• Onafhankelijke analyse & advies
  • Klanttevredenheid
  • Ontzorging & opvolging

Duurzaam bouwen: hoe doe je dat?

Duurzaam bouwen en daardoor op lange termijn veel centjes besparen, dat wilt iedereen toch? Maar niet enkel op lange termijn besparen is een gevolg van duurzaam bouwen. Ook op korte termijn zie je al opmerkelijke veranderingen zoals een verlaging van je energiefactuur. Een win win situatie dus, want je bent niet alleen bewust met het milieu bezig maar ook met je portemonnee. Wie duurzaam bouwt, bouwt aan een gezond en milieubewust huis. Wij geven je alvast enkele tips mee hoe jij op een duurzame manier je woning kan bouwen of verbouwen. 

Hernieuwbare materialen

Duurzaam verbouwen of bouwen betekent goed nadenken over de materialen die je gaat gebruiken. Duurzame materialen zijn een goede optie, hiervan raken de grondstoffen niet uitgeput. Ook komen er hierbij geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast zijn ecologische bouwmaterialen een zeer goede optie. Denk bij de materiaalkeuze ook aan het transport van de materialen. Ga dus eerst bij jou in de buurt kijken, zo vind je misschien een producent uit België. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: isoleren

Hou de koude buiten in de winter door je huis te isoleren. Isoleer de muren, de vloeren en het dak. Daardoor moet je minder verwarmen en gaat je energierekening aanzienlijk omlaag. Minder verbruik, beter voor de portemonnee. Een investering die op lange en korte termijn de moeite waard is.

Bespaar op water

Heb je al gehoord van waterbesparende kranen en douches? Deze helpen je minder (warm) water te verbruiken. Je gebruikt ongeveer 65 liter water per douche, en tot wel 140 liter bij een bad. Neem een kortere douche en kies minder vaak voor een bad, zo bespaar jij alvast op water. 

Zonnepanelen of een zonneboiler

Produceer zelf je energie door zonnepanelen of een zonneboiler te installeren. Zo kan jij je energiefactuur nog meer verlagen. Kijk even na of je voldoende zonlicht hebt om er een voordeel uit te halen. De regels rond zonnepanelen veranderen om de haverklap, kijk dus zeker na wat de regels zijn op het moment dat je een zonneboiler of zonnepanelen installeert. Zo ontdek je ook meteen of je in aanmerking komt voor bepaalde premies of niet. 

Meer ramen

Hoe meer ramen, hoe meer natuurlijk licht er binnenkomt. Op die manier moet je je lampen in huis minder aansteken en bespaar je weer in energiekosten. Ga je naar het toilet? Zorg dat je het licht uit doet achteraf. Controleer ook of je het licht van de zolder of kelder altijd uitdoet, hier zitten vaak verdoken kosten in. 

Wil jij graag meer informatie over hoe jij kan besparen op je energierekening? Dan kan Onafhankelijk Adviesplatform jou helpen je factuur te verlagen. Contacteer ons snel via ons contactformulier of bel op het nummer 0334423257.

Onze klanten vertellen

Daar zijn we fier op.

Klantgericht personeel

Ik heb de indruk dat de commercieel afgevaardigde (David Struyf) een typisch 'sales'-profiel heeft. Hij doet dat met inzicht en kennis van zaken maar eens ons bedrijf op de 'energie'-rails stond, voelde ik dat de verdere ondersteuning best via de hoofdzetel werd behandeld. Daar (o.a. bij monde van Samara Gdouda) heb ik steeds een zeer klantgerichte benadering ervaren en heeft men altijd getracht de zorgen van de klant te begrijpen en hier op te anticiperen. Alles tezamen ben ik dus erg tevreden over de ondersteuning van het OAP
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Betrouwbaar en snelle service

Ik heb mijn jaarafrekening van de energieleverancier ter nazicht voorgelegd aan het Onafhankelijk Adviesplatform. Mijn vermoeden dat er iets niet klopte werd na overmaken van de nodige documenten spoedig bevestigd door het OA. Zij gaven mij binnen korte termijn punctueel aan waar de eindafrekening allicht fout zat. Knap!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hasselt

snelle en duidelijke feedback

goede communicatie met Samara Gdouda
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Sint-Truiden

TOP

TOP service. Ik ben heel goed geholpen geweest ondanks ik geen hoop meer had.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Turnhout

zeer behulpzaam en vriendelijk

Was iets misgegaan (zelfs net van hun kant), men bleef rustig en alles werd snel correct opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- zelem

Nu kan ik pas energie besparen!

Een energie adviseur van Onafhankelijk Adviesplatform had me overtuigd om een energiescan te laten uitvoeren. Ik stond hier in het beging heel sceptische over. Maar na 2 weken wachten kwam een bekwamen man die de scan uitvoerden. Beetje achterover gevallen van de verborgen gebreken. Ze hebben mij vandaag terug bezocht om de punten te bespreken. En hun boodschap was duidelijk, eerst isoleren en dan pas zonnepanelen. Bedankt voor jullie professionele uitleg en opvolging!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gent

Zeer coreckt

Altijd coreckt en zeer bekwame medewerkers, onze consulente katrien vriendelijk en weet met wat ze bezig is. Dank u wel. Jean-Pierre Quintens
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Heusden-zolder

5

Zeer tevreden
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Tongeren

Snel en correct

Het Onafhankelijk Adviesplatform handelt snel en correct op elke gestelde vraag om advies en opmerkingen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schilde

Vlot contact, steeds bereikbaar voor hulp of goede raad

Met onze contactpersoon David hebben we goed contact. De overstap naar een nieuwe energieleverancier is vlot verlopen, denken we, maar we hebben nog geen afrekening gekregen of maandelijkse betaling.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 2100 Deurne

Snelle en goede service

Onze accountmanager, David, was snel en duidelijk in de communicatie. We kregen een nieuw tarief voorgesteld en de overgang was snel en bijzonder eenvoudig geregeld. Aanrader voor iedereen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door Onafhankelijk Adviesplatform.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Antwerpen

Zoals de naam het zegt: advies is top en platform (David) zeer goed bereikbaar!

Zeer goed
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Wilrijk

Top.

Een fijne samenwerking met een goede opvolging.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht

Met Samara aan boord zit je goed

De noodzakelijke tussenkomst werd puik verzorgd door Samara
Zou je ons aanbevelen? Ja
- st martens latem

Vertrouwensband

Ondertussen reeds een vertrouwensband aangezien we elk jaar dezelfde persoon ontvangen om onze energieprijzen te herbekijken. Heel gemakkelijk dat we steeds worden opgebeld als het terug zover is…
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dikkele

Zeer goede service en communicatie én ik hoef zelf niets te doen :-)

Reeds meerdere jaren checkt Jonas mijn energieleveranciers en ik kan er op vertrouwen dat dit altijd correct verloopt. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over de dienstverlening, communicatie en omschakelingen.
Zou je ons aanbevelen? Nee
- Mol

Dramatisch

Ondertekend leveringscontract wordt niet opgenomen door leverancier. Communicatie van OAP van niet-opname door leverancier is nooit doorgekomen noch na schriftelijke vraag noch na chat met belofte mij op te bellen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- EKEREN

Bedankt voor jullie advies

In November kreeg ik van Engie mijn nieuwe tarieven voor volgend jaar. Tot mijn verbazing zag ik dat ze 5 maal duurder waren dan mijn huidig contract. Omdat er geen groepsaankoop is dit jaar ben ik bij het onafhankelijk Adviesplatform terrecht gekomen op aanraden van mijn buurman. David heeft mij zeer goed geholpen met het adviseren van een nieuwe goedkopere leverancier. Een echte aanrader.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brasschaat

Aanrader om uw prijzen te laten nakijken door Onafh. Adviesplatform

Jaarlijkse afspraak om na te kijken welke leverancier best beantwoord voor (2-)jaarlijkse vernieuwen contract loont. Onafhankelijk Adviesplatform staat hierin goed bij.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bonheiden

Alert !

Correcte behandeling van klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Erpe-Mere
109 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10
Onafhankelijk Adviesplatform © 2023 | Webdesign Webit