• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Energiezuinig wonen: 4 praktische tips

Energiezuinig leven is niet altijd zo evident. Nochtans is het wel belangrijk, voor het milieu en voor uw portefeuille. Om energie te besparen is een energiezuinige woonst hét ideaal. Hoe dat ideaal te bereiken? Aan de hand van enkele eenvoudige aanpassingen bent u al op de goede weg.

Hoe creëert u een energiezuinig huis?

Zuinig omgaan met energie is niet enkel goed voor de planeet, het bespaart u ook een hoop geld. Niets dan voordelen aan een energiezuinige woning, maar hoe pakt u het aan? Voor velen blijkt het een grote stap, terwijl het eigenlijk erg simpel kan. In essentie zijn er twee manieren om tot een energiebesparende woonst te komen:

  1. Zo weinig mogelijk energie verbruiken
  2. Zelf energie opwekken

Nu nog te weten komen hoe u dat omzet in de praktijk. Enkele simpele veranderingen maken al een gigantisch verschil.

1. Ga voor een slimme thermostaat

Verwarming neemt een enorme hap uit ons energiebudget. Kies daarom voor een slimme thermostaat. U regelt uw energieverbruik vanop afstand, op eender welk moment van de dag. Zo vermijdt u onnodige stookkosten. Bovendien zorgt het zelflerende systeem ervoor dat u op termijn nog meer bespaart. Kom meer te weten over de slimme thermostaat.

2. Vervang uw verlichting

U staat er mogelijk niet bij stil, maar heeft u thuis gloeilampen hangen? Een spaar- of LED-lamp mag dan iets duurder zijn in aankoop, ze gaat wel vijf keer zo lang mee én is zuiniger in verbruik. Per vervangen lamp kunt u ongeveer zes euro per jaar besparen. Een redelijk bedrag wanneer u al uw lampen gaat optellen. Een extra voordeel: LED-lampen worden nooit zo heet als een gloei- of halogeenlamp. Ze zijn dus een stuk minder brandgevaarlijk.

3. Installeer zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen, dat is interessanter dan uw geld op een spaarrekening zetten. Na gemiddeld 8 jaar hebt u het bestede bedrag al terugverdiend. Wetende dat zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, geniet u daarna nog een geruime tijd van gratis stroom. Deze oplossing is dus duurzaam en ecologisch en kost u op termijn helemaal niets. Lees meer over de voor- en nadelen van zonnepanelen.

4. Isoleer uw huis

Voorziet u uw woning van een goede isolatie, dan gaat er meteen veel minder energie verloren. Uw huis degelijk isoleren, doet u onder andere door:

  • tochtstrips te gebruiken om kieren mee af te dekken.
  • ramen van dubbel glas te voorzien.
  • te kiezen voor vloerisolatie.
  • uw dak en buitenmuren te laten isoleren door specialisten.

Sommige van deze maatregelen (muurisolatie of dubbel glas) mogen dan een investering kosten, ze garanderen meer comfort en kennen een terugverdientijd tussen de 5 en 15 jaar. Een goed geïsoleerd huis komt bovendien in aanmerking voor een beter energielabel.

Graag meer gepersonaliseerd advies voor uw energiezuinige woning? Neem contact op, en wij zorgen voor een energieadvies op maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit