• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Elk jaar overstappen naar een andere energieleverancier loont! En wat is het beste overstapmoment?

Bent u sinds jaar en dag bij dezelfde energieleverancier? Jammer, want de kans dat u elders goedkoper af bent, is groot. Sterker nog: jaarlijks uw energiecontract evalueren en overstappen naar een andere leverancier loont. U hoeft er zelfs niets voor te doen! Hoe dat precies zit, leest u in deze blog.

Uw energieleverancier heeft niets liever dan dat u braaf uw rekening betaalt en jaarlijks uw contract stilzwijgend laat verlengen. Voor uw portemonnee is het echter niet de beste strategie. De kans is namelijk groot dat u te veel betaalt. In het ergste geval: al jaren aan een stuk … Daarom kan u beter vaak overstappen naar een andere energieleverancier. 

Overstappen van energieleverancier: sterke prijsverschillen per energieleverancier

Bij het Onafhankelijk Adviesplatform vergelijken we graag de prijzen van de verschillende leveranciers. En wat blijkt? Zowel het basistarief als de promoties en acties verschillen onderling sterk. En zelfs van regio tot regio. De kritische consument kan dus, met behulp van wat opzoekwerk, veel geld uitsparen.  

De consument haakt af

Maar daar zit vaak het probleem. Want prijzen van energieleveranciers met elkaar vergelijken, is bijzonder moeilijk. Om te beginnen zijn er heel wat verschillende aanbieders. Die hanteren elk hun eigen prijzen, maar ook hun eigen termijnen, promoties en andere acties. Het gevolg: de consument kan niet meer volgen en blijft bij dezelfde leverancier. Klinkt bekend in de oren?  

Wat het Onafhankelijk AdviesPlatform voor u kan betekenen bij het overstappen naar een andere energieleverancier?

Daar kunnen wij bij Onafhankelijk AdviesPlatform iets aan veranderen, we helpen u bij het overstappen van energieleverancier. Onze experts zijn namelijk thuis in de energiemarkt en beschikken over tools waarmee ze de verschillende tarieven glashelder naast elkaar kunnen zetten. Zelfs per regio. Het gevolg: u ziet onmiddellijk bij welke leverancier u het goedkoopst af bent. Doet u die oefening jaar na jaar, dan weet u zeker dat u steeds het beste tarief betaalt.   Interesse? Laat uw factuur eens doorlichten door onze energie-experts. Volledig gratis en vrijblijvend.

Wat is nu het beste overstapmoment voor het overstappen naar een andere energieleverancier? 

Alvorens uw contract op te zeggen, doet u er goed aan uw timing te bepalen. Anders kan uw overstap onnodig veel geld kosten. Ten eerste hangt het af van welk energiecontract u hebt afgesloten met uw energieprovider. Hebt u een contract van onbepaalde duur? Goed nieuws: u kunt op eender welk moment overstappen. Uw provider mag u daarvoor geen extra kosten aanrekenen. Hou wel rekening met een opzeggingstermijn van dertig dagen. De meeste energieleveranciers sluiten contracten van bepaalde duur af. Die kunt u enkel opzeggen aan het einde van die periode (meestal een jaar). Ook hier geldt een opzeggingstermijn van dertig dagen. Denk er ook aan om te vermijden dat uw contract stilzwijgend verlengd wordt. 

De ultieme tip: 1 januari en 1 juli

De energieleveranciers kunnen hun tarieven aanpassen. Als je een contract hebt van onbepaalde duur en met een variabel tarief, dan kunnen ze je tarief per maand of per kwartaal herzien. Meestal zijn 1 januari en 1 juli sleutelmomenten. Of er een prijswijziging komt, mag de energieleverancier zelf bepalen en is afhankelijk van de koers van de olieprijzen.

Hebt u toch nog vragen over de overstap naar een andere energieleverancier?

Schakel de expertise in van het Onafhankelijk AdviesPlatform. Wij kennen de markt en weten of en wanneer voor u een overstap opportuun is. Vraag een gratis analyse van uw energiefactuur.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

correct en snel

thermoscan gaf beeld van warmteverliezen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aflligem

Top

Vriendelijke en accuraat behandeld geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

heel behulpzaam

medewerkers zijn vriendelijk en helpen op alle niveau om de juiste info te krijgen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- overijse

vriendelijke mevrouw,en duidelijke uitleg

ben veranderd van energieleverancier Engie naar Bolt,contract werd redelijk vlug geregeld,maar vond dat er nog onduidelijkheden instonden achteraf in verband met de vaste vergoeding die nu duurder uitkwam gezien het niet online zou verlopen.Hopelijk kom ik voor nog geen verrassing te staan,en geeft het nieuwe contract met Bolt mijn voldoening. Alles zou blijkbaar door jullie in orde gebracht worden,zodat mijn eerste factuur is zoals afgesproken. hartelijk dank daarvoor.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bavikhove

Correct en snel

Je dossier wordt goed opgevolgd. Bij vragen kan je altijd terecht voor advies. Vriendelijk en goede eerlijke prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lier

Top Service !!

Als absolute energie-leek heb je in deze dure tijden nood aan heel goed advies en opvolging van je dossier. Hier zit je goed !!!! Top !!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Turnhout

Goede service

ADRIAN@ADVIESPLATFORM.ORG legt alles goed uit
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bessemerstraat 277 3620 Lanaken

Duidelijk en helder en snel. Goed en juist advies.

zie boven
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tervuren

Super vertrouwelijk

Sinds een 4 tal jaren krijgen wij jaarlijks een bezoek van Dhr Manuel Dehaes van het Onafhankelijk Adviesplatform. Telkens weer berekent hij voor ons de beste formule en keuze van energieleverancier. Dankzij zijn inspanningen hebben wij al vele euro's bespaart. Hij is dan ook een vertrouwenspersoon geworden in tegenstelling met al z'n voorgangers van andere firma's waardoor we reeds enkele keren opgelicht werden. Wij kunnen dan ook Dhr Manuel Dehaes en z'n advies iedereen aanbevelen en willen via deze weg het Onafhankelijk Adviesplatform bedanken voor deze duurzame samenwerking. Jeroen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Roosdaal (België)

In een fijn gesprek nuttig advies én een nieuwe energieleverancier gekregen. Top!

Ik heb zelf geen verstand van energieprijzen, David wel en helpt je op een duidelijke manier verder. Zeker aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kalmthout

heel tevreden over de service , ze helpen echt wanneer het nodig is

we zijn heel tevreden over het onafhankelijk adviesplatform . heel goede service en helpen wanneer het nodig is .
Zou je ons aanbevelen? Ja
- sint gillis waas

Te vrede met deservice

Ben te vrede met de service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Borsbeek

in de loop van de verschillende jaren steeds betrouwbaar en goed advies ontvangen

zowel met de huisscan nu uitgevoerd als met de jaarlijkse advies ronde op de keuze van energieleverancier steeds optimaal tevreden geweest van de diensten van O A
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lint

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS
147 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit