• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Elektriciteitspanne: wat doet u beter wel? En wat net niet?

Een stroompanne. Weinig is vervelender dan enkele uren, een halve of zelfs hele dag zonder elektriciteit te zitten. Zeker op een lange, donkere winteravond. Maar wat doet u beter wel bij een stroomonderbreking? En wat net niet? Onafhankelijk Adviesplatform geeft 10 tips.

1. Check uw elektriciteitskast en straat

Check eerst of alleen u of de hele buurt geen elektriciteit meer heeft. Zit het probleem bij u? Controleer dan de zekeringen in uw elektriciteitskast. Een uitgeschakelde zekering staat op 0 of off tegen een groene achtergrond. Zet in dat geval de zekering weer op 1 of on (rode achtergrond). Gaat het om de hele buurt? Dan kunt u contact opnemen met netbeheerder Fluvius om meer te weten te komen.

2. Schakel uw elektrische apparaten uit

Zet al uw elektrische toestellen uit. Sommige apparaten zoals uw computer of televisietoestel zijn heel gevoelig voor stroom. Trek al hun kabels uit het stopcontact. Zo voorkomt u dat een eventuele korte overbelasting schade veroorzaakt.

3. Houd uw koelkast en diepvriezer gesloten

Haal uit uw diepvriezer en koelkast alleen wat u nodig hebt. Houd ze zo veel mogelijk gesloten. Zo blijven ze langer koud. Voedsel in uw diepvriezer kan 24 tot zelfs 36 uur bevroren blijven. Een zak ijsblokjes kan u een richtlijn geven over hoe snel alles gesmolten is. In uw koelkast blijft uw eten 4 tot 6 uur koud. Ruikt uw voedsel raar of ziet het er vreemd uit? Gooi het dan weg.

4. Zet 1 lichtschakelaar aan

Schakel één lichtschakelaar in. Zo weet u meteen wanneer u opnieuw elektriciteit heeft.

5. Sluit rolluiken en gordijnen

Is het koud buiten? Sluit alle rolluiken, gordijnen en binnendeuren. Op die manier blijft het langer warm binnen. Stookt u met gas, steenkool of hout? Zorg dan wel voor ventilatie.

6. Gebruik een zaklamp

Licht nodig in het donker? Gebruik altijd een zaklamp. Steekt u toch kaarsen of theelichtjes aan? Zet ze in een houder of op een oppervlak dat niet kan branden. Laat ze nooit onbeheerd achter en blaas ze uit wanneer u gaat slapen.

7. Medisch toestel? Wacht niet af

Gebruikt u thuis een medisch toestel dat werkt op stroom? Bel dan meteen naar 112 of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

8. Blijf op de hoogte dankzij uw autoradio

Gaat het om een grote stroompanne en wilt u meer weten? Grote kans dat het op het nieuws komt. Uw autoradio of een radio op batterijen werkt altijd.

9. Gebruik niet meteen de lift

Woont u in een appartement? Neem niet meteen de lift, hoe kort u ook zonder elektriciteit gezeten hebt.

10. Schakel alles rustig weer in

Schakel na de elektriciteitspanne niet meteen al uw toestellen tegelijk aan. Zet ze een voor een aan, zodat de elektrische installatie in uw woning de tijd krijgt om zich te stabiliseren.

Contacteer ons voor gerichter advies

Vindt u niet alle antwoorden op de vragen die u hebt over elektriciteitspannes? Hebt u een vraag over specifieke toestellen? Neem contact met ons op voor advies op uw maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit