• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Energie besparen vanaf de eerste lentezon begint te schijnen

We verheugen ons er al even op, het eerste zonnetje. Het gevoel van warmte op ons gezicht en de dikke winterjassen die je langzaam maar zeker weer een tijd kunt opbergen. Gedaan met grauwe en grijze dagen, dagen worden langer en mensen worden dag na dag gelukkiger. Een gezellig aperitiefje buiten, een heerlijke wandeling en misschien al een eerste frisse duik, dat is de lente. Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat deze tijd niet alleen een positieve invloed heeft op jouw energiepeil, het heeft ook een positieve invloed op je energiefactuur. Met deze tips helpen we jou daarbij!

Vanaf nu pakken we de fiets

Naar de bakker op zondag? Even snel naar de winkel omdat je iets vergeten bent? We nemen nogal vaak de auto zodat we snel van deze klusjes vanaf zijn. Probeer wat vaker de fiets te nemen of te voet te gaan. Met het zonnetje op je gezicht wordt dit een plezier in de lente. Je voelt je er zelf beter door en het helpt je uitstoot te verminderen. Twee vliegen in één klap.

Droog je was buiten in de zon

Zonder dat je het beseft is je droogkast een enorm verbruik in energie. Het is een handige oplossing, maar vanaf de zon schijnt doe je er goed aan de was buiten te laten drogen.

Vergeet niet de gordijnen te openen

Als je de zon lekker laat binnen schijnen, warmt het al snel enkele graden op. Zo kan je de temperatuur in huis een paar graden laten opwarmen zonder de verwarming aan te zetten. Je hoeft het dus niet altijd ver te zoeken, soms kan je met een kleine inspanning al een verschil maken. 

Tijd voor een clean-up

Ja de lenteschoonmaak, het is niet altijd even leuk. Velen slaan dit dan ook jaar na jaar over. Maar er zijn een aantal dingen die je misschien toch maar beter doet. Zo kan je je diepvries ontdooien, een vervelend werkje, maar het loont op je energiefactuur. Een ijslaag van 2 mm zorgt al voor een verbruik dat 10% hoger ligt. 

Neem een korte douche

Nu het warmer is buiten hebben we er minder nood aan om op te warmen in een gezellig bad. Verander eens van gewoonte en neem een korte douche. Je bespaart hier water mee en je voelt je van een korte douche vaak een pak beter. 

Herprogrammeer je thermostaat

Veel thermostaten hebben een zomer- en een winterprogramma. Vergeet dit zeker aan te passen. In de lente, vanaf het warmer wordt buiten, warmt je huis automatisch mee op en kan je de thermostaat een paar graden lager zetten. Als je vloerverwarming hebt schakel je deze ook best uit. Zo sluimeren er geen extra euro’s in de energierekening. 

Neem je factuur onder de loep

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij je bovendien maar al te graag verder met het juiste energieadvies. Wens je meer informatie, neem dan nu contact met ons op en ga een heerlijke lente tegemoet.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit