• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Elk jaar overstappen naar een andere energieleverancier loont! En wat is het beste overstapmoment?

Bent u sinds jaar en dag bij dezelfde energieleverancier? Jammer, want de kans dat u elders goedkoper af bent, is groot. Sterker nog: jaarlijks uw energiecontract evalueren en overstappen naar een andere leverancier loont. U hoeft er zelfs niets voor te doen! Hoe dat precies zit, leest u in deze blog.

Uw energieleverancier heeft niets liever dan dat u braaf uw rekening betaalt en jaarlijks uw contract stilzwijgend laat verlengen. Voor uw portemonnee is het echter niet de beste strategie. De kans is namelijk groot dat u te veel betaalt. In het ergste geval: al jaren aan een stuk … Daarom kan u beter vaak overstappen naar een andere energieleverancier. 

Overstappen van energieleverancier: sterke prijsverschillen per energieleverancier

Bij het Onafhankelijk Adviesplatform vergelijken we graag de prijzen van de verschillende leveranciers. En wat blijkt? Zowel het basistarief als de promoties en acties verschillen onderling sterk. En zelfs van regio tot regio. De kritische consument kan dus, met behulp van wat opzoekwerk, veel geld uitsparen.  

De consument haakt af

Maar daar zit vaak het probleem. Want prijzen van energieleveranciers met elkaar vergelijken, is bijzonder moeilijk. Om te beginnen zijn er heel wat verschillende aanbieders. Die hanteren elk hun eigen prijzen, maar ook hun eigen termijnen, promoties en andere acties. Het gevolg: de consument kan niet meer volgen en blijft bij dezelfde leverancier. Klinkt bekend in de oren?  

Wat het Onafhankelijk AdviesPlatform voor u kan betekenen bij het overstappen naar een andere energieleverancier?

Daar kunnen wij bij Onafhankelijk AdviesPlatform iets aan veranderen, we helpen u bij het overstappen van energieleverancier. Onze experts zijn namelijk thuis in de energiemarkt en beschikken over tools waarmee ze de verschillende tarieven glashelder naast elkaar kunnen zetten. Zelfs per regio. Het gevolg: u ziet onmiddellijk bij welke leverancier u het goedkoopst af bent. Doet u die oefening jaar na jaar, dan weet u zeker dat u steeds het beste tarief betaalt.   Interesse? Laat uw factuur eens doorlichten door onze energie-experts. Volledig gratis en vrijblijvend.

Wat is nu het beste overstapmoment voor het overstappen naar een andere energieleverancier? 

Alvorens uw contract op te zeggen, doet u er goed aan uw timing te bepalen. Anders kan uw overstap onnodig veel geld kosten. Ten eerste hangt het af van welk energiecontract u hebt afgesloten met uw energieprovider. Hebt u een contract van onbepaalde duur? Goed nieuws: u kunt op eender welk moment overstappen. Uw provider mag u daarvoor geen extra kosten aanrekenen. Hou wel rekening met een opzeggingstermijn van dertig dagen. De meeste energieleveranciers sluiten contracten van bepaalde duur af. Die kunt u enkel opzeggen aan het einde van die periode (meestal een jaar). Ook hier geldt een opzeggingstermijn van dertig dagen. Denk er ook aan om te vermijden dat uw contract stilzwijgend verlengd wordt. 

De ultieme tip: 1 januari en 1 juli

De energieleveranciers kunnen hun tarieven aanpassen. Als je een contract hebt van onbepaalde duur en met een variabel tarief, dan kunnen ze je tarief per maand of per kwartaal herzien. Meestal zijn 1 januari en 1 juli sleutelmomenten. Of er een prijswijziging komt, mag de energieleverancier zelf bepalen en is afhankelijk van de koers van de olieprijzen.

Hebt u toch nog vragen over de overstap naar een andere energieleverancier?

Schakel de expertise in van het Onafhankelijk AdviesPlatform. Wij kennen de markt en weten of en wanneer voor u een overstap opportuun is. Vraag een gratis analyse van uw energiefactuur.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit