• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Elk jaar overstappen naar een andere energieleverancier loont! En wat is het beste overstapmoment?

Bent u sinds jaar en dag bij dezelfde energieleverancier? Jammer, want de kans dat u elders goedkoper af bent, is groot. Sterker nog: jaarlijks uw energiecontract evalueren en overstappen naar een andere leverancier loont. U hoeft er zelfs niets voor te doen! Hoe dat precies zit, leest u in deze blog.

Uw energieleverancier heeft niets liever dan dat u braaf uw rekening betaalt en jaarlijks uw contract stilzwijgend laat verlengen. Voor uw portemonnee is het echter niet de beste strategie. De kans is namelijk groot dat u te veel betaalt. In het ergste geval: al jaren aan een stuk … Daarom kan u beter vaak overstappen naar een andere energieleverancier. 

Overstappen van energieleverancier: sterke prijsverschillen per energieleverancier

Bij het Onafhankelijk Adviesplatform vergelijken we graag de prijzen van de verschillende leveranciers. En wat blijkt? Zowel het basistarief als de promoties en acties verschillen onderling sterk. En zelfs van regio tot regio. De kritische consument kan dus, met behulp van wat opzoekwerk, veel geld uitsparen.  

De consument haakt af

Maar daar zit vaak het probleem. Want prijzen van energieleveranciers met elkaar vergelijken, is bijzonder moeilijk. Om te beginnen zijn er heel wat verschillende aanbieders. Die hanteren elk hun eigen prijzen, maar ook hun eigen termijnen, promoties en andere acties. Het gevolg: de consument kan niet meer volgen en blijft bij dezelfde leverancier. Klinkt bekend in de oren?  

Wat het Onafhankelijk AdviesPlatform voor u kan betekenen bij het overstappen naar een andere energieleverancier?

Daar kunnen wij bij Onafhankelijk AdviesPlatform iets aan veranderen, we helpen u bij het overstappen van energieleverancier. Onze experts zijn namelijk thuis in de energiemarkt en beschikken over tools waarmee ze de verschillende tarieven glashelder naast elkaar kunnen zetten. Zelfs per regio. Het gevolg: u ziet onmiddellijk bij welke leverancier u het goedkoopst af bent. Doet u die oefening jaar na jaar, dan weet u zeker dat u steeds het beste tarief betaalt.   Interesse? Laat uw factuur eens doorlichten door onze energie-experts. Volledig gratis en vrijblijvend.

Wat is nu het beste overstapmoment voor het overstappen naar een andere energieleverancier? 

Alvorens uw contract op te zeggen, doet u er goed aan uw timing te bepalen. Anders kan uw overstap onnodig veel geld kosten. Ten eerste hangt het af van welk energiecontract u hebt afgesloten met uw energieprovider. Hebt u een contract van onbepaalde duur? Goed nieuws: u kunt op eender welk moment overstappen. Uw provider mag u daarvoor geen extra kosten aanrekenen. Hou wel rekening met een opzeggingstermijn van dertig dagen. De meeste energieleveranciers sluiten contracten van bepaalde duur af. Die kunt u enkel opzeggen aan het einde van die periode (meestal een jaar). Ook hier geldt een opzeggingstermijn van dertig dagen. Denk er ook aan om te vermijden dat uw contract stilzwijgend verlengd wordt. 

De ultieme tip: 1 januari en 1 juli

De energieleveranciers kunnen hun tarieven aanpassen. Als je een contract hebt van onbepaalde duur en met een variabel tarief, dan kunnen ze je tarief per maand of per kwartaal herzien. Meestal zijn 1 januari en 1 juli sleutelmomenten. Of er een prijswijziging komt, mag de energieleverancier zelf bepalen en is afhankelijk van de koers van de olieprijzen.

Hebt u toch nog vragen over de overstap naar een andere energieleverancier?

Schakel de expertise in van het Onafhankelijk AdviesPlatform. Wij kennen de markt en weten of en wanneer voor u een overstap opportuun is. Vraag een gratis analyse van uw energiefactuur.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit