meer comfort en kennen een terugverdientijd tussen de 5 en 15 jaar. Een goed geïsoleerd huis komt bovendien in aanmerking voor een beter energielabel.

Graag meer gepersonaliseerd advies voor uw energiezuinige woning? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Weinig goede ervaring

Geachte, mijn ean code geven kan ik wel 541448860001472251 zoals gevraagd, facturen heb ik nooit gekregen enkel datum van betaling zoals ik al melde 19/02 61,00€ 19/02 403,94€ 16/01 65,34€ 22/12/23 354,37 22/11/23 236,64 Ik hoop dat je het hier mee kunt doen, maar normaal vind ik het niet, mvg Frederick Rohnny 8620 Nieuwpooert
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Franslaan 150 Bus 402

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar

Aangenaam contact en vlotte service opvolging!

Na een (te begrijpen) miscommunicatie is er een verkeerd contract aangeboden (met gas, die ondertussen afgesloten is). Na dit te melden is dit bijzonder vlot aangepast en afgehandeld geweest. Top service wat mij betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2920 - Kalmthout

deskundig en snel advies en actie

deskundig en snel advies en actie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

Goed

Vlot
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vriendelijk te woord gestaan , duidelijke uitleg !

Na mijn initieel prettig telefonisch onderhoud met uw medewerker David , werd ik snel via e-mail gecontacteerd . Snelle afhandeling Top- service !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ekeren

ik betaal volgens mij te veel

ik ben met 12euro opgeslagen per maand
Zou je ons aanbevelen? Nee
- antwerpen

vlot

Elk half jaar ofzo neem ik even contact. Soms zijn we er uit na 2 mailtjes, getekend en al. De rest gebeurt vanzelf, afrekening, domiciliëring stop en start... Wanneer ik nog geen of nauwelijks voordeel kan doen zeggen ze het ook of geven advies om tegen dan nog eens contact op te nemen dan of dan. In heb begin van de covid stonden de prijzen historisch laag, toen hebben ze me zelfs zelf gecontacteerd en heb ik vast prijs voor 2 jaar kunnen zetten. Ik zou daar zelf nooit aan gedacht hebben. Ze waren daar toen heel erg van overtuigd en ja, achteraf kwam de energieprijsstijging nav de oorlog in Oekraïne, zo heb ik toen toch wel heel veel bespaard. Ik verander dikwijls van leverancier, maar nooit van Suzan ;-)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werchter

Heel aangename ervaring

Het bezoek van de adviseur duurt niet lang, wat ideaal is. Hij bekijkt snel welk huidig contract je hebt en hoe je dit kan verbeteren. De aansluiting bij een nieuwe leverancier doen zij zelf dus je hoeft zelf niets meer te doen. Ik ben heel tevreden van de werkwijze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Edegem

Zeer tevreden

Een vast contract voor 3 jaar juist voor de crisis.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Temse

sterk werk, degelijk advies

sterk werk, degelijk advies zeker wat betreft electriciteit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- wijnegem

Eindelijk iemand aan de lijn zonder hollands accent en/of half zijn gats nederlands

Bij deze mij laten overtuigen door hogervermelde. De toekomst zal uitmaken of het een goede beslissing was. Ondertussen een mail gehad over de dalende gasprijzen en stijgende distributiekosten. Waarom hier geen grafiekje bijzetten over de laatste maanden dat deze kosten dalend en stijgend waren ?
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

schitterend

direct gedetailleerd advies gekregen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Niklaas

Zeer goede ervaring gemaakt.

Ik ben 3 jaar geleden voor de eerste keer in 40 jaar overgestapt door jullie advies en zo ben ik aan de energie crisis ontsnapt met een super goed contact waarvoor dank!!!. Ik krijg geduldig één zeer goede uitleg en worden mijn vragen vriendelijk beantwoord. Ik heb al 2 huishoudens kunnen overtuigen om ook de overstap te maken. Geen betere reclame dan mond op mond reclame. Ik ben een tevreden klant!!!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Stabroek

Top evaluatie ivm stroomprijzen

Ieder jaar opnieuw, prachtige vergelijking ivm stroomprijzen volgens leverancier en wat het beste tarief in uw situatie zou zijn. Wij zijn altijd uiterst tevreden over ons tarief voorstel van onze adviespersoon.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

professionele uitleg

Zoals ieder jaar volg ik de aanbevelingen van MANU
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Buizingen

Super

Beste, Wij zijn tot nu toe zeer goed geholpen geweest door Adviesplatform,ivb een electriciteit contract. Ik zal dit zeker verder vertellen. Mvg Geert Hoefman
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwalm

probleem volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien

Probleem van terug betaling door Luminus volledig met jullie hulp opgelost!! Dank je wel Sary en Kristien!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-truiden

onafhankelijkadviesplatform blijft met je meedenken

problematiek met leveranciers wordt uitgezocht en de juiste oplossing aan gegeven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint
167 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit