• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Duurzaam bouwen: hoe doe je dat?

Duurzaam bouwen en daardoor op lange termijn veel centjes besparen, dat wilt iedereen toch? Maar niet enkel op lange termijn besparen is een gevolg van duurzaam bouwen. Ook op korte termijn zie je al opmerkelijke veranderingen zoals een verlaging van je energiefactuur. Een win win situatie dus, want je bent niet alleen bewust met het milieu bezig maar ook met je portemonnee. Wie duurzaam bouwt, bouwt aan een gezond en milieubewust huis. Wij geven je alvast enkele tips mee hoe jij op een duurzame manier je woning kan bouwen of verbouwen. 

Hernieuwbare materialen

Duurzaam verbouwen of bouwen betekent goed nadenken over de materialen die je gaat gebruiken. Duurzame materialen zijn een goede optie, hiervan raken de grondstoffen niet uitgeput. Ook komen er hierbij geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast zijn ecologische bouwmaterialen een zeer goede optie. Denk bij de materiaalkeuze ook aan het transport van de materialen. Ga dus eerst bij jou in de buurt kijken, zo vind je misschien een producent uit België. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: isoleren

Hou de koude buiten in de winter door je huis te isoleren. Isoleer de muren, de vloeren en het dak. Daardoor moet je minder verwarmen en gaat je energierekening aanzienlijk omlaag. Minder verbruik, beter voor de portemonnee. Een investering die op lange en korte termijn de moeite waard is.

Bespaar op water

Heb je al gehoord van waterbesparende kranen en douches? Deze helpen je minder (warm) water te verbruiken. Je gebruikt ongeveer 65 liter water per douche, en tot wel 140 liter bij een bad. Neem een kortere douche en kies minder vaak voor een bad, zo bespaar jij alvast op water. 

Zonnepanelen of een zonneboiler

Produceer zelf je energie door zonnepanelen of een zonneboiler te installeren. Zo kan jij je energiefactuur nog meer verlagen. Kijk even na of je voldoende zonlicht hebt om er een voordeel uit te halen. De regels rond zonnepanelen veranderen om de haverklap, kijk dus zeker na wat de regels zijn op het moment dat je een zonneboiler of zonnepanelen installeert. Zo ontdek je ook meteen of je in aanmerking komt voor bepaalde premies of niet. 

Meer ramen

Hoe meer ramen, hoe meer natuurlijk licht er binnenkomt. Op die manier moet je je lampen in huis minder aansteken en bespaar je weer in energiekosten. Ga je naar het toilet? Zorg dat je het licht uit doet achteraf. Controleer ook of je het licht van de zolder of kelder altijd uitdoet, hier zitten vaak verdoken kosten in. 

Wil jij graag meer informatie over hoe jij kan besparen op je energierekening? Dan kan Onafhankelijk Adviesplatform jou helpen je factuur te verlagen. Contacteer ons snel via ons contactformulier of bel op het nummer 0334423257.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

altijd correct

goede informatie
Zou je ons aanbevelen? Ja
- betekom

Nog nooit teleurgesteld geweest in al die jaren

Uitstekend, ronduit uitstekend, ik kan daar weinig aan toe voegen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wetteren

Klantvriendelijk

Kort en goed !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-St-Amands (België)

Heel tevreden!

Gerichte en duidelijke uitleg over de beste oplossing!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hov

Steeds de beste dienstverlening en opvolging.

Men zoekt steevast naar de beste aanbieder op de markt en volgen dit jaarlijks op. Topservice.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lierde (Sint-Maria-Lierde)

Makkelijk en snel

Makkelijk dat ik zelf geen tijd moet steken in het uitzoeken van mijn energiecontract. Afspraak maken en klaar is Kees.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Koningshooikt

aangename duidelijke vergelijkings ervaring voor nieuwe energieleverancier

na aangenaam uitgebreid gesprek van vergelijkingen energieleveranciers ten einde met een goed gevoel om een contract af te sluiten bij nieuwe energieleverancier.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beekstraat 16, Borgloon-Hoepertingen

Positief.

Mijn energieverbruik wordt strikt opgevolgd, en er worden elk jaar nieuwe afspraken/suggesties gedaan. Echter, dit jaar heb ik besloten om even bij mijn huidige energieleverancier te blijven, want ik wil ook niet èlk jaar terug wisselen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoboken

we zijn zeer vlug geholpen

Ik denk dat we nu een goed contrakt gemaakt hebben.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Markegem

Alles verloopt altijd zoals het moet

De opvolging is altijd tip top en wanneer nodig krijgen we telefoon om aanpassingen aan te brengen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Beerzel

Adrian is een top adviseur

Adrian Cojocaru geeft ons altijd goed advies. Ondertussen komt hij al enkele jaren en kunnen we steeds op hem vertrouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vosselaar

snelle en vriendelijke reactie na mijn aanvraag

Dankzij jullie hebben we ontdekt dat ik een enorm hoog verbruik heb en ben ik dit nu aan het uitpluizen. Ondertussen weten we al dat de warmte pomp onmiddellijk op de weerstand springt. de warmtepomp zelf heeft gedurende 4 jaar maar 2 uur gewerkt. Zonder jullie tussenkomst had ik voor het derde jaar op rij gewoon een andere leverancier genomen zonder te weten dat het door een defect is.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hamme

Reeds 2de kontakt

1sre kontakt was niet zo'n beste ,=(octa+); Nu prettigere ervaring , vlot en accuraat,alvast bedankt. Mvg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

brengen duidelijke en belangrijke informatie

In het 'kluwen' van verschillende maatschappijen met elk zijn eigen regeltjes helpen ze me om de voor mij meest geschikte energieleverancier te vinden. Ze zorgen ook voor dat de administratieve 'rompslomp' klopt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Actieve opvolging met persoonlijk contact

De medewerkers van het Onafhankelijk Adviesplatform volgen mijn energiecontracten actief op. Hun bereikbaarheid en het persoonlijk contact stel ik zeer op prijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Merksem

Correcte en vlotte service

Jaarlijks krijgen wij een telefoontje of mail om de herziening te bekijken. De contactpersoon geeft duidelijk advies en acteert heel snel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kortrijk

Eerlijke duidelijke uitleg!

De ervaring met de man van het onafhankelijk adviesplatform was uitstekend! Ik kreeg een zeer duidelijke en eerlijke uitleg zonder opdringerig over te komen! Een zeer groot voordeel dat ze alles voor jou doen wat de overstap van energieleverancier betreft!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs-Sint-Amands

Yes!

op en top Yes!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wommelgem

Top verlopen

Ben goed geholpen
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Altijd een correcte en snelle oplossing.

Ben al jaren klant bij het onafhankelijk adviesplatform en heb nog geen slechte ervaring gehad.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Boeck
326 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2024 | Webdesign Webit