• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Elektriciteitspanne: wat doet u beter wel? En wat net niet?

Een stroompanne. Weinig is vervelender dan enkele uren, een halve of zelfs hele dag zonder elektriciteit te zitten. Zeker op een lange, donkere winteravond. Maar wat doet u beter wel bij een stroomonderbreking? En wat net niet? Onafhankelijk Adviesplatform geeft 10 tips.

1. Check uw elektriciteitskast en straat

Check eerst of alleen u of de hele buurt geen elektriciteit meer heeft. Zit het probleem bij u? Controleer dan de zekeringen in uw elektriciteitskast. Een uitgeschakelde zekering staat op 0 of off tegen een groene achtergrond. Zet in dat geval de zekering weer op 1 of on (rode achtergrond). Gaat het om de hele buurt? Dan kunt u contact opnemen met netbeheerder Fluvius om meer te weten te komen.

2. Schakel uw elektrische apparaten uit

Zet al uw elektrische toestellen uit. Sommige apparaten zoals uw computer of televisietoestel zijn heel gevoelig voor stroom. Trek al hun kabels uit het stopcontact. Zo voorkomt u dat een eventuele korte overbelasting schade veroorzaakt.

3. Houd uw koelkast en diepvriezer gesloten

Haal uit uw diepvriezer en koelkast alleen wat u nodig hebt. Houd ze zo veel mogelijk gesloten. Zo blijven ze langer koud. Voedsel in uw diepvriezer kan 24 tot zelfs 36 uur bevroren blijven. Een zak ijsblokjes kan u een richtlijn geven over hoe snel alles gesmolten is. In uw koelkast blijft uw eten 4 tot 6 uur koud. Ruikt uw voedsel raar of ziet het er vreemd uit? Gooi het dan weg.

4. Zet 1 lichtschakelaar aan

Schakel één lichtschakelaar in. Zo weet u meteen wanneer u opnieuw elektriciteit heeft.

5. Sluit rolluiken en gordijnen

Is het koud buiten? Sluit alle rolluiken, gordijnen en binnendeuren. Op die manier blijft het langer warm binnen. Stookt u met gas, steenkool of hout? Zorg dan wel voor ventilatie.

6. Gebruik een zaklamp

Licht nodig in het donker? Gebruik altijd een zaklamp. Steekt u toch kaarsen of theelichtjes aan? Zet ze in een houder of op een oppervlak dat niet kan branden. Laat ze nooit onbeheerd achter en blaas ze uit wanneer u gaat slapen.

7. Medisch toestel? Wacht niet af

Gebruikt u thuis een medisch toestel dat werkt op stroom? Bel dan meteen naar 112 of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

8. Blijf op de hoogte dankzij uw autoradio

Gaat het om een grote stroompanne en wilt u meer weten? Grote kans dat het op het nieuws komt. Uw autoradio of een radio op batterijen werkt altijd.

9. Gebruik niet meteen de lift

Woont u in een appartement? Neem niet meteen de lift, hoe kort u ook zonder elektriciteit gezeten hebt.

10. Schakel alles rustig weer in

Schakel na de elektriciteitspanne niet meteen al uw toestellen tegelijk aan. Zet ze een voor een aan, zodat de elektrische installatie in uw woning de tijd krijgt om zich te stabiliseren.

Contacteer ons voor gerichter advies

Vindt u niet alle antwoorden op de vragen die u hebt over elektriciteitspannes? Hebt u een vraag over specifieke toestellen? Neem contact met ons op voor advies op uw maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit