• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Energie besparen vanaf de eerste lentezon begint te schijnen

We verheugen ons er al even op, het eerste zonnetje. Het gevoel van warmte op ons gezicht en de dikke winterjassen die je langzaam maar zeker weer een tijd kunt opbergen. Gedaan met grauwe en grijze dagen, dagen worden langer en mensen worden dag na dag gelukkiger. Een gezellig aperitiefje buiten, een heerlijke wandeling en misschien al een eerste frisse duik, dat is de lente. Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat deze tijd niet alleen een positieve invloed heeft op jouw energiepeil, het heeft ook een positieve invloed op je energiefactuur. Met deze tips helpen we jou daarbij!

Vanaf nu pakken we de fiets

Naar de bakker op zondag? Even snel naar de winkel omdat je iets vergeten bent? We nemen nogal vaak de auto zodat we snel van deze klusjes vanaf zijn. Probeer wat vaker de fiets te nemen of te voet te gaan. Met het zonnetje op je gezicht wordt dit een plezier in de lente. Je voelt je er zelf beter door en het helpt je uitstoot te verminderen. Twee vliegen in één klap.

Droog je was buiten in de zon

Zonder dat je het beseft is je droogkast een enorm verbruik in energie. Het is een handige oplossing, maar vanaf de zon schijnt doe je er goed aan de was buiten te laten drogen.

Vergeet niet de gordijnen te openen

Als je de zon lekker laat binnen schijnen, warmt het al snel enkele graden op. Zo kan je de temperatuur in huis een paar graden laten opwarmen zonder de verwarming aan te zetten. Je hoeft het dus niet altijd ver te zoeken, soms kan je met een kleine inspanning al een verschil maken. 

Tijd voor een clean-up

Ja de lenteschoonmaak, het is niet altijd even leuk. Velen slaan dit dan ook jaar na jaar over. Maar er zijn een aantal dingen die je misschien toch maar beter doet. Zo kan je je diepvries ontdooien, een vervelend werkje, maar het loont op je energiefactuur. Een ijslaag van 2 mm zorgt al voor een verbruik dat 10% hoger ligt. 

Neem een korte douche

Nu het warmer is buiten hebben we er minder nood aan om op te warmen in een gezellig bad. Verander eens van gewoonte en neem een korte douche. Je bespaart hier water mee en je voelt je van een korte douche vaak een pak beter. 

Herprogrammeer je thermostaat

Veel thermostaten hebben een zomer- en een winterprogramma. Vergeet dit zeker aan te passen. In de lente, vanaf het warmer wordt buiten, warmt je huis automatisch mee op en kan je de thermostaat een paar graden lager zetten. Als je vloerverwarming hebt schakel je deze ook best uit. Zo sluimeren er geen extra euro’s in de energierekening. 

Neem je factuur onder de loep

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij je bovendien maar al te graag verder met het juiste energieadvies. Wens je meer informatie, neem dan nu contact met ons op en ga een heerlijke lente tegemoet.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit