• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Elektriciteitspanne: wat doet u beter wel? En wat net niet?

Een stroompanne. Weinig is vervelender dan enkele uren, een halve of zelfs hele dag zonder elektriciteit te zitten. Zeker op een lange, donkere winteravond. Maar wat doet u beter wel bij een stroomonderbreking? En wat net niet? Onafhankelijk Adviesplatform geeft 10 tips.

1. Check uw elektriciteitskast en straat

Check eerst of alleen u of de hele buurt geen elektriciteit meer heeft. Zit het probleem bij u? Controleer dan de zekeringen in uw elektriciteitskast. Een uitgeschakelde zekering staat op 0 of off tegen een groene achtergrond. Zet in dat geval de zekering weer op 1 of on (rode achtergrond). Gaat het om de hele buurt? Dan kunt u contact opnemen met netbeheerder Fluvius om meer te weten te komen.

2. Schakel uw elektrische apparaten uit

Zet al uw elektrische toestellen uit. Sommige apparaten zoals uw computer of televisietoestel zijn heel gevoelig voor stroom. Trek al hun kabels uit het stopcontact. Zo voorkomt u dat een eventuele korte overbelasting schade veroorzaakt.

3. Houd uw koelkast en diepvriezer gesloten

Haal uit uw diepvriezer en koelkast alleen wat u nodig hebt. Houd ze zo veel mogelijk gesloten. Zo blijven ze langer koud. Voedsel in uw diepvriezer kan 24 tot zelfs 36 uur bevroren blijven. Een zak ijsblokjes kan u een richtlijn geven over hoe snel alles gesmolten is. In uw koelkast blijft uw eten 4 tot 6 uur koud. Ruikt uw voedsel raar of ziet het er vreemd uit? Gooi het dan weg.

4. Zet 1 lichtschakelaar aan

Schakel één lichtschakelaar in. Zo weet u meteen wanneer u opnieuw elektriciteit heeft.

5. Sluit rolluiken en gordijnen

Is het koud buiten? Sluit alle rolluiken, gordijnen en binnendeuren. Op die manier blijft het langer warm binnen. Stookt u met gas, steenkool of hout? Zorg dan wel voor ventilatie.

6. Gebruik een zaklamp

Licht nodig in het donker? Gebruik altijd een zaklamp. Steekt u toch kaarsen of theelichtjes aan? Zet ze in een houder of op een oppervlak dat niet kan branden. Laat ze nooit onbeheerd achter en blaas ze uit wanneer u gaat slapen.

7. Medisch toestel? Wacht niet af

Gebruikt u thuis een medisch toestel dat werkt op stroom? Bel dan meteen naar 112 of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

8. Blijf op de hoogte dankzij uw autoradio

Gaat het om een grote stroompanne en wilt u meer weten? Grote kans dat het op het nieuws komt. Uw autoradio of een radio op batterijen werkt altijd.

9. Gebruik niet meteen de lift

Woont u in een appartement? Neem niet meteen de lift, hoe kort u ook zonder elektriciteit gezeten hebt.

10. Schakel alles rustig weer in

Schakel na de elektriciteitspanne niet meteen al uw toestellen tegelijk aan. Zet ze een voor een aan, zodat de elektrische installatie in uw woning de tijd krijgt om zich te stabiliseren.

Contacteer ons voor gerichter advies

Vindt u niet alle antwoorden op de vragen die u hebt over elektriciteitspannes? Hebt u een vraag over specifieke toestellen? Neem contact met ons op voor advies op uw maat.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit