• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Duurzaam bouwen: hoe doe je dat?

Duurzaam bouwen en daardoor op lange termijn veel centjes besparen, dat wilt iedereen toch? Maar niet enkel op lange termijn besparen is een gevolg van duurzaam bouwen. Ook op korte termijn zie je al opmerkelijke veranderingen zoals een verlaging van je energiefactuur. Een win win situatie dus, want je bent niet alleen bewust met het milieu bezig maar ook met je portemonnee. Wie duurzaam bouwt, bouwt aan een gezond en milieubewust huis. Wij geven je alvast enkele tips mee hoe jij op een duurzame manier je woning kan bouwen of verbouwen. 

Hernieuwbare materialen

Duurzaam verbouwen of bouwen betekent goed nadenken over de materialen die je gaat gebruiken. Duurzame materialen zijn een goede optie, hiervan raken de grondstoffen niet uitgeput. Ook komen er hierbij geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast zijn ecologische bouwmaterialen een zeer goede optie. Denk bij de materiaalkeuze ook aan het transport van de materialen. Ga dus eerst bij jou in de buurt kijken, zo vind je misschien een producent uit België. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: isoleren

Hou de koude buiten in de winter door je huis te isoleren. Isoleer de muren, de vloeren en het dak. Daardoor moet je minder verwarmen en gaat je energierekening aanzienlijk omlaag. Minder verbruik, beter voor de portemonnee. Een investering die op lange en korte termijn de moeite waard is.

Bespaar op water

Heb je al gehoord van waterbesparende kranen en douches? Deze helpen je minder (warm) water te verbruiken. Je gebruikt ongeveer 65 liter water per douche, en tot wel 140 liter bij een bad. Neem een kortere douche en kies minder vaak voor een bad, zo bespaar jij alvast op water. 

Zonnepanelen of een zonneboiler

Produceer zelf je energie door zonnepanelen of een zonneboiler te installeren. Zo kan jij je energiefactuur nog meer verlagen. Kijk even na of je voldoende zonlicht hebt om er een voordeel uit te halen. De regels rond zonnepanelen veranderen om de haverklap, kijk dus zeker na wat de regels zijn op het moment dat je een zonneboiler of zonnepanelen installeert. Zo ontdek je ook meteen of je in aanmerking komt voor bepaalde premies of niet. 

Meer ramen

Hoe meer ramen, hoe meer natuurlijk licht er binnenkomt. Op die manier moet je je lampen in huis minder aansteken en bespaar je weer in energiekosten. Ga je naar het toilet? Zorg dat je het licht uit doet achteraf. Controleer ook of je het licht van de zolder of kelder altijd uitdoet, hier zitten vaak verdoken kosten in. 

Wil jij graag meer informatie over hoe jij kan besparen op je energierekening? Dan kan Onafhankelijk Adviesplatform jou helpen je factuur te verlagen. Contacteer ons snel via ons contactformulier of bel op het nummer 0334423257.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

zeer goed

je mag terug komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Arendonk

prima ! Direkt en zonder blabla !

vorige regel is toch duidelijk ?!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

professioneel

de persoon heeft zijn werk gedaan zoals het moet
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Londerzeel

Stipt

Aangename medewerkers
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beirinckx

prijsvergelijking tussen de verschillende leveranciers

Verschillende jaren kwam er een persoon aan huis en ik dacht dat er ook iemand ging langskomen om met hem een gesprek te kunnen aangaan over de gas en elektriciteitsprijs. Nu telefoneert men op het afgesproken uur en doet men zo de conversatie. Is toch in mijn ogen iets heel anders dan persoonlijk contact.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

het vertrouwen waard

al enkele jaren met jullie actief en altijd tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beernem

Vriendelijk en behulpzaam

Goede service
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Torhout

proffessioneel

Professioneel uitgelegd en onderhandeld. prima voor mijn geldbeugel. Toch een organisatie die de dieven de les spelt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Herfelingen

Goede opvolging en vlotte service

Er wordt gezorgd voor een beste en goedkoopste keuze.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beverlo

Stipte afspraak en vriendelijke professionaliteit.

De vertegenwoordiger maakt een vlotte maar tegelijk professionele indruk. De uitleg over de te maken keuzes is begrijpelijk en degelijk onderbouwd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Laet

Vlotte en goede service

Goede hulp bij het kiezen van een nieuwe leverancier. Makkelijk om over te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Geel

Zeer vlot verlopen

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Boortmeerbeek

Nooit geen miserie mee gehad

Zijn steeds heel vriendelijk aan de telefoon. Adrian is n topkerel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- TURNHOUT

Pijnpunten zwart op wit blootgelegd

Ons huis werd door Gunter gescand. Prima of afspraak, en goed verkennend gesprek. Na een tweetal uurtjes het huis scannen kort de bevindingen besproken en een tiental dagen later een uitgebreid verslag gekregen. Heel interessant hierbij is dat per voorgestelde investering de geschatte kost tegenover de besparing in Kwh wordt gezet. Waar wij in ons geval gedacht hadden dat dakisolatie het grootste rendement zou geven, bleken de binnenmuren en kruipkelder isoleren een grotere prioriteit. Erg tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schoten

correcte en accurate bemiddeling met gunstig resultaat

Dankzij uw vlugge tussenkomst bij de leverancier Totalenergies i.v.m. de BTW aanpassing is dit probleem tot mijn grote tevredenheid opgelost. Bedankt hiervoor . ik ga er van uit dat bij verandering van leverancier deze verklaring op eer telkens weer moet opgemaakt worden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent-Wondelgem

Super service!

Hoe leuk dat ik mij nu geen kopzorgen meer hoef te maken. Op een paar minuten tijd, ben ik heel goed geholpen. Mijn energie contract is binnen de 24 uren in orde gebracht. Een goeie raad, probeer zeker om het ook te doen. Zo bespaar ik nu meer dan 40€ per maand. Energie. Be heeft mij al het nieuwe contract doorgestuurd, alsook is alles al in orde bij Fluvius! Top service!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Knesselare 9910

Super!

Ze hebben mij zeer goed geholpen met hun energie scan en andere energie tarieven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leuven

Misverstand

Door een misverstand wil ik terugkomen op mijn eerste reactie. Het is inmiddels uitgeklaard en de problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Maasmechelen

Altijd zeer goede en snelle service!

David Struyf levert altijd topkwaliteit! Zijn analyses en voorstellen kan je blindelings overnemen. Steeds professioneel, klantgericht en to the point, dit op basis van transparante communicatie.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Vlotte en makkelijke overstap

De adviseur David heeft me zeer goed geholpen met de overstap naar een nieuwe leverancier voor gas en elektriciteit. Het bezoekje was zeer kort, alles werd goed uitgelegd. Ikzelf moest geen stappen ondernemen, alles werd voor mij gedaan. Ik ben meer dan tevreden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Aartselaar
184 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit