• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging
  • Onze fysieke store

Duurzaam bouwen: hoe doe je dat?

Duurzaam bouwen en daardoor op lange termijn veel centjes besparen, dat wilt iedereen toch? Maar niet enkel op lange termijn besparen is een gevolg van duurzaam bouwen. Ook op korte termijn zie je al opmerkelijke veranderingen zoals een verlaging van je energiefactuur. Een win win situatie dus, want je bent niet alleen bewust met het milieu bezig maar ook met je portemonnee. Wie duurzaam bouwt, bouwt aan een gezond en milieubewust huis. Wij geven je alvast enkele tips mee hoe jij op een duurzame manier je woning kan bouwen of verbouwen. 

Hernieuwbare materialen

Duurzaam verbouwen of bouwen betekent goed nadenken over de materialen die je gaat gebruiken. Duurzame materialen zijn een goede optie, hiervan raken de grondstoffen niet uitgeput. Ook komen er hierbij geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast zijn ecologische bouwmaterialen een zeer goede optie. Denk bij de materiaalkeuze ook aan het transport van de materialen. Ga dus eerst bij jou in de buurt kijken, zo vind je misschien een producent uit België. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: isoleren

Hou de koude buiten in de winter door je huis te isoleren. Isoleer de muren, de vloeren en het dak. Daardoor moet je minder verwarmen en gaat je energierekening aanzienlijk omlaag. Minder verbruik, beter voor de portemonnee. Een investering die op lange en korte termijn de moeite waard is.

Bespaar op water

Heb je al gehoord van waterbesparende kranen en douches? Deze helpen je minder (warm) water te verbruiken. Je gebruikt ongeveer 65 liter water per douche, en tot wel 140 liter bij een bad. Neem een kortere douche en kies minder vaak voor een bad, zo bespaar jij alvast op water. 

Zonnepanelen of een zonneboiler

Produceer zelf je energie door zonnepanelen of een zonneboiler te installeren. Zo kan jij je energiefactuur nog meer verlagen. Kijk even na of je voldoende zonlicht hebt om er een voordeel uit te halen. De regels rond zonnepanelen veranderen om de haverklap, kijk dus zeker na wat de regels zijn op het moment dat je een zonneboiler of zonnepanelen installeert. Zo ontdek je ook meteen of je in aanmerking komt voor bepaalde premies of niet. 

Meer ramen

Hoe meer ramen, hoe meer natuurlijk licht er binnenkomt. Op die manier moet je je lampen in huis minder aansteken en bespaar je weer in energiekosten. Ga je naar het toilet? Zorg dat je het licht uit doet achteraf. Controleer ook of je het licht van de zolder of kelder altijd uitdoet, hier zitten vaak verdoken kosten in. 

Wil jij graag meer informatie over hoe jij kan besparen op je energierekening? Dan kan Onafhankelijk Adviesplatform jou helpen je factuur te verlagen. Contacteer ons snel via ons contactformulier of bel op het nummer 0334423257.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Experten die hun vak kennen.

Glen is nu voor de eerste keer geweest bij me, en moet zeggen dat hij wel weet waarover hij spreekt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- De Slagher

Mijn vraag werd zeer snel beantwoord en het probleem opgelost

IK vreesde bij mijn overgang van Bolt naar Luminus dat ik tweemaal een maandelijks voorst hot zou moeten b stalen omdat ik in die zin een overzicht had gekregen van Bolt met maandelijkse voorafbetalingen. Ik heb het probleem aangekaart bij het onafhankelijk adviescentrum en kin de kortste keren werd het probleem opgelost n a navraag bij de twee leveranciers.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

Duidelijk

Altijd zeer duidelijke en professionele uitleg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Genk

Zeer goed !!

Zeer vlotte en vriendelijke man , gedreven in zijn beroep , en ongelooflijke snelle , gunstigere oplossing heeft gevonden om ons probleem recht te zetten !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Grote Pieter Potstraat 28 2000 Antwerpen

Ik ben nog steeds een tevreden klant !

David Struyf is duidelijk , to the point en zakelijk in zijn benadering . Ik heb zelf op de algemene bouw markt gewerkt als agent en adviseur en weet wat klanten nodig hebben . Houden zo !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2110 Wijnegem

efficiënt en accuraat

vriendelijk, duidelijk, efficiënt en snel advies
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

één maal en nooit meer

een adviesplatform dat misschien zijn best doet, zeker administratief, maar geen enkele DRUK kan zetten op hun installateur. Ze sturen wel wekelijks aanmaning voor niet betaalde faktuur voor installatie (twv 20.000 €) waarbij wel de zonnepanelen werken maar niet de opslagbatterij. Worden we nog gevraagd om ZELF met fluvius te onderhandelen daar de electronische meter niet goed zou werken ......
Zou je ons aanbevelen? Nee
- MERKSPLAS

Top service!

Na mijn eerste telefonische contact is er een energie scan uitgevoerd, daar kwam snel de gebreken te voorschijn. Verslag was duidelijk en advies was investeren in zonnepanelen. Dat heb ik dan ook gedaan, installatie was binnen de 8 weken in orde. Bedankt voor de service.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puurs

Perfect advies.

Duidelijke uitleg en advies.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Burcht

Goed

Een goede vertrouwend persoon
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoogstraten

Snel en duidelijk antwoord

Tot op heden altijd goed geholpen geweest
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Pelt

Heel goed

Wij zijn elke keer al heel goed geholpen geweest.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Kemzeke

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord

Elke vraag, bedenking van mijnentwege wordt professioneel beantwoord
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 8560

Heel positieve en duidelijke opvolging

Door warboel bij toepassen sociaal tarief bij Mega, aangeklopt bij onafhankelijk adviesbureau. Een vriendelijke dame heeft voor mij al m'n facturen nagekeken en de fout gevonden. Mega heeft verkeerdelijk 5 maand het sociaal tarief niet toegepast voor zowel gas als electriciteit en ook voor diezelfde periode prosumententarief aangerekend. Maar ondanks dat blijft Mega moeilijk doen met vraag tot onnodige overdracht op naam van mijn vader, welke op zelfde adres woont, dan weer attest van gezinssamenstelling ( welke ik reeds eerder al bezorgd had) enz....Uiteindelijk raad gekregen om toch nog eens naar FOD te bellen, die info doorgegeven aan Mega en nu lijken ze het toch te aanvaarden, maar moet ik dus bewijs van gezinssamenstelling en bewijs van verhoogde tegemoetkoming voor m'n vader nogmaals aan Mega bezorgen..,fingers crossed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem

TOP

Super en correct
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijnaarde

Resultaatgerichte ondersteuning

Er ging wat verkeerd met een terugbetaling en Samara Ghouda heeft dit persoonlijk opgevolgd en tot een goed einde gebracht.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Keerbergen

prima

De vertegenwoordiger Adrian kent zijn vak heel grondig en is heel vriendelijk. Hij reageert zeer vlug en adequaat. Maar soms iets te vlug voor ons, om duidelijk te kunnen nadenken over wat we willen. Of ligt het aan ons? Door de snelheid van opvolgende beslissingen wordt er wel iets vergeten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

Jaarlijks worden de beter prijsvoorwaarden bekeken en wordt desnoods overgeschakeld

Correct, duidelijke uitleg
Zou je ons aanbevelen? Ja
- waregem

subliem

Heel tevreden dat wij dit allemaal uit handen konden geven en dat alles voor ons georganiseerd en geregeld werd. De partners waar mee samen gewerkt wordt , in één woord TOP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zele

Snelle opvolging en hulp

Na telefonisch contact en nakijken van mijn facturen energieleverancier, welke ze nog persoonlijk zijn komen afhalen, kreeg ik snel een duidelijke info wat het probleem was. Samara, een heel vriendelijke dame, kent zeker haar job. Nu moet ik nog afwachten wat reactie van energieleverancier zal zijn. Maar Samara gaf alvast een positief gevoel. Enorm bedankt, Hilde Boeykens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bornem
134 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit