Energie besparen vanaf de eerste lentezon begint te schijnen

We verheugen ons er al even op, het eerste zonnetje. Het gevoel van warmte op ons gezicht en de dikke winterjassen die je langzaam maar zeker weer een tijd kunt opbergen. Gedaan met grauwe en grijze dagen, dagen worden langer en mensen worden dag na dag gelukkiger. Een gezellig aperitiefje buiten, een heerlijke wandeling en misschien al een eerste frisse duik, dat is de lente. Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat deze tijd niet alleen een positieve invloed heeft op jouw energiepeil, het heeft ook een positieve invloed op je energiefactuur. Met deze tips helpen we jou daarbij!

Vanaf nu pakken we de fiets

Naar de bakker op zondag? Even snel naar de winkel omdat je iets vergeten bent? We nemen nogal vaak de auto zodat we snel van deze klusjes vanaf zijn. Probeer wat vaker de fiets te nemen of te voet te gaan. Met het zonnetje op je gezicht wordt dit een plezier in de lente. Je voelt je er zelf beter door en het helpt je uitstoot te verminderen. Twee vliegen in één klap.

Droog je was buiten in de zon

Zonder dat je het beseft is je droogkast een enorm verbruik in energie. Het is een handige oplossing, maar vanaf de zon schijnt doe je er goed aan de was buiten te laten drogen.

Vergeet niet de gordijnen te openen

Als je de zon lekker laat binnen schijnen, warmt het al snel enkele graden op. Zo kan je de temperatuur in huis een paar graden laten opwarmen zonder de verwarming aan te zetten. Je hoeft het dus niet altijd ver te zoeken, soms kan je met een kleine inspanning al een verschil maken. 

Tijd voor een clean-up

Ja de lenteschoonmaak, het is niet altijd even leuk. Velen slaan dit dan ook jaar na jaar over. Maar er zijn een aantal dingen die je misschien toch maar beter doet. Zo kan je je diepvries ontdooien, een vervelend werkje, maar het loont op je energiefactuur. Een ijslaag van 2 mm zorgt al voor een verbruik dat 10% hoger ligt. 

Neem een korte douche

Nu het warmer is buiten hebben we er minder nood aan om op te warmen in een gezellig bad. Verander eens van gewoonte en neem een korte douche. Je bespaart hier water mee en je voelt je van een korte douche vaak een pak beter. 

Herprogrammeer je thermostaat

Veel thermostaten hebben een zomer- en een winterprogramma. Vergeet dit zeker aan te passen. In de lente, vanaf het warmer wordt buiten, warmt je huis automatisch mee op en kan je de thermostaat een paar graden lager zetten. Als je vloerverwarming hebt schakel je deze ook best uit. Zo sluimeren er geen extra euro’s in de energierekening. 

Neem je factuur onder de loep

Bij Onafhankelijk Adviesplatform helpen wij je bovendien maar al te graag verder met het juiste energieadvies. Wens je meer informatie, neem dan nu contact met ons op en ga een heerlijke lente tegemoet.