• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Energie besparen vanaf de eerste lentezon begint te schijnen

We verheugen ons er al even op, het eerste zonnetje. Het gevoel van warmte op ons gezicht en de dikke winterjassen die je langzaam maar zeker weer een tijd kunt opbergen. Gedaan met grauwe en grijze dagen, dagen worden langer en mensen worden dag na dag gelukkiger. Een gezellig aperitiefje buiten, een heerlijke wandeling en misschien al een eerste frisse duik, dat is de lente. Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat deze tijd niet alleen een positieve invloed heeft op jouw energiepeil, het heeft ook een positieve invloed op je energiefactuur. Met deze tips helpen we jou daarbij!

Vanaf nu pakken we de fiets

Naar de bakker op zondag? Even snel naar de winkel omdat je iets vergeten bent? We nemen nogal vaak de auto zodat we snel van deze klusjes vanaf zijn. Probeer wat vaker de fiets te nemen of te voet te gaan. Met het zonnetje op je gezicht wordt dit een plezier in de lente. Je voelt je er zelf beter door en het helpt je uitstoot te verminderen. Twee vliegen in één klap.

Droog je was buiten in de zon

Zonder dat je het beseft is je droogkast een enorm verbruik in energie. Het is een handige oplossing, maar vanaf de zon schijnt doe je er goed aan de was buiten te laten drogen.

Vergeet niet de gordijnen te openen

Als je de zon lekker laat binnen schijnen, warmt het al snel enkele graden op. Zo kan je de temperatuur in huis een paar graden laten opwarmen zonder de verwarming aan te zetten. Je hoeft het dus niet altijd ver te zoeken, soms kan je met een kleine inspanning al een verschil maken. 

Tijd voor een clean-up

Ja de lenteschoonmaak, het is niet altijd even leuk. Velen slaan dit dan ook jaar na jaar over. Maar er zijn een aantal dingen die je misschien toch maar beter doet. Zo kan je je diepvries ontdooien, een vervelend werkje, maar het loont op je energiefactuur. Een ijslaag van 2 mm zorgt al voor een verbruik dat 10% hoger ligt. 

Neem een korte douche

Nu het warmer is buiten hebben we er minder nood aan om op te warmen in een gezellig bad. Verander eens van gewoonte en neem een korte douche. Je bespaart hier water mee en je voelt je van een korte douche vaak een pak beter. 

Herprogrammeer je thermostaat

Veel thermostaten hebben een zomer- en een winterprogramma. Vergeet dit zeker aan te passen. In de lente, vanaf het warmer wordt buiten, warmt je huis automatisch mee op en kan je de thermostaat een paar graden lager zetten. Als je vloerverwarming hebt schakel je deze ook best uit. Zo sluimeren er geen extra euro’s in de energierekening. 

Neem je factuur onder de loep

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij je bovendien maar al te graag verder met het juiste energieadvies. Wens je meer informatie, neem dan nu contact met ons op en ga een heerlijke lente tegemoet.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit